HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa ledningssystem

Vad är ett ledningssystem?

Ett ledningssystem liknar i mångt och mycket både affärssystem och ärendehanteringssystem. I ett ledningssystem, även kallat verksamhetssystem & kvalitetsledningssystem, får du översikt över alla företagets olika processer, med syftet att se till att er verksamhet följer era mål. Det handlar om att få en helhetssyn och kontroll över företagets olika strategier och att de efterlevs.

Precis som alla andra B2B-system är ledningssystemet, som också ofta brukar gå under namnet kvalitetsledningssystemet, till för att ni ska kunna hålla ordning och reda på flöden och processer på ett effektivt och tydligt sätt. Det som skiljer det bästa ledningssystemet från många andra är att det ska ge en total översikt över hela företaget. Ledningssystemet ger alla medarbetare stöd i det dagliga arbetet för att försäkra alla resurser om att de jobbar på rätt sätt för att ge företaget den tillväxt det behöver. Det ger även ledningen stöd då det förenklar arbetet med att följa upp, planera och utvärdera olika processer - allt för att ge effektiv målstyrning.

Vilka ledningssystem finns på svenska marknaden?

Eftersom ett ledningssystem är ett omfattande system med moduler som dokumenthantering, avvikelsehantering m.m. så är det svårt att avgöra vilka leverantörer som egentligen erbjuder ett komplett ledningssystem. För att se över antalet leverantörer som finns i Sverige så behöver man definiera vad som kvalificeras som ett kvalitetsledningssystem. Hos Businesswith kan du filtrera fram vilka systemlösningar som kan passa dig och jämföra olika ledningssystem för att hitta det bästa ledningssystemet för er verksamhet.

Vad behöver jag veta om ledningssystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 17 olika Ledningssystem

Sortera på
Centuri

Centuri

Centuri

Hantera all viktig information på samma ställe - Smart processmotor för operativa arbetsflöden - Dokument-, ärende-, avvikelse- och avtalshantering med samma logik - Prickskjut information och arbete automatiskt till rätt personer i din organisation - Anpassa systemet till er verksamhet, inte verksamheten till systemet - Lätt-integrerat - Låga förvaltningskostnader och enkelt att göra förändringar...

Lär dig mer om Centuri

Läs mer
JSC

Koll365

JSC it-partner

Koll 365 Ledningssystem är ett nyckelfärdigt kvalitetssystem i Microsoft 365 med fokus på användarvänlighet som ger dig smidig tillgång till rätt information var du än befinner dig – allt paketerat till en fast kostnad per månad. Med Koll 365 får du ordning på dokument, flöden och processer och sparar tid till det som är viktigt.

Lär dig mer om Koll365

Läs mer
Any4m

Any4m

Any4m

Med Any4m’s molnbaserade plattform och användarvänliga gränssnitt är det enkelt att visualisera verksamhetens processer och skapa ett modernt interaktivt ledningssystem. Genom att länka ihop strukturer och dokument i Any4m, helt sömlöst integrerat med Microsoft Office 365, förbättras verksamhetens samsyn och effektivt samarbete mellan tvärfunktionella team möjliggörs. Med Any4m kan användarna även...

Lär dig mer om Any4m

Läs mer
Datakvalitet-logo

Datakvalitet

Datakvalitet

Datakvalitets system kännetecknas av användarvänliga och anpassningsbara moduler för lednings- och kvalitetsarbeten inom alla typer av företag och organisationer. En av marknadens bästa sökmotor är standard i vårt system. Den robusta plattformen underlättar en effektiv och lönsam arbetsdag. Systemet stödjer alla ISO standards och lagar. App som både fungerar online och offline.

Lär dig mer om Datakvalitet

Läs mer
Multisoft

Multisoft

Multisoft

Multisoft levererar webbaserade systemlösningar som anpassas utifrån din verksamhet. För verksamheter som vill spara resurser till värdeskapande arbete, hjälper Multisoft att automatisera bort onödig administration och dubbelarbete. Istället ersätts det av en automatiserad systemlösning som kan integrera mot befintliga och nya system - enkelt och snabbt. Berätta om dina verksamhetsbehov.

Lär dig mer om Multisoft

Läs mer

Addsystems erbjuder en webbplattform för ledningssystem som det ska kännas roligt, tryggt och effektivt för användaren att arbeta i. På så vis blir det enklare att få med hela organisationen i ett system med ISO som verkligen gör skillnad. Det går även utmärkt att lägga till standardlösningar men även göra kundanpassningar utifrån förändrade behov och önskemål.

Lär dig mer om Add Ledningssystem

Läs mer

Asys är den moderna digitala plattformen för ledningssystem och verksamhetsstyrning. Systemet är utvecklat med senaste teknik och tillgängligt via molnet för alla typer av enheter för en organisation. Asys är utformat för att enkelt kunna hanteras av organisationen själv och laddat med smarta digitala funktioner. Dessutom är flexibelt för att kunna anpassas just för er organisation och upplevas...

Lär dig mer om Asys - powered by Ampiro

Läs mer
GoalEnvision-logo

GoalEnvision

GoalEnvision

GoalEnvision är det ultimata strategiverktyget för företag av alla storlekar och branscher. Med beprövade verktyg och smarta funktioner ger vi dig och ditt team verktygen att sätta de mål som ni behöver nå. Vårt AI-assisterade verktyg hjälper dig att formulera och förmedla tydliga strategiska mål, engagera teamet och koppla deras arbetsuppgifter till strategiska mål, mäta framsteg och justera stra...

