Jämför Sveriges bästa verktyg för E-learning

Vilken lösning för e-learning passar er bäst?

Kurser på distans har funnits länge och digitala verktyg likaså. Under pandemin exploderade dock behovet av onlineverktyg för olika former av kommunikation och lärande. Allt fler företag och organisationer såg en möjlighet att vända sig till digitala plattformar för att sprida kunskap och information via exempelvis en e-kurs eller andra utbildningspaket. Även efter pandemin finns klara fördelar med e-learning: det är ofta mer miljövänligt, mer kostnadseffektivt och sparar tid. Oavsett om er verksamhet är ny inom digitalt lärande, eller om ni har arbetat med onlineutbildningar i många år, kan vi på BusinessWith hjälpa er att navigera bland många av de verktyg som finns för e-learning.

En digital lärplattform kan vara väldigt mycket. Det kan vara en enkel tjänst för undervisning eller en kommunikationsvärld där användarna delar texter, bilder och videos som gillas, delas och kommenteras av kurskompisar. Vissa har behov av avancerade lösningar för workshops med ett stort mått av interaktion, andra är nöjda med en funktion för klassiska föreläsningar. Det finns organisationer som behöver ett LMS, en lärplattform, för ett fåtal kurser. Samtidigt finns de skolor och universitet som har behov av stora lärportaler med inbyggd administration för bokningar, anmälningar och väntelistor. Vi på BusinessWith finns för er alla.

Vi har skapat en jämförelsetjänst för verktyg inom e-learning. Sök efter det bästa e-learning systemet som passar ert behov med hjälp av filtreringen här nedanför. Lycka till, önskar vi på BusinessWith!

Ordlista för dig som vill förstå e-learning

Grade E-learning är ett skalbar och modern plattform för digital utbildning som används av allt ifrån mindre företag till närmre hälften av Sveriges regioner. Med det inbyggda författarverktyget COMPOSER är det enkelt att skapa interaktiv, responsiv och tillgänglig e-Learning direkt i plattformen. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och en kundnöjdhet i suppo...

Lär dig mer om Grade E-learning

Webbsida

Ordlista för dig som vill förstå e-learning

E-learning, e-kurser och digitala lärplattformar kan vara klurigt för den oinvigda. Vi på BusinessWith har gjort en liten ordlista för att hjälpa dig navigera genom några vanliga begrepp.

  • E-learning: Lärande som sker online.
  • LMS: Lärplattform eller lärportal.
  • LXP: En lärplattform som är mer upplevelsebaserad än ett LMS.
  • Författarverktyg: Det verktyg som den som skapar utbildningen, som kursledaren, använder för att göra utbildningen inspirerande. Ett författarverktyg kräver ingen kunskap om programmering. Det handlar exempelvis om dra-och-släpp-övningar, animeringar, ljud, bild och flervalsfrågor. Resultatet kan publiceras i en lärplattform eller på en vanlig sajt.
  • SCORM: En teknisk lösning för att publicera digitala utbildningar på en lärplattform. SCORM är branschstandard för hantering av e-learning.
  • Blended learning: Ofta krävs mer än lärarledda samtal för att en e-kurs ska bli riktigt bra. Med blended learning avses utbildningar som innehåller såväl föreläsningar som seminarier, workshops, diskussioner i forum och andra aktiviteter.

När ni är redo att hitta den bästa digitala lärplattformen för just er, är vi redo att stötta. Använd gärna vår söktjänst.