HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa lärplattformar för B2B-utbildningar

Hur ska jag välja rätt lärplattform för kundutbildningar?

En lärplattform är vida känt att erbjuda till medarbetare – men inte lika etablerat för kunder eller partners. Att utbilda ens kunder ställer andra krav på upplevelsen, än för medarbetare. Därför finns ett antal LMS på den svenska marknaden som är skräddarsydda för just kunder. Dessa har vi kartlagt här i BusinessWiths jämförelsetjänst, för att du ska få en bra översikt över de olika funktionerna och affärsnyttorna som respektive system erbjuder.

Många som använder learning management system för kundutbildningar beskriver det som att systemet automatiserar väldigt mycket för dem, vilket sparar både tid och pengar. Vidare menar många företag att det blir enklare att nå kunderna med olika typer av innehåll som driver framgång, retention och sälj.

Men vilket system går i linje med de krav och den målbild ni har? Vad är viktigt för just ert företag eller verksamhet? Varmt välkommen att börja jämföra olika plattformar för kundutbildningar nu direkt hos oss på BusinessWith – för att hitta det bästa valet för just er.

Vad ska jag kräva av ett e-learning plattform för kundutbildningar?

En produkt som behöver sin förklaring? En tjänst som måste komma hand i hand med en utbildning om hur den fungerar? Då behöver du en lärplattform för kundutbildningar. Som tidigare sagt ser learning management system för kunder inte helt likadant ut som för interna medarbetare.

På BusinessWith tar vi fasta på att noggrant kartlägga olika system inom olika kategorier – hos oss hittar du idag hundratals olika system och verktyg, som vi väljer att lyfta fram i vår jämförelsetjänst. Detta för att du ska hitta det bästa för just er verksamhet. Innan du eller ni investerar i ett LMS för kundutbildningar, se till att jämföra olika funktioner, läsa omdömen och be om demos eller priser. Att faktiskt våga fråga runt eller läsa omdömen, är en vitkig del i att skaffa sig rätt bild av ett system. Men inte bara det – glöm inte att utforma en kravsoecifikation internt. Vad har ni för önskemål på LMS:et? Vad är viktigt för er att nå ut med? Några speciella funktioner som är av högt värde?

Vi välkomnar dig att sedan börja jämföra learning management system direkt på vår hemsida.

Varför kompetensutveckling för kunder?

Lista på 12 olika Lärplattform för B2B-utbildningar

Sortera på
Learnster_Logo_Purple.png

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för lärande organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn. Om du letar efter användarvänlighet i världsklass är Learnsters ultramoderna LMS verktyget för dig.

Lär dig mer om Learnster

Läs mer
lingio_orange.jpg

Lingio

Lingio

Lingios utbildningsplattform är utvecklad för dig som har mycket personal på golvet. Med gamification, språkstöd och utbildning i mobilen blir det lätt att få tid till utbildning som inte krockar med schemat. Använd färdiga kurser eller skapa själv med AI.

Lär dig mer om Lingio

Läs mer
Eurekos-logo

Eurekos

Eurekos Systems ApS

Eurekos är den ledande europeiska SaaS kundutbildningsspecialisten som erbjuder innovativa mjukvarulösningar för företag och organisationer med behov av extern träning, certifiering eller ackreditering.

Lär dig mer om Eurekos

Läs mer
Visma Talent

Talent SBX

Visma Talent Solutions

Digitalisera alla HR processer i system-stöd där allt hänger ihop. Visma Talent erbjuder marknadsledande LMS med stöd för lärande i alla former, inklusive stöd för LXP. Detta LMS stödjer alla organisationer om det så bara handlar om att skapa central utbildningskatalog och sköta compliance-krav, till att bygga upp avancerade "blended learning program". Automatiserad tilldelning. Smarta och individ...

Lär dig mer om Talent SBX

Läs mer
Learnifier-logo

Learnifier

Learnifier

Learnifier är den ledande lärplattformen i Norden. Vi erbjuder ett enkelt och kraftfullt verktyg för att skapa, ta in och dela kunskap internt och externt. Våra kunder finns inom såväl privat som offentlig sektor och vi har hittills hjälpt över 320 organisationer att skapa modernare och mer effektivt lärande. Learnifier passar både för verksamheter i början på sin digitaliseringsresa och för dem s...

Lär dig mer om Learnifier

Läs mer
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Användarvänlig, intuitiv LMS- och onboarding-plattform. Spara tid med automatisering, skapa engagerande innehåll eller använd färdiga utbildningsmoduler. Samla dina digitala och fysiska utbildningar på ett ställe och rapportera framstegen enkelt. Perfekt för företag med 100+ anställda. Läs mer & få en gratis demo.

Lär dig mer om Learningbank

Läs mer

Ispring learn är ett snabbt och enkelt learning management system som tillåter användaren att köra ett brett utbud av scenarion. Detta inkluderar onboarding, produktträning, säljträning, kanalträning, efterlevnadsträning och certifiering. Plattformen har ett intuitivt gränssnitt som gör det enkelt för både den som lär sig och den som lär ut. Systemet har en stark analys- och rapportmotor som tillå...

