HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa mediabanker för företag

Varför behöver jag en mediabank eller digital bildbank?

För att få en struktur och översikt över alla olika mediefiler som ni har internt på ert företag eller på er organisation, kan ni behöva en mediabank eller digital bildbank. Här kan ni således strukturera alla filer ni delar mellan er för att få en bättre överblick. Allt från universitet till skolor och företag, har ofta interna bibliotek med mallar, dokument, bilder, videor och annat – som många personer har tillgång till. Att samla allt på ett enda ställe minskar risken för att något tappas bort eller försvinner i mängden av filer. När alla vet att allt bör ordnas eller hanteras på ett och samma ställe, skapar det bättre ordning och reda, för alla.

Vi på BusinessWith har kartlagt de olika leverantörerna av mediabanker, för att du med enkelhet ska kunna jämföra och sedan välja ett system som du tycker passar er allra bäst. Varmt välkommen att göra en jämförelse hos oss – nu direkt.

Hur ska jag välja mediabank?

Liksom med de flesta plattformar, lösningar och system, finns det alltid fler att välja på. Så också i detta fall. BusinessWith har som sagt var kartlagt olika plattformar, de allra bästa och mest vanliga på den svenska marknaden. Här ser du när du filtrerar och läser på om mediabankerna, att det finns flera olika funktioner att ”välja bland” och att alla digitala mediabanker eller digitala bildbanker inte ser helt likadana ut.

Bäst är att syna den egna organisationen eller företaget i sömmarna och fråga ett urval personer vad som är viktigt för er. Hur ska en mediabank hos er fungera? Vad bör ingå? Hur bör den se ut? Gör en vill-ha-lista internt, för att sedan jämföra mellan våra olika mediabanker. BusinessWith hjälper dig fram till ett bra val.

Vad ska jag tänka på när jag väljer mediabank?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 11 olika Mediabank

Sortera på
Powerinit-logo-bw.png

Brand Management Center

Powerinit Sverige AB

Powerinit erbjuder en modulbaserad molnplattform för mediabank (DAM), designverktyg, nyhetsbrev, eventhantering och enkäter. Anpassningsbar, säker och på svenska servrar.

Lär dig mer om Brand Management Center

Läs mer
Mediaflow

Mediaflow

Mediaflow

Mediaflow är en molnbaserad tjänst som hjälper er att arbeta mer effektivt med bilder, video och varumärke. Samarbeta, dela ut och organisera ert material, enkelt och snabbt. Marknadens bredaste DAM-plattform med drift och lagring på svenska servrar.

Lär dig mer om Mediaflow

Läs mer
Adobe DAM

Adobe DAM

Adobe Experience Cloud

Adobe har utvecklat ett digital asset management verktyg framtaget för att hämta, lagra och hantera digitala filer och media för att sedan koppla denna till organisationens övriga system och skapa sammansvetsad lösning. Öka kreativiteten i teamen, öka kontrollen över behörigheter och rätigheter samt versonskontrollen för olika material. Adobe DAM är även flexibelt och kan användas vart som helst p...

Lär dig mer om Adobe DAM

Läs mer
ClipSource

ClipSource

ClipSource

ClipSource är ett medialt verktyg för att hantera press releaser, informationsscheman, produktkataloger och eventinformation bland annat. Skapa standardiserade arbetsflöden för press releaser och olika typer av publiceringar med hjälp av digital asset management systemet och underlätta för processen för det dagliga arbetet inom mediabranschen. Systemet är skalbart och har inslag av automatiserade ...

Lär dig mer om ClipSource

Läs mer
imagebank

imagebank

imagebank Independent

Webbaserad lösning för digital asset management som innehåller en anpassningsbar design för utseendet efter användaren och organisationens specifika behov. Med hjälp av mediabiblioteket kan material enkelt sparas, hanteras och senare delas både internt inom organisationen och extern med utsomstående part. Sammarbeta mellan olika arbetsgrupper och kollegor för att öka kreativiteten med materialet o...

Lär dig mer om imagebank

Läs mer
imageshop

imageshop

imageshop

Imageshop är en digital bildbank för företag, vilket innebär att alla medifiler så som bilder och videos som tillhör företaget kan lagras enkelt i Imageshops molnbaserade digital asset management lösning. Utöver att lagra mediafiler på ett säkert vis har Imageshop även en kraftfull sökmotor för att hitta de objekt som lagras i bland metadatan databasen. Materialet är även lätt att dela i de vanlig...

Lär dig mer om imageshop

Läs mer
Media Pocket-logo

Media Pocket

Media Pocket

Med Media Pocket's system får du en säkert och intuitiv mediabank där du enkelt kan organisera, synkronisera och dela eran media. Med deras molnbaserade systemet gör sökningen och filtrering snabbt med deras AI-drivna sökningsfunktion som tillsammans med möjligheten att kunna lägga kommentarer och taggar på median, underlättar sammarbete och arbetsuppgifter. Genom att skäddarsy systemet och enkel...

