HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för Data & Analys

Vad är data och analys?

System inom data och analys går alla ut på en sak - att ge dig den data och det underlag du behöver för att kunna fatta rätt beslut inom och för ditt företag. Verktygen kan bland annat hjälpa till när man vill utvärdera sina marknadsföringsinsatser, se över bolagets omsättning eller få en prognos för hur företaget beräknas gå.

Att sitta själv med olika sorters underlag är inte att rekommendera, heller inte att gissa sig till vad en viss data betyder. Det är just därför man använder ett system, ett verktyg som hjälper till att analysera viktig information eller för att förutse framtiden, som till exempel ett budget- och prognosverktyg.

Bakom dessa komplexa system finns otroligt smarta funktionaliteter, som ligger till grund för den artificiella intelligensen - där våra datorer och enheter programmerats eller har verktyg som kan räkna ut samband, se trender, lösa problem, förutse bolagets affärer eller generalisera.

System och verktyg inom data och analys är enormt tidsbesparande och hjälper er att fatta välavvägda beslut, som ett business intelligence-system. Utan ett verktyg för data och analys är det lätt hänt att famla i blindo och inte veta om exempelvis försäljningsinsatserna fallit väl ut.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem inom Data & Analys

CMA-stacked-logo-Black.png

Canvas

ConnectMyApps

Canvas är den ultimata lösningen för organisationer som enkelt vill överföra data mellan affärskritiska applikationer. Med Canvas kan du automatisera datasynkronisering, spara tid och minska fel samt ha full kontroll över din data - allt i samma plattform. Du kan konfigurera dina integrationer själv eller med hjälp av vårt expertteam.

Lär dig mer om Canvas

Multisoft

Multisoft

Multisoft

Multisoft levererar webbaserade systemlösningar som anpassas utifrån din verksamhet. För verksamheter som vill spara resurser till värdeskapande arbete, hjälper Multisoft att automatisera bort onödig administration och dubbelarbete. Istället ersätts det av en automatiserad systemlösning som kan integrera mot befintliga och nya system - enkelt och snabbt. Berätta om dina verksamhetsbehov.

Lär dig mer om Multisoft

IDX-logo

IDX

Graz

Under de senaste två decennierna har Graz etablerat sig som en ansedd leverantör för finansiella institutioner i Norden, inklusive banker, investeringsorganisationer, pensionsfonder och försäkringsbolag. Vi hjälper våra kunder med dataintegration, rapportering, smart data lake, data sourcing och analys samt datamigrering.

Lär dig mer om IDX

Cumulus BI är ett molnbaserat system byggt med modern teknik för rapportering, uppföljning, budget och prognos. Med Cumulus BI automatiserar och effektiviserar vi din vardag. Ta bättre och mer välgrundade beslut. Vår grundappliktion möjliggör snabb och effektiv implementation samtidigt som den erbjuder avancerade skräddarsydda anpassningar.

Lär dig mer om Cumulus BI

Oxceed

Oxceed

Oxceed

Oxceed är ett modernt, molnbaserat system för budgetering, finansiell rapportering och uppföljning. Med Oxceed får ledning och styrelse rätt underlag för att kunna fatta bättre beslut. Skapa finansiella rapporter, budgetar och nyckeltal med bara några klick och få en ekonomisk överblick av företaget i realtid. 📊 Skapa skräddarsydda rapporter 💰 Hantera budget och prognos 📈 Ekonomisk översikt i...

Lär dig mer om Oxceed

Genom Exopens data model as-a-service får du snabbt tillgång till din egen BI-lösning i Power BI. Vi låter dig fokusera på affären och bli mer datadrivna – medan vi sköter tekniken. Kombinera utfall med budget och prognos med olika perspektiv så som resultat, balans, kassaflöde, order, lager, försäljning etc.

Lär dig mer om Exopen Data Layer & BI

Vem passar ett system för data och analys för?

För dig som vill få automatiska insikter om hur ditt bolag går, och för dig som sitter med stora beslutsunderlag, är ett verktyg eller system inom data och analys perfekt. Även för den som arbetar med marknadsföring eller ekonomi, kan det vara till stor nytta att få visualiserat hur olika insatser fallit ut, eller att helt enkelt ha ett budgetverktyg att luta sig mot.

Här kan du analysera din data, som du exempelvis kan välja att dela med andra användare. I valet av system bör du dock fundera över förkunskaperna. Hur avancerat kan systemet vara? Är du ute efter en enkel lösning som du kan börja använda direkt? Föredrar du att ha en molnbaserad lösning? BusinessWith ger dig ett brett urval system direkt i jämförelsetjänsten.

Varför använder man system för data och analys?

Excel i all ära, men systemen för data och analys sparar dig så mycket mer tid - och kan ge dig ännu mer hjälp på traven med att förstå samband eller tolka olika data i företaget. Du bör dock kunna det datan ska hjälpa dig att dra slutsatser av, så att du förstår och tolkar det hela rätt. Att hantera information eller data inom ett område man inte helt behärskar, är att göra företaget eller organisationen en björntjänst.

För att planera ditt företags framtid är data avgörande för att kunna fatta rätt beslut. En datadriven strategi ger dig dokumenterad information att luta dig tillbaka mot. Att exempelvis ha ett datavisualiseringsverktyg gör det enklare att se mönster och få nya insikter.