HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa lönesystem & löneprogram

Vilka lönesystem uppfyller dina krav och behov?

Att arbeta med lön kan vara tillräckligt komplicerat och tidskrävande som det är, men att välja ett lönesystem eller löneprogram som ska förenkla ens arbete med lön, behöver inte alls vara krångligt. BusinessWith har kartlagt olika lönesystem på den svenska marknaden. Med vår jämförelsetjänst kan du enkelt ta reda på vilket löneprogram som bäst passar dig och ditt företag. Dessutom kan du genom att använda filterfunktionen få en snabb shortlist på de leverantörer som uppfyller dina behov och kravställning.

Exempelvis kan du filtrera och jämföra fram de lönesystem som är webbaserade och dessutom erbjuder lönerevision. I tillägg kan du även se vilka leverantörer som erbjuder möjlighet till att kunna lägga till viktiga centrala funktioner såsom tidrapporteringssystem & reseräkningssystem. Många beslutsfattare är utefter att ha HR- & lön kombinerat i ett system. Något ni enkelt kan få fram genom filterfunktionen.

Hur många lönesystem finns på svenska marknaden?

Under 2000-talet har det skett explosion av nya leverantörer inom lönehantering. Dock har man de senaste åren sett flertal förvärv där de större aktörerna på marknaden köper upp de mindre som har kommit med mer modern teknik i sitt lönesystem. På BusinessWith har vi kartlagt över 28 system och leverantörer – och specialiserat oss på vilka affärsnyttorna är med vardera aktör så att det blir enklare för er att ta ett köpbeslut. Välkommen att börja jämföra för att hitta det lönesystem som passar bäst till din verksamhet.

Bästa lönesystem = hög nyttjandegrad

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 24 olika Lönesystem

Sortera på

Med lönesystemet Kontek Lön får ditt företag ett säkert, flexibelt system som effektiviserar lönehanteringen. Lönesystemet utvecklas och förbättras löpande för att möta framtidens krav - på allt från automation, funktionalitet och gränssnitt till användarvänlighet.

Lär dig mer om Kontek Lön

Läs mer

SD Worx (fd Aditro) erbjuder skalbara och flexibla lönelösningar för stora och medelstora företag, organisationer och offentlig sektor. Molnbaserat och med hög automatisering och enda svenska lönesystemet som täcker fler än 120 kollektivavtal. Vi erbjuder allt från total outsourcing till SaaS med styrkan i ett stort europeiskt företag som kan hjälpa dig med internationell lönehantering, samtidigt ...

Lär dig mer om SD Worx Lön

Läs mer
Payap

Payap

Payap

Payap är ett molnbaserat och användarvänligt system för den moderna löneavdelningen. Vi levererar en suverän upplevelse till den viktigaste delen av företaget – de anställda! Med funktioner som lön i realtid har du alltid en aktuell överblick över kommande utbetalningar och utgifter.

Lär dig mer om Payap

Läs mer
Visma Spcs-logo

Visma Spcs

Visma Spcs

Visma Spcs finns för att förenkla allt det ekonomiska för småföretaget – med lättbegripliga och självkörande ekonomisystem som gör det mesta av jobbet åt dig. Så att du kan fokusera på din passion och samtidigt ha full kontroll. Hos oss hittar du bland annat bokföringsprogram, löneprogram, tidrapporteringssystem och projekthanteringsverktyg.

Lär dig mer om Visma Spcs

Läs mer
Logo-purple.png

Agda PS

Agda PS

Agda PS är ett automatiserat lönesystem för företag med över 50 anställda som hanterar 450 kollektivavtal och används av var fjärde privatanställd i Sverige. Systemet erbjuder säkra och automatiska uppdateringar och möjliggör hantering av löner, resor, utlägg samt dataanalys varifrån du vill. Vi erbjuder även löneoutsourcing.

