HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa HR-system

Vad är ett HR-system?

Ett HR-system gör arbetslivet enklare, då det ofta hanterar det mesta som rör de anställda. Kortfattat kan ett HR-system omfatta allt som ingår i HR, Human Resource, som rekrytering, personaladministration, lön, kompetensutveckling och utbildning. Systemet hjälper även arbetsgivare att följa lagar och regler för dataskydd, GDPR.

Marknaden erbjuder en mängd olika HR-system med olika moduler. Vissa är stora och omfattar fler områden, andra är mindre och enklare. Oavsett vilken lösning ni väljer, kommer ett HR-system att professionalisera personalhanteringen och förenkla tillvaron.

Hur hittar jag det bästa HR-systemet?

Att satsa på ett HR-system är ett klokt beslut. Som vid alla investeringar är det viktigt att utgå från just er organisation eller ert företag. Börja med att definiera vilka behov ni har och vad ni vill att systemet ska hjälpa er med. Ibland är det svårt att på förhand veta vilka funktioner som är viktigast för er verksamhet, men det brukar bli tydligt när ni börjar jämföra HR-systemen.

En viktig faktor är givetvis budgeten: Hur mycket är ni beredda att lägga ekonomiskt på systemet? En annan fråga som är bra att ställa sig i ett tidigt skede är hur skalbar lösningen behöver vara. Kommer ert företag eller er organisation att växa? För många är det bra att välja ett skalbart system som kan följa med företaget och de anställda över tid. Då behöver den administrativa personalen inte lära sig nya system, vilket kan vara tidskrävande och en onödig kostnad. Och, på tal om personal: Tänk gärna på användarvänligheten och möjligheten till support. Vad behöver ni? Välj ett system som passar just er personal. Och, sist men inte minst, verkar ni i privat eller offentlig sektor? Kanske på den ideella arenan? Olika system är bra på olika saker.

Jämför HR-system

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 26 olika HR-system

Sortera på

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Cegid Talentsoft

Läs mer
Huma

Huma

Huma

Huma är ett modernt HR-system för små och medelstora företag. Kom igång på sex minuter, inte sex månader. Huma sätter användarupplevelsen först och är intuitiv, modern och automatiserad för alla dina personliga administratörsuppgifter. Lätt att ansluta till dina befintliga system med bara några knapptryckningar. Huma är ett smartare och bättre HR-system som alla faktiskt använder.

Lär dig mer om Huma

Läs mer
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Moderna HR-avdelningar väljer Hailey för användarvänlig design, hög datasäkerhet och för att få en heltäckande lösning. Kom igång snabbt och börja skapa värde för hela organisationen med hjälp av skräddarsydda och automatiska flöden. Uppskattat av både chefer och medarbetare!

Lär dig mer om Hailey HR

Läs mer
Heartpace

Heartpace

Heartpace Söderberg & Partners

Samla alla era HR-processer och medarbetardata på en plats. I vår plattform kan du hantera och optimera rekrytering, onboarding, lönesättning, performance och kommunikation. Få värdefulla insikter och fatta datadrivna beslut för ökad effektivitet. Vi prioriterar säkerhet och användarvänlighet med ISO 27001-certifiering, intuitivt gränssnitt och omfattande support.

Lär dig mer om Heartpace

Läs mer
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa ger dig en heltäckande överblick över alla dina HR-processer, vilket gör dem spårbara och skalbara. Med insyn i alla aspekter av anställningscykeln - från lediga tjänster till exitintervjuer - i ett och samma system har du mer än tillräcklig information för att utveckla dina processer, och viktigast av allt, medarbetarna.

Lär dig mer om Sympa

Läs mer
HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob och dess HR-plattform Bob, är utformat för att främja företagskultur och medarbetare engagemang och hjälper moderna, medelstora, snabbväxande företag att öka prestanda och bibehållandet av personal. Detta leder i sin tur till hälsosammare och mer produktiva team. HR-systemet innehåller CoreHR och HR-funktionaliteter såsom onboarding, tidrapportering, frånvarohantering m.m.

Lär dig mer om HiBob

Läs mer
Evity-logo

Evity

Evity

Säg hej då till utspridd information och missade uppgifter. Samla och kvalitetssäkra allt från introduktion till utveckling av personal och organisation.

