5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

N

Nicolas Zavala

2021-02-24

5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

5-tips-krava-av-e-handelsplattform.png

Behöver du hjälp att välja system?

Starta guiden

Marknaden för e-handelsplattformar har växt explosionsartat de senaste åren. Du kan välja din struktur själv – kanske vill du känna dig fri genom en headless lösning som gör att du själv kan välja de olika backend-funktionerna som passar företaget bäst. Kanske vill du hellre ha en all-in-one-lösning. Möjligheterna för många. Men vad ska du egentligen kräva av din nya e-handelsplattform?

Enkel setup

Det här är din butik – i digital form! Butiken måste ha ett tilltalande utseende och det bör vara enkelt att lägga en order och att förstå alla steg kring den. Navigeringen ska kännas tydlig och ett köp ska kunna utföras utan några krångliga steg. Att betala ska gå lätt.

Mobilvänlighet

Dina kunder ska kunna hitta dig vart de än är, oavsett om de sitter på bussen, sitter och scrollar i vardagsrumssoffan eller står i kön på livsmedelsbutiken. Designen och funktionerna i din e-handelsplattform ska fungera väl i telefonen, så att du inte missar några kunder.

Skalbarhet

Vad har ni för mål med verksamheten? Hitta en lösning för e-handelsplattform som ni kan växa med, och som kan växla upp. Glöm heller inte att plattformen ska klara högre beläggning vid vissa tider. Ni vill inte ha en plattform där tekniken bakom är darrig och fragil, och som hindrar er från att växa.

Priset

Gör en budget och var öppen med den. Det kan också vara vits att skriva ner vad ni måste ha, och vad ni skulle kunna klara er utan. Att få precis allt är inte helt enkelt om budgeten är pressad. Skilj mellan vad som är livsviktigt och vad som bara är ”nice to have”. Underhåll och uppgraderingar kostar.

SEO-optimering

En e-handelsbutik som ingen hittar till är knappast önskvärt. Ni måste synas när potentiella kunder letar efter er på nätet. Kräv därför av er leverantör att de kan hjälpa er med SEO-optimering. Det kan handla om att addera en blogg till er sida eller göra det möjligt för era kunder att skriva kundrecensioner, vilket ökar er synlighet på Google.

Vill du veta mer eller få hjälp med att välja rätt e-handelsplattform? Välkommen att höra av er till nicolas.zavala@businesswith.se

3 tips på vad du skall kräva av ditt arbetsordersystem

3 tips på vad du skall kräva av ditt arbetsordersystem

På jakt efter ett system för arbetsordrar, som ska minska pappersarbetet och optimera hela arbetsprocessen för alla som är involverade i ett projekt eller arbete? Dags att välja ett arbetsordersystem, som effektiviserar arbetet för alla som jobbar med ett visst uppdrag.

Arbetsordersystem

BusinessWith Sweden AB

info@businesswith.com

Wallingatan 29
111 24 Stockholm

Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

Go to sv_SE siteGo to da_DK siteGo to nb_NO siteGo to fi_FI site