Jämför Sveriges bästa rekryteringsverktyg

Vilket är det bästa rekryteringsverktyget för ditt företag?

Alla verksamheter och företag har sina önskemål och idéer kring hur en bra rekryteringsprocess ser ut, men visst tycker de flesta att det är skönt att samla alla ansökningar på ett ställe och att kunna ha en klar översikt. Idag finns en mängd webbaserade rekryteringssystem för dig som jobbar inom HR, med allt från intervjumoduler till kandidatundersökningar och uppgifter som raderas efter ett tag, i enlighet med GDPR. Välj ett rekryteringssystem som minimerar risken för felrekryteringar och som du kan växa med, är vårt råd.

Moderna leverantörer av mjukvaror inom HCM & HR-system har ofta molnbaserade tjänster så att du ska slippa uppgraderingar. Användarvänlighet och en bra support är två saker du bör ha i åtanke vid ditt val. Hur automatiserat ditt rekryteringsverktyg bör vara, vet bara du. På BusinessWith visar vi ett urval av olika rekryteringssystem. Du kan jämföra olika rekryteringsverktyg samt utvärdera vilken rekryteringsplattform som passar bäst.

Vad behöver jag veta om rekryteringsverktyg?

Reachmee

Reachmee

Ett heltäckande rekryteringssystem för HR, rekryterare och kandidater. Hjälper till i hela rekryteringsprocessen. Innehåller många innovativa och användarvänliga rekryteringsfunktioner.

Lär dig mer om Reachmee

Läs mer

Varbi

Varbi

Varbi leverererar ett digitalt rekryteringssystem som underlättar din vardag inom rekrytering, med målet att underlätta din vardag.

Lär dig mer om Varbi

Läs mer

Cornerstone Recruit

Cornerstone Ondemand

Cornerstone rekryteringsverktyg innehåller innovativa funktioner som ser till att digitalisera och automatisera rekryteringen för många stora företag i Norden.

Lär dig mer om Cornerstone Recruit

Läs mer

HR Manager

HR Mangager

En nordisk HR plattform med flexibla och användarvänliga verktyg för att stärka era HR-processer och underlätta era rekryteringsprocesser.

Lär dig mer om HR Manager

Läs mer

P1 Search

Positionett

Positionett tillhandahåller ett rekryteringssystem som hanterar kunder, rekryteringsuppdrag och kandidater.

Lär dig mer om P1 Search

Läs mer

Recruto

Recruto

Webbbaserat rekryterings- och bemanningssystem som maximerar nyttan för era processer inom HR och rekrytering.

Lär dig mer om Recruto

Läs mer

Sympa är ett HR system med stöd för rekrytering, onboarding, kompetensutveckling och offboarding. Med Sympa stärker du ditt informationsflöde och kan automatisera annars repetetiva uppgifter.

Lär dig mer om Sympa HR

Läs mer

Med Talentsoft så kan du hantera hela rekryteringsprocessen – från ansökningar till onboarding, helt integrerat i ett enhetligt system. Du har dessutom verktyg som ”Hello Talent” som hjälper er att sourca egna kandidater via sociala medier.

Lär dig mer om Talentsoft Recruiting

Läs mer

Teamtailor

Teamtailor

Rekryteringsplattformen för att kunna attrahera, hantera och anställa rätt kandidater. Skapar värde i hela processen för HR och rekrytering.

Lär dig mer om Teamtailor

Läs mer

Visma recruit och easycruit är en av de mest använda rekryteringsverktygen inom privat & offentlig sektor. Rekryteringssystemet har funktionalitet för att du skall kunna attrahera, mäta, och automatisera din rekryteringsprocess.

Lär dig mer om Visma Recruit & Easycruit

Läs mer

Webcruiter

Webcruiter

Ett rekryteringsverktyg som skapar professionella rekryteringsprocesser för rekryterare och ledare. Med möjlighet att skapa sin egen karriärsida för att attrahera talanger.

Lär dig mer om Webcruiter

Läs mer

Workbuster

Workbuster

Workbuster är ett verktyg för både rekrytering och employer branding. Hitta dem bästa talangerna och lyckas med er rekrytering med detta simpla rekryteringssystem.

Lär dig mer om Workbuster

Läs mer

Webbaserade rekryteringssystem

Har ert företag rätt bemanning? Hur gör ni för att attrahera de bästa talangerna, och hur gör ni sedan urvalet för att tillsätta en tjänst? Ett webbaserat rekryteringssystem effektiviserar dina rekryteringsprocesser. Att administrera exempelvis 70 ansökningar är inget som görs i en handvändning. Förr kunde löneavdelningar bli sittande länge med att läsa och sortera ansökningar för hand, medan det idag finns en uppsjö av verktyg på marknaden som inte bara hjälper dig att hantera ansökningar – systemen är så smarta att de kan mäta effekterna av olika rekryteringskanaler och hjälpa er att kartlägga kompetenspooler. Men hur mycket vill du göra, och hur mycket ska systemet göra? Vad är viktigast för er organisation och hur tänker ni kring att attrahera rätt talanger?

