HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa verktyg för e-signering

Vilket verktyg för e-signering passar ditt företag?

De senaste åren har efterfrågan på digital signering (eID) ökat stadigt, när allt fler företag upptäckt hur smidigt, enkelt och tidsbesparande det är att låta avtalshanteringen, offerter och även årsredovisningar signeras elektroniskt , istället för med traditionell bläckpenna. Det kan låta simpelt, men är ett led i något större – att effektivisera arbetsprocesserna för både er, era kunder och även anställda. Dessutom blir det enklare för dig att få kontroll över att dokument signeras i rätt ordning och av rätt person. EU har juridiska krav på hur man får signera digitalt, något som leverantörerna av den här typen av tjänster måste följa (dock finns det olika nivåer). Säkerheten kring lagring av digitala signaturer är otroligt viktig, och särskilt viktigt är det för årsredovisningar.

Vissa leverantörer erbjuder en helhetslösning för digital signering som kan integreras med andra system på företaget, andra är av det enklare och mer generella slaget och fokuserar endast på själva signeringsförfarandet. Du jämför enkelt olika verktyg för e-signering här för att hitta den som matchar era behov och krav. På BusinessWith rekommenderar vi dig även att kartlägga vad som är viktigt för ert företag och vilka formkrav för digital signering som eventuellt gäller för er bransch .

Hur ska jag tänka när jag väljer digital signering?

Som alltid när du ska välja system eller verktyg till ert företag, bör du lägga lite tid på att noggrant jämföra de olika alternativen. Vad har ni för formkrav? Hur ser säkerhetskraven ut på ert bolag? Att först och främst utforma någon form av kravspecifikation är att rekommendera. För att du ska bli klokare har vi på BusinessWith kartlagt de olika verktygen för e-signering direkt här hos oss. Vår jämförelsetjänst gör det lättare att förstå de olika funktionerna, samt fördelarna med respektive verktyg. Välkommen till BusinessWith – rätt verktyg för e-signering hittar du när du jämför här.

Varför är e-signering bra för dig?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 18 olika Digital signering

Sortera på
eAvtal

eAvtal

QNOVA

Helsvensk leverantör som erbjuder en digital avtalshantering och eSignering för samtliga avtal. Passar både större och mindre företag eller organisationer. Få automatiska påminnelser och enkelt se avtalsinformation. Styr behörigheterna så rätt person ser rätt avtal och låt hela organisationen komma åt just sina avtal.

Lär dig mer om eAvtal

Läs mer
Oneflow

Oneflow

Oneflow

Oneflow är en plattform för helt digitala avtal som automatiserar hela avtalsflödet. Skapa dina avtal från mallar, förhandla i realtid direkt i webbläsaren, signera med juridiskt bindande e-signaturer, förvalta och få påminnelser om viktiga avtalshändelser, analysera avtalshanteringen och integrera med ditt CRM. Allt på ett ställe. Glöm friktion, ta tillvara på data och få kontroll.

Lär dig mer om Oneflow

Läs mer
Getaccept

GetAccept

GetAccept

Vi har kombinerat och automatiserat de mest tidskrävande delarna av din säljprocess. GetAccept är ett verktyg som samlar mallar och presentationer, avtalshantering, juridiskt bindande digital signering, CPQ, live chatt och mycket mer. Vi kallar det för ett digitalt säljrum.

Lär dig mer om GetAccept

Läs mer
Resly

Resly

Resly

Resly är ett enkelt, kraftfullt och kostnadseffektivt verktyg för underlätta för er att digitalt signera dokument säkert via BankID, FrejaID eller SMS. Nyfiken på att testa? Reslys gratisplan har tillgång till alla funktioner i tjänsten. Vi följer den europeiska standarden for juridiskt bindande digitala signaturer (eIDAS).

Lär dig mer om Resly

Läs mer
Zigned

Zigned

Zigned

Sveriges smidigaste och mest tillgängliga e-signeringstjänst. Bind dig inte i onödan. Alla funktioner ingår. Betala per dokument, per månad eller per år – alltid med BankID. Elektroniskt signerade dokument enligt EU-standarden eIDAS.

Lär dig mer om Zigned

Läs mer
Simple Sign

Simple Sign

Simple Sign

En komplett webbaserad tjänst för att få fler digitala signaturer på sina avtal och dokument. Ett verktyg för e-signering som erbjuder funktionaliteter för spåra, analysera och arkivera avtal.

Lär dig mer om Simple Sign

Läs mer

En av Sveriges mest använda tjänster för e-signering. Kan används av alla företagsstorlekar samt integreras med ditt CRM eller ERP-system. Innehåller SMS-funktion, webblanketter m.m.

Lär dig mer om Visma Sign

Läs mer
PandaDoc

PandaDoc

PandaDoc

Med PandaDoc dokumenthanteringssystem kan företaget enkelt hantera och skapa dokumentation på en användarvänlig plattform. Med funktioner som färdiga templates, API integration och en hög säkerhetsnivå.

Lär dig mer om PandaDoc

Läs mer
Nets

Nets

Nets

Nets erbjuder en molnaserad och lättimplementerad betallösning som skapar en friktionsfri betalningsprocess för kund, med färdiga integrationer mot e-handelsplattformar, vilket leder tilll högre konvertering och nöjdare kunder.

Lär dig mer om Nets

Läs mer

Adobe Acrobat är en kreativ webbaserad tjänst som tillåter användaren att skapa dynaiska digitala formulär. Deras smarta AI funktion upptäcker automatiskt statiska formulärfärlt och konverterar dem till digitala textfält. Användaren har möjlighet att skapa helt egna formulär eller välja från ett stort urval av professionellt designade. Formulären går sedan att implementera på ett smidigt sätt i ku...

