Jämför Sveriges bästa bemanningssystem

Vilket bemanningssystem behöver ditt företag?

Ett bemanningssystem hjälper dig att få kontroll och översikt över bemanningen på ditt företag. Personalverktyget gör administrationen kring pass och schemaläggning så mycket enklare – för både dig och för personalen. Istället för att skicka ut scheman i Excel, spara post-itlappar med semesterförfrågningar eller hålla koll på en massa mejl, får du tydlig koll på allt som rör bemanningen direkt i verktyget. Idag är många bemanningsverktyg molnbaserade, vilket gör att du kan känna dig trygg med att ingenting försvinner och att uppdateringar sker automatiskt. Du kan även i många fall välja att integrera systemet med andra system.

Med bemanningssystemet eller schemaläggningssystemet kan du via verktyget erbjuda pass via t.ex. sms eller mejl. Beroende på vilken bransch du verkar i kan du ha olika sorters funktioner – som reseräkningar, möjlighet till att göra utlägg via systemet eller att tidrapportera via verktyget. Många medarbetare känner sig mer engagerade när de själva kan vara med och lösa bemanningen via verktyget , vilket är en stor bonus.

När du ger dig ut på jakt efter ett bemanningssystem, se till att välja ett som passar er verksamhet allra bäst . Jobbar ni inom hotell- och restaurangbranschen? Eller kanske inom vården? Kontroll av dygnsvila, uträkning av obekväm arbetstid eller att kunna erbjuda pass till rätt personer via sms är några funktioner som är populära inom båda branscher. Självklart kan många leverantörer skräddarsy så att funktionerna och bemanningssystemet verkligen passar era behov , och att det stödjer det kollektivavtal ni har.

Hitta det bästa personalverktyget här hos oss på BusinessWith. Jämför, filtrera och välj enkelt – tack vare vår smarta systemguide online.

Vad behöver jag veta om bemanningssystem?

Flex HRM Plan är ett modernt, kraftfullt och lättanvänt bemanningssystem. Automatiserade funktioner och användarvänlig grafik gör det enkelt att lägga scheman och planera bemanningen. Med öppet API, automatisk bemanning, kompetensmatchning, översikt över budget/nycketal och kontroll av arbetstidsregler. Via appen har medarbetarna full koll på sitt schema, byter och önskar pass och kan enkelt kommu...

Lär dig mer om Flex HRM Plan

Webbsida

Vad skall jag kräva av ett bemanningssystem?

Semesteransökningar på papperslappar, schema på väggen och svårigheter med att bemanna vissa pass? Ringer du runt och pusslar för att hitta vikarier? Och har du svårt att hålla koll på att din personal verkligen hinner vila mellan passen? Blir det fel ibland? Då kan det vara läge att skaffa ett bemanningssystem. Hos oss på BusinessWith hittar du en rad olika bemanningssystem – men vad ska du egentligen kräva av din leverantör? Vi listar tre saker att hålla utkik efter.

Användarvänlighet

Ett himla bra system, men du förstår inte alla funktioner? Skippa – eller be om utbildning. Ett system kan se professionellt och modernt ut, och kan därför verka bra på ytan. Men om det är krångligt att schemalägga, byta pass eller innebär svårigheter att implementera bemanningssystemet med de system som ni använder i er övriga verksamhet – skippa det. Användarvänlighet är A och O när det kommer till alla typer av system.

Support när du behöver det

Bemanningssystemet ska spara tid och förenkla det för dem som schemalägger. Men ibland kan man stöta på patrull och behöver lösa problem eller saker som inte fungerar. Sådant händer alla. När du sitter där på morgonkvisten med din kopp kaffe i handen och leverantören varken svarar i telefon eller mejl, och du kommer inte åt personalverktyget – då kan det bli mycket frustrerande. Säkerställ därför att din leverantör erbjuder bra support och stöd när ni behöver det.

Funktionerna du behöver

Tumma inte på viktiga funktioner – du kommer ångra dig! Se till att det bemanningssystem du väljer har de funktioner som är viktiga för att er verksamhet ska rulla på utan problem. Avtalsstöd eller smart tidrapportering, eller integration med andra plattformar? Våga ställa krav på att leverantören erbjuder eller vid behov kan skräddarsy funktioner som ni behöver.

Vill du börja leta bemanningssystem nu på studs? Ta hjälp av BusinessWiths enkla jämförelsetjänst för att hitta den sorts bemanningsplanering som ni behöver. Lycka till!