HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa bemanningssystem

Vilket bemanningssystem behöver ditt företag?

Ett bemanningssystem hjälper dig att få kontroll och översikt över bemanningen på ditt företag. Personalverktyget gör administrationen kring pass och schemaläggning så mycket enklare – för både dig och för personalen. Istället för att skicka ut scheman i Excel, spara post-itlappar med semesterförfrågningar eller hålla koll på en massa mejl, får du tydlig koll på allt som rör bemanningen direkt i verktyget. Idag är många bemanningsverktyg molnbaserade, vilket gör att du kan känna dig trygg med att ingenting försvinner och att uppdateringar sker automatiskt. Du kan även i många fall välja att integrera systemet med andra system.

Med bemanningssystemet eller schemaläggningssystemet kan du via verktyget erbjuda pass via t.ex. sms eller mejl. Beroende på vilken bransch du verkar i kan du ha olika sorters funktioner – som reseräkningar, möjlighet till att göra utlägg via systemet eller att tidrapportera via verktyget. Många medarbetare känner sig mer engagerade när de själva kan vara med och lösa bemanningen via verktyget , vilket är en stor bonus.

När du ger dig ut på jakt efter ett bemanningssystem, se till att välja ett som passar er verksamhet allra bäst . Jobbar ni inom hotell- och restaurangbranschen? Eller kanske inom vården? Kontroll av dygnsvila, uträkning av obekväm arbetstid eller att kunna erbjuda pass till rätt personer via sms är några funktioner som är populära inom båda branscher. Självklart kan många leverantörer skräddarsy så att funktionerna och bemanningssystemet verkligen passar era behov , och att det stödjer det kollektivavtal ni har.

Hitta det bästa personalverktyget här hos oss på BusinessWith. Jämför, filtrera och välj enkelt – tack vare vår smarta systemguide online.

Vad behöver jag veta om bemanningssystem?

Lista på 20 olika Bemanningssystem

TimeLog PSA är 100 % skräddarsytt för konsultföretag och interna konsultteam med 20-200 användare. Systemet knyter ihop din tids- och kostnadsredovisning med din projekthantering, resursplanering, lönehantering, fakturering och KPI-rapportering. På så sätt minskas tiden du behöver lägga på administration drastiskt – samtidigt som du får den data du behöver för att kunna öka lönsamheten.

Lär dig mer om TimeLog PSA

Webbsida
Flex HRM Payroll

Flex HRM Payroll

Flex Applications

Flex HRM Payroll är ett användarvänligt och flexibelt lönesystem på webben med stöd för en stor bredd av branscher. Med automatiserade processer sparar du tid och höjer säkerheten i din löneprocess. Flex HRM Payroll är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för tidredovisning, reseräkning, HR-processer och bemanningsplanering.

Lär dig mer om Flex HRM Payroll

Webbsida
Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett heltäckande, molnbaserat personalhanteringssystem som anpassar sig efter varje företags unika behov, oavsett om du driver ett litet företag eller ett stort internationellt företag. Med vår användarvänliga app och webblösning kan dina medarbetare enkelt hålla koll på sina scheman, tidrapportera och kommunicera. Du får tillgång till funktioner som gör personalhanteringen smidig och e...

Lär dig mer om Timeplan

Webbsida
TooEasy

TooEasy

TooEasy

TooEasy effektiviserar företagets schemaläggning och bemanningsprocess genom att erbjuda en AI-baserad bemanningsprocess, kompetensmatchning och avstämning mot kollektivavtal, för en användarvänlig och effektiv bemanningsprocess.

Lär dig mer om TooEasy

Läs mer
HR-plus

HR-plus

Visma Enterprise

Ett kraftfullt molnbaserat lönesystem med stöd av den senaste tekniken, för företag med fler än 1 000 anställda. Automatiska och kvalitetssäkrade löneprocesser bidrar till förändrade och effektiviserade arbetssätt. Öppna API'er gör det möjligt att enkelt skapa integrationer för att binda samman processer och flöden mellan lönesystemet och övriga stödsystem. HR-plus erbjuder även löneoutsourcingtjä...

Lär dig mer om HR-plus

Webbsida
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR cockpit: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde ti...

Lär dig mer om Personio

Webbsida

Millnet Tid & Projekt är ett modernt molnbaserat system med färdiga integrationer mot flertalet lön-, ekonomi och CRM-system. Systemet passar sig extra väl mot olika typer av konsultbolag där färdiga paketeringar finns mot arkitekter, ingenjörsbyråer, IT-konsulter, advokat, miljökonsulter, bemanningsbolag samt PR och kommunikation. Klicka gärna på demoknappen nedan så visar vi mer.

Lär dig mer om Millnet Tid & Projekt

Läs mer

Kontek HRM Plan är ett flexibelt och användarvänligt bemanningssystem som underlättar schemaläggningen och att kalkylera medarbetarnas kostnad. Ett smidigt verktyg som hjälper dig med bemanningen. Bemanningssystem gör det enkelt för ditt företag att skapa scheman, bemanna och beräkna personalkostnader. Dessutom är uppföljningen enkel tack vare smidiga rapporter och KPIer.

Lär dig mer om Kontek HRM Plan

Webbsida

En av de största aktörerna på marknaden. Visma Medvind VFM samlar all tidshantering och schemaläggning i ett molnbaserat och användarvänligt verktyg, för en snabb och smidig hantering av företagets bemanning.

Lär dig mer om Medvind VFM

Läs mer
ATOSS-logo

ATOSS

ATOSS Software

ATOSS hjälper stora, komplexa företag att frigöra sin fulla potential med omfattande digital Workforce Management. Vi är specialiserade på multinationella företag med strikta regelkrav. Lufthansa, Pepsi, Lacoste, DB Schenker och Epiroc är bland de ca. 15.000 kunder som litar på ATOSS. Tack vare skräddarsydd anpassning kan du säkerställa medarbetarnöjdhet, kostnadseffektivitet och flexibilitet.

