HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa tidrapporteringssystem

Vad för slags tidrapporteringssystem behöver ditt företag?

Att som medarbetare rapportera in sin tid är viktigt ur många aspekter. För det första är tidredovisningen ett underlag för din lön och du som admin kan snabbt få koll på eventuella avvikelser, flextid eller övertid. För det andra blir det enklare för företaget att få koll på lönsamheten om ni har ett tidsystem som specificerar hur lång tid olika uppgifter tar. På så sätt kan ni effektivisera och eliminera tidstjuvar.

Många företag använder fortfarande papper och penna för att rapportera in tid, men på marknaden idag finns en uppsjö av digitala verktyg och appar för tidrapportering. Med ett bra verktyg anpassat för er verksamhet slipper ni jaga underlag – lönefilerna automatiseras och allt finns tillgängligt i systemet. Ta dig lite tid att jämföra tidrapporteringssystem för att hitta det som passar ert företag. BusinessWith hjälper dig att jämföra de olika tidredovisingssystemen.

Vilka tidrapporteringssystem finns på svenska marknaden?

Det finns många tidrapporteringssystem i Sverige. Bara här på Businesswith så har vi listat över 44 stycken olika systemleverantörer inom tidredovisning och projekthantering. Mestadelen av de aktörer som vi har här på sajten är lokala leverantörer som fokuserar på de svenska och nordiska marknaderna. Viktigt att tänka på när man ser över vilka aktörer som passar ens behövligheter bäst inom så bör man tänka på skillnaderna mellan de leverantörer som fullt fokuserar på digital tidrapportering, endast, eller de som har tidhantering som en del av sin systemstruktur.

Tidrapporteringssystem

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 40 olika Tidrapporteringssystem

Sortera på

Hej hantverkare! Vill du spara tid och pengar? Med Trinax Tid & Projekt gör du precis det, varje dag. Alla digitala verktyg du behöver, på ett och samma ställe – Från offerter och tidrapportering till projekthantering och fakturering – I dator eller mobil, på kontoret eller bygget.

Lär dig mer om Trinax Tid & Projekt

Läs mer

Easoft är ett flexibelt och kraftfullt system för bygg, anläggning, installations och serviceföretag. Smarta funktioner som stödjer medarbetarna genom hela flödet, från första kundkontakt till fakturering och eftermarknad. Easoft riktar sig till företag som vuxit ur sina vardagliga verktyg och vill ta nästa steg.

Lär dig mer om Easoft ERP

Läs mer

TimeLog PSA är 100 % skräddarsytt för konsultföretag och interna konsultteam med 20-200 användare. Systemet knyter ihop din tids- och kostnadsredovisning med din projekthantering, resursplanering, lönehantering, fakturering och KPI-rapportering. På så sätt minskas tiden du behöver lägga på administration drastiskt – samtidigt som du får den data du behöver för att kunna öka lönsamheten.

Lär dig mer om TimeLog PSA

Läs mer
Blikk-logo

Blikk

Blikk

Blikk är ett flexibelt system som samlar företagets viktigaste funktioner i ett sömlöst affärsflöde, från offert till projekthantering, tidrapportering, uppföljning och fakturering. Med vår användarvänliga mobilapp kan du enkelt hantera dina projekt och rapportera tid även när du är på språng.

Lär dig mer om Blikk

Läs mer
Visma Spcs-logo

Visma Spcs

Visma Spcs

Visma Spcs finns för att förenkla allt det ekonomiska för småföretaget – med lättbegripliga och självkörande ekonomisystem som gör det mesta av jobbet åt dig. Så att du kan fokusera på din passion och samtidigt ha full kontroll. Hos oss hittar du bland annat bokföringsprogram, löneprogram, tidrapporteringssystem och projekthanteringsverktyg.

Lär dig mer om Visma Spcs

Läs mer
Bygglet

Bygglet

Bygglet

Bygglet är ett komplett projekthanteringsverktyg anpassat för dig som har ett mindre- eller medelstort företag i byggbranschen. Bygglet hanterar alla dina moment från offert till faktura och uppföljning, tidsrapportering, material, tilläggsarbeten, intäkter och kostnader. Kort och gott – du har allt i ett överskådligt och lättanvänt verktyg. Eftersom Bygglet är webbaserat kommer du kunna ha med d...

Lär dig mer om Bygglet

Läs mer
Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett heltäckande, molnbaserat personalhanteringssystem som anpassar sig efter varje företags unika behov, oavsett om du driver ett litet företag eller ett stort internationellt företag. Med vår användarvänliga app och webblösning kan dina medarbetare enkelt hålla koll på sina scheman, tidrapportera och kommunicera. Du får tillgång till funktioner som gör personalhanteringen smidig och e...

