Sveriges bästa lönesystem & löneprogram

Vilka lönesystem uppfyller dina krav och behov?

Att arbeta med lön kan vara tillräckligt komplicerat och tidskrävande men att välja ett lönesystem eller löneprogram som skall förenkla ens arbete med lön, behöver inte vara krångligt. BusinessWith har kartlagt olika lönesystem på den svenska marknaden. Med vår jämförelsetjänst kan du enkelt ta reda på vilket löneprogram som bäst passar dig & ditt företag. Dessutom kan man genom att använda filterfunktionen få en snabb shortlist på de leverantörer som uppfyller ens behov och kravställning.

Exempelvis kan du filtrera och jämföra fram de lönesystem som är webbaserade och dessutom erbjuder lönerevision. I tillägg kan du även se vilka leverantörer som erbjuder möjlighet till att kunna lägga till viktiga centrala funktioner såsom tidrapporteringssystem & reseräkningssystem. Många beslutsfattare är utefter att ha HR- & lön kombinerat i ett system. Något ni enkelt kan få fram genom filterfunktionen.

Vad behöver jag veta om lönesystem?

Testa systemguiden

Låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Kontek Lön är ett webbaserat lönesystem som förenklar och effektiviserar lönehanteringen och möjliggör en smidig och säker molnlösning. Systemet är utvecklat för att möta framtidens krav på allt från funktionalitet, gränssnitt med goda integrationsmöjligheter och fokus på användarvänlighet. Kontek Lön säkerställer ditt företags lönehantering på lång sikt!

Lär dig mer om Kontek Lön

Webbsida

Fortnox erbjuder uteslutande molnbaserade tjänster, vilket innebär att kunderna kan nå sina program och sin information från vilken internenansluten enhet som helst. Flera användare kan vara inloggade samtidigt, samarbeta och dela information. En stor fördel är att de slipper besväret med installation, uppdateringar och säkerhetskopiering. Kunderna abonnerar på programmen och betalar en månadsavgi...

Lär dig mer om Fortnox Lön Plus

Webbsida

BL Lön

Björn Lunden Information

BL lön plus erbjuder en palett av lönefunktioner såsom statistikrapportering, semesterberäkningar etc.

Lär dig mer om BL Lön

Läs mer

Hogia Lön har färdiga löneregister för nästan alla branschavtal och är alltid uppdaterat med gällande i smarta processer. Hogia har en branschkunnig support vid din sida och vi löser dina funderingar.

Lär dig mer om Hogia Lön

Läs mer

Aditro Lön är för dig som jobbar i privat sektor och söker ett flexibelt, säkert och effektivt lönesystem för ett stort eller medelstort företag. Aditro Lön är ett molnbaserat system som ständigt utvecklas för framtidens behov. Aditro är ledande leverantör inom automatisering, RPA, Robotics och Artificiell Intelligens (AI) för lön. Med Aditro Lön kan du vara säker på att svenska lagändringar och ...

Lär dig mer om Aditro Lön

Läs mer

Crona Lön

Datavara AB

Crona Lön passar dig med högt ställda krav på användar­vänlighet och kraftfulla funktioner. Vi har tagit tillvara på våra användares önskemål och idéer, för att skapa så enkla och praktiska lösningar som möjligt. I Crona Lön hanterar du ett fritt antal anställda och som standard tre företag. Har du behov av fler företag finns möjlighet att köpa till. Schema, tidrapportering, bemanning och reseräkn...

Lär dig mer om Crona Lön

Läs mer

Agda PS

Visma Enterprise

Ett användarvänligt & webbaserat lönesystem som automatiserar dina löneadministrativa processer. Självservice för medarbetare och chefer samt enkel integration har gjort Agda till ett av de mest använda lönesystemen inom privat sektor.

Lär dig mer om Agda PS

Läs mer

MaxPA

MaxPA

MaxPA är ett modernt och användarvänligt löne- och personalsystem i molnet. Schema, tidrapportering och reseräkningar fullt integrerat med lön. I MaxPA kan anställda och chefer göra en stor del av löneadministrationen genom att själva rapportera och attestera löneunderlagen i appen eller på webben.

Lär dig mer om MaxPA

Läs mer

SoftOne Go

SoftOne

Löneystemet som vill att det skall vara enkelt att minska löneadministrationen. Med separata moduler kan du lägga till både tid & HR verktyg.

Lär dig mer om SoftOne Go

Läs mer

HR-plus

Visma Enterprise

Ett integrationsvänligt lönesystem som erbjuder en mycket god flexibilitet. HR-plus är ett omfattande lönesystem som passar större och komplexa organisationer. Systemet kan hantera flertal bolag och avtal samt att du som kund kan bygga vidare med tilläggsmoduler.

Lär dig mer om HR-plus

Läs mer

Ett personal- och lönesystem för kommuner. Via webben kan medarbetarna själva registrera sin frånvaro eller registrera reseräkningar m.m.

