HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa verktyg för e-learning

Vilken lösning för e-learning passar er bäst?

Kurser på distans har funnits länge och digitala verktyg likaså. Under pandemin exploderade dock behovet av onlineverktyg för olika former av kommunikation och lärande. Allt fler företag och organisationer såg en möjlighet att vända sig till digitala plattformar för att sprida kunskap och information via exempelvis en e-kurs eller andra utbildningspaket. Även efter pandemin finns klara fördelar med e-learning: det är ofta mer miljövänligt, mer kostnadseffektivt och sparar tid. Oavsett om er verksamhet är ny inom digitalt lärande, eller om ni har arbetat med onlineutbildningar i många år, kan vi på BusinessWith hjälpa er att navigera bland många av de verktyg som finns för e-learning.

En digital lärplattform kan vara väldigt mycket. Det kan vara en enkel tjänst för undervisning eller en kommunikationsvärld där användarna delar texter, bilder och videos som gillas, delas och kommenteras av kurskompisar. Vissa har behov av avancerade lösningar för workshops med ett stort mått av interaktion, andra är nöjda med en funktion för klassiska föreläsningar. Det finns organisationer som behöver ett LMS, en lärplattform, för ett fåtal kurser. Samtidigt finns de skolor och universitet som har behov av stora lärportaler med inbyggd administration för bokningar, anmälningar och väntelistor. Vi på BusinessWith finns för er alla.

Vi har skapat en jämförelsetjänst för verktyg inom e-learning. Sök efter det bästa e-learning systemet som passar ert behov med hjälp av filtreringen här nedanför. Lycka till, önskar vi på BusinessWith!

Ordlista för dig som vill förstå e-learning

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Learnster

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för framåtlutade organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn. Om du letar efter användarvänlighet i världsklass är Learnsters ultramoderna LMS verktyget för dig.

Lär dig mer om Learnster

Webbsida
Visma Talent

Visma Talent Learning

Visma Talent Solutions

Digitalisera alla HR processer i system-stöd där allt hänger ihop. Visma Talent erbjuder marknadsledande LMS med stöd för lärande i alla former, inklusive stöd för LXP. Detta LMS stödjer alla organisationer om det så bara handlar om att skapa central utbildningskatalog och sköta compliance-krav, till att bygga upp avancerade "blended learning program". Automatiserad tilldelning. Smarta och individ...

Lär dig mer om Visma Talent Learning

Webbsida
Skillboost-logo

Skillboost

Skillboost

I Skillboost skapar och delar ni utbildningar, mikrokurser, guider och checklistor. Genom att samla alla dessa format på en yta får ni verktygen ni behöver för att både utbilda och certifiera, men även integrera lärandet i arbetet.

Lär dig mer om Skillboost

Webbsida
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Användarvänlig, intuitiv LMS- och onboarding-plattform. Spara tid med automatisering, skapa engagerande innehåll eller använd färdiga utbildningsmoduler. Samla dina digitala och fysiska utbildningar på ett ställe och rapportera framstegen enkelt. Perfekt för företag med 100+ anställda. Läs mer & få en gratis demo.

Lär dig mer om Learningbank

Webbsida

Jahopp KiP är en flexibel LMS-plattform för både privat och offentlig sektor med över 25 moduler för anpassning efter specifika behov. Målet är att stödja organisationer med onlinekurser, utbildningsprogram och utvecklingsinitiativ. Vi erbjuder skräddarsydd lösning för alla sektorer och fokuserar ständigt på utveckling.

Lär dig mer om Jahopp KiP

Webbsida
Evercate

Evercate

Evercate

Evercate är ett LMS anpassat för butikskedjor och hotell & restaurang. Med oss får ni kontroll över att all personal, i alla butiker, får rätt information och kunskap i rätt tid. Ni frigör butikschefer från att agera mellanhand och får tydlig uppföljning på individ-, butik- eller regionnivå. Snabbt och enkelt.

Lär dig mer om Evercate

Webbsida
Totara Learn

Totara Learn

Xtractor

Totara Learn är ett ledande LMS med miljontals användare runtom i världen. I Norden är Xtractor den ledande leverantören av Totara, med många kunder inom en mängd olika branscher. Totara ger din organisation ett flexibelt och framtidssäkert stöd för alla former av lärande. Det kan handla om regelefterlevnad och obligatoriska utbildningar, eller om socialt och informellt lärande. Det kan röra sig o...

Lär dig mer om Totara Learn

Webbsida
Learnifier

Learnifier

Learnifier

Learnifier är den ledande lärplattformen i Norden. Vi erbjuder ett enkelt och kraftfullt verktyg för att skapa, ta in och dela kunskap internt och externt. Våra kunder finns inom såväl privat som offentlig sektor och vi har hittills hjälpt över 320 organisationer att skapa modernare och mer effektivt lärande. Learnifier passar både för verksamheter i början på sin digitaliseringsresa och för dem s...