Lär dig mer om Agda PS

Läs mer

Crona Lön erbjuder ett komplett och webbaserat löneprogram som anpassas efter olika företags behov. Programmet inkluderar funktioner som komplett semesterhantering, flexibla lönearter, lönekartläggning och API-integrationer. Support ingår, och programmet stödjer flera användare med olika behörigheter. Det finns tilläggsmöjligheter som tid- och resesystem samt HR-system vilket gör det till ett mång...

Lär dig mer om Crona Lön

Läs mer
Flex HRM Payroll

Flex HRM Payroll

Flex Applications

Flex HRM Payroll är ett användarvänligt och flexibelt molnbaserat lönesystem med stöd för en stor bredd av branscher. Med automatiserade processer sparar du tid och höjer säkerheten i din löneprocess. Flex HRM Payroll är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för tidredovisning, reseräkning, HR-processer och bemanningsplanering.

Lär dig mer om Flex HRM Payroll

Läs mer

Hogia Lön har färdiga löneregister för nästan alla branschavtal och är alltid uppdaterat med gällande i smarta processer. Hogia har en branschkunnig support vid din sida och vi löser dina funderingar.

Lär dig mer om Hogia Lön

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största plattformsleverantören av HCM-lösningar i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora företag. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR-masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer
MaxPA

MaxPA

MaxPA

MaxPA är ett modernt och användarvänligt löne- och personalsystem i molnet. Schema, tidrapportering och reseräkningar fullt integrerat med lön. I MaxPA kan anställda och chefer göra en stor del av löneadministrationen genom att själva rapportera och attestera löneunderlagen i appen eller på webben.

Lär dig mer om MaxPA

Läs mer

Caspeco Personal är till för dig inom besöksnäringen som vill ha ett komplett lönesystem som innehåller schemaläggningsprogram, tidrapporteringssystem och personalliggare.

Lär dig mer om Caspeco Personal

Läs mer
HR-plus

HR-plus

Visma Enterprise

Ett kraftfullt molnbaserat lönesystem med stöd av den senaste tekniken, för företag med fler än 1 000 anställda. Automatiska och kvalitetssäkrade löneprocesser bidrar till förändrade och effektiviserade arbetssätt. Öppna API'er gör det möjligt att enkelt skapa integrationer för att binda samman processer och flöden mellan lönesystemet och övriga stödsystem. HR-plus erbjuder även löneoutsourcingtjä...

Lär dig mer om HR-plus

Läs mer
Fortnox

Fortnox

Fortnox

En av Sveriges mest använda affärssystem för småföretag. Erbjuder ekonomisystem, bokföringsprogram, CRM, lönesystem m.m. Fortnox affärssystem är skapat för småföretag och används inom flera olika branscher.

Lär dig mer om Fortnox

Läs mer

Ett användarvänligt system som kan anpassas efter användarens behov i form av valmöjligheter av moduler till ekonomisystemet. Verktyget kan hantera autogiro och är smidigt för ekonomiska redovisingar.

Lär dig mer om Briljant Ekonomisystem

Läs mer

Ett personal- och lönesystem för kommuner. Via webben kan medarbetarna själva registrera sin frånvaro eller registrera reseräkningar m.m.

Lär dig mer om eCompanion

Läs mer

Har en integrationsvänlig struktur som erbjuder en mycket bra systemflexiblitet och anpassar sig efter dina behov. En lösning, en arkitektur!

Lär dig mer om Heroma

Läs mer
HRM

HRM

HRM Software AB

HR och lön i ett molnbaserat system. Har funktioner för HR masterdata, lönerevision, kompetenshantering m.m.

Lär dig mer om HRM

Läs mer
P1 Lön Light

P1 Lön Light

Positionett

Ett windowsbaserat löneprogram för små och medelstoraföretag.

Lär dig mer om P1 Lön Light

Läs mer
Personec P

Personec P

Visma PubliTech

Ett lönesystem för offentlig sektor som innehåller tidrapportering- och bemanningsfunktioner. Med självbetjäning kan medarbetarna själva rapportera in sina avvikelser.

