HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa ledningssystem

Vad är ett ledningssystem?

Ett ledningssystem liknar i mångt och mycket både ett affärsystem och ärendehanteringssystem. I ett ledningssystem, även kallat verksamhetssystem och kvalitetsledningssystem, får du översikt över alla företagets olika processer, med syftet att säkerställa att er verksamhet följer era mål. Det handlar om att få en helhetssyn och kontroll över företagets olika strategier och att de efterlevs.

Ledningssystem är en omfattande struktur inom ett företag eller organisation som integrerar olika processer, rutiner och resurser för att effektivt hantera och styra verksamheten. Det strukturerar företagets strategier och mål, samt erbjuder ett ramverk för att genomföra och övervaka aktiviteter på ett organiserat och systematiskt sätt. Genom att använda ett ledningssystem kan företag upprätthålla en hög standard för kvalitet, säkerhet, miljöprestanda och andra aspekter av sin verksamhet.

Precis som alla andra B2B-system är ledningssystemet, som också ofta brukar gå under namnet kvalitetsledningssystemet, till för att ni ska kunna hålla ordning och reda på flöden och processer på ett effektivt och tydligt sätt. Det som skiljer det bästa ledningssystemet från många andra är att det ska ge en total översikt över hela företaget. Ledningssystemet ger alla medarbetare stöd i det dagliga arbetet för att försäkra alla resurser om att de jobbar på rätt sätt för att ge företaget den tillväxt det behöver. Det ger även ledningen stöd då det förenklar arbetet med att följa upp, planera och utvärdera olika processer - allt för att ge effektiv målstyrning.

Hur hittar jag det bästa ledningssystemet?

Att hitta det bästa ledningssystemet för ditt företag kräver en grundlig analys av dina verksamhetsbehov och mål. För det första måste du identifiera vilka områden inom din organisation som behöver täckas av ledningssystemet. Det kan inkludera kvalitetsstyrning, miljöhantering, arbetsmiljö och säkerhet, samt andra områden beroende på din bransch och specifika krav.

När du har klargjort dina behov kan du börja söka efter leverantörer av ledningssystem och jämföra deras erbjudanden. Ta hänsyn till faktorer som funktionalitet, användarvänlighet, skalbarhet, kundsupport och pris när du utvärderar olika alternativ. Be om en demo eller provperioder för att få en känsla för hur varje system fungerar i praktiken och hur det kan passa in i din organisation.

Att involvera olika intressenter och användare inom organisationen i processen att välja ett ledningssystem är också avgörande för att säkerställa att systemet möter deras behov och förväntningar. Genom att samarbeta och samla in feedback från olika avdelningar och nivåer kan du öka chansen att välja rätt system som kommer att bli framgångsrikt implementerat och accepterat av hela organisationen.

En viktig faktor är givetvis budgeten: Hur mycket är ni beredda att lägga ekonomiskt på systemet? En annan fråga som är bra att ställa sig i ett tidigt skede är hur skalbar lösningen behöver vara. Kommer ert företag eller er organisation att växa? För många är det bra att välja ett skalbart system som kan följa med företaget och de anställda över tid. Då behöver den administrativa personalen inte lära sig nya system, vilket kan vara tidskrävande och en onödig kostnad. Och, på tal om personal: Tänk gärna på användarvänligheten och möjligheten till support. Vad behöver ni? Välj ett system som passar just er personal. Och, sist men inte minst, verkar ni i privat eller offentlig sektor? Kanske på den ideella arenan? Olika system är bra på olika saker.

Jämför ledningssystem

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 18 olika Ledningssystem

Sortera på
Centuri

Centuri

Centuri

Hantera all viktig information på samma ställe - Smart processmotor för operativa arbetsflöden - Dokument-, ärende-, avvikelse- och avtalshantering med samma logik - Prickskjut information och arbete automatiskt till rätt personer i din organisation - Anpassa systemet till er verksamhet, inte verksamheten till systemet - Lätt-integrerat - Låga förvaltningskostnader och enkelt att göra förändringar...

Lär dig mer om Centuri

Läs mer

Addsystems erbjuder en webbplattform för ledningssystem som det ska kännas roligt, tryggt och effektivt för användaren att arbeta i. På så vis blir det enklare att få med hela organisationen i ett system med ISO som verkligen gör skillnad. Det går även utmärkt att lägga till standardlösningar men även göra kundanpassningar utifrån förändrade behov och önskemål.

Lär dig mer om Add Ledningssystem

Läs mer
Datakvalitet-logo

Datakvalitet

Datakvalitet

Datakvalitets system kännetecknas av användarvänliga och anpassningsbara moduler för lednings- och kvalitetsarbeten inom alla typer av företag och organisationer. - En av marknadens bästa sökmotor är standard i vårt system - Den robusta plattformen underlättar en effektiv och lönsam arbetsdag - Komplett system- och dokumentpaket som inkluderar ISO 9001, 27001 och 14001-standarder - App som både f...