Lär dig mer om Timeplan

Läs mer

Med det webbaserade tidsrapporteringssystemet Kontek HRM Time får du överblick av hela verksamheten. Det är ett användarvänligt, helt webbaserat tidrapporteringssystem som du smidigt kan rapportera i via mobilappen Kontek HRM Mobile. Systemet anpassas efter företagets olika personalkategorier och deras skiftande behov, möjliggör projektredovisning, stämpling via terminal eller mobilapp. Du hantera...

Lär dig mer om Kontek HRM Time

Läs mer
Chronox

Chronox

Chronox

Chronox är ett tidrapporteringssystem anpassat för mindre och medelstora företag. Ni spar både tid och pengar med oss. Med goda betyg på användarvänlighet och support får ni en tjänst anpassad för er. När företaget växer så växer vi med er. Vi har det som behövs för att spara DIG tid och pengar.

Lär dig mer om Chronox

Läs mer
Next Project

Next Project

Next One Technology AB

Som skräddarsytt branschsystem har Next’s produkter alla de branschspecifika funktioner som krävs för att hantera alla olika typer av uppdrag. Med totalt över 3000 kunder och närmre 50,000 användare har vi kunder och referenser i samtliga delbranscher inom bygg-, entreprenad- och servicebranschen.

Lär dig mer om Next Project

Läs mer
Milient.jpeg

Milient

Milient

Millnet Tid & Projekt är ett modernt molnbaserat system med färdiga integrationer mot flertalet lön-, ekonomi och CRM-system. Systemet passar sig extra väl mot olika typer av konsultbolag där färdiga paketeringar finns mot arkitekter, ingenjörsbyråer, IT-konsulter, advokat, miljökonsulter, bemanningsbolag samt PR och kommunikation. Klicka gärna på demoknappen nedan så visar vi mer.

Lär dig mer om Milient

Läs mer
QBIS Time

QBIS Time

QBIS Business Systems

QBIS är det flexibla tidrapporteringssystemet som fungerar för de flesta branscher och storlekar. Vi skräddarsyr lösningar för att passa era behov. Slipp slösa onödig tid på administration – vi har systemet som gör det smidigt för både medarbetare, administratörer och chefer. Tidrapportering blir enkelt och bekvämt med QBIS.

Lär dig mer om QBIS Time

Läs mer

MyGizmos enkla projekthanteringssystem lämpar sig perfekt för företag inom bygg och måleri. Projektsystemet är molnbaserat och ger en bra översikt på olika projekts status.

Lär dig mer om MyGizmo Projekthanteringssystem

Läs mer

SmartDok är ett komplett rapporteringssystem för små och stora bygg- & anläggningsföretag. Allt från tidrapportering till maskinunderhåll och KMA-dokumentation får du samlat i en app. Med kunder i hela Norden och över 70.000 aktiva användare är SmartDok nordens mest använda rapporteringssystem.

Lär dig mer om SmartDok

Läs mer

Copernicus by 24SevenOffice är ett högt-kvalificerat modulärt Tid-, Projekt- och ERP-verktyg, som i huvudsak efterfrågas som SaaS-tjänst via webben, vilket också inkluderar lösningar för full mobilitet. I Copernicus får du möjlighet till en helhetssyn över planeringen och den ekonomiska uppföljningen vilket ger möjlighet att omedelbart agera på informationen. Copernicus Project är ett kraftfullt ...

Lär dig mer om Copernicus by 24SevenOffice

Läs mer
MaxPA

MaxPA

MaxPA

MaxPA är ett modernt och användarvänligt löne- och personalsystem i molnet. Schema, tidrapportering och reseräkningar fullt integrerat med lön. I MaxPA kan anställda och chefer göra en stor del av löneadministrationen genom att själva rapportera och attestera löneunderlagen i appen eller på webben.

Lär dig mer om MaxPA

Läs mer
Mowin

Mowin

Mowin

Mowin passar El & VVS och liknande serviceyrken där köpt material från grossister som tex Ahlsell, Storel, Elektroskandia mm direkt syns på arbetsordern i Mowin. Hanterar även tidrapportering, resor, dokument m.m.

Lär dig mer om Mowin

Läs mer
mBiz

mBiz

Mirror Partner Utveckling AB

Arbetsordersystemet för dig som jobbar med service och installation! Ta med dig kontoret ute på fält där du enkelt kan hantera arbetsordrar, anläggningar, projekt, tid och material. mBiz är smart, smidigt och kan anpassas med olika funktioner för just din verksamhet och passar därför företag i alla storlekar. Minska administration och frustrationen, effektivisera arbetsdagen och få tid över till ...