Lär dig mer om Learnifier

Webbsida

LMS365 är en prisbelönt plattform utvecklad av moderbolaget ELEARNINGFORCE International. De är ett privatägt mjukvaruföretag etablerat i Danmark 2003.  LMS365 är "smart, enkelt och kostnadseffektivt" . LMS365 är din nyckel till mycket engagerade, effektivt utbildade medarbetare och ett samarbetsutrymme för det moderna företaget. För varje bransch, institution, organisation eller statlig/kommunal ...

Lär dig mer om Storyals LMS365

Webbsida
Baloo

Baloo

Baloo

Med Baloo E-learning går det enklare att utveckla företaget på ett effektivt sätt. Hos Baloo kan du skapa kurser, material och kunskap som lätt distribueras inom företaget.

Lär dig mer om Baloo

Läs mer
Docebo

Docebo

TicTac Interactive

Docebo är marknadens ledande LXP(Learning Experience Plattform). Med AI och socialt lärande ger ni era användare den bästa lärupplevelsen! Docebo är molnbaserat och fungerar i alla typer av enheter, så att användarna kan få tillgång till plattformen var som helst och när som helst. Vill ni samla alla digitala utbildningar i ett användarvänligt LXP? Vill ni skapa personifierade utbildningsflöden...

Lär dig mer om Docebo

Webbsida
Promote

Promote

Promote

Promote är ett molnbaserat och intuitivt LMS (Learning Management System) som erbjuder onlineträning, digitala klassrum och mer för att göra inlärningen och kompetensen bättre.

Lär dig mer om Promote

Läs mer
Eloomi

Eloomi

Eloomi

Enkelt LMS-system som kopplar samman era interna och externa utbildningar. Byggt för att göra anställda mer medvetna om nya företagpolicies och öka kunskapen, med hjälp av den användarvänliga molntjänsten.

Lär dig mer om Eloomi

Läs mer

Storyals Lite är en modern utbildningsprodukt för organisationer som snabbt och enkelt vill erbjuda sina anställda högkvalitativ kompetensutveckling i användandet av Microsoft 365. Kurser för kontorsarbetare fokuserar på kompetensen som behövs för att kunna arbeta effektivt i den digitala arbetsplatsen. Kurser för mobila användare ger den kunskap personalen behöver för att effektivt jobba med de m...

Lär dig mer om Storyals Lite

Webbsida
Ramboll

Ramboll

Ramboll

Ramboll erbjuder effektiv kompetensutveckling, via sin lärplattform, för företag inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Med sina färdiga kurser, digitala klassrum och framgångsöveriskt kan ni smidigt certifiera era anställda.

Lär dig mer om Ramboll

Läs mer
EduAdmin

EduAdmin

MultiNet

EduAdmin från Multinet gör det enklare att boka kurser och utbildningar för sitt företag. Med sin smidiga kursadministration får ni enkelt överblick över kursdeltagande och vilka kurser individer bör ta eller har tagit.

Lär dig mer om EduAdmin

Läs mer
Quicker Learning

Quicker Learning

Quicker Learning

Quicker Learning gör det enklare att digitalisera företagets utbildningar. I lärplattformen finns det enkla verktyg för att designa kursmaterial och för att få överblick på utvecklingen.

Lär dig mer om Quicker Learning

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

Ordlista för dig som vill förstå e-learning

E-learning, e-kurser och digitala lärplattformar kan vara klurigt för den oinvigda. Vi på BusinessWith har gjort en liten ordlista för att hjälpa dig navigera genom några vanliga begrepp.

  • E-learning: Lärande som sker online.
  • LMS: Lärplattform eller lärportal.
  • LXP: En lärplattform som är mer upplevelsebaserad än ett LMS.
  • Författarverktyg: Det verktyg som den som skapar utbildningen, som kursledaren, använder för att göra utbildningen inspirerande. Ett författarverktyg kräver ingen kunskap om programmering. Det handlar exempelvis om dra-och-släpp-övningar, animeringar, ljud, bild och flervalsfrågor. Resultatet kan publiceras i en lärplattform eller på en vanlig sajt.
  • SCORM: En teknisk lösning för att publicera digitala utbildningar på en lärplattform. SCORM är branschstandard för hantering av e-learning.
  • Blended learning: Ofta krävs mer än lärarledda samtal för att en e-kurs ska bli riktigt bra. Med blended learning avses utbildningar som innehåller såväl föreläsningar som seminarier, workshops, diskussioner i forum och andra aktiviteter.

När ni är redo att hitta den bästa digitala lärplattformen för just er, är vi redo att stötta. Använd gärna vår söktjänst.