HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa HCM-system och lösning

Hur ska jag tänka kring HCM-systemlösning (Human capital management)?

Human capital management är överordnat Talent management och innebär din övergripande hantering av alla mänskliga resurser i organisationen eller företaget. Kortfattat kan man säga att HCM-system innefattar alla processer kring personalhanteringen. Ditt företag kan helt enkelt inte överleva utan att ha ett HR-system som hanterar dina mänskliga resurser och ser till att medarbetarna får de förutsättningar de behöver för att utvecklas i organisationen.

Det finns en rad punkter som ett HCM-system bör inkludera. Allt från HR masterdata, lönehantering och analytics till performance management och onboarding. När du ska jämföra HCM-system, se då gärna till att det i stor grad innehar självservice, viket underlättar för er organisation. Ju mer medarbetarna kan göra själva, desto bättre för alla.

Vilket är det bästa HCM-systemet för dig och ditt företag? Fundera över vilket problem ni försöker lösa med ett HCM-system, så har ni kommit en bra bit på vägen. BusinessWith hjälper dig att jämföra och välja de bästa HCM-systemen på svenska marknaden.

Vilket HCM-system ska jag välja?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 14 olika HCM-system

Sortera på

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Cegid Talentsoft

Läs mer
Heartpace

Heartpace

Heartpace Söderberg & Partners

Samla alla era HR-processer och medarbetardata på en plats. I vår plattform kan du hantera och optimera rekrytering, onboarding, lönesättning, performance och kommunikation. Få värdefulla insikter och fatta datadrivna beslut för ökad effektivitet. Vi prioriterar säkerhet och användarvänlighet med ISO 27001-certifiering, intuitivt gränssnitt och omfattande support.

Lär dig mer om Heartpace

Läs mer
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa ger dig en heltäckande överblick över alla dina HR-processer, vilket gör dem spårbara och skalbara. Med insyn i alla aspekter av anställningscykeln - från lediga tjänster till exitintervjuer - i ett och samma system har du mer än tillräcklig information för att utveckla dina processer, och viktigast av allt, medarbetarna.

Lär dig mer om Sympa

Läs mer
HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob och dess HR-plattform Bob, är utformat för att främja företagskultur och medarbetare engagemang och hjälper moderna, medelstora, snabbväxande företag att öka prestanda och bibehållandet av personal. Detta leder i sin tur till hälsosammare och mer produktiva team. HR-systemet innehåller CoreHR och HR-funktionaliteter såsom onboarding, tidrapportering, frånvarohantering m.m.

Lär dig mer om HiBob

Läs mer
Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma erbjuder en komplett Talent Management plattform (Visma Talent Solutions) som omfattar stöd för samtliga strategiska HR-processer för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare, kunder och partners. Systemet används av alla former av privata och offentliga organisationer och branscher. Systemet passar både det lite mindre företaget till en stor global organisation.

Lär dig mer om Visma Talent HR

Läs mer
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Läs mer
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

En av Nordens ledande leverantörer av HR-system för medelstora och stora företag. CatalystOne erbjuder ett brett urval av flexibla HR-lösningar som kan effektivisera er HR. Detta kan förbättra medarbetarupplevelsen, frigöra tid och förenkla vardagen för HR, chefer och medarbetare.

Lär dig mer om CatalystOne

Läs mer
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR-hub: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde till f...

Lär dig mer om Personio

Läs mer

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största plattformsleverantören av HCM-lösningar i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora företag. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR-masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer
SD Worx-logo

SD Worx

SD Worx

SD Worx har en skalbar lösning för just dina behov där allt som rör dina medarbetarens hela anställning kan ingå om du så vill, från rekrytering till avslut. Vill du bara välja enstaka moduler kan du enkelt integrera dem med dina övriga befintliga lösningar. Du är i trygga händer hos oss, vi förstår vi just ditt företag och dina utmaningar. Alltid tryggt och säkert. Följer GDPR.

Lär dig mer om SD Worx

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer
Wrike

Wrike

Wrike

Wrike är ett enkelt och kraftfullt projektverktyg som gör arbetsbördan betydligt enklare. Gör som 2,3 miljoner andra användare och använd Wrike som projekthanteringssystem.