Lär dig mer om Personec P

Läs mer
POL

POL

CGI

Ett lönesystem för alla storlekar. Systemet har flera innovativa funktioner som ger stöd för din lön- och personalhantering.

Lär dig mer om POL

Läs mer

Personal- och lönesystemet för dig som arbetar i offentliga/statliga organisationer. Systemet hanterar allt från anställningen till pensionen.

Lär dig mer om Primula

Läs mer
SoftOne Go

SoftOne Go

SoftOne

Softone ERP system har moduler inom lönehantering, ekonomi, försäljning, bemanning, projekt och tid. Affärsystemet kan branschanpassas, och fokus ligger på de nordiska marknaderna.

Lär dig mer om SoftOne Go

Läs mer
Tempura AB

Tempura AB

Tempura

Ett modulanpassad lönesystem som kan skapas efter ditt behov. Support inkluderat.

Lär dig mer om Tempura AB

Läs mer
Timetjek

Timetjek

Timetjek

I Timetjeks personalsystem finns funktioner för smidiga lösningar inom schema, lön och ekonomi. Använd gratisvarianten av Timetjek innehållande basfunktioner eller uppgradera, beroende på dina organisationsbehov. I Timetjek finns bland annat tillgång till digital stämpelklocka, komplett lönehantering och schemaläggning.

Lär dig mer om Timetjek

Läs mer

Bästa lönesystem = hög nyttjandegrad

Vår kartläggning av lönesystem på svenska marknaden är anpassad för dig och er som arbetar i enskild firma, småföretag, medelstort eller i storföretag. Oavsett företagsstorlek är det svårt att hålla koll på alla nya uppdateringar som sker i systemmarknaden. Det lanseras många nya innovativa funktioner som läggs till i produktsortimentet och som köpare behöver ha i beaktande i sin köpprocess. Dock är ett av de mest förekommande ”problem” det gap som finns mellan nyttjandegraden av systemets kapacitet jämfört med hur mycket man betalar. Med andra ord – det är viktigt att inte bara se över pris utan även prismodellen och hur vidare support och utbildning är inkluderat i priset eller inte. Det bästa löneprogrammet kan vara det som kostar mer för dig om det är så att du ändå ser att affärsmodellen är uppbyggd efter hur mycket du nyttjar lönesystemet, jämfört mot en licens som kostar mindre men tar inte hänsyn till huruvida du nyttjar systemet eller inte.

Jämför lönesystem och utvärdera dem innan ni gör ert val. BusinessWith finns här för att hjälpa dig med ditt val – tveka inte att ta kontakt om du behöver mer vägledning.

Hur ska man välja löneprogram som passar mitt företag bäst?

Det finns många olika lönesystem i Sverige, och tillförseln av nya leverantörer har ökat mycket de senaste åren. Många leverantörer har nu följt trenden och börjat utveckla sina lönesystem som en fullutvecklad molntjänst där kunden kan få daglig tillgång till sin lönehantering via webben. Många lönesystem har tidigare varit som ett löneprogram där man var tvungen att ladda ner klient och bevara all lönedata på sin egen server men det pågår nu ett tydligt skifte att företag sätter högre värde i att lönesystemet ska vara ett webbaserat lönehanteringssystem.

För att göra ett kvalificerat val så är det viktigt att se över leverantören bakom löneprogrammet eller lönesystemet. Det vi menar är att se över hur leverantören arbetar med sina kunder.:

  • Är de en proaktiv leverantör som uppdaterar sina kunder med nya regler eller innovationer?
  • Erbjuder de löpande utbildning?
  • Håller de webbinarier?
  • Tar de betalt för support och utbildning eller ingår det i licensen?

Det finns många frågorna och väldigt många av dem kan du snabbt få svar på genom en demo av leverantören. Börja jämföra system hos oss på BusinessWith.

