HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa budgetverktyg

Hur ska jag tänka kring budgetverktyg?

I en värld som förändras snabbt tänker allt fler företag i de agila banorna, och då även när det kommer till inställningen till budgetering. Det blir nämligen allt vanligare att man vill använda sig av verktyg och tjänster som är flexibla och där man exempelvis kan ha rullande prognoser. Att öppna upp för att ha budgetar som revideras beroende på rådande läge, börjar bli mer och mer standard. Budgeten behöver dock självfallet vara starkt kopplad till de verksamhetsmål man har och fungerar som ett stöd till ledningen och chefer. Ett tips är att tänka så enkelt som möjligt när det gäller budgetering – kritik när det gäller budgetering är att den är svårbegriplig eller rentav krånglig att arbeta efter. Att därför satsa på ett smart, enkelt och modernt verktyg är att rekommendera. På BusinessWith listar vi de bästa budgetverktygen på den svenska marknaden just nu, så att du ska kunna jämföra och välja det som är mest lämpat för just er.

Varför ska jag ha ett budgetverktyg?

Att arbeta utan ett bra verktyg på plats är att göra sig själv en ordentlig björntjänst. Budgetarbete kan vara mycket repetitivt för den som sitter med den, och ett effektivt och automatiserat budgetverktyg sparar därför både tid och pengar. Verktyget ska vara ett systemstöd för planering och budget och kunna anpassas efter hur ni arbetar. Ett lättintegrerat verktyg är bra att satsa sina kort på. Involvera både ekonomi, IT och andra avdelningar för att se att ni har samma tänk och inställning, när ni väl bestämt er för att implementera ett verktyg. Välkommen att jämföra budgetverktyg hos oss på BusinessWith för att lättast hitta fram till det som passar er verksamhet allra bäst – och få ökad kontroll.

BusinessWiths tips för budgetprocessen

Lista på 10 olika Budgetverktyg

Sortera på

Cumulus BI är ett molnbaserat system byggt med modern teknik för rapportering, uppföljning, budget och prognos. Med Cumulus BI automatiserar och effektiviserar vi din vardag. Ta bättre och mer välgrundade beslut. Vår grundappliktion möjliggör snabb och effektiv implementation samtidigt som den erbjuder avancerade skräddarsydda anpassningar.

Lär dig mer om Cumulus BI

Läs mer
Axiom

Axiom

Syntellis

Axiom hjälper företag spara tid inom budgetering och ekonomisk planering. Få en överblick över kommande utgifter och intäkter som har väsentlig betydelse på företagets framtid. Analysera nyckeltal, jämför budgetar med föregående år och mycket mer. Hantera och skapa det synfält som passar dig bäst.

Lär dig mer om Axiom

Läs mer
Bizview

Bizview

insightsoftware

Bizview är ett användarvänligt, molnbaserat budget- och prognosverktyg för företag och organisationer. Skapa välanalyserade strategier för ditt företag och planera er ekonomi. Skapa och hantera budgetar för enklare process vid planering. Bizview är lätt integrerat system som inte kräver extern hjälp.

Lär dig mer om Bizview

Läs mer
Effectplan

Effectplan

House of Control

Effectplan låter kommuner och företag automatisera budget- och prognosprocesen. Budgetera från hela organsiationen till individnivå inom ett system som är helt molnbaserat och uppdateras i real-tid. Med ständigt uppdaterade siffror underlättas arbetet inom finansiell styrning och öppnar möjligheten att planera in budgetar år i förväg.

Lär dig mer om Effectplan

Läs mer
Jedox

Jedox

Jedox

Jedox är ett lätthanterat budget, prognos och planneringsystem för företag och myndigheter. Samarbeta med budgetar och planering för ett mer pricksäkert resultat. Automatisera återkommande händelser i din budget så systemet gör det åt dig, se kassa flöde och framtida inkomster samt utgifter.