Lär dig mer om ATOSS

Webbsida
eBemanning

eBemanning

Zerolime

Detta molnbaserade bemanningssystem lämpar sig väl för både mindre och större företag som behöver en smidigare process för sin bemanning. Med funktioner som tisdattestering, rapporter och API integration.

Lär dig mer om eBemanning

Läs mer
LeanLink

LeanLink

LeanLink

LeanLink gör det enkelt att hålla koll på företagets bemanning och schemaläggning tack vare de användarvänliga funktionerna för automatisk schemaläggning, kompetensmatchning och anställdas tillgänglighet.

Lär dig mer om LeanLink

Läs mer
Planday

Planday

Planday

Ett system för schemaläggning som passar både små- och storaföretag. Produktportföljen innehåller flertal funktioner i syfte att underlätta hela schemaläggningsprocessen.

Lär dig mer om Planday

Läs mer
Remote

Remote

Remote

Remote är ett personalsystem för globala företag och simplifierar den globala personalhanteringen. Systemet tillhandahåller lösningar för lönehantering, onboarding och annan administration av anställda. Remote erbjuder även svar på eventuella företagsfrågor genom sina anställda expertkonsulter.

Lär dig mer om Remote

Läs mer
MedHelp

MedHelp

MedHelp

Medhelp är ett digitalt företagshälsåvårdsystem med målet att få en friskare arbetsplats till en lägre kostnad. Skaffa en fullskalig sammanfattning över frånvaron och sjukdomarna på arbetsplatsen för att på så vis spara pengar. Samtidigt är Medhelp en samlingspats för dokument och statistik och kan bidra med det stöd som krävs i rehabiliteringsfasen av anställda, vilket är ett uppskattat stöd som ...

Lär dig mer om MedHelp

Läs mer
Smartplan

Smartplan

Smartplan

Smartplan är ett komplett system för bolag som vill kombinera tidrapportering och schemaläggning. Med app och automatisk löneberäkning har administrationen aldrig gått snabbare.

Lär dig mer om Smartplan

Läs mer
ipool

ipool

iPool

ipool är ett multifunktionellt personalsystem som möjliggör många praktiska funktionaliteter. ipool underlättar organisationskommunikationen genom att samla viktiga dokument, möjliggörande av meddelandeutskick och schemahantering.

Lär dig mer om ipool

Läs mer
Quinyx-logo

Quinyx

Quinyx

En av Sveriges största aktörer inom workforce planning. Detta användarvänliga schemaläggningsprogram erbjuder AI-stöd och bemanningsplanering för att optimera bemanning och tid.

Lär dig mer om Quinyx

Läs mer
Puzzel

Puzzel

Puzzel

Puzzel WFM är en lösning för bemanningsplaneringen på företaget vars funktioner är enkla att använda och för att skapa den ultimata kundupplevelsen. Verktyget går snabbt att implementera och har kraftfulla funktioner för att optimera schemaläggningen och följa personalens arbete i realtid för att på så vis agera på avvikelser så snabbt som möjligt. Planersa samtidigt för framtiden med smarta progn...

Lär dig mer om Puzzel

Läs mer
SwedeTime

SwedeTime

SwedeTime

Med SwedeTime är det enkelt för företaget att hitta rätt kompetens för sin bemanning. Tack vare kompetensmatchning, utskick av lediga pass och status på anställda blir schemaläggningen en enkel process.

Lär dig mer om SwedeTime

Läs mer

Vad skall jag kräva av ett bemanningssystem?

Semesteransökningar på papperslappar, schema på väggen och svårigheter med att bemanna vissa pass? Ringer du runt och pusslar för att hitta vikarier? Och har du svårt att hålla koll på att din personal verkligen hinner vila mellan passen? Blir det fel ibland? Då kan det vara läge att skaffa ett bemanningssystem. Hos oss på BusinessWith hittar du en rad olika bemanningssystem – men vad ska du egentligen kräva av din leverantör? Vi listar tre saker att hålla utkik efter.

Användarvänlighet

Ett himla bra system, men du förstår inte alla funktioner? Skippa – eller be om utbildning. Ett system kan se professionellt och modernt ut, och kan därför verka bra på ytan. Men om det är krångligt att schemalägga, byta pass eller innebär svårigheter att implementera bemanningssystemet med de system som ni använder i er övriga verksamhet – skippa det. Användarvänlighet är A och O när det kommer till alla typer av system.

Support när du behöver det

Bemanningssystemet ska spara tid och förenkla det för dem som schemalägger. Men ibland kan man stöta på patrull och behöver lösa problem eller saker som inte fungerar. Sådant händer alla. När du sitter där på morgonkvisten med din kopp kaffe i handen och leverantören varken svarar i telefon eller mejl, och du kommer inte åt personalverktyget – då kan det bli mycket frustrerande. Säkerställ därför att din leverantör erbjuder bra support och stöd när ni behöver det.

Funktionerna du behöver

Tumma inte på viktiga funktioner – du kommer ångra dig! Se till att det bemanningssystem du väljer har de funktioner som är viktiga för att er verksamhet ska rulla på utan problem. Avtalsstöd eller smart tidrapportering, eller integration med andra plattformar? Våga ställa krav på att leverantören erbjuder eller vid behov kan skräddarsy funktioner som ni behöver.

Vill du börja leta bemanningssystem nu på studs? Ta hjälp av BusinessWiths enkla jämförelsetjänst för att hitta den sorts bemanningsplanering som ni behöver. Lycka till!

0