HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa VMS-system

Hur ska jag tänka kring VMS-system?

VMS står för vendor management system eller system för leveratörshantering, och är en plattform som används för hantering och processerna kring era externa konsulter. Här kan ni som företag eller organisation skapa upp olika uppdrag och skicka ut förfrågningar, samt välja och koordinera era konsulter. VMS-plattformen eller VMS-systemet ger en bra översikt över hela er konsultplanering och behov, samt kan ge er funktioner som god onboarding under och ett samma paraply. Som med de flesta system och verktyg ger VMS-plattformen er kontroll från ax till limpa – här kan ni luta er mot realtidsdata och standardisera olika processer som hör konsultuppdragen till. Vägen till rätt VMS-plattform går via BusinessWith. Hos oss hittar ni ett stort utval VMS-plattformar för att jämföra och sedan hitta det bästa för er verksamhet.

Vilken VMS-plattform ska jag välja?

Frågan om vilken VMS-plattform du egentligen ska välja, kräver följande motfråga: Vad har du och er verksamhet för krav och behov? VMS-plattformarna idag är mycket väl utvecklade, ofta molnbaserade, och kan förse er med massa värdefull statistik och insikter, som gör att ni kan fatta strategiska och affärsmässiga beslut. Förväntade kostnader eller som att ta hjälp av algoritmer för att matcha rätt uppdrag mot rätt sorts konsulter, är bara två funktioner som är mycket populära i dessa plattformar. För att känna att ni har gjort hemläxan med att jämföra olika system mot varandra – ta hjälp av BusinessWith. Här listar vi de bästa VMS-plattformarna på den svenska marknaden, så att ni ska hitta den som ni känner passar er som handen i handsken. Välkommen att leta rätt VMS-system för leverantörshantering hos oss nu på direkten.

Så ska du tänka kring VMS-system

Lista på 11 olika VMS-plattform

Sortera på
Ewok group

Ewok group

Ewok group

Ewok group erbjuder en VMS plattform som en lösning av de många olika lösningar som kan byggas i deras systemtjänster. Med hög automation med hjälp av artificiell intelligens kan plattformen underlätta för kommunikationen mellan kund och leverantör. Denna kundanpassade VMS lösning hanterar både marknadsplatser, soviala nätverk och system för inköp.

Lär dig mer om Ewok group

Läs mer
KeySourcingTool

KeySourcingTool

KeySourcingTool

Skaffa full kontroll över konsultverksamheten inom organisationen med hjälp av KeySourcingTools digitala VMS plattform. Administrera offerter och förfrågningar enkelt i detta användarvänliga VMS system, samt skapa avtal och hantera leverantörer på en och samma plattform. Få även tillgång till analysverktyg för att utvärdera hur situationen för konsultverksmheten ser ut för att hitta förbättringsmö...

Lär dig mer om KeySourcingTool

Läs mer
Kissflow-logo

Kissflow

Kissflow

Styr dina projekt med hjälp av detta automatiseringsverktyg från Kissflow. Verktyget använder sig av no-code och low-code funktionaliteter som gör det till en plattform där användaren enkelt kan navigera bland processer och utan vidare kunskap inom programmering skapa kraftfulla lösningar med synliga resultat.

Lär dig mer om Kissflow

Läs mer
Nikita

Nikita

Nikita

En webbaserad plattform som fungerar som en oberoende konsultförmedlare. Nikita erbjuder även en VMS lösning som tillägstjänst där avtal kan hanteras, självfakturering genomföras och tid kan rapporteras. Syftet med plattformen är att skapa en öppen och transparent kommunikation mot kunder och leverantörer, vilket underlättar för sammarbetet mellan konsultbolag och konsultköpare.

Lär dig mer om Nikita

Läs mer
Onsiter VMS

Onsiter VMS

Right People Group

Ett kostnadsfritt VMS system som kan täcka alla de viktigaste funktionaliteterna för hantering av extern arbetskraft. Onsiter VMS låter användare skapa ett gratis konto och få tillgång till ett stort utbud av konsulter samt möjligheter att annonsera arbetsmöjligheter. Systemet är användarvänligt med enkla funktioner för kostnadskalkyler och såväl onboarding som off boarding, vilket gör det till en...

Lär dig mer om Onsiter VMS

Läs mer
Qvalia

Qvalia

Qvalia

En automatiserad betallösning som kan integreras med företagets affärssystem. Qvalias plattform kan integreras mot företagets ekonomisystem och håller automatiska koll på påminnelser, avstämmningar och rapportering.

Lär dig mer om Qvalia

Läs mer
Risma

Risma

Risma Systems

Skapa tydliga strukturer och arbetssätt med hjälp av Rismas molnbaserade compliance system. Möjliggör för anställda, data, rapporter och processer att sammarbeta och uppfyll de regelverk som krävsför att uppnå de standarder som är viktiga för att skapa en framgångsrik organisation. Det användarvänliga systemet kan anpassas efter de olika behov som finns på företaget och gör Risma compliance till e...

