HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa bokföringsprogram & bokföringssystem

Vilket är det bästa bokföringssystemet för dig?

Ett företag utan ett bokföringsprogram, om även i Excel eller på ett papper – får man leta länge efter för att hitta. Faktum är att det numera är förbjudet med bokföring handskriven på papper, eller i Excel.

Alla vi som säljer varor eller tjänster är i behov av ett tillvägagångssätt att hålla kolla på fakturering, offerter, arbetsordrar, momsdeklaration. Detta för att vi dels behöver veta själva hur det går för oss, dels även för att Skatteverket kan kunna få skriftliga bevis på alla de händelser som påverkar företagets affärer.

Beroende på hur stort, litet, komplext – eller enkelt ditt företags ekonomi ser ut, behöver du välja ett bokföringssystem eller bokföringsprogram som passar just er. Kanske behöver du enkel bokföring för aktiebolag, bokföringsprogram för enskild firma , gratis bokföring eller så är du ute efter att köpa bokföringsprogram där du kan addera moduler när företaget växer. Ett bokföringsprogram kan erbjuda allt från att ha koppling till en internetbank och hantera kundregister till att ta att emot uppladdade kvitton, massfakturera eller ge dig rapporter och analyser. Hur mycket ska bokföringsprogrammet kunna göra för att underlätta er administration? Eller är det ett faktureringsprogram du främst letar efter? Här på Businesswith kan du jämföra bokföringsprogram och filtrera fram de bästa alternativen av bokföringsprogram för dig och läsa omdömen och recensioner av olika alternativ.

Jämföra och välja bland olika bokföringssystem

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 14 olika Bokföringsprogram

Sortera på
Visma Spcs-logo

Visma Spcs

Visma Spcs

Visma Spcs finns för att förenkla allt det ekonomiska för småföretaget – med lättbegripliga och självkörande ekonomisystem som gör det mesta av jobbet åt dig. Så att du kan fokusera på din passion och samtidigt ha full kontroll. Hos oss hittar du bland annat bokföringsprogram, löneprogram, tidrapporteringssystem och projekthanteringsverktyg.

Lär dig mer om Visma Spcs

Läs mer
Procountor Financials-logo

Procountor Financials

Accountor Finago

Ett webbaserat bokföringsprogram för stora och små företag. Med bokföringsfunktioner som bankkoppling, e-fakturering och bokföringsrapporter samt möjligheten att lägga till ytterligare funktioner efter behov kan Procountor Financials anpassas efter användarens behov. Automatisera rutinerna och håll koll på ekonomin oavsett tid och plats med hjälp av vårt digitala bokföringsprogram.

Lär dig mer om Procountor Financials

Läs mer
0440d38c-8a4f-45c1-8605-8a0b4fdb5fcd.png

BL Total

Bjorn Lunden

BL Total är den perfekta webbaserade lösningen för dig som vill sköta ditt företags bokföring, fakturering, betalningar mm så enkelt och effektivt som möjligt. AI-bokföring, fakturering, ekonomiöversikt, obegränsad kvitto- och fakturatolkning, bankkoppling, företagskort, integrationer och kunskapsstöd – allt ingår! Passar för både enskild firma och aktiebolag.  Programmet används i alla branscher...

Lär dig mer om BL Total

Läs mer
Bokio

Bokio

Bokio

Bokföringssystemet erbjuder färdiga bokföringsmallar, automatiska rapporter, momsdeklaration m.m. Dessutom erbjuder Bokio en detaljerad databas med guider och videos för alla sina användare.

Lär dig mer om Bokio

Läs mer

Hogia Lön har färdiga löneregister för nästan alla branschavtal och är alltid uppdaterat med gällande i smarta processer. Hogia har en branschkunnig support vid din sida och vi löser dina funderingar.

Lär dig mer om Hogia Lön

Läs mer
24sevenoffice_Logo_Vertical_Black_CMYK.jpg

24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice erbjuder ett komplett affärs- och redovisningssystem designat för små och medelstora företag. Lösningen interagerar redovisning, fakturering, projektledning, CRM och tidsregistrering i en plattform, vilket effektiviserar arbetsflödet och ger en sömlös användarupplevelse.

Lär dig mer om 24SevenOffice

Läs mer
Dooer

Dooer

Dooer

Med Dooer får du bokföring, fakturering, lön och utläggshantering helt gratis på ett och samma ställe. Du bokför snabbt och smidigt på några få klick. Designat för dig som företagare. Helt enkelt en kraftfull helhetslösning med alla viktiga redovisningsfunktioner du behöver, gratis för alltid.

Lär dig mer om Dooer

Läs mer
Xdesk

Xdesk

Xdesk

Xdesk är ett modulbaserat bokföringsprogram som gör att användaren själv kan anpassa funktionaliteten efter behov. Ytterligare tjänster innefattar bland annat: löneprogram, faktureringsprogram och tidsredovsning.

Lär dig mer om Xdesk

Läs mer
Acconomy

Acconomy

Acconomy

Acconomy är ett molnbaserat bokföring- och faktureringsprogram för både stora och små företag. På 10 sekunder har du skapat en faktura, skickat den och bokfört den i Acconomy. Välkommen till Sveriges snabbaste faktureringssystem!

Lär dig mer om Acconomy

Läs mer

Ett smidigt bokföringsprogram anpassat för småföretag. Med möjlighet till analys av nyckeltal, kostnadsställen och enkel kundrestkontra samt leverantörskontra.

Lär dig mer om Edison Ekonomi start

Läs mer
Enkelbok

Enkelbok

Visbok

Visbok är ett gratis webbaserat bokföringsprogram som riktar sig till mindre företag. Bokföringsprogrammet erbjuder användaren; automatisk kvittotolkning, bankkoppling, bokföringsmallar samt fakturering.

