Jämför Sveriges bästa tidrapporteringssystem

Vad för slags tidrapporteringssystem behöver ditt företag?

Att som medarbetare rapportera in sin tid är viktigt ur många aspekter. För det första är tidredovisningen ett underlag för din lön och du som admin kan snabbt få koll på eventuella avvikelser, flextid eller övertid. För det andra blir det enklare för företaget att få koll på lönsamheten om ni har ett tidsystem som specificerar hur lång tid olika uppgifter tar. På så sätt kan ni effektivisera och eliminera tidstjuvar.

Många företag använder fortfarande papper och penna för att rapportera in tid, men på marknaden idag finns en uppsjö av digitala verktyg och appar för tidrapportering. Med ett bra verktyg anpassat för er verksamhet slipper ni jaga underlag – lönefilerna automatiseras och allt finns tillgängligt i systemet. Ta dig lite tid att jämföra tidrapporteringssystem för att hitta det som passar ert företag. BusinessWith hjälper dig att jämföra de olika tidredovisingssystemen.

Vad behöver jag veta om tidrapporteringssystem?

Testa systemguiden

Låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Seven Time

Seven Time

Seven Time är ett mycket lättanvänt webbaserat system som är tillgängligt via dator, mobil eller suftplatta. Den inbyggda projekt och arbetsorderhanteringen gör att ni får full koll på era arbeten. Skapa offerter och fakturor direkt från systemet och överför till ert ekonomisystem. Systemet är moduluppbyggt för att kunna anpassas för just era behov.

Lär dig mer om Seven Time

Läs mer

Erbjuder en palett av funktioner för tidsrapportering och tidshantering. Ett tidrapporteringssystem som man kan anpassa efter sina behov samt lägga till moduler om det skulle behövas.

Lär dig mer om Qbis tid

Läs mer

Med det webbaserade tidsrapporteringssystemet Kontek HRM Time får du överblick av hela verksamheten. Det är ett användarvänligt, webbaserat tidrapporteringssystem som du smidigt kan rapportera i via mobilappen Kontek HRM Mobile. Systemet anpassas efter företagets olika personalkategorier och deras skiftande behov, möjliggör projektredovisning, stämpling via terminal.

Lär dig mer om Kontek HRM Time

Webbsida

Fieldly

Fieldly

Projekt- och tidrapporteringssystem för hantverkarbranschen. Ett branschanpassat tidsystem som är både användarvänligt och enkelt uppbyggt för projektledare eller byggledare etc.

Lär dig mer om Fieldly

Läs mer

Användarvänligt system för tidrapportering & orderhantering, kan kombineras med ytterligare funktioner vid behov.

Lär dig mer om Blikk Business

Läs mer

Digitalt tidrapporteringssystem som kan hantera båda små behov till mer komplexa.

Lär dig mer om Visma Tid Smart

Läs mer

Personalkollen

Personalkollen Sverige AB

Digital tidsrapportering för hotell och resaturangbranschen.

Lär dig mer om Personalkollen

Läs mer

Ett flexibelt tidsrapporteringssystem som är en egen modul i systemstrukturen inom Aditro Hr och lön.

Lär dig mer om Aditro Time

Läs mer

Ett webbaserat tidsredovisning program med viktiga kärnfunktioner för effektiv tidsrapportering.

Lär dig mer om Artologik Time

Läs mer

Crona Tid 100

Datavara AB

Ökar din flexibilitet och har ett komplett utbud för tidsrapportering.

Lär dig mer om Crona Tid 100

Läs mer

Crona Tid 40

Datavara AB

Tidrapportering som kan kopplas till flertal löneprogram.

Lär dig mer om Crona Tid 40

Läs mer

Flex HRM Time

flexapplications

Ett komplett tidsystem som har många funktioner som effektiviserar projekt och tidsredovisningen.

Lär dig mer om Flex HRM Time

Läs mer

Fortnox erbjuder uteslutande molnbaserade tjänster, vilket innebär att kunderna kan nå sina program och sin information från vilken internenansluten enhet som helst. Flera användare kan vara inloggade samtidigt, samarbeta och dela information. En stor fördel är att de slipper besväret med installation, uppdateringar och säkerhetskopiering. Kunderna abonnerar på programmen och betalar en månadsavgi...

Lär dig mer om Fortnox Tid

Webbsida

mBiz

mBiz

System för projekt- och tidredovisning med många tilläggsmoduler, exempelvis säljstöd och resursplanering

Lär dig mer om mBiz

Läs mer

Mobigo

Mobigo

Effektiv och branschspecifik tidorderhanteringsprogramvara som har en app.