Lär dig mer om mBiz

Läs mer
Flex HRM Time

Flex HRM Time

Flex Applications

Flex HRM Time är ett webbaserat system för tid- och projektrapportering som underlättar vardagen för små och stora företag i alla slags branscher. Rapportera tiden på terminal, dator eller i mobil – valet är ert! Flex HRM Time är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för reseräkning, bemanningsplanering, HR-processer och lön.

Lär dig mer om Flex HRM Time

Läs mer

Busy by 24SevenOffice förenklar tidrapportering och förbättrar kontrollen. Busy erbjuder en helt ny syn på tidrapportering, med val mellan kalendervisning, tidslinje och stämpelklocka. Visuell tidrapportering i kalender med "drag and drop", det aldrig varit lättare att planera och rapportera timmar. Tidslinjevy, lägg till en beskrivning, välj projekt och arbetstyp – sedan registreras timmen. Med t...

Lär dig mer om Busy by 24SevenOffice

Läs mer
1Time

1Time

1Time

1Time tidrapporteringssystem riktar sig till mindre bolag som är verksamma som hantverkare eller inom bygg. Systemet har användarvänlighet i fokus och erbjuder värdefulla funktioner såsom personalliggare, fakturering och löneunderlag.

Lär dig mer om 1Time

Läs mer

Ett webbaserat tidsredovisning program med viktiga kärnfunktioner för effektiv tidsrapportering.

Lär dig mer om Artologik Time

Läs mer
Crona Tid

Crona Tid

Datavara AB

Ökar din flexibilitet och har ett komplett utbud för tidsrapportering.

Lär dig mer om Crona Tid

Läs mer
Doxus

Doxus

Logia

Doxus enkla projekthanteringssystem hjälper bolag att bli mer produktiva genom att integrera hantering av kundrelationer i verktyget. Systemet erbjuder även en enkel översikt genom GANTT-scheman.

Lär dig mer om Doxus

Läs mer
Flowi

Flowi

HTM System Solutions AB

Flowi effektivserar er verksamhet genom en smidigt verktyg för tidrapportering och fakturering. Förutom tillgängligheten i app och webb så går det även att registrera genom röststyrning, allt för att effektivisera er verksamhet.

Lär dig mer om Flowi

Läs mer
Mobigo

Mobigo

Mobigo

Effektiv och branschspecifik tidorderhanteringsprogramvara som har en app.

Lär dig mer om Mobigo

Läs mer
Personec P

Personec P

Visma PubliTech

Ett lönesystem för offentlig sektor som innehåller tidrapportering- och bemanningsfunktioner. Med självbetjäning kan medarbetarna själva rapportera in sina avvikelser.

Lär dig mer om Personec P

Läs mer
Planday

Planday

Planday

Ett system för schemaläggning som passar både små- och storaföretag. Produktportföljen innehåller flertal funktioner i syfte att underlätta hela schemaläggningsprocessen.

Lär dig mer om Planday

Läs mer
Quinyx-logo

Quinyx

Quinyx

En av Sveriges största aktörer inom workforce planning. Detta användarvänliga schemaläggningsprogram erbjuder AI-stöd och bemanningsplanering för att optimera bemanning och tid.

Lär dig mer om Quinyx

Läs mer

SD Worx Workforce management - ett flexibelt system för medelstora och stora företag, organisationer och offentlig sektor. Var inte uppbokad, var produktiv. Det är vad vi siktar på med våra intuitiva lösningar. Tidrapportering, personalplanering, hantering av arbetsuppgifter och strategisk personalledning. Vi har lösningar som hjälper dig att snabbt tilldela rätt person till rätt jobb vid rätt tid...

Lär dig mer om SD Worx Workforce management

Läs mer
Smartplan

Smartplan

Smartplan

Smartplan är ett komplett system för bolag som vill kombinera tidrapportering och schemaläggning. Med app och automatisk löneberäkning har administrationen aldrig gått snabbare.

Lär dig mer om Smartplan

Läs mer
SoftOne Go

SoftOne Go

SoftOne

Softone ERP system har moduler inom lönehantering, ekonomi, försäljning, bemanning, projekt och tid. Affärsystemet kan branschanpassas, och fokus ligger på de nordiska marknaderna.

Lär dig mer om SoftOne Go

Läs mer
SwedeTime

SwedeTime

SwedeTime

Med SwedeTime är det enkelt för företaget att hitta rätt kompetens för sin bemanning. Tack vare kompetensmatchning, utskick av lediga pass och status på anställda blir schemaläggningen en enkel process.

