HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

3 tips på vad du ska kräva av ditt Learning Management System

3 tips på vad ska kräva av ditt LMS

En bra lärplattform, alltså ett LMS-system, hjälper de som använder systemet att ta till sig, förstå och lära sig så mycket och så snabbt som möjligt. Det handlar alltså om att erbjuda en förstklassig upplevelse, där deltagarna får tillgång till en kurs eller utbildning som hjälper dem att lyckas. Istället för att ge dem böcker, eller kanske som komplement, erbjuder du dem en digital plattform där lärandet blir både roligt och effektivt. Här är vad du ska kräva av ditt LMS-system.

Enkel hantering av lärandet

Enkelhet är nyckelordet när det gäller lärande. Ingen kan ta till sig något nytt om det inte är enkelt. Och för dig som administratör bör du enkelt förstå uppsättningen, hur det går till att lägga in nya kurser och utbildningar, hur du uppdaterar. Vidare ska du på ett att sätt kunna logga in för att säkerställa att rätt deltagare har tillgång till rätt information. Kort och gott bör LMS-systemet erbjuda flexibilitet till dig som administrerar. Fundera dock hur mycket automation just du behöver, och om du själv vill vara den som utbildar i systemet fungerar för dem som ska använda det.

Användarvänlighet

Din lärplattform ska inte bara fungera bra bakom kulisserna. Det som nästan är viktigast är hur det uppfattas av dem som faktiskt använder det. Gillar de vad de ser? Förstår du processen? Lär dig sig vad de ska? Kan deltagarna kommentera eller på något sätt interagera med varandra via systemet? För att lärande ska bli så effektivt som möjligt bör du kunna maximera upplevelsen så att den blir lustfylld. Stirra dig därför inte blind på alla funktionalitet, utan på hur systemet känns, hur flexibelt och användarvänligt det är. Glöm heller inte att kolla hur många användare systemet har licens för. Detta är viktigt om ni ämnar att utöka antalet kurser eller utbildningar under resans gång.

Mäter resultaten

Hur går det för dina deltagare? Vad har de lärt sig? Har de tagit till sig informationen? Om inte, varför? Ditt system hjälper dig att mäta resultat. Ditt LMS-system är digitalt, vilket betyder att du inte får glömma att det faktiskt ska kunna mäta resultaten automatiskt. Det är ju just det som sparar dig tid och krav. Du ska kunna få resultaten serverade som på ett silverfat, tack vare ditt systems smarta funktionalitet. Du ska enkelt kunna ta ut rapporter, få påminnelser samt ha en tydlig bild över hur det går för kursdeltagarna.

Vill du ha ännu fler tips? Vi finns här för dig. Välkommen att höra av dig till nicolas.zavala@businesswith.se