Lär dig mer om Mobigo

Läs mer

Mowin

Mowin

Mowin är speciellt anpassat för dig som jobbar inom el och VVS. Vi erbjuder marknadens mest lätthanterliga arbetsordersystem och det går snabbt att komma igång. Koppla köpen direkt från grossist in i Mowin och sedan färdig faktura i ekonomisystemet. Enklare blir det inte. Testa med en gratis testmånad.

Lär dig mer om Mowin

Webbsida

Quinyx

Quinyx

Användarvänligt tidshanteringssystem med praktisk mobilanvändning.

Lär dig mer om Quinyx

Läs mer

SDF

SDF

Med SDF får du det perfekta stödet i varje del av hanteringen av dina arbetsordrar och projekt. Integrera enkelt med dina befintliga ekonomi- och löneprogram.

Lär dig mer om SDF

Läs mer

Avancerat tidsrapporteringssystem där all justeringar görs i en vy.

Lär dig mer om Softone Tid

Läs mer

Tidrapportering och tidsredovisning som passar alla heltidsanställningar och timmisar.

Lär dig mer om Tempura Tid

Läs mer

Timeapp

P&Ktimeapp

Ett modulbaserat affärssystem med projekt-och tidrapporteringsmoduler. Finns även i olika branschversioner.

Lär dig mer om Timeapp

Läs mer

Timeduty

Timeduty

Ett detaljerat tidrapporteringssystem som ser till att du får bättre koll på tidrapporteringen och faktureringen.

Lär dig mer om Timeduty

Läs mer

Timekeeper

Timekeeper

Ser till att du håller ordning på timmarna och artiklar i dina projekt.

Lär dig mer om Timekeeper

Läs mer

Trinax

Trinax AB

Ett modulbaserat tidrapporteringssystem som du kan bygga efter ditt behov. Innehåller ett mindre baspaket men med många tilläggsmoduler

Lär dig mer om Trinax

Läs mer

Innehåller stödfunktioner från sälj till fakturering. Extra bra för projekt och konsultbranschen

Lär dig mer om Visma Servera

Läs mer

Tidrapporteringssystem

Det finns många systemleverantörer som möjliggör digital tidrapportering på svenska marknaden, vilket gör det svårt för köparen att få en överblick på vilket tidrapporteringssystem som är mest lämpad. Dessutom är det komplicerat att veta om man verkligen behöver alla de funktioner som finns i de olika paketerbjudanden? Businesswith.se är en helt kostnadsfri tjänst för köpare av SaaS/system på nordiska marknader. Här kommer ni att hitta alla leverantörer som erbjuder tidsrapporteringssystem och tidredovisningssystem. Som köpare kan ni filtrera efter olika funktioner och priser så att ni snabbt och enkelt kan få överblick på vad som passar utifrån era behov. Exempelvis, så finns det möjlighet att se över vilka leverantörer som erbjuder personalliggare eller anpassad projektredovisning. Eller ni kanske söker efter ett branschspecifikt tidrapporteringssystem som är framtaget för hantverkare eller konsulter som fakturerar tid? Kanske skall det ske via app för tidrapportering?

Efter våra dialoger med flertal leverantörer och ha undersökt behov och kravställning av både småföretagare och större bolag, så har vi försökt kartlägga och analysera olika funktionaliteter som vi anser är kärnfunktioner eller mer specialanpassade funktionalitet för mobil tidrapportering.

Se över Prismodellen och funktioner som ingår

Projekt- och tidrapporteringssystem finns för alla företagsstorlekar och branscher. Dock så är det viktigt att se över prismodellen, då många leverantörer har en väldigt bra produkt men du behöver kanske endast 40–50% av funktionerna men får betala för allt. Det behöver inte vara till nackdel om det är så att man har tidrapportering som en central del i sin verksamhet, eftersom uppgraderingen mellan paketen innebär inte så stora skillnader i pris om exempelvis bas-paketet innehåller fler funktionaliteter.

Hitta din leverantör och jämför, eller nyttja systemguiden för att se vad som är mest lämpad för dig. Här hittar du allt om system och programvara för projektredovisning, tidrapportering, personalliggare, tidredovisning etcetera.

Vad är tidrapporteringssystem?

Många rapporterar in sin arbetstid via papper idag men det finns många leverantörer som levererar digitala innovationer för att man skall kunna skapa sin tidrapport digitalt via app eller online. Dessutom så skapar tidrapporteringssystemen bra underlag för löneadministrationen och bokföringsbolaget så att inga manuella misstag utförs. Tidsrapporteringssystemen är i grunden väldigt snarlika, exempelvis så finns följande i nästan alla system:

 1. Registrerar tid
 2. Skapa underlag för lön och bokföring
 3. Ge chefen enkel koll på frånvaron och arbetad tid i sina avdelningar
 4. Skickar fakturor för tid om man arbetar i exempelvis konsultbranschen eller frilansar etc.

