HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa CPQ

Därför ska ni satsa på CPQ

Vad är CPQ och varför ska vi ha det? Det beror på vem du frågar. Och, naturligtvis, i vilken bransch ni verkar. CPQ är ett samlingsnamn för ett stort antal olika system. De kan användas inom såväl design- som kalkylarbete, för att förenkla för säljare eller hjälpa kunder att fatta beslut. Låter det spretigt? Vi på BusinessWith ska förklara hur det hänger ihop och hjälpa er att välja det bästa CPQ-verktyget för just er.

CPQ står för configure,price och quote. Det är digitala verktyg som effektiviserar verksamhet och processer, inte sällan integrerade med ett flertal andra system, som exempelvis er e-handelsplattform. Många affärs- och CRM-system har CPQ-funktionalitet inbyggd, men det går lika bra att börja från andra hållet: Välj ett CPQ-system och integrera andra system med det.

CPQ-systemen är ofta komplexa och det är klokt att tänka över behoven noga. Gör en analys innan ni börjar jämföra. Använd gärna vår systemguide där du filtrerar och anpassar sökningarna efter just era önskemål.

Några sätt att använda CPQ-verktyg

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 14 olika CPQ

Sortera på
Flowfactory

Flowfactory

Flowfactory

Bygg skräddarsydda verksamhetsapplikationer eller koppla samman dina system till en och samma plattform med hjälp av low-code. - Offentlig och privat sektor - Användarnära och visuell utveckling - Passar bra för integrationer, ärendehantering, offertersystem, bidragsansökningar, felrapportering.. och mycket mer.

Lär dig mer om Flowfactory

Läs mer
Creatio

Antalys

Chessit

Effektiviserar företagets sälj- och kundprocess. Allt ifrån framtagandet av prisförslag, offerter, avtal och hantering av existerande avtal. Säljare och/eller slutkunder guidas enkelt genom varje steg, genom att svara på frågor och valbara alternativ via webbgränssnitt som ni väljer själva om dessa ska visas för användaren eller inte. Systemet beräknar priser och kostnader baserade på de val som g...

Lär dig mer om Antalys

Läs mer
Freshsales CRM

Freshsales CRM

Freshworks

CRM lösning för mindre företag. Har bra basfunktioner och dessutom möjlighet för att ringa direkt från systemet.

Lär dig mer om Freshsales CRM

Läs mer
PandaDoc

PandaDoc

PandaDoc

Med PandaDoc dokumenthanteringssystem kan företaget enkelt hantera och skapa dokumentation på en användarvänlig plattform. Med funktioner som färdiga templates, API integration och en hög säkerhetsnivå.

Lär dig mer om PandaDoc

Läs mer
byBrick Sales enablement

byBrick Sales enablement

byBrick interface

Skapa offerter snabbt och enkelt trots en hög komplexitet med byBrick´s CPQ-system. Utöver att bidra med offerter kan verktyget även visualisera företagets produkter för kunderna, vilket förbättrar kundupplevelsen och ökar möjligheter till en genomförd affär. Systemet innehåller även en funktion för ROI-kalkylator och möjligheter till att skapa rapporter för data, vilket är enklare att avläsa för ...

Lär dig mer om byBrick Sales enablement

Läs mer

I kombination med företagets CRM-system kan Cedeo's CPQ-verktyg skapa en mycket användbar lösning för att snabbt och noggrant skapa offerter till kunden. Systemet kan även erbjuda visualisering av produkter i 3D och möjliggör för kundanpassade lösningar på ett användarvänligt vis utan problem.

Lär dig mer om Cedeo CPQ-Verktyg

Läs mer
Combinum cpq

Combinum cpq

Combinum

Combinums CPQ-verktyg består av fyra moduler för kundhantering, skapande av offerter, prisberäkning och offertbrev. Användaren av systemet kan välja vilka moduler som skall inkluderas, vilket skapar en kundanpassad upplevelse av Combinums användarvänliga system. Verktyget är ett bra val vid försäljning av komplexa produkter då dess automatiska funktioner överlåter mycket av de manuella arbetet til...

Lär dig mer om Combinum cpq

Läs mer
ConnectWise Sell

ConnectWise Sell

Innosoft AB

ConnectWise Sell är ett configure,price and quote system som går snabbt att implementera, har kraftfulla uatomatiska funktioner och är användarvänligt. Genom att skapa offertförslag sparas onödig handpåläggning av de anställda och precisa offerter med en bra prissättning kan tas fram.

Lär dig mer om ConnectWise Sell

Läs mer
CPQ.se

CPQ.se

CPQ Sverige AB

Bygg ett CPQ-system som är anpassat efter företagets produkter och prislista och som kan hjälpa försäljningen att öka då skräddarsydda offerter skapas mot kund. Funktioner för CAD-visualisering erbjuds i systemet och ger en ytterliggare dimension i försäljningen och möjliggör till störe anpassningsbara möjligheter inom organisationen och för försäljningen.

