HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa kassasystem

Vilket kassasystem behöver du?

När du står inför valet av kassasystem finns det ett antal saker du behöver tänka på innan du fattar ditt beslut. Det är viktigt att du väljer rätt system för din verksamhet. Har du en mindre verksamhet, kanske en liten butik eller restaurang, bör du välja ett enkelt kassasystem. Driver du däremot en kedja eller har planer på att expandera, är det värt att välja ett mer omfattande kassasystem.

I sammanhanget hörs ofta POS-system, vilket betyder Point of sale och som innefattar hela betalningslösningen. Systemet måste vara godkänt av Skatteverket och då alltså ha ett certifierat kassaregister. Här menas att du måste använda dig av någon typ av kassaapparat och att det finns en kontrollenhet som kan användas för att visa och ta reda på att exempelvis alla transaktioner stämmer. Ett kassasystem innehåller både en mjuk- och hårdvaror som till exempel lagerhantering och möjlighet till fasta kortläsare eller streckkodsläsare. Det sistnämnda är vanligt i restaurangbranschen .

Vi på BusinessWith råder dig att inte betala för mer än du behöver när du väljer ett kassasystem butik eller kassasystem restaurang. Vilka funktioner behöver ni? Har ni behov av ett antal kortterminaler? Ska kassasystemet vara stationärt eller mobilt?

I de molnbaserade kassasystemen (som blir allt mer populära) sparas kvitton automatiskt, medans det i de äldre varianterna som en knappkassa, krävs av dig att du sparar alla papperskopior. Små företag vinner stora fördelar på att ha ett molnbaserat kassasystem, då det är väldigt flexibelt och dessutom prisvänligt. Ett molnbaserat system har ni dessutom tillgång till precis när som helst.

Vilka kassasystem finns på svenska marknaden?

Att hitta rätt POS lösning kan var tidskrävande men det är en köpresa som man skall ta sig tid för eftersom den betalningslösning eller kassasystem som ni skall implementera kommer vara ett fundament i er verksamhet. Det finns många leverantörer av kassasystem i Sverige, de flesta är lokala leverantörer som har specialiserat sig inom olika sektorer såsom hotell, caféer eller dagligvaruhandeln. Nedan är ett en översikt av de leverantörer som vi har listat här på businesswith.se. Du kan enkelt filtrera fram din egen short list och börja din jämförelse av kassasystem.

Oavsett bransch eller behov, bör du sträva efter ett system som är enkelt att använda så att det går snabbt att utbilda nya kollegor i hur systemet fungerar. Tekniken inom den här typen av system går fort, och på marknaden idag finns en rad olika lösningar med olika sorters funktioner. Jämför själv här på BusinessWith.se

Kassasystem för butik eller restaurang

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 20 olika Kassasystem

Sortera på

Nimpos Kassasystem underlättar och förenklar vardagen. Genom specialanpassade funktioner, som vi under åren har utvecklat tillsammans med våra kunder, kan vi idag erbjuda en helhetslösning helt anpassad efter din bransch. Dessutom har vi lagt mycket tid på att ta fram ett användargränssnitt som gör systemet användarvänligt och lätt att lära sig.

Lär dig mer om Nimpos Kassasystem

Läs mer
Specter-Liggande-Logo.png

Specter

Specter

Specters affärssystem hjälper mindre och medelstora e-handlare, retailers och varumärken att optimera och automatisera affärsflöden inom försäljning, inköp, lager, plock & pack, logistik och ekonomi. Vårt molnbaserade ERP och POS förenar digitala och fysiska säljkanaler, med smarta funktioner och integrationer till populära e-handelsplattformar, betal-, frakt- och 3PL-lösningar.

Lär dig mer om Specter

Läs mer
Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill erbjuder ett heltäckande kassassystem som är stabilt, flexibelt och hjälper dig öka din försäljning. Du får alltid personlig service, 24/7 året om. Northmills kassasystem är molnbaserat. Integrera med alla kända bokföringssystem, eller välj mellan flertalet andra integrationer och lika många onlinelösningar. Ta betalt och få betalt, som du vill, hur du vill - utan bindningstider.

