HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa HR-system

HR-system i Sverige: Vilka HR-verktyg uppfyller dina krav och behov?

Ett HR-system kan bestå av ett enskilt, eller en sammansättning av olika HR-moduler (rekrytering, performance management, learning management etc.) som är designade för att effektivisera det strategiska arbetet för de som arbetar på human resource. Med andra ord, det finns flera kategorier av HR system och HR program som exempelvis Human Capital management system (HCM), Human Resource management system (HRM) och Talent management system, se nedan. Applikationer från dessa kategorier av HR-system överlappar ofta varandra och det kan vara svårt att förstå skillnaderna. Med vår unika kartläggning av HR-system kan du nu väsentligt enklare genom att använda vårt avancerade filter få en översikt av de leverantörer som kan matcha dina behov och kravställning. I tillägg kan du också jämföra priser, HR-funktioner, omdömen, prismodeller med mera.

Vilka HR-system finns på svenska marknaden?

Ett personalsystem som hanterar er masterdata (personaldata) och som erbjuder HR-moduler som gör att du kan effektivisera de administrativa HR-processerna löser många problem för ett företag. Det komplexa är bara att det finns väldigt många leverantörer inom HR som kan erbjuda just det och mycket mer. Vart skall du börja? Businesswith har listat de leverantörer inom HR-system som erbjuds på svenska marknaden, se nedan. Här kan du jämföra HR-system & HR-verktyg, se vilka olika HR-system som finns i Sverige. Du kan filtrera på HR-lösningar såsom onboarding, lärplattformar, rekryteringsverktyg etc.

Vad behöver jag veta om HR-system?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Webbsida
Talentsoft

Talentsoft

Cegid Talentsoft

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Talentsoft

Webbsida
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

En av Nordens ledande leverantörer av HR-system för medelstora och stora företag. CatalystOne erbjuder ett brett urval av flexibla HR-lösningar som kan effektivisera er HR. Detta kan förbättra medarbetarupplevelsen, frigöra tid och förenkla vardagen för HR, chefer och medarbetare.

Lär dig mer om CatalystOne

Webbsida
Huma

Huma

Huma

Huma är ett modernt HR-system för små och medelstora företag. Kom igång på sex minuter, inte sex månader. Huma sätter användarupplevelsen först och är intuitiv, modern och automatiserad för alla dina personliga administratörsuppgifter. Lätt att ansluta till dina befintliga system med bara några knapptryckningar. Huma är ett smartare och bättre HR-system som alla faktiskt använder.

Lär dig mer om Huma

Webbsida
HiBob

HiBob

HiBob

Hibob och dess HR-plattform Bob, är utformat för att främja företagskultur och medarbetare engagemang och hjälper moderna, medelstora, snabbväxande företag att öka prestanda och bibehållandet av personal. Detta leder i sin tur till hälsosammare och mer produktiva team. HR-systemet innehåller CoreHR och HR-funktionaliteter såsom onboarding, tidrapportering, frånvarohantering m.m.

Lär dig mer om HiBob

Webbsida
Heartpace

Heartpace

Söderberg & Partners

Med Heartpace HR-system digitaliserar och förenklar du hela medarbetarresan, från start till mål. Heartpace är helt modulbaserat, anpassningsbart och möjligt att skräddarsy till organisationens behov och HR-processer, i er egen takt, med er tonalitet. Heartpace hjälper dig jobba datadrivet och ta rätt beslut, i alla processer!

Lär dig mer om Heartpace

Webbsida
SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Ett komplett HR system för medelstora, stora företag och offentlig sektor. Systemet består av en komplett serie av moduler som enkelt kan integreras med varandra och ge HR en mer effektiv och enklare vardag, för hela anställningen - från rekrytering till avslutad anställning. SD Worx HR-system ser till att du kan hålla dina medarbetare nöjda och samtidigt fokusera på strategiskt HR-arbete.

Lär dig mer om SD Worx HR

Webbsida
Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma erbjuder en komplett Talent Management plattform (Visma Talent Solutions) som omfattar stöd för samtliga strategiska HR-processer för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare, kunder och partners. Systemet används av alla former av privata och offentliga organisationer och branscher. Systemet passar både det lite mindre företaget till en stor global organisation.

Lär dig mer om Visma Talent HR

Webbsida
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa ger dig en heltäckande överblick över alla dina HR-processer, vilket gör dem spårbara och skalbara. Med insyn i alla aspekter av anställningscykeln - från lediga tjänster till exitintervjuer - i ett och samma system har du mer än tillräcklig information för att utveckla dina processer, och viktigast av allt, medarbetarna.