Lär dig mer om Media Pocket

Läs mer
Mediabank.com-logo

Mediabank.com

Nep Group

Mediabank av NEP group är ett pris vinnande, molnbaserat och intuitivt Mediabank system. Systemet är gjort för att vara så användarvänligt och tillgängligt som möjligt så du kan få åtkomst till bilder och videor var som helst, när som helst. Med enkel filkonvertering och videotaggning underlättar detta system arbetet och hantering, sortering och distrupitering av stora mängder filer på ett och sam...

Lär dig mer om Mediabank.com

Läs mer
Pickit

Pickit

Pickit

Kontrollera, hantera och anslut digitalt innehåll med hjälp av Pickits DAM system. Öka kontuniteten i marknadsföringen och materialet för att skapa ett större värde på dessa tillgångar, vilket leder till en attraktivare verksamhet med bättre resultat. Användare kan snabbt hitta det material dem letar efter med sökfunktionerna och administratörer kan skapa värdefulla insikter kring vilka tillgångar...

Lär dig mer om Pickit

Läs mer

Ett digital asset management system med användbara funktioner som passar för alla olika typer av enheter mws swaa flexibilitet, vilket gör det till en utmärkt samlingsplats för att hantera och distrubera digitala tillgångar. Gruppera bilder och tilldela tags för att enkelt hitta de bilder du vill åt för redigering eller distrubering och undvik onödig tid på att leta efter materialet. Qbank DAM är ...

Lär dig mer om Qbank DAM

Läs mer
vy Bildbank-logo

vy Bildbank

vy Bildbank

Vy bildbanks moderna mediabank erbjuder ditt företag möjligheten att lagra, strukturera och distrubuera bilder och videor. Detta tillsammans med att deras mediabank system har möjligheten att enkelt intergreraras med en rad olika system, så underlättas arbetet med att få materialet där det som mest behövs. Med systemets utvecklade funktioner såsom möjigheten att anpassa och bygga egna kategorier, ...

Lär dig mer om vy Bildbank

Läs mer

Vad ska jag tänka på när jag väljer mediabank?

När ni står inför valet att ta in en mediabank eller en digital bildbank, bör ni fundera över ett antal ting först. En frågeställning är: hur mycket ska rymmas? En annan är: hur automatiskt är egentligen systemet – alltså, hur mycket handpåläggning behövs från er sida för att får et att fungera? Är det svårinstallerat? Hur flyttar ni över alla filer? Hur ser användarvänligheten ut? Just användarvänligheten är den som många företag och organisationer lätt glömmer bort vid val av system, medan den borde vara den viktigaste faktorn. För om själva användarna tycker att systemet är krångligt, kommer användargraden minska – och då har det förlorat hela sitt syfte.

På BusinessWith råder vi er att ta in själva brukarnas perspektiv vid val av alla verktyg, system och plattformar. Vad är de ute efter? Den bästa mediebanken för just verksamhet hittar ni hos BusinessWith. Varmt välkommen med valet av mediabank.

Beskrivning av produktfunktioner

AI-driven bild-/röstigenkänning

Användandet av artificiell intelligens för att analysera och identifiera innehållet i bilder och röstfiler. Det kan exempelvis känna igen ansikten, objekt, platser eller transkribera röstinspelningar automatiskt.

API

API (Application Programming Interface) möjliggör kommunikation och datautbyte mellan mediabankssystemet och externa applikationer eller system. Det ger möjlighet till anpassade integrationer, automatisering och utökad funktionalitet genom att tillhandahålla ett gränssnitt för att interagera med systemet.

Arbetsflödeshantering

Hjälper till att organisera och automatisera processer och flöden inom mediabankssystemet. Det kan inkludera funktioner som tilldelning av uppgifter, godkännandeflöden och tidsbaserade automatiska åtgärder för att effektivisera och strukturera arbetsprocesserna.

Automatisk metadatahantering

Systemet kan generera och tillämpa relevanta metadata (beskrivande information) för mediafiler automatiskt. Detta kan inkludera attribut som filnamn, titel, beskrivning, taggar och kategorier.

Bild och video taggning

Tilldela taggar, nyckelord eller metadata till bilder och videofiler för att underlätta sökning och organisation. Taggar kan vara beskrivande ord, ämnen eller kategorier som hjälper användare att hitta och filtrera mediafiler baserat på specifika kriterier. Genom att tilldela taggar till bilder och videor kan användare snabbt hitta relevanta filer och organisera sitt bibliotek på ett strukturerat sätt.

Filkonverting

Systemet kan konvertera filer mellan olika format. Det kan vara användbart när filer behöver anpassas för olika användningsområden eller enheter.

Integrationsmöjligheter

Ger möjligen att ansluta mediabankssystemet till andra system och verktyg. Det kan vara integration med redigeringsprogram, publiceringsplattformar, CRM-system eller andra relaterade verktyg för att underlätta informationsflödet och effektivisera arbetsprocesserna.

Revisionshistorik

Systemet behåller en logg över ändringar som har gjorts på en fil. Det gör det möjligt att granska tidigare ändringar, se vem som gjorde dem och när de gjordes. Det underlättar spårbarhet och återställning av tidigare versioner vid behov.

Versionskontroll

Möjliggör hantering av olika versioner av en fil. Det innebär att du kan spara, spåra och hantera ändringar som görs på en fil över tid. Det är särskilt användbart när flera personer arbetar med samma fil och behöver kunna återgå till tidigare versioner vid behov.