Lär dig mer om Northmill Flo

Läs mer

HiCore Kassasystem – för alla sorters butiker För dig som har fysisk butik erbjuder HiCore Retail en kassalösning fylld av smarta och lättanvända funktioner. Du får dessutom full koll på lager och inköp och kopplat med din e-handel och samtliga butiker om du har flera. Med integration till Fortnox bokförs dagskassor automatiskt varje dag. Du kan även skicka fakturor från HiCore som bokförs direk...

Lär dig mer om HiCore Retail

Läs mer
Trivec

Trivec

Trivec

Trivecs kassasystem fungerar perfekt för restauranger, barer, nattklubbar och hotell. Du får du ett funktionsrikt kassasystem som stöder alla arbetsflöden du kan ha från bokning och beställning till logistiken i köket och betalning. Med automatiska försäljningsrapporter kan du se din försäljning i realtid vart du än befinner dig. Vi har ett stort utbud av integrationer som hjälper dig att effektiv...

Lär dig mer om Trivec

Läs mer

Crona POS är ett kassasystem som är lättanvänt, anpassningsbart för ert företag och lätt att integrera med andra system. Det spelar ingen roll om du säljer i en butik eller via restaurang och kafé. Systemet har funktioner som anpassar sig efter just det ni ska sälja. Kommissionshandel (second hand), QR-koder, onlinebeställningar, självservice & express checkout samt elektroniska hyllkantsetiketter...

Lär dig mer om Crona POS

Läs mer
Sitoo

Sitoo

Sitoo

Sitoo är ett användarvänligt kassasystem med alla säljkanaler ihopkopplade i realtid. Kassasystemet synkronisera din produktinformation och prislistor för en bättre kundupplevelse.

Lär dig mer om Sitoo

Läs mer

Caspeco Personal är till för dig inom besöksnäringen som vill ha ett komplett schemaläggningsprogram som innehåller lönesystem, tidrapporteringssystem och personalliggare. Systemet underlättar vardagliga driften samt hjälper dig öka lönsamheten.

Lär dig mer om Caspeco kassa

Läs mer
Yabie-logo

Yabie

Yabie

Med vår kassalösning får du allt du behöver för att kunna sköta din försäljning. Både mjukvara och hårdvara, kassasystem och betalningsalternativ. Den smarta kassan är enkel att anpassa och den sköter din bokföring automatiskt. Skulle något gå sönder kan du andas ut. Allt sparas i molnet.

Lär dig mer om Yabie

Läs mer

Ett enkelt och populärt kassasystem där du kan fakturera online, skicka betallänkar för att få betalt på distans samt skicka digitala kvitton och spara dem i molnet.

Lär dig mer om Zettle by PayPal

Läs mer

OPEN kassasystem erbjuder ett komplett och mobilt kassasystem. Du kan ta beställningar, skicka bongar till kök/bar och slutför betalningar vid bordet. På detta sätt kan du dela betalningar och öppna notor direkt vid bordet och därmed fokusera på att öka er försäljning.

Lär dig mer om Open Venue /POS

Läs mer
Ancon

Ancon

Ancon

Ancon kassasystem för restuaranger erbjuder kortterminaler med order- och betalningslösningar som effektiviserar processen för din restaurang.

Lär dig mer om Ancon

Läs mer
Baemingo

Baemingo

Baemingo

Baemingo erbjuder ett molnbaserat kassasystem för restaurang, bar & café. App, expresskassa, bordshantering & digitala köksskärmar är bara några exempel på lösningar som erbjuds. Med hjälp av Baemingos app kan dina kunder förbeställa, få erbjudanden och tjäna poäng - medan du samlar värdefull data. Flertalet integrationer möjliggör att samla affärskritiska system mot Baemingos plattform.

Lär dig mer om Baemingo

Läs mer
Es kassasystem

Es kassasystem

Es kassasystem

ES Kassasystem är ett flexiblet kassasystem som kan anpassas efter behov och verksamhet.

Lär dig mer om Es kassasystem

Läs mer
Hey now

Hey now

Hey now

Heynow är marknadens enda aktör som erbjuder en fullskalig egenutvecklad plattform som hanterar både traditionell kassahantering och självbetjäning av gäst oavsett storlek på din verksamhet.