Lär dig mer om Adobe Acrobat

Läs mer

Med Assently e-sign får du tillgång till funktioner som hjälper dig att kommunicera dina avtal, spåra händelser och arkivera. Dessutom får kan du erbjuda olika elektroniska identifieringsmetoder.

Lär dig mer om Assently E-sign

Läs mer
eSign

eSign

Scrive

En molnbaserad tjänst för digital signering som innehåller en eID-hub och andra funktionaliteter som hjälper dig att få juridisk bindande e-signering på dina avtal. Innehåller funktioner spåra händelser, påminnelser m.m.

Lär dig mer om eSign

Läs mer
Penneo

Penneo

Penneo

En skandinavisk leverantör av e-signering tjänster. Erbjuder multipla eID och har API samt integration med CRM-system & ERP. Säkerställer så att man får ett juridisk bindande digital signering för sina dokument.

Lär dig mer om Penneo

Läs mer
Sign On-logo

Sign On

Sign On AB

I snart 30 år har Sign On levererat digitala dokumentmallar i en av Sveriges första molntjänster. Drygt 2000 färdigformulerade dokument och mallar som du kompletterar i Office med dina unika uppgifter. Enkelt & juridiskt korrekt. I tjänsten ingår även guider som tar dig igenom de tyngre processerna som t ex arbetsmiljö, lönekartläggning och GDPR.

Lär dig mer om Sign On

Läs mer
Signicat

Signicat

Signicat

Rekrytera rätt kunder genom att kontrollera deras bakgrundsprofiler och gör en ID identifikation som en del av onboardingen med Signicats KYC verktyg. Detta system ha fokus på onboarding processen och strävar efter att skapa en så pass smidig onboarding för nya kunder som möjligt samtidigt som användaren undviker att rekrytera kunder med ett dåligt rykte eller med bakgrund inom pengartvätt eller l...

Lär dig mer om Signicat

Läs mer
Tellus Talk

Tellus Talk

Tellus Talk

En svensk leverantör inom elektronisk signering av dokument & avtal. Finns även på engelska och innehåller en SMS-funktion för utskick och påminnelser.

Lär dig mer om Tellus Talk

Läs mer
Verified

Verified

Verified

Ett enkelt e-signering tjänst anpassas för olika branscher. Innehåller API-integrationer och smarta formulär för att underlätta att få den digitala signaturen.

Lär dig mer om Verified

Läs mer

Förenkla och förkorta rekryteringsprocessen av nya kunder med Visma addo. Detta Kyc system använder intelligenta formulär för att fastställa kundens identitet samtidigt som hantering av ärenden effektiviseras och och de asministrativa uppgifterna minimeras, vilket sparar tid till andra uppgifter. Efter att formuläret är undertecknat och sedan kontrollerat och godkänt av rådgivare kan all data enke...

Lär dig mer om Visma addo

Läs mer

Varför är e-signering bra för dig?

Slipp vänta på att postgubben ska leverera ditt dokument, affärsavtal, din offert eller årsredovisning till dörren. Med e-signering (eID) sparar du oceaner av tid och du behöver aldrig mer hitta en lucka i kalendern för att ses fysiskt för att tillsammans signera ett avtal. Den digitala signeringen gör att allt går så mycket smidigare, vilket snabbar upp processer och avtalshantering där det är viktigt att säkerställa en signatur så fort det bara går. Digital signering är säker och många leverantörer gör det även möjligt för dig att bestämma en viss ordning som dokumentet ska signeras i. Tänk dig själv att kunna få ett ping i din dator när ditt avtal har signerats av en viss person. Du får bättre koll på hela processen.

Viktigt att tänka på som användare är att underlätta för säkerheten genom att se till att du använder en krypterad webbläsaranslutning. Se till att fråga din valda leverantör om säkerhetstänket – deras uppgift är att tillgodose en hög säkerhet, men det skadar inte att fråga hur just deras lösning är byggd och hur varje persons e-signatur verifieras på ett bra och tryggt sätt.

I och med digital signering försvinner pappershanteringen och du får ett juridiskt bindande avtal tillbaka. Den digitala signeringen förenklar administrationen – och visst känns det bra att även göra miljön en tjänst och bidra till ert företags miljömål. BusinessWiths systemguide gör det enkelt för dig att hitta rätt verktyg för digital signering för just er.

Beskrivning av digital signeringsfunktioner

Chatt-funktion

En del leverantörer inom e-signering erbjuder möjligheten att chatta med kunden direkt i verktyget så att man slipper mejla fram och tillbaka. För den mer frekventa användaren är detta en uppskattad funktionalitet.

KPI & analys dashboard

Tillgång till en dashboard som visar nyckeltal på hur det går med dina avtal. Kommunicerar ni det effektivt, öppnar de upp era dokument etc.

Multipla identifieringsmetoder

För att få så bra säkerhet som möjligt så erbjuder vissa leverantörer möjligheten att kunna ha flera metoder att identifiera sig när man skall få tillgång till avtalet och när man skall signera.

Redigeringsverktyg

I vissa e-signeringsverktyg har du möjligheten att redigera ditt avtal direkt i verktyget något som kan låta som självklart men det är mer unikt än vanligt!

Spåra händelser

En grundläggande funktion inom ett verktyg för digital signering är att man skall kunna spåra viktiga händelser när kunden öppnar, läser, signerar avtalet.

Videopresentation

En mer vanligare förekommande funktion är att man skall kunna skapa en videopresentation som kommer med när man skickar iväg avtalet för signering.