HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa bemanningssystem

Vilket bemanningssystem behöver ditt företag?

Ett bemanningssystem hjälper dig att få kontroll och översikt över bemanningen på ditt företag. Personalverktyget gör administrationen kring pass och schemaläggning så mycket enklare – för både dig och för personalen. Istället för att skicka ut scheman i Excel, spara post-itlappar med semesterförfrågningar eller hålla koll på en massa mejl, får du tydlig koll på allt som rör bemanningen direkt i verktyget. Idag är många bemanningsverktyg molnbaserade, vilket gör att du kan känna dig trygg med att ingenting försvinner och att uppdateringar sker automatiskt. Du kan även i många fall välja att integrera systemet med andra system.

Med bemanningssystemet eller schemaläggningssystemet kan du via verktyget erbjuda pass via t.ex. sms eller mejl. Beroende på vilken bransch du verkar i kan du ha olika sorters funktioner – som reseräkningar, möjlighet till att göra utlägg via systemet eller att tidrapportera via verktyget. Många medarbetare känner sig mer engagerade när de själva kan vara med och lösa bemanningen via verktyget , vilket är en stor bonus.

När du ger dig ut på jakt efter ett bemanningssystem, se till att välja ett som passar er verksamhet allra bäst . Jobbar ni inom hotell- och restaurangbranschen? Eller kanske inom vården? Kontroll av dygnsvila, uträkning av obekväm arbetstid eller att kunna erbjuda pass till rätt personer via sms är några funktioner som är populära inom båda branscher. Självklart kan många leverantörer skräddarsy så att funktionerna och bemanningssystemet verkligen passar era behov , och att det stödjer det kollektivavtal ni har.

Hitta det bästa personalverktyget här hos oss på BusinessWith. Jämför, filtrera och välj enkelt – tack vare vår smarta systemguide online.

Vad behöver jag veta om bemanningssystem?
Recruto

Recruto

Recruto

Recruto´s webbaserade rekryterings- och bemanningssystem är utformade för att optimera dina processer inom rekrytering och bemanning.

Lär dig mer om Recruto

Webbsida
TooEasy

TooEasy

TooEasy

TooEasy effektiviserar företagets schemaläggning och bemanningsprocess genom att erbjuda en AI-baserad bemanningsprocess, kompetensmatchning och avstämning mot kollektivavtal, för en användarvänlig och effektiv bemanningsprocess.

Lär dig mer om TooEasy

Läs mer
Flex HRM Payroll

Flex HRM Payroll

Flex Applications

Flex HRM Payroll är ett användarvänligt och flexibelt lönesystem på webben med stöd för en stor bredd av branscher. Med automatiserade processer sparar du tid och höjer säkerheten i din löneprocess. Flex HRM Payroll är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för tidredovisning, reseräkning, HR-processer och bemanningsplanering.

Lär dig mer om Flex HRM Payroll

Webbsida

Millnet Tid & Projekt är ett modernt molnbaserat system med färdiga integrationer mot flertalet lön-, ekonomi och CRM-system. Systemet passar sig extra väl mot olika typer av konsultbolag där färdiga paketeringar finns mot arkitekter, ingenjörsbyråer, IT-konsulter, advokat, miljökonsulter, bemanningsbolag samt PR och kommunikation. Klicka gärna på demoknappen nedan så visar vi mer.

Lär dig mer om Millnet Tid & Projekt

Läs mer

Med Kontek HRM Employee får du ett bra systemstöd för att utveckla din personal. Det är en helt webbaserad lösning som underlättar personaladministrationen för hela organisationen från övergripande ledningsgrupp till att låta enskilda medarbetare underhålla valda uppgifter själv. HR-systemet kan med fördel kompletteras med tillval för lönerevision och digital signering.

Lär dig mer om Kontek HRM Employee

Webbsida
eBemanning

eBemanning

Zerolime

Detta molnbaserade bemanningssystem lämpar sig väl för både mindre och större företag som behöver en smidigare process för sin bemanning. Med funktioner som tisdattestering, rapporter och API integration.

Lär dig mer om eBemanning

Läs mer
ipool

ipool

iPool

ipool är ett multifunktionellt personalsystem som möjliggör många praktiska funktionaliteter. ipool underlättar organisationskommunikationen genom att samla viktiga dokument, möjliggörande av meddelandeutskick och schemahantering.

Lär dig mer om ipool

Läs mer
LeanLink

LeanLink

LeanLink

LeanLink gör det enkelt att hålla koll på företagets bemanning och schemaläggning tack vare de användarvänliga funktionerna för automatisk schemaläggning, kompetensmatchning och anställdas tillgänglighet.

Lär dig mer om LeanLink

Läs mer

En av de största aktörerna på marknaden. Visma Medvind VFM samlar all tidshantering och schemaläggning i ett molnbaserat och användarvänligt verktyg, för en snabb och smidig hantering av företagets bemanning.

Lär dig mer om Medvind VFM

Läs mer
SwedeTime

SwedeTime

SwedeTime

Med SwedeTime är det enkelt för företaget att hitta rätt kompetens för sin bemanning. Tack vare kompetensmatchning, utskick av lediga pass och status på anställda blir schemaläggningen en enkel process.

Lär dig mer om SwedeTime

Läs mer

Vad skall jag kräva av ett bemanningssystem?

Semesteransökningar på papperslappar, schema på väggen och svårigheter med att bemanna vissa pass? Ringer du runt och pusslar för att hitta vikarier? Och har du svårt att hålla koll på att din personal verkligen hinner vila mellan passen? Blir det fel ibland? Då kan det vara läge att skaffa ett bemanningssystem. Hos oss på BusinessWith hittar du en rad olika bemanningssystem – men vad ska du egentligen kräva av din leverantör? Vi listar tre saker att hålla utkik efter.

Användarvänlighet

Ett himla bra system, men du förstår inte alla funktioner? Skippa – eller be om utbildning. Ett system kan se professionellt och modernt ut, och kan därför verka bra på ytan. Men om det är krångligt att schemalägga, byta pass eller innebär svårigheter att implementera bemanningssystemet med de system som ni använder i er övriga verksamhet – skippa det. Användarvänlighet är A och O när det kommer till alla typer av system.

Support när du behöver det

Bemanningssystemet ska spara tid och förenkla det för dem som schemalägger. Men ibland kan man stöta på patrull och behöver lösa problem eller saker som inte fungerar. Sådant händer alla. När du sitter där på morgonkvisten med din kopp kaffe i handen och leverantören varken svarar i telefon eller mejl, och du kommer inte åt personalverktyget – då kan det bli mycket frustrerande. Säkerställ därför att din leverantör erbjuder bra support och stöd när ni behöver det.

Funktionerna du behöver

Tumma inte på viktiga funktioner – du kommer ångra dig! Se till att det bemanningssystem du väljer har de funktioner som är viktiga för att er verksamhet ska rulla på utan problem. Avtalsstöd eller smart tidrapportering, eller integration med andra plattformar? Våga ställa krav på att leverantören erbjuder eller vid behov kan skräddarsy funktioner som ni behöver.

Vill du börja leta bemanningssystem nu på studs? Ta hjälp av BusinessWiths enkla jämförelsetjänst för att hitta den sorts bemanningsplanering som ni behöver. Lycka till!