3 tips på hur du skall välja kassasystem

N

Nicolas Zavala

2021-05-31

3 tips på hur du skall välja kassasystem

3-tips-valja-kassasystem.png

Behöver du hjälp att välja system?

Starta guiden

Letar du efter ett kassasystem för er verksamhet? Kassasystemet, eller POS-system (Point of sale som innefattar både mjuk- och hårdvara) är en central del av er verksamhet – och ett otroligt viktigt verktyg för att sköta alla dagliga transaktioner, beställningar och lagerhantering. Idag är väldigt många kassasystem molnbaserade, vilket innebär en stor trygghet då du alltid har tillgång till det och slipper oroa dig för en hårddisk som kan krascha. Men hur ska man tänka vid val av system? Här listar vi på BusinessWith tre saker du ska tänka på när du väljer kassasystem.

Hög användarvänlighet

Alla som driver butik eller restaurang vet att upplärningen av kassasystemet måste gå smidigt, så att nya anställda snabbt kommer igång och kan börja jobba. Därför bör du välja ett system som känns enkelt. Att knappa in beställningar, skriva ut kvitton eller returnera, måste vara enkelt för att verksamheten ska kunna flyta på. Ingen butiks- eller restaurangägare vill ha långa köer för att kassan strular och ingen förstår sig på hur man ska göra när något går fel. Det är därför viktigt att den leverantör ni valt verkligen förstår er bransch.

Trygg support

Vårt andra tips går hand i hand med vårt första. Om något skulle strula eller om det är något ni behöver få svar på vad gäller ert kassasystem, så ska detta ske skyndsamt. Därför bör ni leta efter en leverantör som kan ge snabb support och stötta er när ni har frågor. Återigen, ni vill inte ha långa köer eller något som hindrar er från att göra ert jobb, det vill säga att ta hand om era kunder. Kassasystemet får inte vara en stoppkloss och behöver ni hjälp bör ni kunna få support snabbt via till exempel fjärrstyrning om systemet är uppkopplat mot nätet.

Vad som ingår i priset

Ett liv fullt av överraskningar kan vara kul, men inte när det gäller kassasystem. Se till att du verkligen har koll på eventuella klausuler och vad som verkligen ingår i priset när ni väljer ett kassasystem. Om det är så att ni planerar att växa med systemet och vill utöka funktionerna i framtiden – ja då är det viktigt att se över hur prismodellen ser ut. Hur mycket support som ingår i priset och hur detta beräknas, kan vara värt att kolla upp. Ofta ska detta ingå i en eventuell månadskostnad.

Vill du ha fler tips och råd på hur du ska välja kassasystem för din restaurang eller butik? Varmt välkommen att kontakta oss på BusinessWith för att få veta mer. Hör av dig till nicolas.zavala@businesswith.se

5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

Marknaden för e-handelsplattformar har växt explosionsartat de senaste åren. Du kan välja din struktur själv – kanske vill du känna dig fri genom en headless lösning som gör att du själv kan välja de olika backend-funktionerna som passar företaget bäst.

E-handelsplattform

BusinessWith Sweden AB

info@businesswith.com

Wallingatan 29
111 24 Stockholm

Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

Go to sv_SE siteGo to da_DK siteGo to nb_NO siteGo to fi_FI site