Lär dig mer om Sympa

Webbsida
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR är ett intuitivt, användarvänligt och komplett system för den moderna HR-avdelningen. Ta ert HR-arbete till nästa nivå och samla all medarbetardata och alla HR-processer och data på ett och samma ställe. Du spar värdefull tid med smart automatisering och får total överblick genom avancerade analysfunktioner. Sätt er HR på autopilot! Med Hailey HR skapas: -Smidiga processer mellan HR-av...

Lär dig mer om Hailey HR

Webbsida
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR cockpit: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde ti...

Lär dig mer om Personio

Webbsida

Med Kontek HRM Employee får du ett bra systemstöd för att utveckla din personal. Det är en helt webbaserad lösning som underlättar personaladministrationen för hela organisationen från övergripande ledningsgrupp till att låta enskilda medarbetare underhålla valda uppgifter själv. HR-systemet kan med fördel kompletteras med tillval för lönerevision och digital signering.

Lär dig mer om Kontek HRM Employee

Webbsida

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer

Grade Talent är ett skalbart och modernt Talent Management System som används av allt ifrån mindre företag till närmre hälften av Sveriges regioner. Våra moderna HR-lösningar hjälper er att säkra er kompetensförsörjning. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och en kundnöjdhet i supporten på 98,25% (genomsnittligt värde 2021). Våra erfarna projektledare utgår f...

Lär dig mer om Grade Talent

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största HCM platform leverantören i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora globala organisationer. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer
SoftOne Go

SoftOne Go

SoftOne

Softone ERP system har moduler inom lönehantering, ekonomi, försäljning, bemanning, projekt och tid. Affärsystemet kan branschanpassas, och fokus ligger på de nordiska marknaderna.

Lär dig mer om SoftOne Go

Läs mer
Peakon

Peakon

Peakon

Ett globalt pulsmätningsverktyg som finns i flera språk och där du får tillgång till forskningsbaserade frågor för att få ett hållbert helhetsgrepp på vilken nivå av välmående som dina medarbetare upplever i organisationen.

Lär dig mer om Peakon

Läs mer

Totara är framförallt känt för sitt väletablerade och globala lärplattform. På senare tid har denna plattform utökats till att bli en mer heltäckande lösning i form av Totaras "Talent Experience Platform". I plattformen finns nu modulen "Totara Perform", med stöd för såväl traditionell som mer modern och kontinuerlig performance management. Den innehåller stöd för kompetenshantering i form av ko...

Lär dig mer om Totara Perform

Läs mer

Ett HR system som hjälper dig att ta hand om din HR-masterdata & dokument i en säker och GDPR kompatibel lösning. Samla all data på ett ställe, få en tydlig överblick och driv personalutveckling efter viktiga KPIer. Den ger dig en enkel och tydlig positions- och organisationsöversikt med drag & drop funktion.

Lär dig mer om Talent Manager

Webbsida
HRM

HRM

HRM Software AB

HR och lön i ett molnbaserat system. Har funktioner för HR masterdata, lönerevision, kompetenshantering m.m.

Lär dig mer om HRM

Läs mer
Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Flex HRM Employee är det webbaserade HR-systemet som kan användas av företag i alla slags branscher. Med innovativa funktioner avlastar systemet ditt praktiska HR-arbete samtidigt som det hjälper dig att utveckla och behålla era medarbetare. Flex HRM Employee är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för tidredovisning, reseräkning, bemanningsplanering och lön.

Lär dig mer om Flex HRM Employee

Läs mer
Epos HR

Epos HR

Azets

Ser till att du får mer kontoll över din HR masterdata och analys med hjälp av innovativa HR verktyg.

Lär dig mer om Epos HR

Läs mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer

Viktigt när du ska välja HR-system

Att välja HR-system är en komplex och tidskrävande process. Många leverantörer av HRM-system kan ofta ”kvalificera” sig till kundens urvalsprocess. Detta på grund av att flera HR-leverantörer levererar likartade lösningar. Det kan vara svårt att se skillnaderna mellan exempelvis Cornerstone vs CatalystOne eller Aditro HR vs Simployer. När du ska jämföra HRM, HCM & Talent management leverantörer så ska fokus vara utifrån din kravställning samt hur systemegenskaper såsom användarvänlighet, integrationsmöjligheter, implementation är betygsatt av andra köpare.

Kravställning av HR system

För att få till en smidig och kvalitativ köpprocess av HR-system så bör din kravställning vara noggrann och INTE bara fokusera på det som man behöver lösa nu, utan ta med de krav som skall hjälpa er att nå den digitala HR visionen som ni ser framför er. Ett bra exempel är att fokusera sin kravställning utifrån en chef eller medarbetare perspektiv. Hur ser flödena ut för de som skall använda systemet? är det enkelt att få en sammanställning eller rollstyra i systemet? Hur mycket måste styras ifrån HR själva och hur mkt kan man allokera ut i organisationen? finns support och stöd för chefer?