Lär dig mer om Datakvalitet

Läs mer
JSC

Koll365

JSC it-partner

Koll 365 Ledningssystem är ett nyckelfärdigt kvalitetssystem i Microsoft 365 med fokus på användarvänlighet som ger dig smidig tillgång till rätt information var du än befinner dig – allt paketerat till en fast kostnad per månad. Med Koll 365 får du ordning på dokument, flöden och processer och sparar tid till det som är viktigt.

Lär dig mer om Koll365

Läs mer
EcoTech

EcoTech

EcoTech

EcoTechs innovativa molntjänst är en integrerad plattform som erbjuder omfattande lösningar för lagbevakning, dokumenthantering, processkartläggning och mycket mer. Med fokus på miljö, kvalitet och livsmedel levererar vi skräddarsydda tjänster som omfattar ISO-standarder, vilket säkerställer överlägsen kvalitet och efterlevnad. Vår helhetslösning är din väg mot effektivitet, överensstämmelse och f...

Lär dig mer om EcoTech

Läs mer
Any4m

Any4m

Any4m

Med Any4m’s molnbaserade plattform och användarvänliga gränssnitt är det enkelt att visualisera verksamhetens processer och skapa ett modernt interaktivt ledningssystem. Genom att länka ihop strukturer och dokument i Any4m, helt sömlöst integrerat med Microsoft Office 365, förbättras verksamhetens samsyn och effektivt samarbete mellan tvärfunktionella team möjliggörs. Med Any4m kan användarna även...

Lär dig mer om Any4m

Läs mer

Asys är den moderna digitala plattformen för ledningssystem och verksamhetsstyrning. Systemet är utvecklat med senaste teknik och tillgängligt via molnet för alla typer av enheter för en organisation. Asys är utformat för att enkelt kunna hanteras av organisationen själv och laddat med smarta digitala funktioner. Dessutom är flexibelt för att kunna anpassas just för er organisation och upplevas...

Lär dig mer om Asys - powered by Ampiro

Läs mer
GE logo_normal.png

GoalEnvision

GoalEnvision

GoalEnvision är det svenska strategiverktyget för företag av alla storlekar och branscher. Med beprövade verktyg och smarta funktioner ger vi dig och ditt team verktygen att sätta de mål som ni behöver nå. Vårt AI-assisterade verktyg hjälper dig att formulera och förmedla tydliga strategiska mål, engagera teamet och koppla deras arbetsuppgifter till strategiska mål, mäta framsteg och justera strat...

Lär dig mer om GoalEnvision

Läs mer

SmartDok är ett komplett rapporteringssystem för små och stora bygg- & anläggningsföretag. Allt från tidrapportering till maskinunderhåll och KMA-dokumentation får du samlat i en app. Med kunder i hela Norden och över 70.000 aktiva användare är SmartDok nordens mest använda rapporteringssystem.

Lär dig mer om SmartDok

Läs mer
AM system

AM system

AM Hultdin system AB

AM System är ett molnbaserat ledningssystem som förenklar styrningsprocessen för både små och stora företag. Med funktioner som ärendehantering, dokumenthantering och underhållsprogram.

Lär dig mer om AM system

Läs mer

Canea är ett ISO certifierat ledningssystem som bidrar till effektivisering av verksmaheten, tack vare funktioner som kvalitetsledning, informationssäkerhet och kundresa.

Lär dig mer om CANEA ONE

Läs mer
Clarendo logga transperant bakgrund (1).png

Clarendo

Clarendo

Clarendos TIM är ett unikt IT-verktyg för effektiva och skalbara ledningssystem som skapar värde. Med inbyggd ISO-expertis och automatiserad projektledning möjliggör TIM aktiv styrning, överblick, transparens, tydliga uppgifter med påminnelser och enkel delegering med behörighetsnivåer. Med TIM fungerar ditt ledningssystem såsom det är avsett att göra – nämligen att leda och styra din organisation...

Lär dig mer om Clarendo

Läs mer
InSight

InSight

Tahoe

Tahoe InSight är ett användarvänligt ledningssystem som snabbt kan impementeras för att förbättra företagets processer. Genom klickbara processkartor, verktyg för avvikelser och smidig administration kan företaget effektivisera sin verksamhet.

Lär dig mer om InSight

Läs mer
Landax

Landax

Landax

Landax erbjuder ett modulärt ledningssystem som enkelt kan anpassas efter företagets behov genom att kombinera de många modulerna som erbjuds. Funktioner som kan adderas inkluderar kompetensmodul, riskanalys och processkarta.

