HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa kassasystem för restaurang

Vilket kassasystem behöver din restaurang?

Du som driver en restaurang, bar, café eller hotell vet förmodligen redan att du behöver ett kassasystem som är enkelt att använda för personalen, och som klarar av allt från lunchrusningar till fullsatt på kvällstid. Bordskartor, där du enkelt kan se vilka bord som är reserverade och inte, underlättar till exempel i planeringen. Och hur vill du ta betalt? Vid kassan, vid bordet, ha en surfplatta till hands vid bordsbeställningar? Det bästa systemet för er är det som ligger närmast den vardag ni har, eller kommer att ha. Jämför gärna de olika systemen innan ni gör ert slutgiltiga val.

Ett kassasystem för restauranger (även kallat POS-system, point of sale), innebär den mjukvara som ligger bakom själva hårdvaran. Din hårdvara kan bestå av flera olika komponenter, som den fysiska kassan vid bardelen, kvittoskrivare och de kortterminaler ni använder för att ta betalt med kort. Som restaurang- eller hotellägare som behöver köpa in en kassalösning, bör du ta med i beaktningen att fundera över om du vill att kassan ska vara mobil, som att exempelvis kunna ha kassasystemet i surfplattan eller mobilen. Fundera även hur du vill att köket ska ta emot beställningar. Ska servitrisen eller servitören leverera en enkel lapp till köket, eller ska ni ha ett bongsystem – alltså att systemet skickar bongar till köket? Som du märker – det är mycket att tänka på. Utgå från er vardag och vilka flaskhalsar ni ser just nu, för att göra rätt val av system. Billigaste är inte alltid bäst.

Ny i branschen? Läs på och fråga gärna liknande restauranger, barer, caféer eller hotell i er storlek vilken typ av lösning de har. Till syvende och sist är det bästa kassasystemet för er det som verkligen underlättar er administration, så att ni kan tjäna pengar på det ni gör bäst – restaurang/café/bar-eller hotellverksamheten. Varmt välkommen att jämföra de olika kassasystemen direkt i BusinessWiths jämförelseguide.

3 tips när du ska välja kassasystem för restaurang

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 20 olika Kassasystem restaurang

Sortera på

Nimpos Kassasystem underlättar och förenklar vardagen. Genom specialanpassade funktioner, som vi under åren har utvecklat tillsammans med våra kunder, kan vi idag erbjuda en helhetslösning helt anpassad efter din bransch. Dessutom har vi lagt mycket tid på att ta fram ett användargränssnitt som gör systemet användarvänligt och lätt att lära sig.

Lär dig mer om Nimpos Kassasystem

Läs mer
Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill erbjuder ett heltäckande kassassystem som är stabilt, flexibelt och hjälper dig öka din försäljning. Du får alltid personlig service, 24/7 året om. Northmills kassasystem är molnbaserat. Integrera med alla kända bokföringssystem, eller välj mellan flertalet andra integrationer och lika många onlinelösningar. Ta betalt och få betalt, som du vill, hur du vill - utan bindningstider.

Lär dig mer om Northmill Flo

Läs mer
Trivec

Trivec

Trivec

Trivecs kassasystem fungerar perfekt för restauranger, barer, nattklubbar och hotell. Du får du ett funktionsrikt kassasystem som stöder alla arbetsflöden du kan ha från bokning och beställning till logistiken i köket och betalning. Med automatiska försäljningsrapporter kan du se din försäljning i realtid vart du än befinner dig. Vi har ett stort utbud av integrationer som hjälper dig att effektiv...

Lär dig mer om Trivec

Läs mer

Crona POS är ett kassasystem som är lättanvänt, anpassningsbart för ert företag och lätt att integrera med andra system. Det spelar ingen roll om du säljer i en butik eller via restaurang och kafé. Systemet har funktioner som anpassar sig efter just det ni ska sälja. Kommissionshandel (second hand), QR-koder, onlinebeställningar, självservice & express checkout samt elektroniska hyllkantsetiketter...

Lär dig mer om Crona POS

Läs mer

Caspeco Personal är till för dig inom besöksnäringen som vill ha ett komplett schemaläggningsprogram som innehåller lönesystem, tidrapporteringssystem och personalliggare. Systemet underlättar vardagliga driften samt hjälper dig öka lönsamheten.

