HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa årsredovisningar

Vilken tjänst för årsredovisning ska jag välja?

Handelsbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening. Driver du en av dessa bolagsformer måste du, enligt årsredovisningslagen, varje år göra en årsredovisning som ska lämnas till Bolagsverket. En årsredovisning innehåller förvaltningsberättelse, resultaträkning, balansräkning och tilläggsupplysningar om sådana finnes. Innan du gör ett bokslut eller årsredovisning bör du ha informerat dig om vilken typ av regelverk du ska utgå från. För de flesta mindre bolag gäller K2, för de större bolagen är det K3-regelverket som styr.

Hur känner du då för att göra en årsredovisning? Numera finns flera tjänster online som förenklar hela processen. Tjänsterna och mallarna är oftast helt molnbaserade, vilket betyder att du når din årsredovisning var du än är och du slipper tänka på back-up. Många erbjuder att du enkelt loggar in med Bank-ID för att sedan steg för steg fylla i uppgifter för din årsredovisning, bokslut och/eller inkomstdeklaration. Från våren 2018 är det möjligt att lämna in sin årsredovisning digitalt, vilket betyder att du slipper krångel med papper och kuvert. Fördelarna med att välja en tjänst som hjälper dig med din och er årsredovisning är att du minimerar risken för fel, och du kan även få hjälp med att fylla i alla uppgifter korrekt.

BusinessWith listar de tjänster och mallar som finns, både för små och stora bolag. Jämför gärna hos oss för att hitta fram till den lösning som passar dig och din bolagsform allra bäst innan du gör ditt val. Hos oss kan du enkelt sortera och filtrera på de funktioner du önskar när du söker hjälp för att göra din årsredovisning. Jämför och välj – direkt hos BusinessWith.

Vad bör jag veta om tjänsterna för årsredovisning?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 9 olika Årsredovisning

Sortera på
Visma Spcs-logo

Visma Spcs

Visma Spcs

Visma Spcs finns för att förenkla allt det ekonomiska för småföretaget – med lättbegripliga och självkörande ekonomisystem som gör det mesta av jobbet åt dig. Så att du kan fokusera på din passion och samtidigt ha full kontroll. Hos oss hittar du bland annat bokföringsprogram, löneprogram, tidrapporteringssystem och projekthanteringsverktyg.

Lär dig mer om Visma Spcs

Läs mer
eDeklarera

eDeklarera

eDeklarera

Molnbaserad redovisningstjänst som tillåter användaren att utföra årsredovisningen helt på egen hand. Importera bokföringen direkt in i systemet eller utför arbetet manuellt, det bestämmer användaren själv. På eDeklareras hemsida fins det artiklar och guider som underlättar arbetet under resans gång och papperslösa funktioner för digitala redovisningar och e-signeringar gör materialet mycket enkel...

Lär dig mer om eDeklarera

Läs mer
Bokio

Bokio

Bokio

Bokföringssystemet erbjuder färdiga bokföringsmallar, automatiska rapporter, momsdeklaration m.m. Dessutom erbjuder Bokio en detaljerad databas med guider och videos för alla sina användare.

Lär dig mer om Bokio

Läs mer

Hogia Lön har färdiga löneregister för nästan alla branschavtal och är alltid uppdaterat med gällande i smarta processer. Hogia har en branschkunnig support vid din sida och vi löser dina funderingar.

Lär dig mer om Hogia Lön

Läs mer
Wolters Kluwer

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer

Redovisningssystemet stödjer K2 och K3-årsredovisningar och kan hantera dessa helt digitalt med digitala inlämningar, vilket ger möjlighet till goda tidsbesparingar i arbetet. Med ett systematiskt och metodiskt tillvägagångssätt guidas användaren genom genomförandet och risken för eventuella fel i processen minimeras. De standardiserade redovisningsmallarna finns tillgängliga på flera språk och sy...

Lär dig mer om Wolters Kluwer

Läs mer
Agoy

Agoy

Agoy

Agoy är att program för årsredovisning som är framtaget för att agera som den sista parten i redovisningskedjan. Systemet fungerar som bäst vid integration mot redan befintliga ekonomisystem för att utföra det sista arbetet och slutföra en komplett årsredovisning till organisationen. Skapa ett kontinuerligt ekonomiskt flöde genom företaget genom att länka samman Agoy med övriga system och underlät...