Lär dig mer om Hey now

Läs mer
ICG Nordic

ICG Nordic

ICG Nordic

IGC Nordic kassasystem erbjuder över 110 olika funktioner som kan konfigureras individuellt efter varje användare.

Lär dig mer om ICG Nordic

Läs mer

JobOffice erbjuder ett lättanvänt kassasystem med kraftfulla integrationer och betallösningar som hjälper dig förenkla den försäljning och minska administration.

Lär dig mer om JobOffice kassa

Läs mer
Micro

Micro

Oracle

Micro är ett marknadsledande mjukvaruföretag som erbjuder helhetslösningar för effektivisering av betal- och beställningstransaktioner, med hjälp av ett eget slutet system.

Lär dig mer om Micro

Läs mer

Valei kassasystem är ett omfattande kassaprogram som innehåller ett bokningssystem samt olika affärsstöd så att du kan få ut det mesta av kassasystemet för din verksamhet. Exempelvis hjälp med installation och utbildning i systemen samt support via telefon, mail och chatt.

Lär dig mer om Valei Pay

Läs mer
Winpos

Winpos

Winpos

Winpos kassasystem kan kopplas till många andra program, såsom ekonomiförvaltningen- och verksamhetsstyrningsprogram. Med hjälp av fjärrsupportprogrammet etablerar du en fjärranslutning till Winpos helpdesk på några sekunder.

Lär dig mer om Winpos

Läs mer

Kassasystem för butik eller restaurang

Driver du butik eller restaurang och letar efter det ultimata kassasystemet för er? När du ger dig ut för att jämföra och välja kassasystem, tänk då gärna på att du inte ska köpa ett system som har mer än vad du faktiskt behöver. Ta även med ditt framtidsperspektiv och visioner i beräkningen. Var är ni imorgon? Vad har ni för mål? Det kan vara värt att leta efter ett system som utlovar skalbarhet, så att ni kan växa med systemet och slipper leta ett nytt efter ett tag, Kolla gärna referenser från liknande företag för att få en förståelse för vad ni behöver.

Alla butiker och restauranger har inte samma behov, men ofta vill man ha kassaregister och kvittoskrivare, kortterminal och kanske dessutom bongskrivare om man har en restaurang. Det finns även system som ger möjlighet att kunderna kan betala med en onlinelösning eller app. Har du en verksamhet där mycket av försäljningen sker utomhus, som exempelvis torghandel, ja då bör du leta efter en lösning som tål utomhusbruk. Detta är lite för att visa dig att det finns många olika behov och funktioner. Fundera över vad just ni är ute efter.

Kassasystem priser

Priset för ett kassasystem varierar beroende på hur omfattande system ni är ute efter. Vad har ni för budget? Du kan hitta ett enkelt system för ett antal tusenlappar, – eller ett större system med olika specialfunktioner, och som då landar på 100 000 kronor. Bara ni vet vad ni behöver. Skriv en lista över den funktionalitet ni önskar. Välkommen att jämföra och välja kassasystem i vår jämförelsefunktion här på BusinessWith.

Beskrivning av kassafunktioner

Bordsbeställning via mobil

Precis som det titeln indikerar är detta en funktion som möjliggör att man kan beställa direkt via mobilen när man har restaurangverksamhet eller dylikt.

Dashbord med KPI:er

Ser till att du kan se hur försäljningen är i verksamheten i real-tid så att man kan följa upp och styra. En uppskattad funktion.

Digitala kvitto

Kan man erbjuda kunder digitala kvitton och har en molntjänst för lagring av digitala kvitton.

Erbjuder självbetjäning/ kiosksystem

En funktionalitet som blir allt mer efterfrågar, i och med att fler butiker och restauranger har planer att ha öppettider för självbetjäning.

Inventering/ varumottagning

En funktion där man kan hålla koll på sin inventering och när man planerar varumottagningar och det ser ut i lagret.

Lagring av produktinformation

En funktion för att lagra produktinformation och därmed synka datan med kassasystemet så att det alltid är rätt uppdaterat prislistor och dylikt.

SIE-Export

De flesta kassasystem erbjuder möjligheten för att kunna utföra en SIE-export som du kan överföra till bokföringsprogrammet eller ekonomisystemet.