HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa verktyg för e-signering

Vilket verktyg för e-signering passar ditt företag?

De senaste åren har efterfrågan på digital signering (eID) ökat stadigt, när allt fler företag upptäckt hur smidigt, enkelt och tidsbesparande det är att låta avtalshanteringen, offerter och även årsredovisningar signeras elektroniskt , istället för med traditionell bläckpenna. Det kan låta simpelt, men är ett led i något större – att effektivisera arbetsprocesserna för både er, era kunder och även anställda. Dessutom blir det enklare för dig att få kontroll över att dokument signeras i rätt ordning och av rätt person. EU har juridiska krav på hur man får signera digitalt, något som leverantörerna av den här typen av tjänster måste följa (dock finns det olika nivåer). Säkerheten kring lagring av digitala signaturer är otroligt viktig, och särskilt viktigt är det för årsredovisningar.

Vissa leverantörer erbjuder en helhetslösning för digital signering som kan integreras med andra system på företaget, andra är av det enklare och mer generella slaget och fokuserar endast på själva signeringsförfarandet. Du jämför enkelt olika verktyg för e-signering här för att hitta den som matchar era behov och krav. På BusinessWith rekommenderar vi dig även att kartlägga vad som är viktigt för ert företag och vilka formkrav för digital signering som eventuellt gäller för er bransch .

Vad behöver jag veta om digital signering?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Varför är e-signering bra för dig?

Slipp vänta på att postgubben ska leverera ditt dokument, affärsavtal, din offert eller årsredovisning till dörren. Med e-signering (eID) sparar du oceaner av tid och du behöver aldrig mer hitta en lucka i kalendern för att ses fysiskt för att tillsammans signera ett avtal. Den digitala signeringen gör att allt går så mycket smidigare, vilket snabbar upp processer och avtalshantering där det är viktigt att säkerställa en signatur så fort det bara går. Digital signering är säker och många leverantörer gör det även möjligt för dig att bestämma en viss ordning som dokumentet ska signeras i. Tänk dig själv att kunna få ett ping i din dator när ditt avtal har signerats av en viss person. Du får bättre koll på hela processen.

Viktigt att tänka på som användare är att underlätta för säkerheten genom att se till att du använder en krypterad webbläsaranslutning. Se till att fråga din valda leverantör om säkerhetstänket – deras uppgift är att tillgodose en hög säkerhet, men det skadar inte att fråga hur just deras lösning är byggd och hur varje persons e-signatur verifieras på ett bra och tryggt sätt.

I och med digital signering försvinner pappershanteringen och du får ett juridiskt bindande avtal tillbaka. Den digitala signeringen förenklar administrationen – och visst känns det bra att även göra miljön en tjänst och bidra till ert företags miljömål. BusinessWiths systemguide gör det enkelt för dig att hitta rätt verktyg för digital signering för just er.

Beskrivning av digital signeringsfunktioner

Chatt-funktion

En del leverantörer inom e-signering erbjuder möjligheten att chatta med kunden direkt i verktyget så att man slipper mejla fram och tillbaka. För den mer frekventa användaren är detta en uppskattad funktionalitet.

KPI & analys dashboard

Tillgång till en dashboard som visar nyckeltal på hur det går med dina avtal. Kommunicerar ni det effektivt, öppnar de upp era dokument etc.

Multipla identifieringsmetoder

För att få så bra säkerhet som möjligt så erbjuder vissa leverantörer möjligheten att kunna ha flera metoder att identifiera sig när man skall få tillgång till avtalet och när man skall signera.

Redigeringsverktyg

I vissa e-signeringsverktyg har du möjligheten att redigera ditt avtal direkt i verktyget något som kan låta som självklart men det är mer unikt än vanligt!

Spåra händelser

En grundläggande funktion inom ett verktyg för digital signering är att man skall kunna spåra viktiga händelser när kunden öppnar, läser, signerar avtalet.

Videopresentation

En mer vanligare förekommande funktion är att man skall kunna skapa en videopresentation som kommer med när man skickar iväg avtalet för signering.