Jämför Sveriges bästa rekryteringsverktyg

Vilket är det bästa rekryteringsverktyget för ditt företag?

Det är många rekryteringsansvariga som upplever att en rekryteringsprocess är både tidskrävande och komplex. Att hitta det rätta rekryteringsverktyg som skall passa perfekt till ens process och metoder runt rekrytering är svårt men vi har listat alla leverantörer på ett samma ställe för dig. Alla verksamheter och företag har sina önskemål och idéer kring hur en bra rekryteringsprocess ser ut, men visst tycker de flesta att det är skönt att samla alla ansökningar på ett ställe och att kunna ha en klar översikt. Idag finns en mängd webbaserade rekryteringssystem för dig som jobbar inom HR, med allt från intervjumoduler till kandidatundersökningar och uppgifter som raderas efter ett tag, i enlighet med GDPR. Välj ett rekryteringssystem som minimerar risken för felrekryteringar och som du kan växa med, är vårt råd.

Vilka rekryteringsverktyg finns på svenska marknaden och hur skall du jämföra?

Moderna leverantörer av mjukvaror inom HCM & HR-system har ofta molnbaserade tjänster så att du ska slippa uppgraderingar. Det finns många affärsnyttor att tänka på när du skall hitta det rätta rekryteringsverktyget. Det som vi vill lyfta fram mest är att se omdömena gällande användarvänlighet och en bra support är två saker du bör ha i åtanke vid ditt val. Hur automatiserat ditt rekryteringsverktyg bör vara, vet bara du. På BusinessWith visar vi ett urval av olika rekryteringssystem. Du kan jämföra olika rekryteringsverktyg samt utvärdera vilken rekryteringsplattform som passar bäst.

Vad behöver jag veta om rekryteringsverktyg?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Glöm svåra och komplexa rekryteringssystem. Workbuster är ett rekryteringsverktyget för företag med större ambitioner som prioriterar användarupplevelsen. Vi gör det enkelt att att nå ut till rätt talanger, automatisera och rekrytera rätt. Vi skapar engagerande karriärsidor som stärker ert employer brand. Innovativa funktioner, ex. videofrågor och smart reject gör att du kan lägga mer tid på att ...

Lär dig mer om Workbuster

Webbsida

Visma Recruit hjälper er att strukturera, automatisera och digitalisera hela er rekryteringsprocess. Ni får heltäckande stöd att rekrytera kompetensbaserat för mer träffsäkra urval. Kompetensbaserad och strukturerad rekrytering ökar sannolikheten att hitta rätt person. Visma Recruit ger stöd i alla steg i processen som exempelvis kravprofil, Intervju- och referensmallar, kandidatkontakt samt träff...

Lär dig mer om Visma Recruit

Webbsida

Higher är marknadens enda rekryteringsverktyg med tydligt fokus att underlätta rekryteringen inom retail, blue collar, hotell & restaurang samt yrkessektorn. Higher är utvecklat för att möta kandidaterna i mobilen och konvertera dessa till att bli de bästa medarbetarna. Vi har som ambition att förändra den traditionella dokumentnormen med cv och personligt brev och förflytta rekryteringen in i d...

Lär dig mer om Higher

Läs mer

Webbaserade rekryteringssystem

Har ert företag rätt bemanning? Hur gör ni för att attrahera de bästa talangerna, och hur gör ni sedan urvalet för att tillsätta en tjänst? Ett webbaserat rekryteringssystem effektiviserar dina rekryteringsprocesser. Att administrera exempelvis 70 ansökningar är inget som görs i en handvändning. Förr kunde löneavdelningar bli sittande länge med att läsa och sortera ansökningar för hand, medan det idag finns en uppsjö av verktyg på marknaden som inte bara hjälper dig att hantera ansökningar – systemen är så smarta att de kan mäta effekterna av olika rekryteringskanaler och hjälpa er att kartlägga kompetenspooler. Men hur mycket vill du göra, och hur mycket ska systemet göra? Vad är viktigast för er organisation och hur tänker ni kring att attrahera rätt talanger?

Annonsering, kandidatsortering och GDPR är tre ord som är viktiga i sammanhanget. Det sista är som bekant ganska nytt, och handlar om regler för hur vi lagrar personuppgifter. För att inte riskera att göra fel behöver du ett webbaserat rekryteringsverktyg som sköter detta åt dig.

Hur du rekryterar påverkar ditt employer brand, och därför är det viktigt att ha snygga annonser, ett enkelt sätt att ansöka, en bra sortering och något som en del verkar glömma - att återkoppla till ALLA kandidater. För vad för sorts intryck får en kandidat av er organisation om ni inte ens bemödar er med att skicka ut ett vänligt tack, men nej tack? Välj ett rekryteringsverktyg som är enkelt för dig att använda och som ger en bra upplevelse för dem som söker jobb hos er.

Ett bra rekryteringsverktyg vet var dina kandidater finns och är därför lätt att målgruppsanpassa. Rådet är att lägga lite tid på att hitta och utforma det rekryteringssystem som passar er, eftersom det är såpass viktigt för ert arbetsgivarvarumärke. Självklart går ett bra system att skräddarsy. Idén är ju att ni ska vara företag där de bästa kandidaterna vill jobba. Det ska systemet hjälpa er med. Systemet ska underlätta för de som söker och får inte vara för krångligt.