Lär dig mer om Wrike

Läs mer

Vilket HCM-system ska jag välja?

Human capital management är en kategori av HR-system som blivit mer och mer populära genom åren. Det kan vara svårt att förstå skillnaden mellan de olika systemen och modulerna ibland, eftersom många överlappar varandra. Med BusinessWiths smarta jämförelseverktyg kan du enkelt få en översikt.

Men hur ska du välja HCM-system? Vad är du ute efter? Det finns några frågor man kan ställa sig, som gör att det blir mycket lättare. BusinessWith listar de tre viktigaste sakerna du ska tänka på när du väljer och jämför HCM-system.

1. Vad vill du få en lösning på?

När du har kommit så långt att du besöker BusinessWith för att börja jämföra HCM-system, har du antagligen redan formulerat en frågeställning för dig själv. Det finns någonting som du vill lösa i er nuvarande organisation. Kanske är det så att ni helt enkelt bestämt er för att implementera ett HCM-system för allra första gången. Eller finns det något er nuvarande lösning inte klarar av? När du formulerat era önskningar och krav blir det desto lättare att ge sig ut och jämföra.

2. Hur tänker ni kring framtiden?

Har ditt företag eller organisation stora tankar om att växa och expandera? Hur ser framtiden ut, vad tror ni? Vad har ni för framtida mål? Ett bra HCM-system ska kunna gå att anpassa och är ni i en tillväxtfas är det viktigt att systemet kan erbjuda er en flexibel anpassning, där produkten enkelt kan justeras i takt med tillväxten. Våga tänka långsiktigt och var inte rädd heller för att ta en sak i taget. De flesta system går att utöka efterhand.

3. Hur viktigt är det med support?

Ett HCM-system kommer förr eller senare att användas av alla på ert företag. Det betyder att det kan uppstå många frågor och funderingar från medarbetarna. Se till att ha någon som har ägarskapet för mjukvaran inhouse. Alltså någon som blir er expert. Att dessutom erbjuda en kort utbildning i hur programvaran fungerar, är att föredra. Särskilt som en del i er onboarding. Erbjuder leverantören utbildning? Hur bra er deras support? Endast via telefon, eller går det bra att mejla? Vilka är öppettiderna? Hur snabbt svarar de? Kom ihåg att du ska försöka undvika tidstjuvar för att få en så smidig implementering och hantering som möjligt.

HCM-systemet ska passa företagets image

En sista viktig sak att tänka på vid inköp och implementering av system är att hitta ett som reflekterar er som företag. Hur väl passar systemet in i er företagskultur? Ny teknologi ska vara anpassat och ”rimma väl” med företagets eller organisationens värderingar. Om medarbetarna känner att det är alldeles för svårt att ta till sig eller hitta information, kommer deras syn på er som företag försämras. Flexibilitet, tydlighet och snabba svar är A och O för att medarbetarna ska ges den bästa upplevelsen. Ert mål är att attrahera, behålla och utveckla era talanger och förmågor. Det ska ett HCM-system bidra till.

CoreHR

Core HR fokuserar på tre fundamentala basfunktioner: lönehantering, tidrapportering och förmånshantering. De leverantörer som fokuserar på Core HR erbjuder oftast HR och lönefunktionaliteter i ett system.

HR-analytics

HR är beroende av data från många olika källor. En HR analytic modul ser till att du kan streamline dataflödet och få en bra översikt av aktiviteter och dina KPIer. Väldigt uppskattat funktion om du arbetar med mkt data.

Learning Mgmt

Möjliggör så att du kan planera, genomföra, dokumentera och följa upp alla utbildningar och kurser på ett och samma ställe. Tar bort mkt administration och underlättar så att man kan skapa e-learning kurser med tester efteråt etc.

Medarbetarsamtal

Ett viktig verktyg för de företag som vill ha struktur på när chef och medarbetaren för samtal om mål och utveckling. Kan bidra till en bättre företagskultur, bättre lönesättning, tydlighet och riktlinjer.

Performance Mgmt

Vill man belöna prestation och införa mål som medarbetaren skall sträva efter och som sedan skall resultera i en ekonomisk ersättning, så är en performance management modul något för dig. Förtydligar företagsmål och hur man som individ kan bidra till målen. Väldigt viktigt är att det skall vara mätbart.