Jämför Sveriges bästa verktyg för e-signering

Vilket verktyg för e-signering passar ditt företag?

De senaste åren har efterfrågan på digital signering (elD) ökat stadigt, när allt fler företag upptäckt hur smidigt, enkelt och tidsbesparande det är att låta avtalshanteringen, offerter och även årsredovisningar signeras elektroniskt, istället för med traditionell bläckpenna. Det kan låta simpelt, men är ett led i något större – att effektivisera arbetsprocesserna för både er, era kunder och även anställda. Dessutom blir det enklare för dig att få kontroll över att dokument signeras i rätt ordning och av rätt person. EU har juridiska krav på hur man får signera digitalt, något som leverantörerna av den här typen av tjänster måste följa (dock finns det olika nivåer). Säkerheten kring lagring av digitala signaturer är otroligt viktig, och särskilt viktigt är det för årsredovisningar.

Vissa leverantörer erbjuder en helhetslösning för digital signering som kan integreras med andra system på företaget, andra är av det enklare och mer generella slaget och fokuserar endast på själva signeringsförfarandet. Du jämför enkelt olika verktyg för e-signeringhär för att hitta den som matchar era behov och krav. På BusinessWith rekommenderar vi dig även att kartlägga vad som är viktigt för ert företag och vilka formkrav för digital signering som eventuellt gäller för er bransch.

Vad behöver jag veta om digital signering?

eSign

Scrive

En molnbaserad tjänst för digital signering som innehåller en eID-hub och andra funktionaliteter som hjälper dig att få juridisk bindande e-signering på dina avtal. Innehåller funktioner spåra händelser, påminnelser m.m.

Lär dig mer om eSign

Läs mer

Med Assently e-sign får du tillgång till funktioner som hjälper dig att kommunicera dina avtal, spåra händelser och arkivera. Dessutom får kan du erbjuda olika elektroniska identifieringsmetoder.

Lär dig mer om Assently E-sign

Läs mer

Getaccept

Getaccept

Ett modernt och användarvänligt verktyg för e-signering. Med GetAccepts lösning för digital signering får du tillgång till funktioner som har skapats med syftet att du skall stänga mera affärer!

Lär dig mer om Getaccept

Läs mer

Hogia Ignit tillhandahåller e-signering för avtal och dokumenthantering. Hogia är en nordisk leverantör som även erbjuder HR. lön och ERP tjänster.

Lär dig mer om Hogia Ignit

Läs mer

Oneflow

Oneflow

Ett webbaserat verktyg för elektronisk signering av avtal. Med Oneflow e-signering kan du skapa avtal, spåra händelser, analysera avtalshanteringen och arkivera dina e-signerade avtal.

Lär dig mer om Oneflow

Läs mer

Penneo

Penneo

En skandinavisk leverantör av e-signering tjänster. Erbjuder multipla eID och har API samt integration med CRM-system & ERP. Säkerställer så att man får ett juridisk bindande digital signering för sina dokument.

Lär dig mer om Penneo

Läs mer

Simple Sign

Simple Sign

En komplett webbaserad tjänst för att få fler digitala signaturer på sina avtal och dokument. Ett verktyg för e-signering som erbjuder funktionaliteter för spåra, analysera och arkivera avtal.

Lär dig mer om Simple Sign

Läs mer

Tellus Talk

Tellus Talk

En svensk leverantör inom elektronisk signering av dokument & avtal. Finns även på engelska och innehåller en SMS-funktion för utskick och påminnelser.

Lär dig mer om Tellus Talk

Läs mer

Verified

Verified

Ett enkelt e-signering tjänst anpassas för olika branscher. Innehåller API-integrationer och smarta formulär för att underlätta att få den digitala signaturen.

Lär dig mer om Verified

Läs mer

En av Sveriges mest använda tjänster för e-signering. Kan används av alla företagsstorlekar samt integreras med ditt CRM eller ERP-system. Innehåller SMS-funktion, webblanketter m.m.

Lär dig mer om Visma sign

Läs mer

Varför är e-signering bra för dig?

Slipp vänta på att postgubben ska leverera ditt dokument, affärsavtal, din offert eller årsredovisning till dörren. Med e-signering (elD) sparar du oceaner av tid och du behöver aldrig mer hitta en lucka i kalendern för att ses fysiskt för att tillsammans signera ett avtal. Den digitala signeringen gör att allt går så mycket smidigare, vilket snabbar upp processer och avtalshantering där det är viktigt att säkerställa en signatur så fort det bara går. Digital signering är säker och många leverantörer gör det även möjligt för dig att bestämma en viss ordning som dokumentet ska signeras i. Tänk dig själv att kunna få ett ping i din dator när ditt avtal har signerats av en viss person. Du får bättre koll på hela processen.

Viktigt att tänka på som användare är att underlätta för säkerheten genom att se till att du använder en krypterad webbläsaranslutning. Se till att fråga din valda leverantör om säkerhetstänket – deras uppgift är att tillgodose en hög säkerhet, men det skadar inte att fråga hur just deras lösning är byggd och hur varje persons e-signatur verifieras på ett bra och tryggt sätt.

I och med digital signering försvinner pappershanteringen och du får ett juridiskt bindande avtal tillbaka. Den digitala signeringen förenklar administrationen – och visst känns det bra att även göra miljön en tjänst och bidra till ert företags miljömål. BusinessWiths systemguide gör det enkelt för dig att hitta rätt verktyg för digital signering för just er.