HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Resebyrå för affärsresor – Jämför & boka tjänsteresa

Varför ska jag ha en resebyrå affärsresor

Om ditt företag eller organisation hanterar eller erbjuder resor för era medarbetare, är ett resebokningssystem eller resebyrå affärsresor ett måste. Med ett resebokningssystem underlättar hela förfarandet – alla vet vart de ska vända sig för att få hjälp med sina resebokningar. På den svenska marknaden finns ett antal aktörer som erbjuder affärsresor. Ett självbokningssystem innebär stora fördelar, så resenären kan göra sina egna bokningar men ta del av servicen som leverantören erbjuder. Det finns enkla program som passar de flest branscher eller industrier, medan vissa av lösningarna är lite mer omfattande och passar större företag. Att kunna få hjälp med skräddarsydda lösningar med massor av personlig service, är det många som föredrar. Hjälp dygnet runt om något går fel, kan vara en smarta att välja om resorna är en återkommande del av er verksamhet. BusinessWith har listat 13 kända resebyrå affärsresor i Sverige – flera lämpar sig även för offentlig sektor. Jämför och hitta rätt resebokningssystem hos oss – redan idag.

Vad ska jag kräva av ett resebokningssystem?

Beroende på vilken typ av affärsresor ni gör, varierar kravspecifikationen. One sits fits all är inte lämpligt att utgå från vid valet av partner för företagsresor. Detta gäller särskilt om resor utförs mycket regelbundet – då gäller det att skapa en en personlig kontakt för att få ut det bästa av systemet. Trygghet, säkerhet och service alla dygnets timmar, kan därför vara värt att kräva av er framtida partner inom resor. Statistik kring resandet och kontroll på utgifter, är också något som kan vara önskvärt för många bolag eller organisationer.

BusinessWiths råd är att först och främst författa en egen kravspecifikation, innan ni börjar jämföra resebokningsystem eller resebyrå affärsresor. Vilka behov har ni? Vilken typ av resor gör ni? Vad är viktigt för er i en partner? Eller behöver ni bara enklast möjliga resebokningssystem? Fundera lite på interna krav – sedan finns BusinessWiths smidiga jämförelsetjänst till ert förfogande för att hitta det bästa resebokningssystemet och resebyrå affärsresor för er.

Många fördelar med ett resebokningssystem

Lista på 8 olika Resebokningssystem

Sortera på
Big Travel

Big Travel

Big Travel

Big Travel är en resebokningsleverantör med ett digitalt bokningssystem som underlättar för kunden att administrera och sköta företagets resebokningar på ett smidigt sätt. Systemet samlar marknadens totala utbud av flyg, tåg, hotell och hyrbilar på en och samma plattform, och kan på så sätt erbjuda företagskunderna bästa möjliga pris och service oavsett typen av resa. Tjänsten är utformad för att ...

Lär dig mer om Big Travel

Läs mer

Egencia Affärsresor är en molnbaserad resebokningstjänst som erbjuder en rad olika smarta funktioner för de större organisationerna. Systemet är användarvänligt och kundanpassat samt tillhandahåller en plattform som gör det enkelt för kunden att följa utgifter, restriktioner och regler. Samtidigt finns utlägg och API implementerings funktionerna med det befintliga affärssystemet som automatiserar ...

Lär dig mer om Egencia Affärsrresor

Läs mer

Resia Online är ett webbaserat resebokningssystem som erbjuder lösningsorienterade tjänster och service åt företag. Tjänsten har en rad olika smarta funktioner som på ett smidigt och tryggt sätt låter kunden få bättre koll på sina resekostnader och samtidigt minska det administrativa arbetet. Med hjälp av mobilappen kan både resenärer och arrangören på ett smidigt sätt kommunicera kring reseändrin...

Lär dig mer om Resia Online

Läs mer
Stureplans Resor

Stureplans Resor

Stureplans Resor

Stureplans resor erbjuder affärsresor till ett kostnadseffektivt och företagsanpassat resande. Med hjälp av deras spårningssystem och miljöstatistik kan företag med hjälp av innovativa tekniska lösningar boka och arrangera affärsresor. Med hjälp av deras plattform kan kunden snabbt få information om nyheter och händelser i världen och få information om hur resenärerna ska agerar vid händelse av kr...

Lär dig mer om Stureplans Resor

Läs mer
Tranås Resebyrå

Tranås Resebyrå

Tranås Resebyrå

Tranås resebyrå tillhandahåller en digital plattform med olika smarta tjänster som underlättar för kunden att boka olika affärsresor. Leverantören erbjuder snabb och personlig service via sin support, men även smarta digitala tjänster som hjälper kunden att arrangera resor i stor eller liten skala inom Sverige och till hela världen. Tranås resebyrå innehar även statisk i olika former som hjälper k...