Lär dig mer om Risma

Läs mer
Shoutly

Shoutly

Shoutly

Optimera konsulthanteringen genom att använda Shoutlys VMS plattform. Bjud in konsulterna till plattformen och få full kontroll över deras arbete och kostnaden som de utgör. Samtidigt finns det även tillgång till mallar och andra användbara verktyg för att föra konsulterna i rätt riktning i verksamheten. I och med att Shotly har tillgång till smarta API:er kan systemet enkelt integreras med resten...

Lär dig mer om Shoutly

Läs mer
Vakanta

Vakanta

Vakanta

Vakanta är en kundanpassad VMS lösning som baseras på 6 viktiga egenskaper vilka bidrar till skapandet av systemet. Dessa är nätverkande, hitta, hyra, hantera, betala och analysera. Basfunktionerna i systemet bidrar till en ökad lönsamhet för företaget då konsultkostnader kan reduseras samtidigt som ett bättre resultat kan uppnås. Följ konsulternas arbete från onboarding till analys av resultat fö...

Lär dig mer om Vakanta

Läs mer
Vemasy

Vemasy

Vemasy

Vemasy är en AI-baserad VMS lösning hög automationsgrad som tillåter ledningsgrupp och anställda att lägga mer fokus på andra uppgifter. Få en hög kvalité med en automatiserad inköpsprocess av konsulter samtidigt som processen är under full kontroll. Attrahera kompetensen, teckna avtalen och håll er inom regelverken, få rådgivning, tidsrapportera, fakturera och analysera. Allt detta kan genomföras...

Lär dig mer om Vemasy

Läs mer
Verama

Verama

Verama

Denna molnbaserade VMS plattform från Verama hjälper företag som köper konsultjänster att få full kontroll över konsultverksamheten på bolaget. Verktyget kan hantera hela P2P processen, vilket inkluderar att söka och hitta konsulter, skapa uppdrag öppna för förfrågningar, kostnadsanalyser och kontrakt med mera. Verama minskar kostnaderna för konsultuppdrag samtidigt som regelverken följs och en ök...

Lär dig mer om Verama

Läs mer

Så ska du tänka kring VMS-system

Hur arbetar ni med konsultinköp och system för leverantörshantering idag? Har ni ens något system, eller sker det mesta i Excel? Genom att investera i ett gediget system för ändamålet, får ni mycket mer kontroll och slutar att ödsla tid på manuell handpåläggning. När du digitaliserar konsultinköpen så att de ingår i en enda VMS-plattform, får du en god översikt över konsultinköpen och ni kan luta er mot data när ni fattar olika beslut. Se** kostnad per månad, kostnad per leverantör och ta enkelt ut rapporter** med det ni behöver. Digitala avtal? Inga problem, många system erbjuder möjligheten till e-avtal och signering.

I VMS-plattformarna kan du samla offerter, förfrågningar, onboarding och avtal under ett och samma tak. Det minskar kraftigt er administration och det bli enklare att matcha rätt konsult mot rätt uppdrag – samt kunna ta del av insikter som exempelvis kostnadsprognoser. En annan stor fördel med att ha alla konsulter i en och samma plattform är säkerheten. Här blir GDPR ingen svår nöt att knäcka. På BusinessWith ser vi inga nackdelar med att investera i en VMS-plattform, men rådet från oss är att lägga lite tid på att verkligen jämföra system innan ni väljer ett. Ta gärna med i beräkningen var ni befinner er om ett antal år – kan systemet växa med er eller finns det några begränsningar? Gör en jämförelse av de olika VMS-plattformarna och fundera över vilka funktioner som är viktiga för er. BusinessWith önskar er lycka till i valet av VMS-plattform – och finns självfallet till förfogande om ni vill ha vägledning eller fler råd.

Beskrivning av produktfunktioner

Annonsering av uppdrag

I sökandet av nya konsulter gör systemet det möjligt att annonsera jobbmöjligheter som konsulter kan se och söka för, vilket kan resultera i ett urval av konsulter att välja på för uppdraget.

Automatiska påminesler

Få automatiska påminelser av systemet vid viktiga händelser så som betalningar och utlöpande kontrakt med mera.

Dashboard

Se den viktigaste informationen och datan sammanställd på en och samma instrumentbräda och håll full koll på företagets situation.

Fakturabetalningar

Godkänn tidsrapporteringar samt ta emot och hantera fakturor direkt i VMS systemet för en smidig betalningsprocess.

Konsultrekrytering

Få möjlighet till att leta efter konsulter och de egenskaper hos konsulter som verksamheten söker och signera kontrakten direkt i systemet, vilket är en förutsättning för god rekrytering och starka resultat.

Kostnadsanalyser

Beräkna kostnader för konsultverksamheten på företaget och sätt den i relation till de resultat som hat uppnåts för att skapa full kontrol över utgifter och resultat.

KPI:er

Sammanställ de viktiga nyckeltalen och bilda en komplett uppfattning kring prestationerna och resultaten för verksamheten.

Onboarding

Ta emot nya konsulter och fasa snabbt in dem in i företagets arbetsmetodiker för att skapa en effektiv process med högre lönsamhet.