Lär dig mer om Caspeco kassa

Läs mer
Yabie-logo

Yabie

Yabie

Med vår kassalösning får du allt du behöver för att kunna sköta din försäljning. Både mjukvara och hårdvara, kassasystem och betalningsalternativ. Den smarta kassan är enkel att anpassa och den sköter din bokföring automatiskt. Skulle något gå sönder kan du andas ut. Allt sparas i molnet.

Lär dig mer om Yabie

Läs mer

Ett enkelt och populärt kassasystem där du kan fakturera online, skicka betallänkar för att få betalt på distans samt skicka digitala kvitton och spara dem i molnet.

Lär dig mer om Zettle by PayPal

Läs mer

OPEN kassasystem erbjuder ett komplett och mobilt kassasystem. Du kan ta beställningar, skicka bongar till kök/bar och slutför betalningar vid bordet. På detta sätt kan du dela betalningar och öppna notor direkt vid bordet och därmed fokusera på att öka er försäljning.

Lär dig mer om Open Venue /POS

Läs mer

En molnbaserad kassa utformad för restaurang och café som är mångfunktionell med möjligheter till schemaläggning, hantering av logistik och försäljningsdata. Kassasystemet kan följas i realtid via dator, surfplatta eller telefon och tillåter erbjuder även bokningstjänster. Välj vilka moduler som skall inkluderas i systemet för att skapa en skräddarsydd lösning efter restaurangens eller caféets beh...

Lär dig mer om AktivIT Kassa

Läs mer
Ancon

Ancon

Ancon

Ancon kassasystem för restuaranger erbjuder kortterminaler med order- och betalningslösningar som effektiviserar processen för din restaurang.

Lär dig mer om Ancon

Läs mer

Android POS av Zash är en lösning framtagen just för Android-användare och används främst genom appen. Genom den lilla dosan kan betalningar enkelt genomföras med digitala kvitton direkt i appen eller via e-mail. Samtidigt förs statistik på försäljningen som senare kan analyseras i appen. Via telefonen kan du även sköta bordshantering och se individuell försäljning hos anställda.

Lär dig mer om Android POS

Läs mer
Baemingo

Baemingo

Baemingo

Baemingo erbjuder ett molnbaserat kassasystem för restaurang, bar & café. App, expresskassa, bordshantering & digitala köksskärmar är bara några exempel på lösningar som erbjuds. Med hjälp av Baemingos app kan dina kunder förbeställa, få erbjudanden och tjäna poäng - medan du samlar värdefull data. Flertalet integrationer möjliggör att samla affärskritiska system mot Baemingos plattform.

Lär dig mer om Baemingo

Läs mer
Es kassasystem

Es kassasystem

Es kassasystem

ES Kassasystem är ett flexiblet kassasystem som kan anpassas efter behov och verksamhet.

Lär dig mer om Es kassasystem

Läs mer
FrontRest

FrontRest

ICG Nordic

Lösningen passar utmärkt för de som inte har någon tidigare erfarenhet av IT och går snabbt att lära sig. FrontRest täcker de behov som finns för caféer, restauranger, konditorier och pizzerior samt bidrar till att dessa typer av organisationer kan bedrivas utan problem med en god service och enkla arbetsdagar för det anställda på företaget.

Lär dig mer om FrontRest

Läs mer
Hey now

Hey now

Hey now

Heynow är marknadens enda aktör som erbjuder en fullskalig egenutvecklad plattform som hanterar både traditionell kassahantering och självbetjäning av gäst oavsett storlek på din verksamhet.

Lär dig mer om Hey now

Läs mer

JobOffice erbjuder ett lättanvänt kassasystem med kraftfulla integrationer och betallösningar som hjälper dig förenkla den försäljning och minska administration.

Lär dig mer om JobOffice kassa

Läs mer
Micro

Micro

Oracle

Micro är ett marknadsledande mjukvaruföretag som erbjuder helhetslösningar för effektivisering av betal- och beställningstransaktioner, med hjälp av ett eget slutet system.

Lär dig mer om Micro

Läs mer

Driftsäkert och snabbt kassasystem med automatiska funktioner som bland annat täcker rekomendationer för merförsäljning vid bordsbeställningar. Med hjälp av appen för IOS och Android kan restaurangverksamheten enkelt bedrivas via telefonen med skapande av menyer och andra organisatoriska funktioner. Lösningen hanterar även bordsbokning och betalning online för leveranser.