Lär dig mer om eCompanion

Läs mer

Flex HRM lön

Flex applications

Ett webbaserat lönesystem som är användarvänligt och effektiviserar samt automatiserar din löneadministration.

Lär dig mer om Flex HRM lön

Läs mer

Heroma

CGI Sweden

Har en integrationsvänlig struktur som erbjuder en mycket bra systemflexiblitet och anpassar sig efter dina behov. En lösning, en arkitektur!

Lär dig mer om Heroma

Läs mer

HogiaLön Plus har färdiga löneregister för nästan alla branschavtal och är alltid uppdaterat med gällande regler i smarta processer. Hogia har en branschkunnig support vid din sida och vi löser dina funderingar.

Lär dig mer om HogiaLön Plus

Läs mer

HRM

HRM Software AB

Ett modernt och innovativt lönesystem som innehåller de flesta kärnfunktioner såsom bemanning, tidrapportering etc.

Lär dig mer om HRM

Läs mer

Har mer kärnfunktioner än sin lightare version löne Start+ och vänder sig till större bolag. Erbjuder bra tilläggsmoduler såsom lönerevision m.m.

Lär dig mer om Lön Proffs

Läs mer

Ett löneprogram med basfunktioner för småföretagare som är väldigt användarvänligt.

Lär dig mer om Lön Start+

Läs mer

Nmbrs

Nmbrs

Erbjuder en löne- och HR plattform, där man kan integrera med flertal system för att få så bra leverans som möjligt på ens HR processer.

Lär dig mer om Nmbrs

Läs mer

P1 Lön Light

Positionett

Ett windowsbaserat löneprogram för små och medelstoraföretag.

Lär dig mer om P1 Lön Light

Läs mer

Payroll

Söderberg & Partners

Lönesystemet har en god kundanpassning och jobbar mycket efter att se till att ge verksamheterna stöd i deras processer.

Lär dig mer om Payroll

Läs mer

Personalkollen

Personalkollen i Sverige AB

Digital tidsrapportering för hotell- och restaurangbranschen.

Lär dig mer om Personalkollen

Läs mer

Personec

Visma Enterprise

Ett lönesystem för offentlig sektor som innehåller tidrapportering- och bemanningsfunktioner. Med självbetjäning kan medarbetarna själva rapportera in sina avvikelser.

Lär dig mer om Personec

Läs mer

POL

CGI Sweden

Ett lönesystem för alla storlekar. Systemet har flera innovativa funktioner som ger stöd för din lön- och personalhantering.

Lär dig mer om POL

Läs mer

Personal- och lönesystemet för dig som arbetar i offentliga/statliga organisationer. Systemet hanterar allt från anställningen till pensionen.

Lär dig mer om Primula

Läs mer

SAP

SAP

SAP lönesystem är en del av SAP affärsystem. Lönesystemet finns för alla företagstorlekar och erbjuder en hel palett av kärnfunktioner för lön.

Lär dig mer om SAP

Läs mer

Swelön

swelön

Lönesystemet med enkelhet och säkerhet i främsta sätet. Väl anpassat till småföretag.

Lär dig mer om Swelön

Läs mer

Tempura AB

Tempura

Ett modulanpassad lönesystem som kan skapas efter ditt behov. Support inkluderat.

Lär dig mer om Tempura AB

Läs mer

TimeTjek

TimeTjek

De flesta kärnfunktionera i ett och samma personal- och lönesystem för småföretagare.

Lär dig mer om TimeTjek

Läs mer

Visma Lön 300

Visma Spcs

Ett löneprogram för dig som småföretagare. Erbjuder flertal digitala och säkra lönefunktioner som underlättar arbetet för löneadministratörer.

Lär dig mer om Visma Lön 300

Webbsida

Bästa lönesystem = hög nyttjandegrad

Ovanstående kartläggning av lönesystem på svenska marknaden är anpassad för er som arbetar i enskild firma, småföretag, medelstort eller i storföretag. Oavsett företagsstorlek så är det svårt att hålla koll på alla nya uppdateringar som sker i systemmarknaden. Det lanseras många nya innovativa funktioner som läggs till i produktsortimentet och som köpare behöver ha i beaktande i sin köpprocess. Dock är ett av de mest förekommande ”problem” det gap som finns mellan nyttjandegraden av systemets kapacitet jämfört med hur mycket man betalar. Med andra ord, det är viktigt att inte bara se över pris utan även prismodellen och hur vidare support och utbildning är inkluderat i priset eller inte. Det bästa löneprogrammet kan vara det som kostar mer för dig om det är så att du ändå ser att affärsmodellen är uppbyggd efter hur mkt du nyttjar lönesystemet jämfört mot en licens som kostar mindre men tar inte hänsyn till hur vidare du nyttjar systemet eller inte.

Hoppas ni blir nöjda med att kunna jämföra lönesystem och utvärdera dem, låt oss gärna veta vad ni tycker.

Hur skall man välja löneprogram som passar mitt företag bäst?

