Jämför Sveriges bästa kassasystem

Vilket kassasystem behöver du?

När du står inför valet av kassasystem finns det ett antal saker du behöver tänka på innan du fattar ditt beslut. Det är viktigt att du väljer rätt system för din verksamhet. Har du en mindre verksamhet, kanske en liten butik eller restaurang, bör du välja ett enkelt kassasystem. Driver du däremot en kedja eller har planer på att expandera, är det värt att välja ett mer omfattande kassasystem.

I sammanhanget hörs ofta POS-system, vilket betyder Point of sale och som innefattar hela betalningslösningen. Systemet måste vara godkänt av Skatteverket och då alltså ha ett certifierat kassaregister. Här menas att du måste använda dig av någon typ av kassaapparat och att det finns en kontrollenhet som kan användas för att visa och ta reda på att exempelvis alla transaktioner stämmer. Ett kassasystem innehåller både en mjuk- och hårdvaror som till exempel lagerhantering och möjlighet till fasta kortläsare eller streckkodsläsare. Det sistnämnda är vanligt i restaurangbranschen .

Vi på BusinessWith råder dig att inte betala för mer än du behöver när du väljer ett kassasystem butik eller kassasystem restaurang. Vilka funktioner behöver ni? Har ni behov av ett antal kortterminaler? Ska kassasystemet vara stationärt eller mobilt?

I de molnbaserade kassasystemen (som blir allt mer populära) sparas kvitton automatiskt, medans det i de äldre varianterna som en knappkassa, krävs av dig att du sparar alla papperskopior. Små företag vinner stora fördelar på att ha ett molnbaserat kassasystem, då det är väldigt flexibelt och dessutom prisvänligt. Ett molnbaserat system har ni dessutom tillgång till precis när som helst.

Vilka kassasystem finns på svenska marknaden?

Att hitta rätt POS lösning kan var tidskrävande men det är en köpresa som man skall ta sig tid för eftersom den betalningslösning eller kassasystem som ni skall implementera kommer vara ett fundament i er verksamhet. Det finns många leverantörer av kassasystem i Sverige, de flesta är lokala leverantörer som har specialiserat sig inom olika sektorer såsom hotell, caféer eller dagligvaruhandeln. Nedan är ett en översikt av de leverantörer som vi har listat här på businesswith.se. Du kan enkelt filtrera fram din egen short list och börja din jämförelse av kassasystem.

Oavsett bransch eller behov, bör du sträva efter ett system som är enkelt att använda så att det går snabbt att utbilda nya kollegor i hur systemet fungerar. Tekniken inom den här typen av system går fort, och på marknaden idag finns en rad olika lösningar med olika sorters funktioner. Jämför själv här på BusinessWith.se

Vad behöver jag veta om kassasystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Att få en restaurang att fungera effektivt ska vara enkelt, vi har byggt Trivecs kassasystem utifrån det perspektivet. Våra kassasystem fungerar perfekt för restauranger, barer, nattklubbar och hotell. Du får du ett kassasystem som stöttar alla dina processer från bokning och beställning till logistiken i köket och betalning. Du får automatiska försäljningsrapporter och kan se din försäljning i re...

Lär dig mer om Trivec

Webbsida

Onslips molnbaserade kassasystem är en helhetslösning för restauranger och caféer som vill jobba smart och effektivt. Vi kopplar ihop digitala tjänster och betallösningar med Onslips kassasystem för smartare företagande och enklare administration. Onslips unika plattform kopplar ihop försäljning, administration, avancerad statistik om verksamheten, ekonomi, och personalhantering direkt till ditt s...

Lär dig mer om Onslip molnbaserade kassasystem

Webbsida

Kassasystem för butik eller restaurang

Driver du butik eller restaurang och letar efter det ultimata kassasystemet för er? När du ger dig ut för att jämföra och välja kassasystem, tänk då gärna på att du inte ska köpa ett system som har mer än vad du faktiskt behöver. Ta även med ditt framtidsperspektiv och visioner i beräkningen. Var är ni imorgon? Vad har ni för mål? Det kan vara värt att leta efter ett system som utlovar skalbarhet, så att ni kan växa med systemet och slipper leta ett nytt efter ett tag, Kolla gärna referenser från liknande företag för att få en förståelse för vad ni behöver.

Alla butiker och restauranger har inte samma behov, men ofta vill man ha kassaregister och kvittoskrivare, kortterminal och kanske dessutom bongskrivare om man har en restaurang. Det finns även system som ger möjlighet att kunderna kan betala med en onlinelösning eller app. Har du en verksamhet där mycket av försäljningen sker utomhus, som exempelvis torghandel, ja då bör du leta efter en lösning som tål utomhusbruk. Detta är lite för att visa dig att det finns många olika behov och funktioner. Fundera över vad just ni är ute efter.

Kassasystem priser

Priset för ett kassasystem varierar beroende på hur omfattande system ni är ute efter. Vad har ni för budget? Du kan hitta ett enkelt system för ett antal tusenlappar, – eller ett större system med olika specialfunktioner, och som då landar på 100 000 kronor. Bara ni vet vad ni behöver. Skriv en lista över den funktionalitet ni önskar. Välkommen att jämföra och välja kassasystem i vår jämförelsefunktion här på BusinessWith.

Beskrivning av kassafunktioner

Bordsbeställning via mobil

Precis som det titeln indikerar är detta en funktion som möjliggör att man kan beställa direkt via mobilen när man har restaurangverksamhet eller dylikt.

Dashbord med KPI:er

Ser till att du kan se hur försäljningen är i verksamheten i real-tid så att man kan följa upp och styra. En uppskattad funktion.

Digitala kvitto

Kan man erbjuda kunder digitala kvitton och har en molntjänst för lagring av digitala kvitton.

Erbjuder självbetjäning/ kiosksystem

En funktionalitet som blir allt mer efterfrågar, i och med att fler butiker och restauranger har planer att ha öppettider för självbetjäning.

Inventering/ varumottagning

En funktion där man kan hålla koll på sin inventering och när man planerar varumottagningar och det ser ut i lagret.

Lagring av produktinformation

En funktion för att lagra produktinformation och därmed synka datan med kassasystemet så att det alltid är rätt uppdaterat prislistor och dylikt.

SIE-Export

De flesta kassasystem erbjuder möjligheten för att kunna utföra en SIE-export som du kan överföra till bokföringsprogrammet eller ekonomisystemet.