Lär dig mer om Evity

Läs mer
SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Ett komplett HR system för medelstora, stora företag och offentlig sektor. Systemet består av en komplett serie av moduler som enkelt kan integreras med varandra och ge HR en mer effektiv och enklare vardag, för hela anställningen - från rekrytering till avslutad anställning. SD Worx HR-system ser till att du kan hålla dina medarbetare nöjda och samtidigt fokusera på strategiskt HR-arbete.

Lär dig mer om SD Worx HR

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största plattformsleverantören av HCM-lösningar i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora företag. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR-masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer
Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma erbjuder en komplett Talent Management plattform (Visma Talent Solutions) som omfattar stöd för samtliga strategiska HR-processer för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare, kunder och partners. Systemet används av alla former av privata och offentliga organisationer och branscher. Systemet passar både det lite mindre företaget till en stor global organisation.

Lär dig mer om Visma Talent HR

Läs mer

Med Kontek HRM Employee får du ett bra systemstöd för att utveckla din personal. Det är en helt webbaserad lösning som underlättar personaladministrationen för hela organisationen från övergripande ledningsgrupp till att låta enskilda medarbetare underhålla valda uppgifter själv. HR-systemet kan med fördel kompletteras med tillval för lönerevision och digital signering.

Lär dig mer om Kontek HRM Employee

Läs mer
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Läs mer
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

En av Nordens ledande leverantörer av HR-system för medelstora och stora företag. CatalystOne erbjuder ett brett urval av flexibla HR-lösningar som kan effektivisera er HR. Detta kan förbättra medarbetarupplevelsen, frigöra tid och förenkla vardagen för HR, chefer och medarbetare.

Lär dig mer om CatalystOne

Läs mer
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR-hub: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde till f...

Lär dig mer om Personio

Läs mer

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer

Grade Talent är ett skalbart och modernt Talent Management System som används av allt ifrån mindre företag till närmre hälften av Sveriges regioner. Våra moderna HR-lösningar hjälper er att säkra er kompetensförsörjning. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och en kundnöjdhet i supporten på 98,25% (genomsnittligt värde 2021). Våra erfarna projektledare utgår f...

Lär dig mer om Grade Talent

Läs mer
Epos HR

Epos HR

Azets

Ser till att du får mer kontoll över din HR masterdata och analys med hjälp av innovativa HR verktyg.

Lär dig mer om Epos HR

Läs mer
Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Flex HRM Employee är det webbaserade HR-systemet som kan användas av företag i alla slags branscher. Med innovativa funktioner avlastar systemet ditt praktiska HR-arbete samtidigt som det hjälper dig att utveckla och behålla era medarbetare. Flex HRM Employee är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för tidredovisning, reseräkning, bemanningsplanering och lön.

Lär dig mer om Flex HRM Employee

Läs mer

Ett molnbaserat HRM-system som centraliserar HR-masterdatan effektivt och säkert.

Lär dig mer om Hogia OpenHR Personal

Läs mer
HRM

HRM

HRM Software AB

HR och lön i ett molnbaserat system. Har funktioner för HR masterdata, lönerevision, kompetenshantering m.m.

Lär dig mer om HRM

Läs mer
Lanteria

Lanteria

Lanteria

Lanteria erbjuder 5 olika moduler som berör det mesta inom personalhantering: Core HR, Time & Attendance, Recruiting, Performance och Learning, dessa går att använda separat eller tillsammans. Lanterias flexibla och kundanpassade personalsystem ökar produktiviteten för HR, tillhandahåller företagsledare information och ökar anställdas engagemang.

Lär dig mer om Lanteria

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

Vårt HR-lösning ger HR och chefer djupgående insikter om medarbetarna, med enkla klick för medarbetarsamtal, kompetensbedömningar och potentialuppföljning. Flexibilitet är nyckeln - anpassa information och behörigheter efter era behov för att maximera effektivitet och engagemang.

Lär dig mer om Talent Management by Talentech

Läs mer

Totara är framförallt känt för sitt väletablerade och globala lärplattform. På senare tid har denna plattform utökats till att bli en mer heltäckande lösning i form av Totaras "Talent Experience Platform". I plattformen finns nu modulen "Totara Perform", med stöd för såväl traditionell som mer modern och kontinuerlig performance management. Den innehåller stöd för kompetenshantering i form av ko...

Lär dig mer om Totara Perform

Läs mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer

Jämför HR-system

HR-system kan vara väldigt grundläggande, vilket passar dig som arbetar på ett mindre företag, eller oerhört komplexa. De riktigt stora HR-systemen täcker bredare behov inom human resources och kan ofta bidra till både rekrytering, löpande personaladministration och personalens och företagets utveckling.

