HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa rekryteringsverktyg

Vilket är det bästa rekryteringsverktyget för ditt företag?

Det är många rekryteringsansvariga som upplever att en rekryteringsprocess är både tidskrävande och komplex. Att hitta det rätta rekryteringsverktyg som skall passa perfekt till ens process och metoder runt rekrytering är svårt men vi har listat alla leverantörer på ett samma ställe för dig. Alla verksamheter och företag har sina önskemål och idéer kring hur en bra rekryteringsprocess ser ut, men visst tycker de flesta att det är skönt att samla alla ansökningar på ett ställe och att kunna ha en klar översikt. Idag finns en mängd webbaserade rekryteringssystem för dig som jobbar inom HR, med allt från intervjumoduler till kandidatundersökningar och uppgifter som raderas efter ett tag, i enlighet med GDPR. Välj ett rekryteringssystem som minimerar risken för felrekryteringar och som du kan växa med, är vårt råd.

Vilka rekryteringsverktyg finns på svenska marknaden och hur skall du jämföra?

Moderna leverantörer av mjukvaror inom HCM & HR-system har ofta molnbaserade tjänster så att du ska slippa uppgraderingar. Det finns många affärsnyttor att tänka på när du skall hitta det rätta rekryteringsverktyget. Det som vi vill lyfta fram mest är att se omdömena gällande användarvänlighet och en bra support är två saker du bör ha i åtanke vid ditt val. Hur automatiserat ditt rekryteringsverktyg bör vara, vet bara du. På BusinessWith visar vi ett urval av olika rekryteringssystem. Du kan jämföra olika rekryteringsverktyg samt utvärdera vilken rekryteringsplattform som passar bäst.

Vad behöver jag veta om rekryteringsverktyg?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 16 olika Rekryteringsverktyg

Sortera på

Glöm komplexa rekryteringssystem. Workbuster är det enkla och heltäckande rekryteringsverktyget för små och företag som prioriterar användarupplevelsen. Vi gör det enkelt att att nå ut till rätt talanger, automatisera rekryteringsprocessen och fatta rätt beslut. När ni köper Workbusters rekryteringsverkytg ingår en kandidatoptimerad karriärsida som lyfter ert employer brand. Innovativa funktioner,...

Lär dig mer om Grade Workbuster

Läs mer
Recruto

Recruto

Recruto

Recruto´s webbaserade rekryterings- och bemanningssystem är utformade för att optimera dina processer inom rekrytering och bemanning. Recruto är ett enkelt, säkert och prisvärt system med snabb och personlig support. Missa inte våra konkurrenskraftiga priset!

Lär dig mer om Recruto

Läs mer

Grade Varbi är ett flexibelt och skalbart rekryteringsverktyg för organisationer med höga krav på säkerhet och kvalitet.

Lär dig mer om Grade Varbi

Läs mer
TalentAdore-logo

TalentAdore

TalentAdore

Svårt att attrahera och rekrytera de rätta talangerna? Genom att erbjuda en så bra kandidatupplevelse som möjligt kan ni få företaget att växa! Ta hjälp av TalentAdores AI-baserade rekryteringssystem för enkel, effektiv och lyckad rekrytering.

Lär dig mer om TalentAdore

Läs mer
Visma Recruit

Visma Recruit

Visma Talent Solutions

Visma Recruit hjälper er att strukturera, automatisera och digitalisera hela er rekryteringsprocess. Ni får heltäckande stöd att rekrytera kompetensbaserat för mer träffsäkra urval. Kompetensbaserad och strukturerad rekrytering ökar sannolikheten att hitta rätt person. Visma Recruit ger stöd i alla steg i processen som exempelvis kravprofil, Intervju- och referensmallar, kandidatkontakt samt träff...

Lär dig mer om Visma Recruit

Läs mer
Teamtailor

Teamtailor

Teamtailor

Teamtailor är en helhetslösningen för din rekrytering – attrahera, hantera och anställ de bästa kandidaterna med vårt allt-i-ett ATS. Används av 8000st företag världen över, stora som små.

Lär dig mer om Teamtailor

Läs mer

ReachMee by Talentech hjälper dig att attrahera rätt kandidater, öka effektiviteten och optimera kandidatupplevelsen. Du får överblick över hela kandidatresan och arbetar enkelt med kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering för att säkerställa rätt kandidat på rätt plats. Attrahera, rekrytera och anställ enkelt med ReachMee by Talentech.