Mät effekten av rekryteringssystemet

Något som kan vara värt att hålla kock på för dig som jobbar med HR, är att mäta hur väl era annonser och process fungerar. Tracka och följ hur väl annonserna fungerar och var. Ni behöver ha koll på vilka kanaler som de bästa kandidaterna rör sig i. Ett bra, webbaserat rekryteringssystem ger er de underlag ni behöver så att ni kan hålla koll och se var eventuella flaskhalsar finns.

Köpa rekryteringssystem

Dags att köpa rekryteringssystem? Grattis! Du har nu gjort ett val som både förenklar din rekryteringsprocess och som kan hjälpa er att få koll på vilka talanger som finns på marknaden. Dessutom stärker ett bra rekryteringssystem att stärka ert arbetsgivarvarumärke.

Här är några saker att fundera över vid val av rekryteringssystem:

  • Vilka funktioner ska ditt rekryteringssystem ha?
  • Vad är era behov nu och i framtiden?
  • Funkar systemet för både HR och kandidater?

Hur stor er organisation är säger mycket om hur hight tech ert system behöver vara. Är ni ett litet företag kanske ett par enkla funktioner räcker, men har ni ambitioner om att växa och finnas i flera länder, behöver ni ett system att växa med. Dessutom bör verktygen ge en bra upplevelse både för dig på HR-avdelningen såväl som för kandidaterna. En sak är säker: kandidater pratar runt när de söker jobb. Får de en dålig upplevelse och finner er rekryteringsprocess seg, eller känner att de inte ens får återkoppling – ja då är det något som inte står rätt till.

Gör en kravspecifikation

Att köpa in en molntjänst betyder att du behöver jämföra och bestämma dig för vad du behöver av systemet. Några saker som bör finnas och som systemet dock behöver kunna hjälpa dig med är att du snabbt ska kunna göra annonser och sedan kunna ha ordning på era ansökningar. Det är A och O. Sedan finns det en mängd andra saker som rekryteringssystemet kan automatisera och hjälpa dig med, som t.ex. att mäta effekterna av olika rekryteringskanaler. Sitter du på en tajt budget är det bra att kunna räkna vilka vinster ni som företag gör på att effektivisera rekryteringsprocesserna med hjälp av ett verktyg.

Några vinster med ett rekryteringssystem

  • Du ökar kvaliteten av processen och kan göra ett enklare urval
  • Du kan lägga mer tid på rätt kandidater
  • Du erbjuder en bättre upplevelse till kandidaterna

En stor fallgrop: Noll återkoppling

Det tål att sägas igen. Oavsett om ni ska rekrytera en person eller inte, så måste kandidaten få återkoppling. För tänk om ni väljer bort en viss kandidat utan att ens skicka ett mail, så pratar denne någon med andra i branschen och säger att från er får man inte ens feedback. Inte bra, eller hur?

Sammanfattningsvis ska systemet frigöra tid från HR. Vi vet ju alla att tid är pengar. Snabba upp rekryteringsprocessen och ta bort onödiga administrativa uppgifter, men glöm inte att göra en lista över vad du vill ha ut av systemet. Särskilt om du sitter på en tajt budget. Men växer ni som företag kan det vara en god idé att välja ett system att växa med.

BusinessWith hjälper dig att jämföra prismodeller och hjälper dig att jämföra olika paket hos de olika leverantörerna på marknaden. Jämför rekryteringssystem nu.

Beskrivning av rekryteringsfunktioner

Kandidattester

Ser till att du kan skapa personlighetstester eller andra tester för kandidaten. Många rekryteringssystem erbjuder även rekommenderade tester som leverantören själv har skapat.

Karriärsida

Vissa systemleverantörer inom rekrytering erbjuder möjligheten för företag att skapa en karriärsida för att attrahera talanger och kunna enklare kommunicera. Det är också värde i form av employer branding.

Kompetensbaserad rekrytering

En kompetensbaserad rekrytering innebär att man försöker att utgå från kompetensbehovets början till slut i rekryteringsprocessen. Det är kompetens som är styrande faktorer i rekryteringen.

Onboarding

En del rekryteringssystem erbjuder funktionaliteter som möjliggör att du kan kommunicera och ge e-learning kurser till den nya medarbetaren från första dagen personen signerat anställningsavtalet till den börjar sin första dag på jobbet.

Social media annonsering

En del rekryteringsverktyg har bra funktioner för att du skall enkelt kunna få ut dina ansökningar via SM. Dessutom finns det vissa leverantörer som erbjuder inbyggda tester i social media som kandidater måste utföra för att ens få göra en ansökning.

Sourcing

Ett verktyg för att filtrera bland ansökningar och interna kompetenser samt att man som rekryterare själv kan söka efter rätta kandidater.

Triggers i rekryteringsprocessen

Ser till att du kan skapa triggers i rekryteringsprocessen som ser till att du notifieras när något viktigt sker eller bör utföras.