Lär dig mer om Enkelbok

Läs mer

Ett enkelt och webbaserat bokföringsprogram som innehåller bokföringsfunktioner såsom automatisk kontering, rådgivning, e-faktura och autokontering för mindre företag.

Lär dig mer om Speedledger E-bokföring

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer
Zenconomy

Zenconomy

Zenconomy

Ett enkelt bokföringsprogram för småföretagaren, direkt i webbläsaren. Med funktioner som automatisk beräkning av ingående och utgående moms, resultatrapporter och balansräkning får den mindre verksamheten tydlig översikt över sina tillgångar.

Lär dig mer om Zenconomy

Läs mer

Jämföra och välja bland olika bokföringssystem

Det finns en mängd olika bokföringsprogram och bokföringssystem att välja mellan på den svenska marknaden. Tänk på att verkligen välja ett svenskt program, och med det menas ett program som klarar av bokstäverna å, ä o ö. Det kan låta banalt, men det kan leda till mycket huvudbry att ha ett program som inte klarar av att hantera de företagsnamn, leverantörsnamn och annat som bör finnas på svenska i ert system. Tilläggas skall att systemet också hanterar datum och tid på det sätt ni är vana vid. När du ska jämföra och välja bland olika system behöver du se över hur bokföringsprocessen ser ut i programmet. Förstår du, är det logiskt och lättöverskådligt? Läs gärna recensioner för att ta reda på att bokföringssystemet du är intresserad av verkligen är pålitligt och användarvänligt för dem eller den som ska använda programmet dagligdags.

Skriv gärna en lista över de funktioner som ni vill ska finnas med. Håller ni på att växa och expandera? Ja, då kan det vara läge att se till att systemet kan addera moduler och att det är flexibelt och anpassningsbart. Priset är självklart också något som spelar in. Vilka funktioner behöver ni? Vilka är inte lika viktiga? Behöver programmet vara nåbart var du än befinner dig? Många erbjuder demoversioner, vilket är ett bra sätt att testa om programmet lever upp till de förväntningar och önskemål som ni har. Målet är givetvis att ni ska hitta det bästa bokföringsprogrammet för just er, och BusinessWiths systemguide hjälper er längs vägen.

Enkla bokföringsprogram för ditt aktiebolag eller enskilda firma

Mindre aktiebolag eller enskilda firmor behöver ofta hitta ett enkelt sätt att bokföra. Här är många av oss också priskänsliga Vi behöver ett bokföringsprogram som enkelt kan hjälpa oss med vår ekonomi, samtidigt som det inte får ta för mycket tid från oss, eftersom vi i många lägen kanske är helt ensamma i bolaget.

Ett bra tips är att hitta ett bokföringsprogram med direkt koppling till din internetbank. Det som händer är att alla händelser på ditt företagskonto knyts direkt till din boköring, vilket betyder att du kan spara massor av tid. Du bara godkänner ett förslag från programmet så går det automatiskt in i bokföringen. Att automatisera delarna i bokföringen är att rekommendera för dem med mindre aktiebolag eller enskilda firmor. Har du mycket kvitton att hålla koll på? Att ladda upp kvitton digitalt till systemet är även det ett sätt att spara tid.

Många av leverantörerna av bokföringssystemen fakturerar dig en fast summa månadsvis. Det som ingår kan vara exempelvis automatiserad bokföring, ekonomiöversikt, momsdeklaration och support.

Hur mycket inkomster har du i din enskilda firma eller aktiebolag? Om summorna är ganska små är det ingen idé att lägga en massa dyra pengar på ett bokföringsprogram. Då bör du istället leta efter ett enklare alternativ. Ett onlinesystem med ett par grundläggande moduler kan räcka gott och väl för dig och ditt företag.

Beskrivning av bokföringsfunktioner

Autokontering

Med hjälp av autokontering så blir det enklare att bokföra verifikationer till rätt konto i bokföringsprogrammet. Bokföringsprogrammet läser av ditt kvitto och placera det till rätt konto.

Bankkoppling

Kopplar ihop företagskontot med bokföringssystemet. Underlättar och automatiserar registeringen av utlägg om det går att utföra en bankkoppling.

Bokslut & deklaration

En grundläggande funktionalitet i ett bokföringsprogram är att kunna skapa ett bokslut och deklaration. Processen för att göra ett bokslut varierar om du är ett AB eller enskild firma.

E-fakturering

Möjliggör så att du kan skapa en e-faktura direkt i bokföringsprogrammet för att sedan fakturera dina kunder. I många bokföringssystem kan du även skicka e-fakturan direkt från bokföringsprogrammet.

Färdiga mallar

Uppskattat funktion men inte självklar i ett bokföringsprogram. Att ha färdiga mallar är ofta uppskattad av dem som inte normalt är så insatta i bokföring.

Mobil kvittohantering

Du kan ta foto med mobilen på dina kvitton och leverantörsfakturor och ladda upp direkt i bokföringsprogrammet.

Momsdeklaration

Precis som det låter så finns det en funktion i bokföringsprogrammet där du kan skapa en momsdeklaration direkt i verktyget och sedan skicka till Skatteverket.

Självhjälp

Erbjuder en självservicelösning där du på ett systematiskt sätt kan få snabb information och guide på hur du kan utföra en enkel bokföring.

Tidrapportering

Uppskattat funktion men inte självklar i ett bokföringsprogram. Att ha färdiga mallar är ofta uppskattad av dem som inte normalt är så insatta i bokföring.

Årsredovisning

Erbjuder en tjänst för att hjälpa till att upprätta en årsredovisning. Finns leverantörer som har årsredovisning inbyggt i sina system och vissa som samarbetar med årsredovisning online.