Grunden är som sagt snarlikt men behovsnivån varierar en hel del. Behoven varierar ofta beroende på vilka rutiner och processer du har, om du arbetar inom projektrelaterade verksamheter, eller om man har outsourcat sin lönehantering till exempelvis ett bokföringsbolag.

Tidrapporteringssystemen ser till att öka din lönsamhet och skapar noggrannhet i administrationen gällande tidredovisning och allt runt omkring men hur skall du välja ett system som matchar dina behov så att du inte betalar överpris?

Vad du behöver du veta när du funderar på ett tidrapporteringssystem

Det fundamentala som du behöver tänka på när du skall köpa ett tidsrapporteringssystem är att hålla det enkelt! Med det menas att man behöver utgå från sina rutiner och processer och se om det är möjligt att tidsrapporteringssystemet kan utifrån sin kundanpassning kapacitet skapa det som ni behöver digitalt utan att ni inte behöver göra för stora ändringar. Det finns många leverantörer som har färdiga paketerbjudanden som kan uppfylla nästan 90% av alla era behov dock så är de resterande 10% lätta att missa. Exempelvis, så är det många leverantörer som erbjuder det mesta gällande tidregistrering och schemaläggning men har ingen bra fungerande attestfunktion som gör att det inte funkar för er. Nedan är några förslag att tänka på när du skall köpa mobilt tidrapporteringssystem:

För er som arbetar med att fakturera tid och har anställda

 • Finns schemaläggningsfunktion
 • Attestering
 • E-signatur
 • Möjlighet att kunna lägga till reseräkning och utlägghanteringsmodul
 • Integrationsvänligt med ditt lönesystem eller bokföringsbolaget lönesystem
 • Kan man skapa en arbetsorder direkt i systemet
 • Är personalliggare inkluderat eller måste man köpa till

För er som söker ett enklare tidrapporteringssystem

 • Kan bokföringsbolaget läsa in tidrapporten direkt från systemet
 • Finns det behörighetsnivåer
 • Underlag för fakturor och löner skall kunna skapas enkelt
 • Rapporteringsformat
 • Projektrapportering

Prisskillnader mellan basfunktionerna skiljer inte så mycket men vilka funktioner som är inkluderade i de olika paketen varierar dessvärre mycket. Därför kan du via businesswith.se se vilka funktioner som leverantörerna erbjuder och hur deras prismodeller är uppsatta och därmed jämföra systemleverantörerna mot varandra direkt i vår tjänst.

Beskrivning av tidrapporteringssystemsfunktioner

App

En mycket viktig faktor i online tidrapportering är att man har en användarvänlig och enkelt uppbyggd applösning som resulterar i att medarbetarna faktiskt använder systemet.

Arbetsorder

Skapa eller hantera arbetsordrar direkt i tidrapporteringssystemet ger en smidigt överblick av kostnader, intäkter, artiklar med mera som är kopplade till arbetsordern.

Arbetstidsschema

Ger dig möjlighet att kunna skapa arbetsschema direkt i tidrapporteringssystemet så att alla kan se direkt i systemet.

Attestering/E-signatur

Attestera eller e-signerar direkt i systemet

Fakturering

Ser till att du kan skapa en fakturaunderlag direkt i systemet. Väldig smidig funktion för de som fakturera tid eller arbetar i projekt.

Frånvaro & flex registrering

Frånvaro- eller flexrapportering som kan överföras direkt till ett lönesystem förenklar administration av lönearbetet och ser till att man får en bra överblick.

Integration med eget lönesystem

En viktig faktor att undersöka med digital tidrapportering är dess integrationsvänlighet. Undersök om tidrapporteringssystemet kan integreras med din nuvarande applikationer såsom ditt lönesystem eller CRM system.

Personaliggare inkl

Ett digitalt rapporteringssystem som skatteverket kräver skall finnas på arbetsplatsen, gälller mest byggbolag, restauranger, skönhet och vårdföretag, livsmedel och tobakföretag m.m. Man skall helt enkelt registrera personal som arbetar i lokalen/på arbetsplatsen annars risker man böter.

Projektredovisning & rapportering

För de som arbetar med olika projekt och önskar en överskådlig översikt av schemaläggning och planering av projekt direkt i systemet så är projekthanteringsfunktioner viktigt i ett digitalt tidrapporteringssystem. Skapa projektbudgetar, schemalägga tidrapportera i projekt m.m. är några exempel på vad man skall kunna genomföra dock skiljer sig nivån på flexbilitetet mellan olika leverantörer

Rapportering

En viktig faktor är rapporteringskapaciteten, med det menas att man skall kunna skapa och dra ut rapporter, få en bra överblick över statistik, samla alla rapporter i en vy etc.

Resor & traktamente

Vissa tidrapporteringssystem har inbyggt en funktion