Vilket KYC System ska jag välja?

KYC betyder ”know your customer” och handlar om att ha och få kännedom kring vilka ens kunder är för att förhindra eventuella bedrägerier som exempelvis penningtvätt. KYC är stort inom bland annat bankvärlden, där det är viktigt att veta kundernas identitet när man gör affärer eller utför transaktioner. Kännedom kring kunden får man genom att bland annat göra en bedömning av risker och genom att samla så mycket relevant information man kan om en kund. För att uppnå god kännedom och få hjälp med allt som KYC-begreppet innefattar, kan du ha ett KYC-system som hjälp. I sammanhanget nämns ofta även AML-system som betyder anti-money laundering och som därmed är ännu mer specificerat på just penningtvätt. Systemen går ofta att integrera i era andra system och hjälper er även att hålla koll på regelverk. BusinessWith listar de svenska KYC-systemen som finns på marknaden idag, för att du ska hitta bäst system för just er. Allt för en bättre compliance-kontroll. Ta hjälp av vår jämförelseguide redan idag för att hitta rätt KYC-system för er verksamhet.

Varför kundkännedom (KYC)?

I Sverige har ett antal verksamheter och branscher, som exempelvis banker, spelbolag eller försäkringsbolag, krav på sig att följa penningtvättlagen och därmed sträva efter kundkännedom. Det handlar om att säkerställa att man vet om kundens identitet genom att upprätta ett flöde av kontroller och veta om vad som kännetecknar avvikelser. Detta för att se till att inga finansiella bedrägerier eller penningtvätt är i omlopp. För att uppnå detta kan du med fördel ha ett KYC-system till din hjälp. BusinessWith har sammanställt de KYC-system som finns att tillgå på den svenska marknaden – som kan hjälpa dig att uppnå så hög kundkännedom som möjligt. Välkommen att använda vår jämförelsetjänst för leta, jämföra och sedan hitta det bästa KYC-systemet för ert företag eller organisation.

Vad är AML (anti-money laundering)?

Lista på 19 olika KYC System

Snabbguide

Vad är AML (anti-money laundering)?

För att bekämpa olika typer av penningtvätt använder man sig av olika AML-system, som KYC-system (know your customer). Detta för att upptäcka och förhindra penningtvätt. En viktig del i detta är att ha god kundkännedom för att se risker i ett tidigt skede och fatta beslut och rikta insatser för att motverka penningtvätt. AML, anti-money laundering har hamnat allt högre på agendan för såväl länder och banker de senaste åren, inte minst i Sverige. Att bekämpa penningtvätt och även finansiering av exempelvis terrorism är ett problem är ett stort problem i samhället – källor gör gällande att det varje år i världen penningtvättas upp emot två biljoner dollar. Finansiella system måste vara välmående för att man ska kunna tjäna sina penar. I det ligger ett omfattande arbete med anti-money laundering. Är du nyfiken på vilka KYC-system som finns idag? BusinessWith erbjuder en jämförelseguide, där du enkelt kan leta och jämföra olika system som verkar för god kundkännedom – know your customer. Börja läsa, filtrera och jämföra hos oss redan idag.

Beskrivning av produktfunktioner

API

Med hjälp av API:er kan systemet sammarbeta med andra system inom företaget utan problem och data kan därmed transformeras på ett smidigt vis in till databaser och andra lagringsplatser.

Automatiska notiser

Bli automatiskt notifierad och uppdaterad med utvalda händelser för att snabbt få reda på de senaste nyheterna.

Backgrundskontroller

Används för att se över kundens tidigare historik, vilket bidrar till att bilda en tydligare uppfattning kring vad för typ av kund som företaget handskas med.

Bevakningslista

Samla samtliga klienter i en och samma bevakningslista för att snabbt och smidigt kunna se över hur kundbasen ser ut och vad som är aktuellt för respektive kund i nuläget.

ID identifikation

Identifiera kunderna med hjälp av ID identifikation för att säkerhetsställa att kunden är den de utger sig för att vara och undvik bedrägerier.

Onboarding

Använd verktyget för att skapa en onboarding som är tryggare för företaget och smidigare för klienten att genomföra. Säkra de viktigaste uppgifterna om kunden och gör detta med hjälp av en användarvänlig process.

PEP identifieringar

PEP står för person i politiskt utsatt ställning och PEP identifiering innebär därmed att företaget får hjälp med att identifiera ifall klienter befinner sig i en politisk utsatt ställning, vilket kan vara viktigt i händelse av affärer.

Riskbedömningar

En funktion som graderar kunder efter vilken risk de bedöms utgöra. Bidrar till en ökad medventenhet om vilka klienter som är värda att hålla ett extra öga på för att minska risken till inblandning i eventuella problem.

Uppdateringar i realtid

Genom att kontunuerligt övervaka klienter och få reda på de senaste handlingarna som har genomförts kan organisationen ständigt arbeta aktivt i kundhanteingen och snabbt agera vid problematiska aktioner.

BusinessWith Sweden AB

info@businesswith.com

Wallingatan 29
111 24 Stockholm

Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

Go to sv_SE siteGo to da_DK siteGo to nb_NO siteGo to en_GB siteGo to fi_FI siteGo to de_DE site