Lär dig mer om SwedeTime

Läs mer
Tamigo

Tamigo

Tamigo

Komplett, molnbaserat schemaläggningsprogram som vill hjälpa bolag att optimera arbetsflöden och resultat. Erbjuder möjlighten att skicka SMS via systemet.

Lär dig mer om Tamigo

Läs mer
Tempura AB

Tempura AB

Tempura

Ett modulanpassad lönesystem som kan skapas efter ditt behov. Support inkluderat.

Lär dig mer om Tempura AB

Läs mer
Timeduty

Timeduty

Timeduty

Ett detaljerat tidrapporteringssystem som ser till att du får bättre koll på tidrapporteringen och faktureringen.

Lär dig mer om Timeduty

Läs mer
Logotype - Original.png

TimeFlow

Hantverkshjälpen Sverige AB

TimeFlow och Hantverkshjälpen är en SaaS-lösning som effektiviserar hantverkares arbete med ett komplett affärssystem. Systemet sparar tid genom att erbjuda projektledning, fakturering, tidrapportering och kundhantering, allt anpassat för hantverkare, vilket ökar effektiviteten och minskar administrativa bördor.

Lär dig mer om TimeFlow

Läs mer
Timezynk

Timezynk

Timezynk

Timezynk erbjuder en skalbar lösning för tidrapportering som enkelt anpassas utefter bolags unika behov. Systemet innehåller även faktureringslösningar och schemaläggning.

Lär dig mer om Timezynk

Läs mer
TOJ

TOJ

Informer Svenska AB

TOJ är tidrapporteringssystemet för stora bolag och kommuner. Verktyget är en komplett lösning med tidrapportering, projektuppföljning och resursplanering.

Lär dig mer om TOJ

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer

Tidrapporteringssystem

Tidrapporteringssystem

Det finns många systemleverantörer som möjliggör digital tidrapportering på svenska marknaden, vilket gör det svårt för köparen att få en överblick på vilket tidredovisningssystem som är mest lämpat. Dessutom är det komplicerat att veta om man verkligen behöver alla de funktioner som finns i de olika paketerbjudanden? Businesswith.se är en helt kostnadsfri tjänst för köpare av SaaS/system på nordiska marknader. Här kommer ni att hitta alla leverantörer som erbjuder tidsrapporteringssystem och tidredovisningssystem. Som köpare kan ni filtrera efter olika funktioner och priser så att ni snabbt och enkelt kan få överblick på vad som passar utifrån era behov. Exempelvis, så finns det möjlighet att se över vilka leverantörer som erbjuder personalliggare eller anpassad projektredovisning. Eller ni kanske söker efter ett branschspecifikt tidrapporteringssystem som är framtaget för hantverkare eller konsulter som fakturerar tid? Kanske skall det ske via app för tidrapportering?

Efter våra dialoger med flertal leverantörer och ha undersökt behov och kravställning av både småföretagare och större bolag, så har vi försökt kartlägga och analysera olika funktionaliteter som vi anser är kärnfunktioner eller mer specialanpassade funktionalitet för mobil tidrapportering.

Se över Prismodellen och funktioner som ingår

Projekt- och tidrapporteringssystem finns för alla företagsstorlekar och branscher. Dock så är det viktigt att se över prismodellen, då många leverantörer har en väldigt bra produkt men du behöver kanske endast 40–50% av funktionerna men får betala för allt. Det behöver inte vara till nackdel om det är så att man har tidrapportering som en central del i sin verksamhet, eftersom uppgraderingen mellan paketen innebär inte så stora skillnader i pris om exempelvis bas-paketet innehåller fler funktionaliteter.

Hitta din leverantör och jämför, eller nyttja systemguiden för att se vad som är mest lämpad för dig. Här hittar du allt om system och programvara för projektredovisning, tidrapportering, personalliggare, tidredovisning etcetera.

Vad är tidrapporteringssystem?

Många rapporterar in sin arbetstid via papper idag men det finns många leverantörer som levererar digitala innovationer för att man skall kunna skapa sin tidrapport digitalt via app eller online. Dessutom så skapar tidrapporteringssystemen bra underlag för löneadministrationen och bokföringsbolaget så att inga manuella misstag utförs. Tidsrapporteringssystemen är i grunden väldigt snarlika, exempelvis så finns följande i nästan alla system:

 1. Registrerar tid
 2. Skapa underlag för lön och bokföring
 3. Ge chefen enkel koll på frånvaron och arbetad tid i sina avdelningar
 4. Skickar fakturor för tid om man arbetar i exempelvis konsultbranschen eller frilansar etc.

