HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa EFH-system

Vilket EFH-system ska jag välja?

När företaget växer och leverantörsfakturorna blir allt fler, är det dags att satsa på ett system som automatiserar processen. EFH-system, elektronisk leverantörsfakturahantering, underlättar flera delar av hanteringen, som mottagande, granskning, godkännande och betalning av just leverantörsfakturor. Att investera i ett sådant system är bra för alla företagare som vill använda resurserna på ett klokt sätt och få kontroll på flödet av inkommande fakturor.

För att veta vilket EFH-system som passar just er bäst, behöver ni fundera över ett antal aspekter. Först och främst, och viktigast av allt, är att se över de behov ni som företag har. Att göra den hemläxan lönar sig alltid vid investering av nya system. Tänk gärna över huruvida ni behöver kunna integrera EFH-systemet med andra system, hur användarvänligt det behöver vara och hur pass automatiserad fakturahanteringsprocess ni vill ha.

Just användarvänligheten kan vara extra viktig. Fundera över vilka ni är och vilka som jobbar hos er. Ju mer användarvänligt, desto mindre inskolningsperiod för de anställda. Det är även bra att på förhand tänka över vilken typ av support ni behöver.

Ta god tid på er för att jämföra de olika systemen. Vi på BusinessWith erbjuder en guide med ett antal av marknadens EFH-system. Varsågoda att börja jämföra!

Är EFH-system skalbara?

Ja, många av EFH-systemen är skalbara. Det är ofta lätt att fastna i de behov företaget har här och nu, men det är minst lika viktigt att blicka framåt. Skalbarheten är en viktig aspekt att ta med i beräkningen. Ni kommer att ställa högre krav på systemet i takt med att ni får in fler leverantörsfakturor. Det är klokt ur hållbarhetssynpunkt att satsa på ett system som håller över tid, så att ni slipper investera i ett nytt och lära om personalen när ni växer.

Utöver fler mottagna leverantörsfakturor kan skalbarhet innebära att ni på sikt kan lägga till fler användare och fler leverantörer, samt att ni kan integrera EFH-systemet med andra affärssystem.

Varför ska vi satsa på ett EFH-system?

Lista på 0 olika EFH-system

Sortera på
Tyvärr, inga resultat som matchar valda filter.

Varför ska vi satsa på ett EFH-system?

Framförallt handlar det om att ni kan spara tid och resurser. EFH-systemet automatiserar processerna kring leverantörsfakturor och gör arbetet mycket mer effektivt.

Det är svårt att svara generellt på när det är läge att börja använda ett EFH-system, men om er fakturahantering är tidskrävande och tar stora resurser i anspråk, kan ett EFH-system vara en bra satsning. Och tänk på: Att investera i ett system kan vara kostnadseffektivt även om volymen av fakturor inte är så omfattande. För hur mycket tid tar fakturahanteringen i dag, och vad kostar egentligen en prenumeration på ett system som effektiviserar? En viktig beräkning att göra.

Ett EFH-system ger bättre kontroll på fakturahanteringen. Ni kan se var fakturorna är i processen, vilka som är godkända och vilka som är betalda.

Se till att jämföra de olika systemen på marknaden ordentligt innan ni väljer vilket ni ska satsa på. Läs gärna kundrecensioner, se över kostnader och be om en provperiod innan ni går in i en långsiktig lösning. Tack vare den jämförelsetjänst vi på BusinessWith har skapat, kan ni börja jämföra redan i dag. Kontakta oss gärna om ni har frågor.