Lär dig mer om ReachMee by Talentech

Läs mer
Higher

Higher

Higher

Higher hittar de bästa kandidaterna med hjälp av videopresentationer samt tester och frågor baserade på kompetens och psykologi. Med hjälp av detta verktyg kan rekryteringsprocessen utföras snabbt och effektivt med användbara funktioner såsom scorecards och dashboards.

Lär dig mer om Higher

Läs mer

Talent Recruiter by Talentech är ett innovativt och användarvänligt rekryteringssystem som är populärt bland både små och mellanstora organisationer. Talent Recruiter är skalbart och kan hjälpa er göra de mest komplexa rekryteringsprocesserna enkla och effektiva.

Lär dig mer om Talent Recruiter by Talentech

Läs mer
CVideo-logo

CVideo

CVideo AS

Enkelt och användarvänligt system utvecklat speciellt för små och mellanstora företag. En attraktiv karriärsajt för dina kandidater - ett användarvänligt verktyg för dina anställda.

Lär dig mer om CVideo

Läs mer

Cegid Digitalrecruiters är en rekryteringsplattform utvecklad för att möta kritiska behov hos organisationer som arbetar med flera siter, entiteter och varumärken, genom att involvera operativ personal i processen.

Lär dig mer om Digital Recruiters

Läs mer
Epos HR

Epos HR

Azets

Ser till att du får mer kontoll över din HR masterdata och analys med hjälp av innovativa HR verktyg.

Lär dig mer om Epos HR

Läs mer
Freshworks

Freshworks

Freshworks

En av världens störsa mjukvaruleverantörer. Onboardingsverktyget finn tillgängligt på 20 olika språk med många e-learning samt mallar för att skapa sin bästa onboardingsprocess.

Lär dig mer om Freshworks

Läs mer
HR Manager

HR Manager

HR Manager

En nordisk HR plattform med flexibla och användarvänliga verktyg för att stärka era HR-processer och underlätta era rekryteringsprocesser.

Lär dig mer om HR Manager

Läs mer
Jobylon

Jobylon

Jobylon

Jobbylon möjjliggör för ansökningar både med och utan CV, för en snabb och smidig ansökningsprocess. Systemet kan mottag ansökningar i videoformat, vilket ger rekryterare ytterligare material för bedömning av kandidater och det finns även möjlighet att spåra skapade jobbannonser för utvärdering av rekryteringsprocessen.

Lär dig mer om Jobylon

Läs mer
P1 Search

P1 Search

Positionett

Positionett tillhandahåller ett rekryteringssystem som hanterar kunder, rekryteringsuppdrag och kandidater.

Lär dig mer om P1 Search

Läs mer

Beskrivning av rekryteringsfunktioner

Kandidattester

Ser till att du kan skapa personlighetstester eller andra tester för kandidaten. Många rekryteringssystem erbjuder även rekommenderade tester som leverantören själv har skapat.

Karriärsida

Vissa systemleverantörer inom rekrytering erbjuder möjligheten för företag att skapa en karriärsida för att attrahera talanger och kunna enklare kommunicera. Det är också värde i form av employer branding.

Kompetensbaserad rekrytering

En kompetensbaserad rekrytering innebär att man försöker att utgå från kompetensbehovets början till slut i rekryteringsprocessen. Det är kompetens som är styrande faktorer i rekryteringen.

Onboarding

En del rekryteringssystem erbjuder funktionaliteter som möjliggör att du kan kommunicera och ge e-learning kurser till den nya medarbetaren från första dagen personen signerat anställningsavtalet till den börjar sin första dag på jobbet.

Social media annonsering

En del rekryteringsverktyg har bra funktioner för att du skall enkelt kunna få ut dina ansökningar via SM. Dessutom finns det vissa leverantörer som erbjuder inbyggda tester i social media som kandidater måste utföra för att ens få göra en ansökning.

Sourcing

Ett verktyg för att filtrera bland ansökningar och interna kompetenser samt att man som rekryterare själv kan söka efter rätta kandidater.

Triggers i rekryteringsprocessen

Ser till att du kan skapa triggers i rekryteringsprocessen som ser till att du notifieras när något viktigt sker eller bör utföras.