HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa verktyg för HR analytics

Vad kan HR analytics göra för mitt företag?

Att med hjälp av data förstå medarbetarna bättre gör det lättare att fatta välgrundade beslut. HR analytics eller HR-analys, är ett verktyg som hjälper till att göra verksamheten mer effektiv, då du inte behöver gissa dig till vilka kompetenser som finns inom företaget, vilka färdigheter som kan utvecklas och vad som kort och gott inte lönar sig. I nästa steg påverkar HR analytics er ROI, return on investment – ni har ett verktyg för att se hur väl medarbetarna lever upp till verksamhetens mål.

HR analytics, eller people analytics, kan användas på många sätt, inte bara för att sträva efter bättre, generella verksamhetsmål. Med hjälp av data kan ni bättre förstå hur nyanställda upplevde kandidatupplevelsen, eller vad de tyckte om själva rekryteringsprocessen. Du kan också använda data för att mäta "retention”, alltså sannolikheten för att medarbetarna stanna hos just er eller varför de slutar. Statistiken gör att ni kan urskilja mönster eller trender.

Hur kan HR analytics hjälpa mig fatta beslut?

Statistik gällande ert ”humankapital” innebär en massa information som kan användas för att fatta datadrivna affärsbeslut som gynnar företaget. En HR-avdelning har idag mycket att hålla reda på, hela processen från onboarding till offboarding – och här kan man sällan gissa sig till vilka beslut som är rätt för företaget. Man behöver data eller statstik som backar upp besluten.

HR analytics, eller people analytics, kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för hur er rekryteringsprocess uppfattas, eller vad som egentligen gör att personalomsättningen är hög. I slutändan handlar det om att tjäna pengar på verksamheten – därför är verktyget HR analytics guld värt. På BusinessWith hittar du de olika verktygen som finns på marknaden, för att hitta det som passar er bäst. Ta lite tid på er för att jämföra – använd gärna funktionen filter för att söka på system som har det ni efterfrågar och behöver.

Hur kommer jag ingång med HR analytics?

Lista på 20 olika HR analytics

Sortera på

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Cegid Talentsoft

Läs mer
Huma

Huma

Huma

Huma är ett modernt HR-system för små och medelstora företag. Kom igång på sex minuter, inte sex månader. Huma sätter användarupplevelsen först och är intuitiv, modern och automatiserad för alla dina personliga administratörsuppgifter. Lätt att ansluta till dina befintliga system med bara några knapptryckningar. Huma är ett smartare och bättre HR-system som alla faktiskt använder.

Lär dig mer om Huma

Läs mer
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Moderna HR-avdelningar väljer Hailey för användarvänlig design, hög datasäkerhet och för att få en heltäckande lösning. Kom igång snabbt och börja skapa värde för hela organisationen med hjälp av skräddarsydda och automatiska flöden. Uppskattat av både chefer och medarbetare!

Lär dig mer om Hailey HR

Läs mer
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa ger dig en heltäckande överblick över alla dina HR-processer, vilket gör dem spårbara och skalbara. Med insyn i alla aspekter av anställningscykeln - från lediga tjänster till exitintervjuer - i ett och samma system har du mer än tillräcklig information för att utveckla dina processer, och viktigast av allt, medarbetarna.

Lär dig mer om Sympa

Läs mer
HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob och dess HR-plattform Bob, är utformat för att främja företagskultur och medarbetare engagemang och hjälper moderna, medelstora, snabbväxande företag att öka prestanda och bibehållandet av personal. Detta leder i sin tur till hälsosammare och mer produktiva team. HR-systemet innehåller CoreHR och HR-funktionaliteter såsom onboarding, tidrapportering, frånvarohantering m.m.

Lär dig mer om HiBob

Läs mer
SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Ett komplett HR system för medelstora, stora företag och offentlig sektor. Systemet består av en komplett serie av moduler som enkelt kan integreras med varandra och ge HR en mer effektiv och enklare vardag, för hela anställningen - från rekrytering till avslutad anställning. SD Worx HR-system ser till att du kan hålla dina medarbetare nöjda och samtidigt fokusera på strategiskt HR-arbete.

Lär dig mer om SD Worx HR

Läs mer
Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma erbjuder en komplett Talent Management plattform (Visma Talent Solutions) som omfattar stöd för samtliga strategiska HR-processer för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare, kunder och partners. Systemet används av alla former av privata och offentliga organisationer och branscher. Systemet passar både det lite mindre företaget till en stor global organisation.

