HemSystemguidenBloggOm oss

Jämför Sveriges bästa ledningssystem & verksamhetssystem

Vad är ett ledningssystem?

Ett ledningssystem liknar i mångt och mycket både affärssystem och ärendehanteringssystem. I ett ledningssystem, även kallat verksamhetssystem, får du översikt över alla företagets olika processer, med syftet att se till att er verksamhet följer era mål. Det handlar om att få en helhetssyn och kontroll över företagets olika strategier och att de efterlevs.

Precis som alla andra B2B-system är ledningssystemet, som också ofta brukar gå under namnet verksamhetssystemet, till för att ni ska kunna hålla ordning och reda på flöden och processer på ett effektivt och tydligt sätt. Det som skiljer det bästa ledningssystemet från många andra är att det ska ge en total översikt över hela företaget. Ledningssystemet ger alla medarbetare stöd i det dagliga arbetet för att försäkra alla resurser om att de jobbar på rätt sätt för att ge företaget den tillväxt det behöver. Det ger även ledningen stöd då det förenklar arbetet med att följa upp, planera och utvärdera olika processer – allt för att ge effektiv målstyrning.

Jämför olika ledningssystem hos oss på BusinessWith, för att hitta det bästa ledningssystemet för er verksamhet.

Vad behöver jag veta om ledningssystem?

Webbplattformen Add är en kraftfull och formbar plattform för verksamhetssystem. Ett smidigt verktyg för att enkelt kunna leda, planera, kontrollera, analysera och förbättra verksamheten. Plattformen kan erbjudas som en färdig lösning med önskade tillval, men kan även helt anpassas utifrån din verksamhets behov. Systemets flexibilitet ger dig utrymme att inte alltid behöva fatta de rätta besluten ...

Lär dig mer om Add Ledningssystem

Webbsida

Hur ska du välja rätt ledningssystem?

För att kunna välja rätt sorts ledningssystem, eller verksamhetssystem, för er verksamhet så behöver ni göra en hemläxa först. Det betyder att ni behöver kartlägga hur ert företag fungerar idag – och i framtiden. Vad är era mål? Ledningssystem måste kunna anpassas till era eventuella framtida krav. Behöver ni ett enklare ledningssystem, eller vill ni skräddarsy?

Mycket i världen handlar om pengar, och så också i systemval. Vad har ni för budget? Ta gärna reda på, när ni utvärderar en leverantör, hur prismodellen ser ut när det gäller att lägga till funktioner, vad själva installationen kostar, uppgraderingar, utbildning och support. Var inte rädd för att se vad andra i branschen använder för affärssystem och vilka deras erfarenheter är.

Precis som med andra val av system bör du få med dig medarbetarna på tåget och se till vilka deras behov är, samt att ledningen verkligen är med dig i din implementering. Att välja ledningssystem är inget som sker i en handvändning, utan kräver noggrann utvärdering och planering av dig och dem som gör själva inköpet. Be de olika leverantörerna att dema deras lösning för dig, testa och ta hjälp av dina kollegor för att hitta rätt .

Givetvis finns även vi på BusinessWith tillgängliga om du vill ha hjälp att jämföra och välja system. Testa gärna vår jämförelsetjänst och fråga oss om du undrar över något eller behöver vidare vägledning.

0