Det finns många olika lönesystem i Sverige, och tillförseln av nya leverantörer har ökat mycket de senaste åren. Många leverantörer har nu följt trenden och börjat utveckla sina lönesystem som en fullutvecklad molntjänst där kunden kan få daglig tillgång till sin lönehantering via webben. Många lönesystem har tidigare varit som ett löneprogram där man var tvungen att ladda ner klient och bevara all lönedata på sin egen server men det pågår nu ett tydligt skifte att företag sätter högre värde i att lönesystemet skall vara ett webbaserat lönehanteringssystem.

För att göra ett kvalificerat val så är det viktigt att se över leverantören bakom löneprogrammet eller lönesystemet. Det vi menar är att se över hur leverantören arbetar med sina kunder.

  • Är de en proaktiv leverantör som uppdaterar sina kunder med nya regler eller innovationer?
  • Erbjuder de löpande utbildning?
  • Håller de webinarier?
  • Tar de betalt för support och utbildning eller ingår det i licensen?

Det finns många frågorna och väldigt många av dem kan du snabbt få svar på genom en demo av leverantören.

Beskrivning av funktioner inom lönesystem och löneprogram

Bemanningsplanering

Ser till att man kan få en bra överblick av schemaläggningen över olika projekt och i vilken nivå det är bemannat. Du kan effektivt planera resurserna samt enkelt lägga in företagets egna konteringsbegrepp. Denna funktion brukar fungera som en tilläggsmodul.

Dashboard - Löneöversikt

En mycket uppskatt funktion för de som hanterar mycket lönedata. Ger en bra översikt och hjälper dig att ha bra koll på nyckelparametrar. Passar bra i kombination med rapportgeneratorn.

Digital lönespecifikation

Ser till så att man kan skicka lönespecifikationen digitalt till sina medarbetare. Kan ske via olika digitala kanaler såsom e-mail eller app. Undersök dock om digitala lönespecifikationer är inkluderat i licensen eller inte.

Frånvarohantering

Ledighet- och frånvarohantering är en kärnfunktion. En automatiskt frånvarohantering (gärna med en inbyggd godkännandeprocess) ser till att det inte blir några fel när man skall inkludera frånvaron i löneberäkningen.

HR system

Det finns många som värderar att ha ett HR/Personal- och lönesystem i ett och samma system. Det finns goda synergieffekter, att centralisera all HR data till ett system, eftersom det leder till bättre hantering och synkronisering mellan HR avdelningen och löneavdelningen. Förmåner, prestationsbaserade löner, administrationsprocesser m.m. blir mer flexbilit och överskådligt. Nackdelen kan vara att man är väldigt "låst" med en leverantör.

Lönerevision

Lönerevisionsprocessen brukar kräva mycket tid i förberedelse och hantering, med tillgång till en lönrevisionsmodul så kan chefer och löneavdelningen ha en gemensam systematiserad process som innehåller funktioner som ser till att man eliminerar manuella misstag. Det resulteras i att alla lönerevisioner blir korrekta. En värdefull modul till lönesystemet, speciellt om du hanterar det via excel idag.

Rapportgenerator

Att ha tillgång till en bra fungerande rapportfunktion som ger dig möjlighet att enkelt kunna skapa, designa (olika grafer/diagram) och anpassa rapporter i ett lönesystem underlättar väsentligt. Kan vara värt att undersöka flexibiliteten.

Rekryteringsfunktion

En del lönesystem har rekryteringsfunktionaliteter inkluderat i lönesystemet. Det är en fördel att kunna hantera sina rekryteringar i samma lön- & Hr system eftersom där får man tillgång till intern och extern lönestatsitik, du har bra koll på personalomsättningen, vakanser, bemanningsbehovet etc. Tänkt dock på om rekryteringsmodulen verkligen bemöter er digitaliseringsbehov av rekryteringsprocessen.

Reseräkninghantering

Ett lönesystem som har en bra reseräkningshanteringsmodul kan förenkla administrationen för medarbetarna och administratören väsentligt. Registrera alla utlägg digtalt och körjournaler i ett system som också har en automatikt godkännadeprocess, förenklar processen avsevärt. Denna funktion brukar fungera som en tilläggsmodul.

Semesterberäkning

Utför semesterberäkningar för alla löner och ser till att det blir korrekt enligt semesterlagen och semestervillkoren.

Självservice

En självbetjäningfunktion kan förenkla en del administrativa processer. Exempelvis kan medarbetarna själva beställa en ny dator eller mobil som kan attesteras direkt via sin chef och därmed inte behöva passera löneavdelningen, eller kanske låta medarbetarna uppdatera sina egna personliga upppgifter som automatiskt uppdateras via personal/lönesystemet etc

Tidrapportering

Gör det enkelt för medarbetarna att registrera tid (arbetade timmar, frånvaro etc). En del lönesystem har denna funktionalitet och erbjuder även en mobil lösning i tillägg så att de som reser i tjänst kan enkelt utföra sin tidrapportering.