HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa helpdesksystem

Vilket helpdesksystem ska jag välja?

Ett helpdesksystem eller helpdeskverktyg hjälper såväl medarbetare eller kund som support. Det sparar tid, minimerar friktion och hjälper exempelvis IT-avdelningen att hålla koll på inkommande ärenden , precis som vilket annat ärendehanteringssystem som helst.

Att vänta på svar från helpdesk eller ännu värre – att inte få något svar, skapar irritation hos vilken medarbetare eller kund som helst som vill kunna komma vidare med sitt jobb, förfrågningar, konton eller beställningar – utan krångel på vägen. En helpdeskplattform hjälper till att ordna och prioritera inkommande ärenden så att inget glöms bort. Plattformen ger ökad service, gör att supporten eller kollegor sinsemellan kan arbeta snabbare, och är ett effektivt sätt att minimera stopp i olika flöden. De moderna ärendehanteringsverktygen kan hantera flera kanaler som e-post eller chatt och går att göra anteckningar i eller sortera efter hur brådskande ärendet är. Det som är viktigt är att det ska vara enkelt att skapa ett helpdesk-ärende och att kunna följa det tills det hela är löst. Det blir alltså som en central hubb för exempelvis IT-supporten. Men vilket system behöver din organisation? Och vilka funktioner är viktiga för er i den bransch som ni verkar? BusinessWith har kartlagt helpdesksystemen som finns på marknaden, för att du ska hitta det verktyg som passar era behov allra bäst. Jämför och välj direkt på vår sajt.

Vad behöver jag veta om helpdesksystem?

Vad behöver jag veta om helpdesksystem?

När du står inför valet av helpdesksystem är det viktigt att tänka på att köpa in ett som verkligen passar er och de behov ni har. Ni vill varken ha en för stor eller för liten kostym att arbeta i, och med. Fundera även över er framtid - växer ni kan det vara bra att välja ett mer avancerat system redan nu. Men, viktigt att tänka på är användarvänligheten, precis som med alla andra system. Många helpdesksystem och ärendehanteringssystem kan upplevas som komplexa, och meningen är ju att verktyget ska hjälpa er att jobba mer effektivt och enklare med helpdesk-ärenden. Kartlägg gärna era viktigaste behov och börja jämföra de olika systemen hos oss på BusinessWith. Du kan enkelt filtrera på olika produktfunktioner, hur stort ert företag är och läsa om olika verktyg hos oss eller gå vidare till respektive hemsida.

Be gärna de leverantörer ni väljer mellan om demos. Läs på, gör er research och glöm inte att fråga de medarbetare som främst kommer jobba i systemet vad som är viktigast för just dem. Hur ser helpdesk eller ärendehanteringen ut idag och vilka kugghjul finns? Vad behöver fungera bättre? Behöver det nya verktyget kunna integrera med andra system? Jämför sedan och välj system hos BusinessWith - vår guide gör valet enklare.