På BusinessWith fokuserar vi på att lyfta fram varför och hur affärer görs med specifik HR-leverantör. Vår kartläggning fokuserar inte bara på vad leverantören kan erbjuda utan också vad som är framstående i deras system och hur de arbetar med sina kunder. Något som är viktigt att ha insikt i om man skall ha en långsiktig HR-partner vid sin sida.

Talent Management system vs HRM system

Skillnaden mellan ett Talent management system och HRM system brukar skiljas genom följande:

Talent Management system fokuserar på att leverera moduler som skall hjälpa organisationen att behålla, engagera och utveckla talanger för företaget. Exempelvis ett LMS modul för att öka kompetens genom effektiva träningsprogram.

HRM fokuserar mer på traditionell coreHR där exempelvis tidrapportering, master HR-data och analysfunktioner ingår. Oftast finns det funktioner för att underlätta de administrativa processerna. Dock så ingår en flera Talent management moduler i vissa HRM system men själva utgångspunkten skiljs åt.

Digital HR

Innovationer av HR-system har framgångsrikt drivit utvecklingen av digital HR. Med hjälp av en HR-partner kan företag uppnå goda resultat i sin kompetensförsörjning och ledarskapskultur. Det har skett ett paradigmskifte för HR:s roll hos företag. Istället för att ses som ett nödvändigt kostnadscenter har nu HR etablerat sig som en strategisk funktion för att hjälpa företaget att nå sina mål. Stor del av denna framgång har kommit från att det finns innovativa HRM moduler som digitaliserar och effektiviserar HR-processer som kan nå ut till hela organisationen.

Beskrivning av funktioner för hr-system

CoreHR

Core HR fokuserar på tre fundamentala basfunktioner: lönehantering, tidrapportering och förmånshantering. De leverantörer som fokuserar på Core HR erbjuder oftast HR och lönefunktionaliteter i ett system.

Förmånshantering

En del HR system erbjuder förmånshantering där man kan se över alla kollektivbaserade förmåner och underlättar hanteringen och kommunikationen av pensionavtalet och försäkring.

Har eget lönesystem

Det finns goda synergieffekter att ha ett personalsystem i kombination med ett lönesystem. Främstaanledningen är att det get bättre hantering och synkronisering mellan HR avdelningen och löneavdelningen. Förmåner, prestationsbaserade löner, administrationsprocesser blir mer flexbilit och överskådligt.

HR-analytics

HR är beroende av data från många olika källor. En HR analytic modul ser till att du kan streamline dataflödet och få en bra översikt av aktiviteter och dina KPIer. Väldigt uppskattat funktion om du arbetar med mkt data.

Kompetensutveckling

En kompetensutvecklingsmodul förenklar arbetet med kompetenskartläggning och ger en översikt på hur man kan nyttja kompetensen inom bolaget. Dessutom värdefullt för att se över hur man kan förhindra "gap" mellan den kompetens som finns och det behov som behöver eller kommer att behövas.

Learning Mgmt

Möjliggör så att du kan planera, genomföra, dokumentera och följa upp alla utbildningar och kurser på ett och samma ställe. Tar bort mkt administration och underlättar så att man kan skapa e-learning kurser med tester efteråt etc.

Lönerevision

Lönerevisionsprocessen brukar kräva mycket tid i förberedelse och hantering, med tillgång till en lönrevisionsmodul så kan chefer och löneavdelningen ha en gemensam systematiserad process som innehåller funktioner som ser till att man eliminerar manuella misstag.

Medarbetarsamtal

Ett viktig verktyg för de företag som vill ha struktur på när chef och medarbetaren för samtal om mål och utveckling. Kan bidra till en bättre företagskultur, bättre lönesättning, tydlighet och riktlinjer.

Performance Mgmt

Vill man belöna prestation och införa mål som medarbetaren skall sträva efter och som sedan skall resultera i en ekonomisk ersättning, så är en performance management modul något för dig. Förtydligar företagsmål och hur man som individ kan bidra till målen. Väldigt viktigt är att det skall vara mätbart.

Rekrytering

En del HR system har en rekryteringsmodul som hjälper att digitalisera och effektivisera rekryteringsprocessen så att det blir lättare för arbetsgivaren att locka till de rätta talangerna. Underlättar från sourcing till anställningskontrakt.

Självbetjäning

En självbetjäningfunktion förenklar administrativa processer. Exempelvis kan medarbetarna själva beställa en ny mobil som kan attesteras direkt via sin chef och därmed inte behöva passera lön. Medarbetarna uppdatera sina egna personliga upppgifter som automatiskt uppdateras via personalsystemet.

Tidrapportering

Gör det enkelt för medarbetarna att registrera tid (arbetade timmar, frånvaro etc). En del HR system har denna funktionalitet och erbjuder även en mobil lösning i tillägg så att de som reser i tjänst kan enkelt utföra sin tidrapportering.