Lär dig mer om Landax

Läs mer

Ett webbaserat och användarvänligt ledningssystem som lätt anpassas efter företagets behov. Inkluderar funktioner som processkartor, dokumenthantering, versionskontroll och riskhantering.

Lär dig mer om SIMPLI Manage

Läs mer
Spineweb

Spineweb

Ecowise

Ett effektivt och användarvänligt verktyg som förenklar bolagets arbete med kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Spineweb erbjuder funktioner som versionshantering, integrationer och påminnelser.

Lär dig mer om Spineweb

Läs mer
Stratsys

Stratsys

Stratsys

Stratsys är en molnbaserat plattform för verksamhetsstyrning som hjälper företag i alla storlekar att få bättre kontroll på sina ledningsprocesser. Stratsys erbjuder funktioner för riskhantering, kvalitetssäkring och kraftfulla analyser.

Lär dig mer om Stratsys

Läs mer
Tidvis

Tidvis

Tidvis

Tidvis är en specialanpassad verksamhetsplattform för vård och omsorg. Systemet fokuserar på att förenkla det dagliga arbetet i vården. Med enkel översikt över schmaläggning, frånvaro/ledighet samt CRM-stöd.

Lär dig mer om Tidvis

Läs mer

Jämför ledningssystem

Att jämföra olika ledningssystem är avgörande för att hitta det bästa alternativet för ditt företag. Gör en noggrann bedömning av varje system utifrån dess förmåga att möta dina specifika behov och krav. Jämför funktioner, moduler, integration med befintliga system, användarupplevelse och tillgänglig support. Ta även hänsyn till leverantörens rykte, erfarenhet och kundreferenser för att bedöma deras pålitlighet och kvalitet på lång sikt. Hos oss på BusinessWith kan du t.e.x läsa omdömen & recensioner om alla kvalitetssystem som vi har samlat. Här kan du även testa vår jämförelsefunktion för att se hur olika kvalitetssystem står sig mot varandra.

Ledningssystem kanbåde vara väldigt grundläggande, vilket passar dig som arbetar på ett mindre företag, eller oerhört komplexa vilket passar för de lite större bolagen. De riktigt stora ledningssystemen täcker bredare behov och kan ofta bidra till både kvalitetsstyrning, miljöhantering och arbetsmiljö. De grundläggande funktionerna är lagring av företagsinformation, hantering av avvikelser och revisioner, samt måluppföljning och rapportering. Ofta går ledningssystemet att integrera med era andra system för att få en helhetsbild.

Mer avancerade ledningssystem följer ofta företaget från den initiala planeringen till den löpande uppföljningen och utvärderingen. Under företagets resa erbjuder de komplexa ledningssystemen stöd i alla skeden och bidrar med analyser och rapporter som grundar för datadrivna beslut. De bidrar ofta med stöd så att ni följer lagar, regler och förordningar. Att ta hänsyn till systemets flexibilitet och skalbarhet är också viktigt när du jämför olika alternativ. Ett ledningssystem bör kunna växa och anpassas i takt med ditt företags behov och förändringar i verksamheten. Genom att välja ett system som kan skalas upp eller ner efter behov kan du undvika att behöva byta system i framtiden när företaget växer eller förändras. Många leverantörer erbjuder kostnadsfria provperioder. Testa gärna ett par olika lösningar innan ni bestämmer er. En bra start är den guide vi på BusinessWith erbjuder, där ni kan börja jämföra redan idag. Systemguiden för ledningssystem hjälper dig att hitta rätt system för din verksamhet.

Vill du jämföra olika system redan nu? Välkommen att besöka BusinessWith systemguiden.

Varför ska jag välja ett ledningssystem? Vilka fördelar har ledningssystem?

Att välja ett ledningssystem kan bidra till att förbättra effektiviteten, produktiviteten och lönsamheten för ditt företag på flera sätt. Genom att centralisera och automatisera processer kan du minska risken för fel och öka genomströmningen av arbete. Ett väl implementerat ledningssystem kan också hjälpa till att uppfylla lagkrav och branschstandarder, vilket minskar risken för böter, sanktioner och skador på företagets rykte.

Dagens ledningssystem har ofta ett användarvänligt gränssnitt för att förenkla hanteringen och många funktioner går att komma åt såväl desktop som mobilt. Ofta är det enkelt att integrera ledningssystemet med andra system, som CRM-verktyg. Leverantörerna bakom de moderna ledningssystemen implementerar ofta uppdaterad information kring exempelvis personuppgiftslagring och hjälper er att skydda känslig information.

Med ett välstrukturerat ledningssystem kan du också förbättra transparensen och spårbarheten i din verksamhet. Genom att ha tydliga processer och rutiner kan du enkelt följa upp och utvärdera prestandan över tid för att identifiera områden för förbättring och effektivisering. Detta kan leda till ökad konkurrenskraft och hållbar tillväxt för ditt företag på lång sikt.