Annonsering, kandidatsortering och GDPR är tre ord som är viktiga i sammanhanget. Det sista är som bekant ganska nytt, och handlar om regler för hur vi lagrar personuppgifter. För att inte riskera att göra fel behöver du ett webbaserat rekryteringsverktyg som sköter detta åt dig.

Hur du rekryterar påverkar ditt employer brand, och därför är det viktigt att ha snygga annonser, ett enkelt sätt att ansöka, en bra sortering och något som en del verkar glömma - att återkoppla till ALLA kandidater. För vad för sorts intryck får en kandidat av er organisation om ni inte ens bemödar er med att skicka ut ett vänligt tack, men nej tack? Välj ett rekryteringsverktyg som är enkelt för dig att använda och som ger en bra upplevelse för dem som söker jobb hos er.

Ett bra rekryteringsverktyg vet var dina kandidater finns och är därför lätt att målgruppsanpassa. Rådet är att lägga lite tid på att hitta och utforma det rekryteringssystem som passar er, eftersom det är såpass viktigt för ert arbetsgivarvarumärke. Självklart går ett bra system att skräddarsy. Idén är ju att ni ska vara företag där de bästa kandidaterna vill jobba. Det ska systemet hjälpa er med. Systemet ska underlätta för de som söker och får inte vara för krångligt.

Mät effekten av rekryteringssystemet

Något som kan vara värt att hålla kock på för dig som jobbar med HR, är att mäta hur väl era annonser och process fungerar. Tracka och följ hur väl annonserna fungerar och var. Ni behöver ha koll på vilka kanaler som de bästa kandidaterna rör sig i. Ett bra, webbaserat rekryteringssystem ger er de underlag ni behöver så att ni kan hålla koll och se var eventuella flaskhalsar finns.

Köpa rekryteringssystem

Dags att köpa rekryteringssystem? Grattis! Du har nu gjort ett val som både förenklar din rekryteringsprocess och som kan hjälpa er att få koll på vilka talanger som finns på marknaden. Dessutom stärker ett bra rekryteringssystem att stärka ert arbetsgivarvarumärke.

Här är några saker att fundera över vid val av rekryteringssystem:

  • Vilka funktioner ska ditt rekryteringssystem ha?
  • Vad är era behov nu och i framtiden?
  • Funkar systemet för både HR och kandidater?

Hur stor er organisation är säger mycket om hur hight tech ert system behöver vara. Är ni ett litet företag kanske ett par enkla funktioner räcker, men har ni ambitioner om att växa och finnas i flera länder, behöver ni ett system att växa med. Dessutom bör verktygen ge en bra upplevelse både för dig på HR-avdelningen såväl som för kandidaterna. En sak är säker: kandidater pratar runt när de söker jobb. Får de en dålig upplevelse och finner er rekryteringsprocess seg, eller känner att de inte ens får återkoppling – ja då är det något som inte står rätt till.

Gör en kravspecifikation

Att köpa in en molntjänst betyder att du behöver jämföra och bestämma dig för vad du behöver av systemet. Några saker som bör finnas och som systemet dock behöver kunna hjälpa dig med är att du snabbt ska kunna göra annonser och sedan kunna ha ordning på era ansökningar. Det är A och O. Sedan finns det en mängd andra saker som rekryteringssystemet kan automatisera och hjälpa dig med, som t.ex. att mäta effekterna av olika rekryteringskanaler. Sitter du på en tajt budget är det bra att kunna räkna vilka vinster ni som företag gör på att effektivisera rekryteringsprocesserna med hjälp av ett verktyg.

Några vinster med ett rekryteringssystem

  • Du ökar kvaliteten av processen och kan göra ett enklare urval
  • Du kan lägga mer tid på rätt kandidater
  • Du erbjuder en bättre upplevelse till kandidaterna

En stor fallgrop: Noll återkoppling

Det tål att sägas igen. Oavsett om ni ska rekrytera en person eller inte, så måste kandidaten få återkoppling. För tänk om ni väljer bort en viss kandidat utan att ens skicka ett mail, så pratar denne någon med andra i branschen och säger att från er får man inte ens feedback. Inte bra, eller hur?

Sammanfattningsvis ska systemet frigöra tid från HR. Vi vet ju alla att tid är pengar. Snabba upp rekryteringsprocessen och ta bort onödiga administrativa uppgifter, men glöm inte att göra en lista över vad du vill ha ut av systemet. Särskilt om du sitter på en tajt budget. Men växer ni som företag kan det vara en god idé att välja ett system att växa med.

BusinessWith hjälper dig att jämföra prismodeller och hjälper dig att jämföra olika paket hos de olika leverantörerna på marknaden. Jämför rekryteringssystem nu.