HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för Data & Analys

Vad är data och analys?

System inom data och analys går alla ut på en sak - att ge dig den data och det underlag du behöver för att kunna fatta rätt beslut inom och för ditt företag. Verktygen kan bland annat hjälpa till när man vill utvärdera sina marknadsföringsinsatser, se över bolagets omsättning eller få en prognos för hur företaget beräknas gå.

Att sitta själv med olika sorters underlag är inte att rekommendera, heller inte att gissa sig till vad en viss data betyder. Det är just därför man använder ett system, ett verktyg som hjälper till att analysera viktig information eller för att förutse framtiden, som till exempel ett budget- och prognosverktyg.

Bakom dessa komplexa system finns otroligt smarta funktionaliteter, som ligger till grund för den artificiella intelligensen - där våra datorer och enheter programmerats eller har verktyg som kan räkna ut samband, se trender, lösa problem, förutse bolagets affärer eller generalisera.

System och verktyg inom data och analys är enormt tidsbesparande och hjälper er att fatta välavvägda beslut, som ett business intelligence-system. Utan ett verktyg för data och analys är det lätt hänt att famla i blindo och inte veta om exempelvis försäljningsinsatserna fallit väl ut.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem i Data & Analys

Business Cloud Reports är ett webbaserat BI-verktyg och en del av Business Cloud-plattformen - ett BI-verktyg som låter dig som användare enkelt följa verksamheten, med Interaktiva Dashboards och enkel delning av rapporter. I Business Cloud kan du arbeta med data från alla typer av datakällor i realtid, samtidigt. Med inbyggda kontroller för att säkerställa att data är aktuell, korrekt och komplet...

Lär dig mer om Business Cloud

Qlik Sense är en komplett molnbaserad plattform för dataanalys som erbjuder moderna funktioner som associativa AI-hjälpmedel och automatiska analyser för att underlätta databaserade beslut i företag.

Lär dig mer om Qlik Sense

Power BI

Power BI

Microsoft

UDD Integrationer Finansiell datalager Utfall och framåtriktad data/budget och prognos Pedagogiskt och enkelt att arbeta med Kvalitetsäkrat Kostnadseffektivt Utan BI-projekt Djup ner till verifikat och faktura Bredd Resultat balans kassaflöde till order lager försäljning etc.

Lär dig mer om Power BI

Vem passar ett system för data och analys för?

För dig som vill få automatiska insikter om hur ditt bolag går, och för dig som sitter med stora beslutsunderlag, är ett verktyg eller system inom data och analys perfekt. Även för den som arbetar med marknadsföring eller ekonomi, kan det vara till stor nytta att få visualiserat hur olika insatser fallit ut, eller att helt enkelt ha ett budgetverktyg att luta sig mot.

Här kan du analysera din data, som du exempelvis kan välja att dela med andra användare. I valet av system bör du dock fundera över förkunskaperna. Hur avancerat kan systemet vara? Är du ute efter en enkel lösning som du kan börja använda direkt? Föredrar du att ha en molnbaserad lösning? BusinessWith ger dig ett brett urval system direkt i jämförelsetjänsten.

Varför använder man system för data och analys?

Excel i all ära, men systemen för data och analys sparar dig så mycket mer tid - och kan ge dig ännu mer hjälp på traven med att förstå samband eller tolka olika data i företaget. Du bör dock kunna det datan ska hjälpa dig att dra slutsatser av, så att du förstår och tolkar det hela rätt. Att hantera information eller data inom ett område man inte helt behärskar, är att göra företaget eller organisationen en björntjänst.

För att planera ditt företags framtid är data avgörande för att kunna fatta rätt beslut. En datadriven strategi ger dig dokumenterad information att luta dig tillbaka mot. Att exempelvis ha ett datavisualiseringsverktyg gör det enklare att se mönster och få nya insikter.