Lär dig mer om Sharp Dining

Läs mer
TruePOS

TruePOS

KassaCentralen

En mångsidig lösning som är anpassningsbar efter organisationens behov, vilket gör det möjligt att skapa de optimala förutsättningarna för restaurangen. Verktyget kommer tillsammans med en webbaserad app och vid behov kan även självservice-stationer installeras, där kunderna enkelt kan lägga en beställning på skärmen för att sedan sätta sig och invänta beställningen. Systemet tillåter betalning me...

Lär dig mer om TruePOS

Läs mer
Winpos

Winpos

Winpos

Winpos kassasystem kan kopplas till många andra program, såsom ekonomiförvaltningen- och verksamhetsstyrningsprogram. Med hjälp av fjärrsupportprogrammet etablerar du en fjärranslutning till Winpos helpdesk på några sekunder.

Lär dig mer om Winpos

Läs mer

3 tips när du ska välja kassasystem för restaurang

Det finns ett antal saker att hålla utkik efter när du jämför kassasystem för ditt hotell, din restaurang, bar eller café. BusinessWith hjälper dig till det bästa och rätta valet. Här kommer tre tips och frågeställningar som hjälper dig på vägen:

1. Behöver du ett mobilt kassasystem?

Fördelarna med att ha ett mobilt kassasystem är många. För det första är de mobila kassasystemen på väldig framfart och kan ofta innebära ett billigare pris. För det andra är att kunna röra sig och ta beställningar och betalt på ett flexibelt sätt, även detta en stor fördel. Se bara till att den mobila kassalösningen inte tummar på de funktioner ni behöver för att kunna driva er verksamhet på ett effektivt sätt.

2. Vilka betalningsalternativ behöver du?

Att ge kunden flera betalningsalternativ visar på flexibilitet och kan i nästa led ge er ett bra rykte – på det här hotellet, den här restaurangen, baren eller cafét är man moderna och har en hög servicenivå. Klarna och Swish är två exempel på betalningsalternativ som blir alltmer efterfrågade av kunden.

3. Hur flexibelt ska systemet vara?

Ingen restaurang, hotell, bar eller café är lik den andra. Därför är det viktigt att verkligen utgå från er verksamhets behov och utmaningar när ni väljer system. Hur flexibelt måste kassasystemet vara? Behöver och kommer ni skala upp inom de kommande åren? Vilka funktioner är centrala för just er? Ska systemet integreras i andra system, som exempelvis ert bokningssystem?

När du och din verksamhet har gjort en kartläggning av vad det är ni behöver och letar efter, kan du enkelt jämföra och välja det bästa systemet via oss på BusinessWith. Vi har listat de främsta aktörerna på marknaden och hjälper er att göra rätt val. Jämför och välj direkt i vår guide.

Beskrivning av produktfunktioner

Betala vid bordet

Möjlighet till att ta med betalningsdosorna överallt i restaurangen för betalning, vilket undviker onödigt spring.

Bordsbokning via mobil

Tillåt dina kunder att boka bord direkt i mobilen, vilket gör bokningsprocessen smidigare utan fysiskt besök eller samtal för bokning.

Digitala kvitton

Ge dina kunder kvittot på mailen eller via andra digitala kommunikationskanaler och undvik pappershanteringen kopplat till kvittot.

Försäljningsrapporter

Få full koll på försäljningen direkt i kassasystemet med rapportering kring hur dagen, veckan eller månaden har gått.

Lager och inventering

Skapar en överblick kring vad som har sålts och hur mycket av råvarorna som därmed finns kvar i inventariet.

Mobila betalsätt

Utöver kort- och kontantbetalningar tillkommer även andra alternativa betalningsmetoder vilket ökar servicen mot kund.

Onlinebetalningar

Beställningar kan betalas direkt online istället för på plats i restaurangen. Kan vara fördelaktigt vid till exempel hemleveranser.

Organisationsschema

Skapa schemaläggningar av personal i kassasystemet och visualisera schemat för medarbetarna på enkelt vis.

Presentkortshantering

Kassasystemet kan skapa presentkort som sedan kan användas vid betalning.