Lär dig mer om iSpring Learn

Läs mer
Sana

Sana

Sana Labs AB

Sana förändrar hur människor lär sig, från one-size-fits-all till en personlig och engagerade upplevelse. Med hjälp from AI, möjliggör vår plattform organisationer att skapa, uppleva och administrera allt från onboardings och up-och reskillingprogram, till sälj-och produktträningar, utbildningsakademier och dagliga kompetensutvecklingsinsatser. Vi är stolta över att hjälpa team i några världens sn...

Lär dig mer om Sana

Läs mer
Evercate

Evercate

Evercate

Evercate är ett LMS anpassat för butikskedjor och hotell & restaurang. Med oss får ni kontroll över att all personal, i alla butiker, får rätt information och kunskap i rätt tid. Ni frigör butikschefer från att agera mellanhand och får tydlig uppföljning på individ-, butik- eller regionnivå. Snabbt och enkelt.

Lär dig mer om Evercate

Läs mer
Easy LMS

Easy LMS

Easy LMS

Använd detta system för kompetensutveckling genom att skapa och dela givande personalutbildningar med hjälp av Easy's användarvänliga plattform. Easy bidrar till en smidig och okomplicerad process som kan få medarbetarna att snabbt utveckla nya kompetenser och bidra till att föra organisationen framåt. En annan viktig funktion är att Easy samlar allt utbildningsmaterial på en och samma plats vilke...

Lär dig mer om Easy LMS

Läs mer
Eloomi

Eloomi

Eloomi

Enkelt LMS-system som kopplar samman era interna och externa utbildningar. Byggt för att göra anställda mer medvetna om nya företagpolicies och öka kunskapen, med hjälp av den användarvänliga molntjänsten.

Lär dig mer om Eloomi

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

Varför kompetensutveckling för kunder?

En kund med stor kännedom om produkten eller tjänsten ni har, är mer lojala kunder än andra. Men det är lätt hänt i vår digitala och fast snurrande värld, att endast tänka på vad ni vill förmedla – men glömma hur det tas emot av kunden. Därför kan man många gånger vara i behov av en lärplattform för kundutbildningar. Detta är också ett sätt att knyta kunden tajtare till er och att skapa högre retention.

Här är användarvänlighet såklart mycket viktigt. Era kunder ska känna att det är enkelt att komma igång med kundutbildningen och att onboardingen således sker utan krångel. Håll också engagemanget uppe, genom att vara tydlig i kommunikation och se till att ha ett jämnt flöde i hur ni kommunicerar.

BusinessaWith har mångårig erfarenhet av att se till att du som företag eller organisation har rätt system och verktyg. Välkommen att ta del av vår jämförelsetjänst för att hitta ditt bästa learning management system.

Beskrivning av produktfunktioner

API & Webhooks

En viktig funktion i ett LMS-system är att det finns en API beskrivning så att man kan överföra data mellan sin LMS och andra systemlösningar såsom intranätet, CRM-system m.m. Exempelvis så är det viktigt när man skall överföra sin SCORM uppsättning.

Blended learning

Det är en lärmetod som utgår från att man blandar traditionell klassrums lärande med digital online lärande. Syftet är att få en bra balans mellan f2f-möten och individuellt lärande online.

Har ett författarverktyg

Många LMS verktyg erbjuder inte content verktyg inkluderat utan det erbjuds ofta via en tredje part. Med ett eget content verktyg inkluderat i sitt LMS-verktyg så kan man som användare få fler möjligheter att skapa sina elearning kurser med eget innehåll utan att behöva gå igenom leverantören.

Kundanpassa utseende

Anpassa design för systemet beroende på vilken kund som ska använda verktyget för att skapa en personlig användarupplevelse.

Mobil utbildningsplattform

Lärplattformar kan användas i många syften men i grunden är det för att öka kompetens, minska administration och kunna följa upp och förbättra utbildningen. Att ha funktioner som gör att man kan ha online utbildningar och funktioner som göra att man kan interagera under utbildningstillfället är ofta avgörande i varför man köper in ett LMS.

Preboarding

I ett LMS så finns det verktyg och tekniker som gör att man kan digitalisera och automatisera sin onboardingsprocess. Tekniker som videos, tester & certifieringar, e-signaturer etc. är tekniker som är mycket användbara när man skall skapa en hållbar och digital onboarding inom sin organisation.

SCORM kompatibel

SCORM (Sharable Content Object Reference Mode) är en metod för att kunna förflytta och dela lärandeobjekt och dess innehåll mellan olika LMS plattformar. Vanligt förekommande på svenska marknaden och hela SCORM idén grundar sig av amerikanska militären.

Skapa E-learning kurser

Nästintill alla LMS-verktyg idag grundar sig i att man som företag skall kunna skapa e-learning kurser och ha tillgång till verktyg för att kunna administrera och kommunicera e-learning. Dock är det en del LMS plattformar som inte erbjuder möjligheten till att kunna skapa sin egen e-learning uppsättning från grunden utan man behöver använda redan förskapade moduler.

Sociala läraktiviteter

Med socialt läraktiviteter menas att LMS-verktyget erbjuder möjligheten att deltagare kan kommentera och dela varandras inlägg i olika sociala kanaler. Det möjliggör att man kan enkelt länka in olika flöden från externa sociala mediakällor från instagram, twitter m.m.