HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa rekryteringsverktyg

Vilket är det bästa rekryteringsverktyget för ditt företag?

Det är många rekryteringsansvariga som upplever att en rekryteringsprocess är både tidskrävande och komplex. Att hitta det rätta rekryteringsverktyg som skall passa perfekt till ens process och metoder runt rekrytering är svårt men vi har listat alla leverantörer på ett samma ställe för dig. Alla verksamheter och företag har sina önskemål och idéer kring hur en bra rekryteringsprocess ser ut, men visst tycker de flesta att det är skönt att samla alla ansökningar på ett ställe och att kunna ha en klar översikt. Idag finns en mängd webbaserade rekryteringssystem för dig som jobbar inom HR, med allt från intervjumoduler till kandidatundersökningar och uppgifter som raderas efter ett tag, i enlighet med GDPR. Välj ett rekryteringssystem som minimerar risken för felrekryteringar och som du kan växa med, är vårt råd.

Vilka rekryteringsverktyg finns på svenska marknaden och hur skall du jämföra?

Moderna leverantörer av mjukvaror inom HCM & HR-system har ofta molnbaserade tjänster så att du ska slippa uppgraderingar. Det finns många affärsnyttor att tänka på när du skall hitta det rätta rekryteringsverktyget. Det som vi vill lyfta fram mest är att se omdömena gällande användarvänlighet och en bra support är två saker du bör ha i åtanke vid ditt val. Hur automatiserat ditt rekryteringsverktyg bör vara, vet bara du. På BusinessWith visar vi ett urval av olika rekryteringssystem. Du kan jämföra olika rekryteringsverktyg samt utvärdera vilken rekryteringsplattform som passar bäst.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 12 olika Rekryteringsverktyg

Sortera på
Higher

Higher

Higher

Higher är marknadens enda rekryteringsverktyg med tydligt fokus att underlätta rekryteringen inom retail, dagligvaruhandeln, hotell & restaurang, logistik, vård & omsorg samt andra delar av yrkessektorn. Higher är utvecklat för att möta kandidaterna i mobilen där kandidaten söker jobb via kompetensbaserade frågor, psykologiskt test och videopresentation, på endast några minuter.

Lär dig mer om Higher

Läs mer
Recruto

Recruto

Recruto

Recruto´s webbaserade rekryterings- och bemanningssystem är utformade för att optimera dina processer inom rekrytering och bemanning. Automatisera och effektivisera dina annonser via vår AI-modul och triggers. Våra system är GDPR-säkrade och kan användas inom både privat och offentlig sektor. Recruto är ett enkelt, säkert och prisvärt system med snabb och personlig support. Missa inte våra konkur...

Lär dig mer om Recruto

Läs mer

Cegid Digitalrecruiters är en rekryteringsplattform utvecklad för att möta kritiska behov hos organisationer som arbetar med flera siter, entiteter och varumärken, genom att involvera operativ personal i processen.

Lär dig mer om Digital Recruiters

Läs mer
TalentAdore-logo

TalentAdore

TalentAdore

TalentAdore Hire är ett komplett rekryteringsverktyg som använder artificiell intelligens för att göra din rekrytering snabbare och mer human. Dra nytta av ett lättanvänt och användarvänligt system och erbjud alla jobbsökande en utmärkt kandidatupplevelse. AI-assistent | Kandidatkommunikation | Talangcommunity | Preboarding

Lär dig mer om TalentAdore

Läs mer
Visma Recruit

Talent Hire

Visma Talent Solutions

Talent Hire hjälper er att strukturera, automatisera och digitalisera hela er rekryteringsprocess. Ni får heltäckande stöd att rekrytera kompetensbaserat för mer träffsäkra urval. Kompetensbaserad och strukturerad rekrytering ökar sannolikheten att hitta rätt person. Talent Hire ger stöd i alla steg i processen som exempelvis kravprofil, Intervju- och referensmallar, kandidatkontakt samt träffsäkr...

Lär dig mer om Talent Hire

Läs mer

Grade Varbi är ett flexibelt och skalbart rekryteringsverktyg för organisationer med höga krav på säkerhet och kvalitet.

Lär dig mer om Grade Varbi

Läs mer

Vår rekryteringslösning är en komplett ATS som erbjuder en smidig process för att attrahera, välja, anställa och engagera nya medarbetare från en enda plattform. Perfekt för företag med med mer anpassade rekryteringsönskemål och avancerade onboardingbehov så väl som det lilla företaget med enklare behov. Alltid med fokus på säkerhet.

Lär dig mer om Rekrytering by Talentech

Läs mer
Teamtailor

Teamtailor

Teamtailor

Teamtailor är en helhetslösningen för din rekrytering – attrahera, hantera och anställ de bästa kandidaterna med vårt allt-i-ett ATS. Används av 8000st företag världen över, stora som små.

Lär dig mer om Teamtailor

Läs mer
Epos HR

Epos HR

Azets

Ser till att du får mer kontoll över din HR masterdata och analys med hjälp av innovativa HR verktyg.

Lär dig mer om Epos HR

Läs mer
HR Manager

HR Manager

HR Manager

En nordisk HR plattform med flexibla och användarvänliga verktyg för att stärka era HR-processer och underlätta era rekryteringsprocesser.

Lär dig mer om HR Manager

Läs mer
Jobylon

Jobylon

Jobylon

Jobbylon möjjliggör för ansökningar både med och utan CV, för en snabb och smidig ansökningsprocess. Systemet kan mottag ansökningar i videoformat, vilket ger rekryterare ytterligare material för bedömning av kandidater och det finns även möjlighet att spåra skapade jobbannonser för utvärdering av rekryteringsprocessen.

Lär dig mer om Jobylon

Läs mer
P1 Search

P1 Search

Positionett

Positionett tillhandahåller ett rekryteringssystem som hanterar kunder, rekryteringsuppdrag och kandidater.

Lär dig mer om P1 Search

Läs mer

Beskrivning av rekryteringsfunktioner

AI-Stöd

Modul för att automatisera och effektivisera dina annonser.

Kandidattester

Ser till att du kan skapa personlighetstester eller andra tester för kandidaten. Många rekryteringssystem erbjuder även rekommenderade tester som leverantören själv har skapat.

Karriärsida

Vissa systemleverantörer inom rekrytering erbjuder möjligheten för företag att skapa en karriärsida för att attrahera talanger och kunna enklare kommunicera. Det är också värde i form av employer branding.

Kompetensbaserad rekrytering

En kompetensbaserad rekrytering innebär att man försöker att utgå från kompetensbehovets början till slut i rekryteringsprocessen. Det är kompetens som är styrande faktorer i rekryteringen.

Onboarding

En del rekryteringssystem erbjuder funktionaliteter som möjliggör att du kan kommunicera och ge e-learning kurser till den nya medarbetaren från första dagen personen signerat anställningsavtalet till den börjar sin första dag på jobbet.

Social media annonsering

En del rekryteringsverktyg har bra funktioner för att du skall enkelt kunna få ut dina ansökningar via SM. Dessutom finns det vissa leverantörer som erbjuder inbyggda tester i social media som kandidater måste utföra för att ens få göra en ansökning.

Sourcing

Ett verktyg för att filtrera bland ansökningar och interna kompetenser samt att man som rekryterare själv kan söka efter rätta kandidater.

Triggers i rekryteringsprocessen

Ser till att du kan skapa triggers i rekryteringsprocessen som ser till att du notifieras när något viktigt sker eller bör utföras.