HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa LXP-system

Varför investera i ett LXP-system?

Nyfiken på att börja jämföra för att välja rätt LXP-system till din organisation? Ett LXP-system kan hjälpa ert lärande i organisationen så att fortbildning, vidareutbildning eller kompetensökning blir något roligt och lustfyllt. Här är fokus helt på upplevelse – precis som förkortningen står för – learning experience system. Dessa plattformar uppkom på efterfrågan av ett LMS-system som var mer flexibelt, mer användarvänligt och som gav en större variation. Kunderna och slutanvändaren var i behov av en produkt som inte bara kunde erbjuda dem fortbildning rent administrativt, utan en produkt som också gav dem en helt ny upplevelse.

LXP-systemet är således en mjukvara som ger ett utbud av kurser, utbildningar, uppgifter och dylikt med artificiell intelligens i ryggen. Det hela handlar om att ge användaren en personlig upplevelse tack vare att LXP-plattformarna ger rekommendationer, istället för att man som användare ställs med ett gigantiskt och opersonligt bibliotek framför sig.

Genom att investera i ett LXP-system kan du ge dina medarbetare tillgång till ett modernt sätt att utbilda sig, vilket ökar engagemanget. Men vilket är det bästa systemet för din organisation? Börja jämför system hos oss BusinessWith, för att hitta det system som passar bäst för era krav.

Vad är skillnaden på LXP och LMS?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 12 olika LXP-system

Sortera på

Grade Learning är LMS:et för organisationer med höga krav på säkerhet, tillgänglighet och flexibilitet. En modern och användarvänlig lärplattform som effektivt hanterar allt från digitalt mikrolärande till komplexa Blended Learning-program. Grade Learning används av ett stort antal kommuner, myndigheter, universitet, fackförbund, större företag och över hälften av Sveriges regioner. Genomsnittlig ...

Lär dig mer om Grade Learning

Läs mer
Visma Talent

Talent SBX

Visma Talent Solutions

Digitalisera alla HR processer i system-stöd där allt hänger ihop. Visma Talent erbjuder marknadsledande LMS med stöd för lärande i alla former, inklusive stöd för LXP. Detta LMS stödjer alla organisationer om det så bara handlar om att skapa central utbildningskatalog och sköta compliance-krav, till att bygga upp avancerade "blended learning program". Automatiserad tilldelning. Smarta och individ...

Lär dig mer om Talent SBX

Läs mer
B-Primary-Full-Logomark-Block@3x.png

Talent Learn

Visma Talent Solutions

Talent Learn är en heltäckande lärplattform med produktion av innehåll, distribution och uppföljning i ett och samma system. Utveckla allt från snabbt distribuerade mikrokurser till kompletta utbildningsprogram, certifieringar, klassrumskurser, test och enkäter. Plattformen är utformad för en snabb implementeringsprocess och erbjuder över 40 kostnadsfria mikrokurser.

Lär dig mer om Talent Learn

Läs mer
Thrive

THRIVE

Aleido Learning Sweden AB

THRIVE Learning & Skills Platform är en Europas mest snabbväxande och omtalade lärplattformar. I grunden handlar detta om ett extremt tydligt fokus på användarvänlighet och att tillhandahålla engagerande lärupplevelser. Dessa lärupplevelser bygger i sin tur på innovativ teknik, som möjliggör individanpassat, socialt och data-drivet lärande.

Lär dig mer om THRIVE

Läs mer
Learnifier-logo

Learnifier

Learnifier

Learnifier är den ledande lärplattformen i Norden. Vi erbjuder ett enkelt och kraftfullt verktyg för att skapa, ta in och dela kunskap internt och externt. Våra kunder finns inom såväl privat som offentlig sektor och vi har hittills hjälpt över 320 organisationer att skapa modernare och mer effektivt lärande. Learnifier passar både för verksamheter i början på sin digitaliseringsresa och för dem s...

Lär dig mer om Learnifier

Läs mer
Jahopp

Jahopp

Jahopp

Jahopp är din anpassningsbara inlärningsplattform! Över 25 moduler, skräddarsydda lösningar för alla sektorer. Onlinekurser, utbildningsprogram, utvecklingsinitiativ – vi har allt. Ständigt i framkant med fokus på din framtid. Jahopp är mer än en plattform, det är din nyckel till nästa nivå av lärande och utveckling!

Lär dig mer om Jahopp

Läs mer
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Användarvänlig, intuitiv LMS- och onboarding-plattform. Spara tid med automatisering, skapa engagerande innehåll eller använd färdiga utbildningsmoduler. Samla dina digitala och fysiska utbildningar på ett ställe och rapportera framstegen enkelt. Perfekt för företag med 100+ anställda. Läs mer & få en gratis demo.