Lär dig mer om Tranås Resebyrå

Läs mer
Travel Experts

Travel Experts

Travel Experts

Travel Experts är en heltäckande leverantör som erbjuder en rad olika administrations och servicetjänster för företag som vill boka affärsresor och andra typer av arrangemang. Lösningarna är kundanpassade och användarvänliga där kunden får ett stort utbud av reselösningar, rådgivning och administrativa lösningar. Travel Experts erbjuder även klimatkompenserade reselösningar för de organisationer s...

Lär dig mer om Travel Experts

Läs mer
TravelBook

TravelBook

adb utveckling

Ett enkelt resebokningssystem för researrangörer som kräver noll investering i hårdvara. Priset på lösningen anpassas efter storleken på företaget, där en startavgift betalas i utbyte mot utbildning av anställda och implementering av systemet. Systemet hanterar alla olika transpotsätt, hotell samt charterresor, det är helt webbaserat och kan integreras med hjälp av API.

Lär dig mer om TravelBook

Läs mer
XLNT Travel

XLNT Travel

XLNT Travel Sweden AB

XLNT Travel erbjuder företag både affärsresor och konferensresor. Med hjälp av en digital plattform får kunden möjlighet att agera effektivt och via tillgången av bra avtal med reseleverantörer boka olika slags resor. Tjänsten är kundanpassad och användarvänlig, samt vägleder kunden på ett smidigt sätt vid navigeringen av protalen.

Lär dig mer om XLNT Travel

Läs mer

Många fördelar med ett resebokningssystem

Att som arbetsgivare hålla koll på alla medarbetares olika resor kan vara ett tungt jobb. Ett resebokningssystem och resebyrå affärsresor underlättar för alla parter – såväl för arbetsgivare som för resenär. Att dessutom få alla utgifter samlade så att de går att följa under ett och samma tak, är en stor fördel.

Det är en god idé att skriva en resepolicy innan ni implementera ett resebokningssystem. Vilka regler gäller? Hur sköter ni efterlevnaden och hanterar eventuella risker? Behöver ni en webbaserad tjänst? Hur viktig är personlig service för er? Är klimatkompensation något ni tänker på när ni jämför system?

En resebyrå affärsresor kan hjälpa er att bespara mycket pengar, då leverantören ofta kan hjälpa er att hitta de bästa resorna för den bästa pengen. Alla typer av organisationer som erbjuder sina medarbetare att resa i tjänsten, är i behov av ett resebokningssystem. Jämför gärna de olika alternativen direkt hos oss på BusinessWith – här finns resebokningssystem för alla, inkluderat offentlig sektor.

Beskrivning av produktfunktioner

API-integration

API integrationen tillåter systemet att på ett enkelt och smidigt sätt utbyta data mellan andra applikationer och enheter inom organisationen. Exempelvis kan resebokningssystemet kommunicera med företagets befintliga affärssystem eller ekonomiprogram vilket underlättar transaktioner mellan programmen.

Ekonomiprogram

Det integrerade ekonomiprogrammet gör det lätt för användaren att få en djupare förståelse för kostnadsställen och möjliggör för kunden att samla alla transaktioner avseende resan i samma portal. Funktionen kan även integreras med befintliga ekonomisystem vilket automatiserar och leder till förenklad bokföring och utläggshantering.

Klimatkompensering

Klimatkompenseringsfunktionen optimerar resans olika delar och ger även smarta insikter för att den ska bli så hållbar som möjligt. Vissa systemleverantörer erbjuder även lösningar för att kompensera för klimatavtrycket som affärsresan lämnar efter sig och på så sätt bidrar till fler klimatsmarta resor.

Konferans & Events

Med konferans och event lösningen så kan kunden skapa flöden som genererar enkla flöden och rutiner som underlättar skapandet av olika organisations event och arrangemang. Med hjälp av systemet kan delar av arbetet på så sätt automatiseras och på så sätt bli mer effektiva samtidigt som kunden får en djupare förståelse av olika delar av processen.

Policy efterlevnad

Funktionen tillåter användaren att integrera sin policy direkt i affärsrese lösningen vilket leder till att systemet blir smidigare för samtliga användare. Kunden kan dessutom hålla sig uppdaterad genom att övervaka och optimera sin affärsresepolicy via uppdaterade rapporter och analyser och på så sätt förenkla resandet av sina resenärer.

Profilhantering

Profilhanteringssystemet tillåter användaren att på ett smidigt sätt hålla olika resenärers profiler uppdaterade. Funktionen tillåter bland annat HR-personal att få en större översikt och hantera kostnadsställen för nya och avgående anställda.

Riskhantering

Riskhanteringsfunktionen är en heltäckande säkerhetslösning som erbjuds för att skydda och garantera personalens och resenärernas trygghet. Funktionen kan bestå av bland annat resespårning som skickar ut aktuell information och nyheter om resenärer samt geografiska risknivå indikatorer som ger kunden bättre översikt över olika destinationer.

Utläggshantering

Funktionen tillåter användaren att på ett smidigt sätt hantera olika utlägg i samma portal. Användaren kan på så sätt använda systemet för att automatiskt skicka data och spara tid och pengar för att hantera reseutgifterna och enkelt koppla dessa till olika modeller.