3 tips på vad du skall kräva av ett BI-system

N

Nicolas Zavala

2021-01-05

3 tips på vad du skall kräva av ett BI-system

3-tips-krava-av-bi-system.png

Behöver du hjälp att välja system?

Starta guiden

Att känna sig mogen för att implementera ett Business intelligence system är ett stort steg för ert företag. Ni har bestämt er för att alla beslut som fattas ska vara välgrundade och förlita sig på analys av data, som presenterar rätt information för precis rätt person. Det kommer leda till att ni kan optimera verksamheten ytterligare. Men vad ska du då kräva av ditt nya BI-system? Här kommer tre viktiga tips.

Enkel integration

Ett BI-verktyg ska underlätta, optimera och effektivisera beslutsfattandet. Det är själva kärnan och målet med alla BI-ösningar. Därför är det också viktigt att ni inte tar er vatten över huvudet, utan verkligen väljer den BI-lösning som passar just er verksamhet. Här är det bra att se över den interna kompetensen och tänka över hur ni vill utbilda i systemets olika delar. Vad har ni för andra system som måste integreras? Hur flexibel är er tilltänkta leverantör och hur kan systemet hämta data från era andra system? Vilka funktioner måste verktyget ha för att möjliggöra en smidig integration?

Smart visualisering

Ett Business intelligence system handlar inte bara om att kunna förstå dåtid och nutid, utan att även kunna förutse framgång och få en förståelse för trender och framtida utmaningar och möjligheter. Lösningen ska hjälpa er med något mycket centralt: nämligen att visualisera. Hur enkelt kan BI-verktyget visualisera det som sker inom företaget? Förstår ni datan som presenteras och kan använda den?

Stöd från er leverantör

Att köpa in ett Business intelligence system är självklart även en kostnadsfråga, och valet av vilken leverantör som ska få möjligheten att implementera denna lösning kan vara svårt. Här är en grundläggande del, förutom att se över teknikaliteter, pris, användarvänlighet – att även gå på magkänsla. Vilken relation kommer ni kunna ha med leverantören? Hur mycket kunskap och expertis besitter de? Vilket stöd kan de erbjuda och hur ser service och eventuellt underhåll och utbildning ut? Vad säger andra kunder om dem och hur bra är deras support? Se till att du hittar en leverantör som kan agera rådgivare och konsultera er när ni behöver. Gör noggrann research för att hitta den leverantör som matchar era behov och förväntningar allra bäst.

Vill du veta mer om vad du ska kräva av er leverantör och hur du ska tänka när du väljer BI-verktyg? Tveka inte att kontakta nicolas.zavala@businesswith.se

5 tips när du skall välja ERP-system

5 tips när du skall välja ERP-system

Det som är A och O i valet av ERP-system är att hitta ett som är branschanpassat, alltså att din leverantör förstår hur era arbetsflöden ser ut, samt att lösningen kan stötta er på er tillväxtresa.

Affärssystem

BusinessWith Sweden AB

info@businesswith.com

Wallingatan 29
111 24 Stockholm

Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

Go to sv_SE siteGo to da_DK siteGo to nb_NO siteGo to fi_FI site