5 tips på vad du ska kräva av ditt HR-system

N

Nicolas Zavala

2020-08-23

5 tips på vad du ska kräva av ditt HR-system

5-tips-krava-av-ditt-hr-system.png

Behöver du hjälp att välja system?

Starta guiden

Med så många system på marknaden, hur ska just du veta att du väljer rätt HR-system för ditt företag? Frågan är inte bara vad du vill ha, utan faktiskt vad du bör kräva av ditt system. BusinessWith har satt ihop fem användbara tips och kravställningar som du bör ha med i din jakt efter det perfekta systemet.

Lättåtkomlig information

Digital HR ska göra att all er information om medarbetare, anställningar, förmåner, statistik eller rekryteringsprocesser ska finnas lättillgänglig och bra strukturerad. HR-systemet blir som ert digitala bibliotek. Istället för att ni ska ha pärmar med papper på kontoret, ska HR-systemet underlätta för er. Ni vet var all information finns, och om medarbetare behöver leta eller ta del av viss information så finns den lättillgänglig och överskådlig i ert system. HR-systemet ska på alla sätt spara tid. Som HR-ansvarig eller chef ska du enkelt kunna ta ut dina rapporter, följa olika processer och framförallt känna hur systemets smarta uppsättning gör att du kan spara tid (och pengar). Systemet automatiserar och effektiviserar dina administrativa uppgifter.

Support och stöd

Ett bra system ska kunna ge er support och stöd när ni behöver. Kanske behöver ni utbildas, förstå nya moduler eller vill ställa tekniska frågor. Er leverantör ska kunna svara er på telefon eller mejl. Läs igenom kundrecensioner och kräv av er leverantör att ni får den hjälp på vägen ni behöver.

Strukturerad anställningsinformation

Vilka kompetenser finns i företaget? Hur ligger en potentiell ny medarbetare till i rekryteringsprocessen? När fyller alla år? När går de i pension? Är det dags för jubileum för någon medarbetare? Hur gick det för medarbetaren i förra årets performance review? Når de sina mål? Alla företag har mer eller mindre detaljerad information av sina medarbetare, men den information du har ska vara strukturerad. Precis som all annan information.

Stärker företagets resultat

Ett bra HR-system bidrar till att stärka företagets resultat. Det kan växa med verksamheten och ge er de insikter ni behöver för att kunna fatta smarta beslut. Av ditt HR-system ska du kunna kräva att det på ett eller annat sätt gör att företaget går bättre. Alla dina rutinuppgifter hjälper systemet till med, vilket gör att du kan fokusera på att vara en strategisk partner till ledningen.

Integrationsvänlighet

Av ditt HR-system ska du kräva att det är integrationsvänligt. Men vad menas då med det? Jo, innan du ger dig ut för att hitta det system du behöver och vill ha, behöver du få koll på vilka andra system som finns i ert företag. Ditt nya system ska utan några konstigheter kunna integreras mot de befintliga systemen. Om det inte gör det kommer du varken kunna spara tid eller pengar, och det är ju just det som HR-systemet ska göra åt dig och dina eventuella kollegor. Om du jobbar på en komplex organisation måste ditt system kunna integrera mot andra för exempelvis inläsning av schema eller för att kunna ta ut statistik och rapporter.

Vill du ha ännu fler tips? Vi finns här för dig. Välkommen att höra av dig till nicolas.zavala@businesswith.se

5 tips – välja rätt ärendehanteringssystem till ditt företag

5 tips – välja rätt ärendehanteringssystem till ditt företag

För att ditt företag ska kunna fungera på ett framgångsrikt sätt behöver ni hitta en väg att hantera dokument och ärenden som inkommer. Detta stavas ärendehanteringssystem.

Ärendehanteringssystem

BusinessWith Sweden AB

info@businesswith.com

Wallingatan 29
111 24 Stockholm

Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

Go to sv_SE siteGo to da_DK siteGo to nb_NO siteGo to fi_FI site