Beskrivning av funktioner inom lönesystem och löneprogram

Bemanningsplanering

Ser till att man kan få en bra överblick av schemaläggningen över olika projekt och i vilken nivå det är bemannat. Du kan effektivt planera resurserna samt enkelt lägga in företagets egna konteringsbegrepp. Denna funktion brukar fungera som en tilläggsmodul.

Dashboard

En mycket uppskatt funktion för de som hanterar mycket lönedata. Ger en bra översikt och hjälper dig att ha bra koll på nyckelparametrar. Passar bra i kombination med rapportgeneratorn.

Digital lönespecifikation

Ser till så att man kan skicka lönespecifikationen digitalt till sina medarbetare. Kan ske via olika digitala kanaler såsom e-mail eller app. Undersök dock om digitala lönespecifikationer är inkluderat i licensen eller inte.

Frånvarohantering

Ledighet- och frånvarohantering är en kärnfunktion. En automatiskt frånvarohantering (gärna med en inbyggd godkännandeprocess) ser till att det inte blir några fel när man skall inkludera frånvaron i löneberäkningen.

HR system

Det finns många som värderar att ha ett HR/Personal- och lönesystem i ett och samma system. Det finns goda synergieffekter, att centralisera all HR data till ett system, eftersom det leder till bättre hantering och synkronisering mellan HR avdelningen och löneavdelningen. Förmåner, prestationsbaserade löner, administrationsprocesser m.m. blir mer flexbilit och överskådligt. Nackdelen kan vara att man är väldigt "låst" med en leverantör.

Lönerevision

Lönerevisionsprocessen brukar kräva mycket tid i förberedelse och hantering, med tillgång till en lönrevisionsmodul så kan chefer och löneavdelningen ha en gemensam systematiserad process som innehåller funktioner som ser till att man eliminerar manuella misstag. Det resulteras i att alla lönerevisioner blir korrekta. En värdefull modul till lönesystemet, speciellt om du hanterar det via excel idag.

Rapportgenerator

Att ha tillgång till en bra fungerande rapportfunktion som ger dig möjlighet att enkelt kunna skapa, designa (olika grafer/diagram) och anpassa rapporter i ett lönesystem underlättar väsentligt. Kan vara värt att undersöka flexibiliteten.

Rekryteringsfunktion

En del lönesystem har rekryteringsfunktionaliteter inkluderat i lönesystemet. Det är en fördel att kunna hantera sina rekryteringar i samma lön- & Hr system eftersom där får man tillgång till intern och extern lönestatsitik, du har bra koll på personalomsättningen, vakanser, bemanningsbehovet etc. Tänkt dock på om rekryteringsmodulen verkligen bemöter er digitaliseringsbehov av rekryteringsprocessen.

Reseräkninghantering

Ett lönesystem som har en bra reseräkningshanteringsmodul kan förenkla administrationen för medarbetarna och administratören väsentligt. Registrera alla utlägg digtalt och körjournaler i ett system som också har en automatikt godkännadeprocess, förenklar processen avsevärt. Denna funktion brukar fungera som en tilläggsmodul.

Semesterberäkning

Utför semesterberäkningar för alla löner och ser till att det blir korrekt enligt semesterlagen och semestervillkoren.

Självservice

En självbetjäningfunktion kan förenkla en del administrativa processer. Exempelvis kan medarbetarna själva beställa en ny dator eller mobil som kan attesteras direkt via sin chef och därmed inte behöva passera löneavdelningen, eller kanske låta medarbetarna uppdatera sina egna personliga upppgifter som automatiskt uppdateras via personal/lönesystemet etc

Tidrapportering

Gör det enkelt för medarbetarna att registrera tid (arbetade timmar, frånvaro etc). En del lönesystem har denna funktionalitet och erbjuder även en mobil lösning i tillägg så att de som reser i tjänst kan enkelt utföra sin tidrapportering.