De grundläggande funktionerna är lagring av personalinformation, lönehantering, måluppföljning samt onboarding och offboarding. Ofta går HR-systemet att integrera med ert lönesystem för hantering av löneutbetalningar.

Mer avancerade HR-system följer ofta de anställda från rekryteringsprocessen till anställningens slut. Under medarbetarens resa hos er erbjuder de komplexa HR-systemen stöd i karriären som gynnar såväl organisationen som den anställda. De avancerade systemen har ofta moduler för analyser som grundar för datadrivna beslut. De bidrar ofta med stöd så att ni följer lagar, regler och förordningar.

Många leverantörer erbjuder kostnadsfria provperioder. Testa gärna ett par olika lösningar innan ni bestämmer er. En bra start är den guide vi på BusinessWith erbjuder, där ni kan börja jämföra redan idag Systemguiden för HR-system.

Vill du jämföra olika system redan nu? Välkommen att besöka BusinessWith systemguiden.

Varför ska jag välja ett HR-system? Vilka fördelar har HR-system?

Ett HR-system hjälper er att bli en ännu bättre arbetsgivare. Med systemet kommer effektiviserad personalhantering och stöd för att fatta snabbare och mer välgrundade beslut kring såväl rekrytering som löpande personalhantering.

Dagens HR-system har ofta ett användarvänligt gränssnitt för att förenkla hanteringen och många funktioner går att komma åt såväl desktop som mobilt. Ofta är det enkelt att integrera HR-systemet med andra system, som CRM-verktyg. Leverantörerna bakom de moderna HR-systemen implementerar ofta uppdaterad information kring exempelvis personuppgiftslagring och hjälper er att skydda känslig personalinformation.

Ett HR-system samlar allt som rör personalen på en och samma plats. Det är en trygghet både för de anställda och för er som arbetsgivare, och det ger er ökad chans till gott rykte på arbetsmarknaden.

Pris: Vad kostar HR-system?

HR-system kan vara helt kostnadsfria, men då är funktionerna ofta begränsade. Kanske erbjuds ingen kundsupport alls. Leverantören av ett system som är gratis kan dessutom välja att plötsligt ta betalt för tjänsterna, vilket är bra att ta med i beräkningen. Det är inte säkert att det blir billigare i slutändan.

För oavsett om ni väljer att satsa på ett stort och komplext HR-system, eller en mindre lösning, är det viktigt att tänka på framtiden. Ska ni expandera? Kommer ni att behöva stöd i utmanande rekryteringar? Vilken marknad verkar ni på idag, och kan det hända att ni satsar på en annan marknad längre fram? Välj gärna ett skalbart system som kan leva med er över tid.

Försök gärna se helheten och värdet som systemet tillför er som företag. Be gärna flera leverantörer om kostnadsförslag och offerter. Vi på BusinessWith önskar er lycka till i valet av system.

Hur köper jag HR-system?

När ni har landat i vilket HR-system ni är mest intresserade av, och har läst recensioner och jämfört systemen: Be om en testperiod på ett eller ett par system. De allra flesta leverantörer ser ett värde i att kunderna provar systemet. En trial ger er dessutom möjlighet att reda ut om ni vet allt ni behöver veta, eller om ni har frågor om systemet. Dessutom får ni möjlighet att testa leverantörens kundsupport och se om den lever upp till era krav.

Ta gärna hjälp av oss på BusinessWith om du har funderingar. Vi finns här i valet av HR-system!

Kravställning av HR system

För att få till en smidig och kvalitativ köpprocess av HR-system så bör din kravställning vara noggrann och INTE bara fokusera på det som man behöver lösa nu, utan ta med de krav som skall hjälpa er att nå den digitala HR visionen som ni ser framför er. Ett bra exempel är att fokusera sin kravställning utifrån en chef eller medarbetare perspektiv. Hur ser flödena ut för de som skall använda systemet? är det enkelt att få en sammanställning eller rollstyra i systemet? Hur mycket måste styras ifrån HR själva och hur mkt kan man allokera ut i organisationen? finns support och stöd för chefer?

På BusinessWith fokuserar vi på att lyfta fram varför och hur affärer görs med specifik HR-leverantör. Vår kartläggning fokuserar inte bara på vad leverantören kan erbjuda utan också vad som är framstående i deras system och hur de arbetar med sina kunder. Något som är viktigt att ha insikt i om man skall ha en långsiktig HR-partner vid sin sida.