Ett ledningssystem samlar allt som rör verksamheten på en och samma plats. Det är en trygghet både för de anställda och för er som arbetsgivare, och det ger er ökad chans till gott rykte på marknaden.

Pris: Vad kostar ett ledningssystem?

Priset på ett ledningssystem kan variera beroende på flera faktorer, inklusive leverantör, funktionalitet, användarantal och tilläggstjänster. Vanligtvis debiteras ledningssystemet som en årlig prenumerationsavgift, baserad på antalet användare eller antalet moduler som du väljer att använda.

HR-system kan vara helt kostnadsfria, men då är funktionerna ofta begränsade. Kanske erbjuds ingen kundsupport alls. Leverantören av ett system som är gratis kan dessutom välja att plötsligt ta betalt för tjänsterna, vilket är bra att ta med i beräkningen. Det är inte säkert att det blir billigare i slutändan. För oavsett om ni väljer att satsa på ett stort och komplext ledningssystem, eller en mindre lösning, är det viktigt att tänka på framtiden. Ska ni expandera? Kommer ni att behöva stöd i utmanande projekt? Vilken marknad verkar ni på idag, och kan det hända att ni satsar på en annan marknad längre fram? Välj gärna ett skalbart system som kan leva med er över tid.

Försök gärna se helheten och värdet som systemet tillför er som företag. Be gärna flera leverantörer om kostnadsförslag och offerter. Vi på BusinessWith önskar er lycka till i valet av system.

För mindre företag och organisationer kan kostnaden för ett ledningssystem vara relativt låg, medan större företag med mer komplexa behov kan behöva investera mer i avancerade systemlösningar. Det är viktigt att utvärdera och jämföra kostnaderna för olika ledningssystem noggrant för att hitta den lösning som bäst passar din budget och dina verksamhetsbehov.

Hur köper jag ledningssystem?

För att köpa ett ledningssystem bör du först göra en noggrann utvärdering av dina behov och krav. Detta inkluderar att identifiera vilka områden inom din organisation som behöver stödjas av systemet, samt vilka specifika funktioner och moduler som är nödvändiga.

När du har klargjort dina behov kan du börja söka efter potentiella leverantörer och begära offertförfrågningar. Jämför olika alternativ och be om demonstrationer eller provperioder för att få en känsla för hur varje system fungerar i praktiken.

Involvera olika intressenter och användare inom organisationen i utvärderingsprocessen för att säkerställa att systemet möter deras behov och förväntningar. När du har valt ett ledningssystem, förhandla om kontraktet och säkerställ att du har en tydlig förståelse för prissättningen, supportvillkor och eventuella tilläggstjänster.

Slutligen, planera noggrant för implementeringen av ledningssystemet för att säkerställa en smidig övergång och minimera störningar i verksamheten. Detta inkluderar att utbilda personalen, konfigurera systemet enligt dina specifika behov och etablera en tydlig tidsplan för implementeringen.

Beskrivning av ledningssystemsfunktioner

Analysverktyg

Ett bra verktyg för er som analyserar effektivitet och arbetar datadrivet. Ett vanligt förekommande funktionalitet i ett verksamhetssystem.

Avvikelsehantering

En viktig funktionalitet för ett ledningssystem är att man skall kunna rapportera avvikelser och åtgärda dessa. Det kan gälla exempelvis reklamationer.

Behörighetshantering

Viktigt för att kunna hantera behörighetsnivåer få ett verksamhetssystem (ledningssystem) är ett centralt system i en organisation som många kommer ha tillgång till.

Dokumenthantering

Viktig modul för de som hanterar flertal olika avtal, dokument och certifieringar. En fundamental funktionalitet som man som köper av ett ledningssystem skall förvänta sig skall ingå.

Måluppföljning

Funktionalitet för att sätta mått på uppsatta mål, hur de ska mätas och följas upp.

Processkarta

Ett bra hjälpmedel för att kunna visualisera en organisationsstruktur och därifrån kunna påbörja interna diskussioner för förbättringar.

Strategiutveckling

Funktionalitet för strategiutveckling. Hantera dina uppsatta mål, spåra dina framsteg och se hur du presterar mot dina mål.

Stöd för ISO standard

Det finns internationella ISO standard som ledningssystem arbetar efter och skall kunna ge stöd för t.ex. ISO 9001. Ett ledningssystem arbetar mycket efter certifieringar och styrs mycket utifrån det.

Ärendehantering

En viktig modul i ett verksamhetssystem är att kunna hantera flöden av ärenden (tickets) inom organisationen. Ingår i de flesta ledningssystem och är en ”morot” i systemet.