Lär dig mer om Learningbank

Läs mer
Totara Learn

Totara Learn

Aleido Learning Sweden AB

Totara Learn är ett ledande LMS med miljontals användare runtom i världen. I Norden är Aleido den ledande leverantören av Totara, med många kunder inom en mängd olika branscher. Totara ger din organisation ett flexibelt och framtidssäkert stöd för alla former av lärande. Det kan handla om regelefterlevnad och obligatoriska utbildningar, eller om socialt och informellt lärande. Det kan röra sig om ...

Lär dig mer om Totara Learn

Läs mer
Easy LMS

Easy LMS

Easy LMS

Använd detta system för kompetensutveckling genom att skapa och dela givande personalutbildningar med hjälp av Easy's användarvänliga plattform. Easy bidrar till en smidig och okomplicerad process som kan få medarbetarna att snabbt utveckla nya kompetenser och bidra till att föra organisationen framåt. En annan viktig funktion är att Easy samlar allt utbildningsmaterial på en och samma plats vilke...

Lär dig mer om Easy LMS

Läs mer
EdCast

EdCast

Cornerstone OnDemand

Cornerstone är marknadsledare inom learning och ger din organisation ett komplett och integrerat stöd för att säkerställa att dina medarbetare är motiverade med rätt kompetens. Marknadens bästa LXP Intuitivt, personligt med inbyggd AI och machine learning för ett skräddarsytt lärande för dig och dina medarbetare. Robust LMS - en komplett uppsättning verktyg för att anpassa lösningen för din organ...

Lär dig mer om EdCast

Läs mer
Eloomi

Eloomi

Eloomi

Enkelt LMS-system som kopplar samman era interna och externa utbildningar. Byggt för att göra anställda mer medvetna om nya företagpolicies och öka kunskapen, med hjälp av den användarvänliga molntjänsten.

Lär dig mer om Eloomi

Läs mer
GO+

GO+

TicTac Interactive

GO+ är det ideala valet av LMS (Learning managment system). 
 Skapa, dela, följ upp, påminn! GO+ fungerar i alla typer av enheter, så att användarna kan få tillgång till plattformen var som helst och när som helst. I GO+ kan ni enkelt administrera e-learning. Ni laddar upp ert material och kompletterar med quiz och utvärderingar för att säkerställa att era användare har förstått innehåll...

Lär dig mer om GO+

Läs mer

Vad är skillnaden på LXP och LMS?

LXP står för Learning Experience Platform, medan dess föregångare LMS står för Learning Management System. Efter att föregångaren, LMS:et, fått en del kritik kring bland annat användarupplevelsen började LXP-systemen dyka upp på marknaden för att ge användaren en helt ny upplevelse. Tanken var och är att den som använder systemet ska kunna erbjudas en plattform som rymmer många olika kurser och utbildningar med syftet kompetensökning. Idag har dock LMS-plattformarna till stor del börjat efterlikna LXP-systemen, då de också blivit mer moderna vad gäller användarvänlighet och utseende.

När allt fler jobbar hemifrån är det viktigt att hålla personalen engagerad och att erbjuda kompetensutveckling. Kanske är LXP-systemen därför nu viktigare än någonsin, som ger en personlig ”learning experience”. Många förespråkare beskriver LXP-systemen som mycket flexibla och som ger förslag och rekommendationer på kurser, utbildningar och uppgifter på ett sätt som liknar Netflix. LMS-systemen utgår mer från det administrativa kring lärandet. Oavsett vilket system du är ute efter, är det lätt att göra rätt val och hitta det bästa systemet för er hos BusinessWith. Ta hjälp av vår guide för att hitta det bästa LXP-systemet nu direkt. Välkommen att jämföra!

Beskrivning av produktfunktioner

Blended learning

Systemet blandar klassiska lärometoder från klassrummen med nya datorbaserade metoder för ett dynamiskt lärande.

Författarverktyg

Producera egna kurser med hjälp av författarvertyget. Skapa innehållsrika kurser och dela med dina medarbetare för att hålla kompetensen på topp inom organisationen.

Gamification

Med hjälp av spelmekanismer i läroplattformen skapar systemet ett ökat intresse hos användaren att lära sig.

SCORM kompatibelt

Verktyget är kompatibelt med de standarder och specifikationer som finns inom elektronisk utbildning. En förutsättning för att läroplattformen skall ge bästa möjliga resultat.

Skapa E-learning kurser

Möjligheter till att skapa kurser online vilket resulterar i att medarbetare kan utföra utbildningar på distans, vilket gör organisationen mer flexibel. kurser

Skapa videos

Funktionen gör det möjligt att skapa videos i lärande syfte och publicera dessa inom systemet för att bidra till kompetensutvecklingen.

Sociala läraktiviteter

Erbjuder möjligheten att skapa aktiviteter med sociala inslag där medarbetare får samtala och bidra till varandras utvecklande inom företaget.

Tester & bedömning

Skapa olika typer av tester för att bedöma kompetensen hos medarbetarna och ta reda på vilka kunskapsluckor som behöver fyllas och åtgärda det.