Lär dig mer om Agoy

Läs mer

Ett användarvänligt system som kan anpassas efter användarens behov i form av valmöjligheter av moduler till ekonomisystemet. Verktyget kan hantera autogiro och är smidigt för ekonomiska redovisingar.

Lär dig mer om Briljant Ekonomisystem

Läs mer
e-revisor.se

e-revisor.se

e-revisor

Verktyget är digitalt och kundanpassat efter verksamhetens behov och passar både företagare som ekonomiavdelningar och revisionsbyråer. För mindre aktörer kan det även fungera utmärkt som bokföringsprogram, vilket undviker kostnaden för ett externt sådant, vilket annars är ett bra komplement. Välj mellan att utföra arbetet på egen hand eller ta hjälp av e-revisors egna experter och låt dem sköta å...

Lär dig mer om e-revisor.se

Läs mer
Årsredovisning Online

Årsredovisning Online

Årsredovisning Online

Ett system för årsredovisning som med hjälp av inegration mot existerande bokföringsprogram enkelt kan slutföra årsredovisningen med full kontroll utan att riksera felaktigheter. Ett användarvänöigt alternativ där support för årsredovisningen ingår, vilket ökar tryggheten för att processen skall utföras på rätt vis och enligt K2-regelverket. Systemet kan även utföra inkomstdeklaration 2 och är hel...

Lär dig mer om Årsredovisning Online

Läs mer

Vad bör jag veta om tjänsterna för årsredovisning?

Ger ord som revisionsberättelse och resultaträkning dig huvudvärk när varje räkenskapsår lider mot sitt slut? Varför inte ta hjälp av en tjänst som hjälper dig med bokslut, årsredovisning och inkomstdeklarationen? På marknaden idag finns ett flertal olika tjänster och mallar som underlättar, och som dessutom minimerar risken för att du eller ni gör beräkningsfel. Här kan du ofta få support direkt om du fastnar, vilket är en stor fördel. Känner du att du behöver stöd, välj då en tjänst som utlovar just personlig support samt en mall eller tjänst som är pedagogisk.

För dig som har mer kött på benen och har ett större bolag, kan du behöva välja en mer avancerad lösning med exempelvis kvalificerad rådgivning som tilläggstjänst. Tänk på att utgå från din bolagsform när du väljer tjänst. Ett mindre aktiebolag vars årsredovisning styrs av K2-regelverket bör inte betala för mer än man använder. Stora aktiebolag med många anställda kan behöva en mer komplex lösning. Tjänsterna online ersätter idag vad din redovisningskonsult annars gör – och automatiserar stora delar av er årsredovisning. En annan stor fördel är att årsredovisningen, bokslutet eller bokföringen finns att tillgå i molnet. I många fall har tjänsterna även en app, vilket gör det ännu enklare att nå det du behöver var du än befinner dig.

Skräddarsytt eller one size fits all? Beroende på ditt företags storlek och krav på komplexitet bör du fundera över om du behöver en skräddarsydd lösning, eller om en enkel mall fungerar. Ta dig gärna tid att jämföra och boka demos, innan du gör ditt slutgiltiga val. Rätt väg till den bästa tjänsten för årsredovisning för just ditt företag hittar du direkt hos BusinessWith. Vi listar de olika tjänsterna på marknaden och gör det enklare för dig att välja rätt.

Beskrivning av produktfunktioner

Automatiska beräkningar

Lägg in de ekonomiska siffror som skall bearbetas i årsredovisningen och få det slutgiltiga resultatet uträknat automatiskt i systemet.

Bokslut och deklaration

Genomför bokslut och deklaration för att få full koll på om företaget gör de resultat som är tilltänkta och om uppsatta mål är nådda.

Digital inlämning

Lämna in årsredovisningen digitalt och slipp onödig väntetid och pappershantering.

e-signering

Tillåt dokument att signeras digitalt och snabbt och spara tid samt onödigt pappersarbete.

Färdiga redovisningsmallar

Systemet består av färdiga mallar som användaren enkelt kan följa för att skapa en fullständig årsredovisning.

Rapporter

Få tillgång till fullständiga rapporter baserade på organisationens ekonomiska situation för att skapa en god insyn i hur verksamheten fungerar.

Revisionsberättelse

Samtidigt som årsredovisningen färdigställs ingår även en revisionsberättelse som redogör för företagets revision.

Rådgivning

Systemleverantören bistår med rådgivning och support genom hela processen,vilket underlättar för eventuella problem.