Lär dig mer om Jedox

Läs mer
Jirav

Jirav

Jirav

Planera snabbare och smartare med Jirav. Lösningen hjälper dig se över budgetar, er ekonomiska status och de mål och planer som är på gång runt om i företaget. Baserat på tidigare affärsbelut hjälper Jirav dig att skapa en välgrundad analys i tidigare angivna siffror för en bättre ekonomisk planering och bättre förutsägbarhet.

Lär dig mer om Jirav

Läs mer

Ett fullt integrerbart BI-verktyg som möjliggör molnbaserad dataanalys där man kan snabbt få fram ad hoc rapporter som enkelt kan delas med andra användare.

Lär dig mer om OneStopReporting

Läs mer
Planful

Planful

Planful

Planful är en modern lösning för små och stora företag. Skapa och designa din egen vy och håll dig uppdaterad på nyckeltal, budgetar och planering inom företaget. Planful erbjuder en lätthanterad, användarvänlig och webbaserat verktyg för att ta nästa steg i din finansiella styrning.

Lär dig mer om Planful

Läs mer

Raindance erbjuds till såväl offentligsektor som privatsektor och de olika modulerna i systemet kan även användas via appar och på dator. Med verktyg för budgetering, fakturor och analys med mera, så är Raindance ett bra alternativ för att hålla koll på organisationens ekonomi.

Lär dig mer om Raindance

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer

BusinessWiths tips för budgetprocessen

Ett jobbigt måste – eller faktiskt något som tillför stort värde till organisationen? Här är BusinessWiths bästa tips för hur du får till en smidig budgetprocess. Och du, glöm inte att ta hjälp av vår systemguide och jämförelsetjänst för att hitta det budgetverktyg som passar er som handen i handsken.

Avsikt med budget. Vad vill ni med er budget? Hur berättar ni detta på ett tydligt sätt, så att ni engagerar era medarbetare? Det kan låta som en självklarhet men faktum är att många företag missar att klargöra ett ordentligt och lättförståeligt syfte med själva budgeten.

Engagera medarbetarna. Vi nämnde det tidigare – hur förklarar ni budgetprocessen på ett enkelt sätt? Och måste man ens det? BusinessWith menar att utan medarbetare som är involverade i budgetarbetet är det svårt att gå från teori till praktik. Få med alla på tåget för att nå verksamhetens alla mål.

Börja i tid och ta hjälp av ett verktyg. Utan ett budgetverktyg eller plattform, är det svårt att göra en ordentlig budget. BusinessWith har kartlagt de bästa budgetverktygen på den svenska marknaden idag. Hos oss kan du läsa på, jämföra olika funktioner och bättre förstå vilken typ av stöttande verktyg ni behöver i just er verksamhet. Tveka inte att fråga oss om du eller ni behöver mer hjälp.

Beskrivning av produktfunktioner

Arbetsprocesskontroll

Följ processen i arbetet och se hur de ligger till med budgeten i real-tid.

Dashboards

Skapa egna dashboards och navigera genom en egenskapad vy av dina vikigast nyckeltal, pågående budgetar, planering inom en given tidshorisont på samma sida.

Faktura information

Importera och exportera information från fakturor för att få en bättre bild för budget. Detta ger en tydlig bild i kommande in- och utflöden av kapital.

Flerårsplanering

Planera dagar, veckor, år in i minsta detalj. Se din planering år i förväg inför viktiga företagshändelser. Planera in budgetar för framtida projekt och skapa en lång tidshorisont för ditt arbete.

Kommentar

Kommentera och lämna feedback på budgetar eller planeringar. Alla som har tillgång till filen har möjlighet att se kommentaren. Detta underlättar processarbetet.

Modelleringar

Skapa och använd färdiga eller egengjorda modeller för beräkning av budget. Systemet räknar dessa komplexa beräkningar snabbt och pricksäkert.

Nyckeltalsanalys

Analysera dina nyckeltal och hur de ändras över året. Systemet räknar ut dina nyckeltal från olika parametrar för att sedan skapa underlag till din egna analys.

Rullande prognos

Rullande prognos är en funktion som automatiserar prognosprocessen. När nya budgetar görs hjälper systemet användaren att förutse framtida resultat.