HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa verktyg för e-learning

Vilken lösning för e-learning passar er bäst?

Kurser på distans har funnits länge och digitala verktyg likaså. Under pandemin exploderade dock behovet av onlineverktyg för olika former av kommunikation och lärande. Allt fler företag och organisationer såg en möjlighet att vända sig till digitala plattformar för att sprida kunskap och information via exempelvis en e-kurs eller andra utbildningspaket. Även efter pandemin finns klara fördelar med e-learning: det är ofta mer miljövänligt, mer kostnadseffektivt och sparar tid. Oavsett om er verksamhet är ny inom digitalt lärande, eller om ni har arbetat med onlineutbildningar i många år, kan vi på BusinessWith hjälpa er att navigera bland många av de verktyg som finns för e-learning.

En digital lärplattform kan vara väldigt mycket. Det kan vara en enkel tjänst för undervisning eller en kommunikationsvärld där användarna delar texter, bilder och videos som gillas, delas och kommenteras av kurskompisar. Vissa har behov av avancerade lösningar för workshops med ett stort mått av interaktion, andra är nöjda med en funktion för klassiska föreläsningar. Det finns organisationer som behöver ett LMS, en lärplattform, för ett fåtal kurser. Samtidigt finns de skolor och universitet som har behov av stora lärportaler med inbyggd administration för bokningar, anmälningar och väntelistor. Vi på BusinessWith finns för er alla.

Vi har skapat en jämförelsetjänst för verktyg inom e-learning. Sök efter det bästa e-learning systemet som passar ert behov med hjälp av filtreringen här nedanför. Lycka till, önskar vi på BusinessWith!

Ordlista för dig som vill förstå e-learning

Grade Learning är ett skalbart och modernt LMS som används av allt ifrån mindre utbildningsföretag till närmre hälften av Sveriges regioner. Grade Learning innehåller fullt stöd för e-learning, administration av fysiska kurser och Blended Learning. Med vårt prisbelönta författarverktyg Composer är det enkelt att skapa interaktiv, responsiv och tillgänglig e-Learning direkt i plattformen. Vi är en ...

Lär dig mer om Grade Learning

Webbsida
Learnster

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för växande organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Learnsters innovativa teknologi skapar nya möjligheter till kommunikation och informationsdelning inom hela organisationen. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn, och har idag över 150 nöjda kunder med h...

Lär dig mer om Learnster

Webbsida
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Learningbank är den intuitiva, användarvänliga lärplattformen för morgondagens medarbetare. Spara tid med automatiserad interaktiv onboarding & utbildning för anställda i det medelstora till stora företaget. Ni skapar enkelt lärande anpassat för en hektisk arbetsdag som ökar produktiviteten och främjar företagskulturen samtidigt som allt spåras för smidig rapportering.

Lär dig mer om Learningbank

Webbsida
Visma Talent

Visma Talent

Visma Talent Solutions

Digitalisera alla HR processer i system-stöd där allt hänger ihop. Visma Talent erbjuder marknadsledande LMS med stöd för lärande i alla former, inklusive stöd för LXP. Detta LMS stödjer alla organisationer om det så bara handlar om att skapa central utbildningskatalog och sköta compliance-krav, till att bygga upp avancerade "blended learning program". Automatiserad tilldelning. Smarta och individ...

Lär dig mer om Visma Talent

Webbsida
Totara Learn

Totara Learn

Xtractor

Totara Learn är ett ledande LMS med miljontals användare runtom i världen. I Norden är Xtractor den ledande leverantören av Totara, med många kunder inom en mängd olika branscher. Totara ger din organisation ett flexibelt och framtidssäkert stöd för alla former av lärande. Det kan handla om regelefterlevnad och obligatoriska utbildningar, eller om socialt och informellt lärande. Det kan röra sig o...

Lär dig mer om Totara Learn

Webbsida

LMS365 är en prisbelönt plattform utvecklad av moderbolaget ELEARNINGFORCE International. De är ett privatägt mjukvaruföretag etablerat i Danmark 2003.  LMS365 är "smart, enkelt och kostnadseffektivt" . LMS365 är din nyckel till mycket engagerade, effektivt utbildade medarbetare och ett samarbetsutrymme för det moderna företaget. För varje bransch, institution, organisation eller statlig/kommunal ...