Talent Management system vs HRM system

Skillnaden mellan ett Talent management system och HRM system brukar skiljas genom följande:

Talent Management system fokuserar på att leverera moduler som skall hjälpa organisationen att behålla, engagera och utveckla talanger för företaget. Exempelvis ett LMS modul för att öka kompetens genom effektiva träningsprogram.

HRM fokuserar mer på traditionell coreHR där exempelvis tidrapportering, master HR-data och analysfunktioner ingår. Oftast finns det funktioner för att underlätta de administrativa processerna. Dock så ingår en flera Talent management moduler i vissa HRM system men själva utgångspunkten skiljs åt.

Digital HR

Innovationer av HR-system har framgångsrikt drivit utvecklingen av digital HR. Med hjälp av en HR-partner kan företag uppnå goda resultat i sin kompetensförsörjning och ledarskapskultur. Det har skett ett paradigmskifte för HR:s roll hos företag. Istället för att ses som ett nödvändigt kostnadscenter har nu HR etablerat sig som en strategisk funktion för att hjälpa företaget att nå sina mål. Stor del av denna framgång har kommit från att det finns innovativa HRM moduler som digitaliserar och effektiviserar HR-processer som kan nå ut till hela organisationen.

Beskrivning av funktioner för hr-system

CoreHR

Core HR fokuserar på tre fundamentala basfunktioner: lönehantering, tidrapportering och förmånshantering. De leverantörer som fokuserar på Core HR erbjuder oftast HR och lönefunktionaliteter i ett system.

Förmånshantering

En del HR system erbjuder förmånshantering där man kan se över alla kollektivbaserade förmåner och underlättar hanteringen och kommunikationen av pensionavtalet och försäkring.

Har eget lönesystem

Det finns goda synergieffekter att ha ett personalsystem i kombination med ett lönesystem. Främstaanledningen är att det get bättre hantering och synkronisering mellan HR avdelningen och löneavdelningen. Förmåner, prestationsbaserade löner, administrationsprocesser blir mer flexbilit och överskådligt.

HR-analytics

HR är beroende av data från många olika källor. En HR analytic modul ser till att du kan streamline dataflödet och få en bra översikt av aktiviteter och dina KPIer. Väldigt uppskattat funktion om du arbetar med mkt data.

Kompetensutveckling

En kompetensutvecklingsmodul förenklar arbetet med kompetenskartläggning och ger en översikt på hur man kan nyttja kompetensen inom bolaget. Dessutom värdefullt för att se över hur man kan förhindra "gap" mellan den kompetens som finns och det behov som behöver eller kommer att behövas.

Learning Mgmt

Möjliggör så att du kan planera, genomföra, dokumentera och följa upp alla utbildningar och kurser på ett och samma ställe. Tar bort mkt administration och underlättar så att man kan skapa e-learning kurser med tester efteråt etc.

Lönerevision

Lönerevisionsprocessen brukar kräva mycket tid i förberedelse och hantering, med tillgång till en lönrevisionsmodul så kan chefer och löneavdelningen ha en gemensam systematiserad process som innehåller funktioner som ser till att man eliminerar manuella misstag.

Medarbetarsamtal

Ett viktig verktyg för de företag som vill ha struktur på när chef och medarbetaren för samtal om mål och utveckling. Kan bidra till en bättre företagskultur, bättre lönesättning, tydlighet och riktlinjer.

Performance Mgmt

Vill man belöna prestation och införa mål som medarbetaren skall sträva efter och som sedan skall resultera i en ekonomisk ersättning, så är en performance management modul något för dig. Förtydligar företagsmål och hur man som individ kan bidra till målen. Väldigt viktigt är att det skall vara mätbart.

Rekrytering

En del HR system har en rekryteringsmodul som hjälper att digitalisera och effektivisera rekryteringsprocessen så att det blir lättare för arbetsgivaren att locka till de rätta talangerna. Underlättar från sourcing till anställningskontrakt.

Självbetjäning

En självbetjäningfunktion förenklar administrativa processer. Exempelvis kan medarbetarna själva beställa en ny mobil som kan attesteras direkt via sin chef och därmed inte behöva passera lön. Medarbetarna uppdatera sina egna personliga upppgifter som automatiskt uppdateras via personalsystemet.

Tidrapportering

Gör det enkelt för medarbetarna att registrera tid (arbetade timmar, frånvaro etc). En del HR system har denna funktionalitet och erbjuder även en mobil lösning i tillägg så att de som reser i tjänst kan enkelt utföra sin tidrapportering.