Lär dig mer om GoalEnvision

Läs mer

SmartDok är ett komplett rapporteringssystem för små och stora bygg- & anläggningsföretag. Allt från tidrapportering till maskinunderhåll och KMA-dokumentation får du samlat i en app. Med kunder i hela Norden och över 70.000 aktiva användare är SmartDok nordens mest använda rapporteringssystem.

Lär dig mer om SmartDok

Läs mer
AM system

AM system

AM Hultdin system AB

AM System är ett molnbaserat ledningssystem som förenklar styrningsprocessen för både små och stora företag. Med funktioner som ärendehantering, dokumenthantering och underhållsprogram.

Lär dig mer om AM system

Läs mer

Canea är ett ISO certifierat ledningssystem som bidrar till effektivisering av verksmaheten, tack vare funktioner som kvalitetsledning, informationssäkerhet och kundresa.

Lär dig mer om CANEA ONE

Läs mer
InSight

InSight

Tahoe

Tahoe InSight är ett användarvänligt ledningssystem som snabbt kan impementeras för att förbättra företagets processer. Genom klickbara processkartor, verktyg för avvikelser och smidig administration kan företaget effektivisera sin verksamhet.

Lär dig mer om InSight

Läs mer
Landax

Landax

Landax

Landax erbjuder ett modulärt ledningssystem som enkelt kan anpassas efter företagets behov genom att kombinera de många modulerna som erbjuds. Funktioner som kan adderas inkluderar kompetensmodul, riskanalys och processkarta.

Lär dig mer om Landax

Läs mer

Ett webbaserat och användarvänligt ledningssystem som lätt anpassas efter företagets behov. Inkluderar funktioner som processkartor, dokumenthantering, versionskontroll och riskhantering.

Lär dig mer om SIMPLI Manage

Läs mer
Spineweb

Spineweb

Ecowise

Ett effektivt och användarvänligt verktyg som förenklar bolagets arbete med kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Spineweb erbjuder funktioner som versionshantering, integrationer och påminnelser.

Lär dig mer om Spineweb

Läs mer
Stratsys

Stratsys

Stratsys

Stratsys är en molnbaserat plattform för verksamhetsstyrning som hjälper företag i alla storlekar att få bättre kontroll på sina ledningsprocesser. Stratsys erbjuder funktioner för riskhantering, kvalitetssäkring och kraftfulla analyser.

Lär dig mer om Stratsys

Läs mer
Tidvis

Tidvis

Tidvis

Tidvis är en specialanpassad verksamhetsplattform för vård och omsorg. Systemet fokuserar på att förenkla det dagliga arbetet i vården. Med enkel översikt över schmaläggning, frånvaro/ledighet samt CRM-stöd.

Lär dig mer om Tidvis

Läs mer

Hur ska du välja rätt kvalitetsledningssystem?

För att kunna välja rätt sorts ledningssystem för er verksamhet så behöver ni göra en hemläxa först. Det betyder att ni behöver kartlägga hur ert företag fungerar idag – och i framtiden. Vad är era mål? Ledningssystem måste kunna anpassas till era eventuella framtida krav. Behöver ni ett enklare ledningssystem, eller vill ni skräddarsy?

Mycket i världen handlar om pengar, och så också i systemval. Vad har ni för budget? Ta gärna reda på, när ni utvärderar en leverantör, hur prismodellen ser ut när det gäller att lägga till funktioner, vad själva installationen kostar, uppgraderingar, utbildning och support. Var inte rädd för att se vad andra i branschen använder för affärssystem och vilka deras erfarenheter är.

Precis som med andra val av system bör du få med dig medarbetarna på tåget och se till vilka deras behov är, samt att ledningen verkligen är med dig i din implementering. Att välja ledningssystem är inget som sker i en handvändning, utan kräver noggrann utvärdering och planering av dig och dem som gör själva inköpet. Be de olika leverantörerna att dema deras lösning för dig, testa och ta hjälp av dina kollegor för att hitta rätt .

Givetvis finns även vi på BusinessWith tillgängliga om du vill ha hjälp att jämföra och välja system. Testa gärna vår jämförelsetjänst och fråga oss om du undrar över något eller behöver vidare vägledning.

Beskrivning av ledningssystemsfunktioner

Analysverktyg

Ett bra verktyg för er som analyserar effektivitet och arbetar datadrivet. Ett vanligt förekommande funktionalitet i ett verksamhetssystem.

Avvikelsehantering

En viktig funktionalitet för ett ledningssystem är att man skall kunna rapportera avvikelser och åtgärda dessa. Det kan gälla exempelvis reklamationer.

Behörighetshantering

Viktigt för att kunna hantera behörighetsnivåer få ett verksamhetssystem (ledningssystem) är ett centralt system i en organisation som många kommer ha tillgång till.

Dokumenthantering

Viktig modul för de som hanterar flertal olika avtal, dokument och certifieringar. En fundamental funktionalitet som man som köper av ett ledningssystem skall förvänta sig skall ingå.

Måluppföljning

Funktionalitet för att sätta mått på uppsatta mål, hur de ska mätas och följas upp.

Processkarta

Ett bra hjälpmedel för att kunna visualisera en organisationsstruktur och därifrån kunna påbörja interna diskussioner för förbättringar.

Strategiutveckling

Funktionalitet för strategiutveckling. Hantera dina uppsatta mål, spåra dina framsteg och se hur du presterar mot dina mål.

Stöd för ISO standard

Det finns internationella ISO standard som ledningssystem arbetar efter och skall kunna ge stöd för t.ex. ISO 9001. Ett ledningssystem arbetar mycket efter certifieringar och styrs mycket utifrån det.

Ärendehantering

En viktig modul i ett verksamhetssystem är att kunna hantera flöden av ärenden (tickets) inom organisationen. Ingår i de flesta ledningssystem och är en ”morot” i systemet.