Lär dig mer om Storyals LMS365

Webbsida
Baloo

Baloo

Baloo

Med Baloo E-learning går det enklare att utveckla företaget på ett effektivt sätt. Hos Baloo kan du skapa kurser, material och kunskap som lätt distribueras inom företaget.

Lär dig mer om Baloo

Läs mer
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

En av Nordens ledande leverantörer av HR-system. CatalystOne erbjuder ett brett urval av flexibla HR-lösningar som kan effektivisera er HR. Detta kan förbättra medarbetarupplevelsen, frigöra tid och förenkla vardagen för HR, chefer och medarbetare.

Lär dig mer om CatalystOne

Webbsida
Docebo

Docebo

TicTac Interactive

Docebo är marknadens ledande LXP(Learning Experience Plattform). Med AI och socialt lärande ger ni era användare den bästa lärupplevelsen! Docebo är molnbaserat och fungerar i alla typer av enheter, så att användarna kan få tillgång till plattformen var som helst och när som helst. Vill ni samla alla digitala utbildningar i ett användarvänligt LXP? Vill ni skapa personifierade utbildningsflöden...

Lär dig mer om Docebo

Webbsida
EduAdmin

EduAdmin

MultiNet

EduAdmin från Multinet gör det enklare att boka kurser och utbildningar för sitt företag. Med sin smidiga kursadministration får ni enkelt överblick över kursdeltagande och vilka kurser individer bör ta eller har tagit.

Lär dig mer om EduAdmin

Läs mer
Eloomi

Eloomi

Eloomi

Enkelt LMS-system som kopplar samman era interna och externa utbildningar. Byggt för att göra anställda mer medvetna om nya företagpolicies och öka kunskapen, med hjälp av den användarvänliga molntjänsten.

Lär dig mer om Eloomi

Läs mer
Promote

Promote

Promote

Promote är ett molnbaserat och intuitivt LMS (Learning Management System) som erbjuder onlineträning, digitala klassrum och mer för att göra inlärningen och kompetensen bättre.

Lär dig mer om Promote

Läs mer
Quicker Learning

Quicker Learning

Quicker Learning

Quicker Learning gör det enklare att digitalisera företagets utbildningar. I lärplattformen finns det enkla verktyg för att designa kursmaterial och för att få överblick på utvecklingen.

Lär dig mer om Quicker Learning

Läs mer
Ramboll

Ramboll

Ramboll

Ramboll erbjuder effektiv kompetensutveckling, via sin lärplattform, för företag inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Med sina färdiga kurser, digitala klassrum och framgångsöveriskt kan ni smidigt certifiera era anställda.

Lär dig mer om Ramboll

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

Ordlista för dig som vill förstå e-learning

E-learning, e-kurser och digitala lärplattformar kan vara klurigt för den oinvigda. Vi på BusinessWith har gjort en liten ordlista för att hjälpa dig navigera genom några vanliga begrepp.

  • E-learning: Lärande som sker online.
  • LMS: Lärplattform eller lärportal.
  • LXP: En lärplattform som är mer upplevelsebaserad än ett LMS.
  • Författarverktyg: Det verktyg som den som skapar utbildningen, som kursledaren, använder för att göra utbildningen inspirerande. Ett författarverktyg kräver ingen kunskap om programmering. Det handlar exempelvis om dra-och-släpp-övningar, animeringar, ljud, bild och flervalsfrågor. Resultatet kan publiceras i en lärplattform eller på en vanlig sajt.
  • SCORM: En teknisk lösning för att publicera digitala utbildningar på en lärplattform. SCORM är branschstandard för hantering av e-learning.
  • Blended learning: Ofta krävs mer än lärarledda samtal för att en e-kurs ska bli riktigt bra. Med blended learning avses utbildningar som innehåller såväl föreläsningar som seminarier, workshops, diskussioner i forum och andra aktiviteter.

När ni är redo att hitta den bästa digitala lärplattformen för just er, är vi redo att stötta. Använd gärna vår söktjänst.