Grunden är som sagt snarlikt men behovsnivån varierar en hel del. Behoven varierar ofta beroende på vilka rutiner och processer du har, om du arbetar inom projektrelaterade verksamheter, eller om man har outsourcat sin lönehantering till exempelvis ett bokföringsbolag.

Tidrapporteringssystemen ser till att öka din lönsamhet och skapar noggrannhet i administrationen gällande tidredovisning och allt runt omkring men hur skall du välja ett system som matchar dina behov så att du inte betalar överpris?

Vad du behöver du veta när du funderar på ett tidrapporteringssystem

Det fundamentala som du behöver tänka på när du skall köpa ett tidsrapporteringssystem är att hålla det enkelt! Med det menas att man behöver utgå från sina rutiner och processer och se om det är möjligt att tidsrapporteringssystemet kan utifrån sin kundanpassning kapacitet skapa det som ni behöver digitalt utan att ni inte behöver göra för stora ändringar. Det finns många leverantörer som har färdiga paketerbjudanden som kan uppfylla nästan 90% av alla era behov dock så är de resterande 10% lätta att missa. Exempelvis, så är det många leverantörer som erbjuder det mesta gällande tidregistrering och schemaläggning men har ingen bra fungerande attestfunktion som gör att det inte funkar för er. Nedan är några förslag att tänka på när du skall köpa mobilt tidrapporteringssystem:

För er som arbetar med att fakturera tid och har anställda

 • Finns schemaläggningsfunktion
 • Attestering
 • E-signatur
 • Möjlighet att kunna lägga till reseräkning och utlägghanteringsmodul
 • Integrationsvänligt med ditt lönesystem eller bokföringsbolaget lönesystem
 • Kan man skapa en arbetsorder direkt i systemet
 • Är personalliggare inkluderat eller måste man köpa till

För er som söker ett enklare tidrapporteringssystem

 • Kan bokföringsbolaget läsa in tidrapporten direkt från systemet
 • Finns det behörighetsnivåer
 • Underlag för fakturor och löner skall kunna skapas enkelt
 • Rapporteringsformat
 • Projektrapportering

Prisskillnader mellan basfunktionerna skiljer inte så mycket men vilka funktioner som är inkluderade i de olika paketen varierar dessvärre mycket. Därför kan du via businesswith.se se vilka funktioner som leverantörerna erbjuder och hur deras prismodeller är uppsatta och därmed jämföra systemleverantörerna mot varandra direkt i vår tjänst.

Beskrivning av tidrapporteringssystemsfunktioner

App

En mycket viktig faktor i online tidrapportering är att man har en användarvänlig och enkelt uppbyggd applösning som resulterar i att medarbetarna faktiskt använder systemet.

Arbetsorder

Skapa eller hantera arbetsordrar direkt i tidrapporteringssystemet ger en smidigt överblick av kostnader, intäkter, artiklar med mera som är kopplade till arbetsordern.

Arbetstidsschema

Ger dig möjlighet att kunna skapa arbetsschema direkt i tidrapporteringssystemet så att alla kan se direkt i systemet.

Attestering

Attestera direkt i systemet

Fakturering

Ser till att du kan skapa en fakturaunderlag direkt i systemet. Väldig smidig funktion för de som fakturera tid eller arbetar i projekt.

Frånvaro & flex registrering

Frånvaro- eller flexrapportering som kan överföras direkt till ett lönesystem förenklar administration av lönearbetet och ser till att man får en bra överblick.

Personaliggare inkl

Ett digitalt rapporteringssystem som skatteverket kräver skall finnas på arbetsplatsen, gälller mest byggbolag, restauranger, skönhet och vårdföretag, livsmedel och tobakföretag m.m. Man skall helt enkelt registrera personal som arbetar i lokalen/på arbetsplatsen annars risker man böter.

Projektredovisning & rapportering

För de som arbetar med olika projekt och önskar en överskådlig översikt av schemaläggning och planering av projekt direkt i systemet så är projekthanteringsfunktioner viktigt i ett digitalt tidrapporteringssystem. Skapa projektbudgetar, schemalägga tidrapportera i projekt m.m. är några exempel på vad man skall kunna genomföra dock skiljer sig nivån på flexbilitetet mellan olika leverantörer

Rapportering

En viktig faktor är rapporteringskapaciteten, med det menas att man skall kunna skapa och dra ut rapporter, få en bra överblick över statistik, samla alla rapporter i en vy etc.

Resor & traktamente

Vissa tidrapporteringssystem har inbyggt en funktion