Lär dig mer om CPQ.se

Läs mer

Med Vendavos CPQ-lösning får både kund och försäljare en guidad tur genom processen för köpet med hjälp av smarta funktioner för prissättningar och utformanden av offerter. Kundupplevelsen blir detaljerad med Intelligent CPQ Softwares 2D och 3D visualiseringar av produkter, vilket tillåter kunderna att anpassa produkterna enkelt direkt på hemsidan, vilket minskar manuellt arbete för de anställda p...

Lär dig mer om Intelligent CPQ Software

Läs mer

Oracles CPQ-lösning hjälper företaget att förkorta säljcykeln och slutföra en affär på effektivt vis. Den molnbaserade lösningen bidrar med kostnadsberäkningar och hjälper både säljare med att genomföra en försäljning samt kunderna att genomföra ett köp. Möjlighet till integrationer med ERP-system och CRM-system gör lösningen enkel att integrera i organisationen.

Lär dig mer om Oracle CPQ

Läs mer

Anpassa offerterna efter kundernas behov och öka försäljningen inom bolaget med Salesforce CPQ-verktyg. När en affär är i hamn kan ett kontinuerligt flöde skapas med hjälp av automatiska fakturor och beställningar, vilket minimerar det manuella arbetet på arbetsplatsen. Lösningen är anpassad efter användning för omnikanaler och kan därmed användas på flera olika områden för försäljning och ger säl...

Lär dig mer om Salesforce CPQ och fakturering

Läs mer
Tacton CPQ Software

Tacton CPQ Software

Tacton Systems AB

Tacton är den ledande Configure, Price, Quote (CPQ) SaaS-partnern för försäljningsautomation inom tillverkningsindustri. Genom vår banbrytande konfigurationsmotor kan industriell utrustning snabbt konfigureras, prissättas och offereras av icke-tekniska säljare, partners och till och med slutkunder. Eftersom Configure-Price-Quote processen kan ske utan hjälp av sälj-ingenjörer, förkortas säljproces...

Lär dig mer om Tacton CPQ Software

Läs mer
vloxq

vloxq

vloxq

Ett system som enkelt kan integreras med övriga system inom organisationen och tillsammans med dessa skapa ett flöde för skapandet av offerter. vloxq minimerar handpåläggningen i processen för offertskapandet och är en bra lösning för att spara tid för anställda och optimera försäljningen, då offerterna utformas på bästa möjliga vis för en enkel försäljning.

Lär dig mer om vloxq

Läs mer

Några sätt att använda CPQ-verktyg

Utbudet av CPQ-verktyg är stort och systemen spänner över många användningsområden och branscher. Vi på BusinessWith har sammanställt några strålande användningsområden för CPQ.

Du som jobbar som säljare använder CPQ för att exempelvis offerera en affär snabbt eller för att kort och gott fastställa pris på en order mellan två B2B-företag. Ofta kopplas flera system till CPQ-mjukvaran och ser över saker som avtalspriser, produktionskostnad och mängdrabatter, helt enkelt sådant som säljare annars behöver göra manuellt.

För en kund inom B2C är CPQ något helt annat, exempelvis verktyg där kunden själv kan designa lösningar, som kassorna på en snabbmatsrestaurang eller Ikeas planeringsverktyg.

För en konstruktör har CPQ ytterligare användningsområden. Där är ett verktyg för CPQ användbart när det kommer till såväl design och ekonomiska beräkningar för produktionen, som för för att kalkylera åtgång av material.

Fundera över hur ni kan använda CPQ hos er och hitta de bästa alternativen för just er verksamhet. När ni är redo att börja leta efter ett verktyg för CPQ som passar er, finns vi här. Använd gärna den söktjänst vi på BusinessWith har skapat.

Beskrivning av produktfunktioner

Automatiska designförslag

Vid visualisering av produkten kan systemet generera förslag på vanliga attribut som efterfrågas då produkten skall anpassas efter kundens behov. Kund kan sedan applicera dessa vid design av produkten i systemet.

Automatiska offerter

Genererar offerten utan manuell handpåläggning, vilket sparar tid hos de anställda till att fokusera på försäljningen.

Guidad försäljning

Genom att ge förslag till kund och säljare kring nästa steg i processen guidar systemet både kunden och försäljaren genom köpet för att skapa en smidig affär.

Integrerbart system

Systemet kan integereras med de vanligaste ekonomisystemen, vilket bidrar till en enkel implementering och en effektivare styrning av företagets försäljning.

Kostnadsberäkningar

Verktyget beräknar kostnader och prisförslag till kunder beroende på vad som efterfrågas. De smarta funktionerna i systemet genererar ett optimalt förslag för att tillfredställa både säljare och kund.

Omnikanaler

Omnikanaler innebär att verktyget kan användas på flera olika plattformar samtidigt, till exempel för försäljning via dator, telefon eller ipad och skall ge användaren samma upplevelse på alla plattformar.

Statistik och analys

Funktionen bidrar till att sammanställa statistik i systemet som sedan kan analyseras för att utveckla processen.

Visualisering av produkter

Systemet kan visualisera produkten i 3D, vilket ökar kundupplevelsen och skapar en detaljerad insikt i produktens funktionalitet.