Lär dig mer om Visma Talent HR

Läs mer

Vårt HR-lösning ger HR och chefer djupgående insikter om medarbetarna, med enkla klick för medarbetarsamtal, kompetensbedömningar och potentialuppföljning. Flexibilitet är nyckeln - anpassa information och behörigheter efter era behov för att maximera effektivitet och engagemang.

Lär dig mer om Talent Management by Talentech

Läs mer
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Läs mer
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

En av Nordens ledande leverantörer av HR-system för medelstora och stora företag. CatalystOne erbjuder ett brett urval av flexibla HR-lösningar som kan effektivisera er HR. Detta kan förbättra medarbetarupplevelsen, frigöra tid och förenkla vardagen för HR, chefer och medarbetare.

Lär dig mer om CatalystOne

Läs mer
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR-hub: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde till f...

Lär dig mer om Personio

Läs mer

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största plattformsleverantören av HCM-lösningar i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora företag. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR-masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer

Grade Talent är ett skalbart och modernt Talent Management System som används av allt ifrån mindre företag till närmre hälften av Sveriges regioner. Våra moderna HR-lösningar hjälper er att säkra er kompetensförsörjning. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och en kundnöjdhet i supporten på 98,25% (genomsnittligt värde 2021). Våra erfarna projektledare utgår f...

Lär dig mer om Grade Talent

Läs mer
Epos HR

Epos HR

Azets

Ser till att du får mer kontoll över din HR masterdata och analys med hjälp av innovativa HR verktyg.

Lär dig mer om Epos HR

Läs mer
Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Flex HRM Employee är det webbaserade HR-systemet som kan användas av företag i alla slags branscher. Med innovativa funktioner avlastar systemet ditt praktiska HR-arbete samtidigt som det hjälper dig att utveckla och behålla era medarbetare. Flex HRM Employee är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för tidredovisning, reseräkning, bemanningsplanering och lön.

Lär dig mer om Flex HRM Employee

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

Totara är framförallt känt för sitt väletablerade och globala lärplattform. På senare tid har denna plattform utökats till att bli en mer heltäckande lösning i form av Totaras "Talent Experience Platform". I plattformen finns nu modulen "Totara Perform", med stöd för såväl traditionell som mer modern och kontinuerlig performance management. Den innehåller stöd för kompetenshantering i form av ko...

Lär dig mer om Totara Perform

Läs mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer

Hur kommer jag ingång med HR analytics?

Har ni bestämt er för att se hur HR analytics kan hjälpa er att förstå humankapitalet i företaget? Det är ett stort steg, grattis till det. Innan du väljer verktyg bör du göra lite förberedande arbete. Var är ni idag? Hur fattar ni beslut inom HR just nu? Vilka ”projekt” eller faser vill ni börja att mäta?

För att bäst komma igång med HR analytics bör ni vara några utvalda som ska jobba med verktyget och datan. Vad är ert syfte? Vad vill ni åstadkomma? Hur ser den perfekta processen ut? Hur hanterar ni data idag? Vad kan förbättras?

För att sedan välja verktyg har ni BusinessWith till hjälp. Här kan ni enkelt jämföra de olika verktygen för HR analytics som finns på marknaden för att se vilken som är den bästa matchningen för er. Fundera ut vilka funktioner som är viktiga för er – och jämför sedan de olika verktygen för att hitta bästa HR analytics-verktyget. Vi finns här om ni funderar över något.

Beskrivning av produktfunktioner

Analysverktyg

Systemet erbjuder funktioner för att analysera insamlad data och på så vis identifiera potentiella förbättringsmöjligheter eller styrkor.

Dashboard

Se den viktigaste informationen och datan sammanställd på en och samma instrumentbräda och håll full koll på företagets situation.

Enkel delning av resultat

När analysen är färdig och resultaten har sammanställts kan dessa enkelt delas med valfria arbetskollegor på företaget.

Information och datainsamling

Samla enkelt in den viktigaste informationen och datan för att sedan använda denna till analysverktyget.

Kostnadsberäkningar

Beräkna den potentiella arbetskostnaden och kostnaden för de anställda direkt i HR-verktyget för att få en ökad kunskap om hur personalstyrkan skall hanteras.

KPI:er

Sammanställ de viktiga nyckeltalen och bilda en komplett uppfattning kring prestationerna och resultaten för verksamheten.

Rapporter

Skapa rapporter baserade på viktiga data och information som kan vara värdefulla för organisationen i utvecklingen av HR-arbetet.

Rekommendationer

Få automatiska rekommendationer för beslutsfattandet, vilket kan lös existerande problem eller ge indikationer på hur en ökad effektivitet skall nås.