HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa verktyg för kompetenstveckling

Hur ska jag tänka kring kompetensutveckling?

Kompetensutveckling är lika viktigt för företaget som för medarbetaren. När individen ges förutsättningar att växa inom företaget ökar chanserna för att denne trivs och stannar kvar. För företaget eller organisationen innebär det att man får genom kompetensutveckling får ökad kunskap internt och därmed blir mer konkurrenskraftig. Att tack vare detta minska personalomsättningen är en stor bonus.

Men hur skapar man en plan och struktur kring hur man kompetensutvecklar? Hur identifierar man vilken kompetens som finns? Och hur ska man veta var det finns ett kunskapsgap som kan och bör fyllas? Till din hjälp behöver du ett kompetensutvecklingsverktyg. Ett sådant verktyg höjer nivån och skapar struktur i den interna kompetensutvecklingen – BusinessWith hjälper dig att välja rätt kompetensutvecklingsverktyg för din verksamhet.

Vilket verktyg för kompetensutveckling ska jag välja?

De digitala verktygen för kompetensutveckling är idag mycket dynamiska och fungerar som plattformar där din personalstyrka får det de behöver för att utveckla sina kunskaper färdigheter och kompetenser. Genom att samla allt under och samma tak får ni som företag eller organisation bättre struktur på kompetensen och kan skräddarsy de utbildningar eller kurser som medarbetarna kan eller bör ta del av. Beroende på storlek på företaget eller vilken typ av verksamhet ni bedriver, kan olika lösningar passa bättre eller sämre. Ta dig lite tid att jämföra de olika systemen och verktygen mot varandra. Vilka recensioner har de olika leverantörerna fått av andra kunder? Vilka funktioner är viktiga för er? BusinessWith gör valet av system för kompetensutveckling så mycket lättare. Hitta rätt i kompetensutvecklingsdjungeln direkt hos oss.

Därför är kompetensutveckling viktigt
Learnster

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för framåtlutade organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn. Om du letar efter användarvänlighet i världsklass är Learnsters ultramoderna LMS systemet för dig.

Lär dig mer om Learnster

Webbsida

Grade Learning är ett modernt LMS och onboardingverktyg som effektivt hanterar allt från digitalt mikrolärande till komplexa ledarskapsprogram. - Inbyggt författarverktyg för produktion av interaktiv och responsiv e-Learning direkt i LMS:et. - 98,25 % kundnöjdhet i supporten.

Lär dig mer om Grade Learning

Webbsida
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Användarvänlig, intuitiv LMS- och onboarding-plattform. Spara tid med automatisering, skapa engagerande innehåll eller använd färdiga utbildningsmoduler. Samla dina digitala och fysiska utbildningar på ett ställe och rapportera framstegen enkelt. Perfekt för företag med 100+ anställda. Läs mer & få en gratis demo.

Lär dig mer om Learningbank

Webbsida
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa ger dig en heltäckande överblick över alla dina HR-processer, vilket gör dem spårbara och skalbara. Med insyn i alla aspekter av anställningscykeln - från lediga tjänster till exitintervjuer - i ett och samma system har du mer än tillräcklig information för att utveckla dina processer, och viktigast av allt, medarbetarna.

Lär dig mer om Sympa

Webbsida
Evercate

Evercate

Evercate

Evercate är ett LMS anpassat för butikskedjor och hotell & restaurang. Med oss får ni kontroll över att all personal, i alla butiker, får rätt information och kunskap i rätt tid. Ni frigör butikschefer från att agera mellanhand och får tydlig uppföljning på individ-, butik- eller regionnivå. Snabbt och enkelt.

Lär dig mer om Evercate

Webbsida
Totara Learn

Totara Learn

Xtractor

Totara Learn är ett ledande LMS med miljontals användare runtom i världen. I Norden är Xtractor den ledande leverantören av Totara, med många kunder inom en mängd olika branscher. Totara ger din organisation ett flexibelt och framtidssäkert stöd för alla former av lärande. Det kan handla om regelefterlevnad och obligatoriska utbildningar, eller om socialt och informellt lärande. Det kan röra sig o...

Lär dig mer om Totara Learn

Webbsida

Ispring learn är ett snabbt och enkelt learning management system som tillåter användaren att köra ett brett utbud av scenarion. Detta inkluderar onboarding, produktträning, säljträning, kanalträning, efterlevnadsträning och certifiering. Plattformen har ett intuitivt gränssnitt som gör det enkelt för både den som lär sig och den som lär ut. Systemet har en stark analys- och rapportmotor som tillå...

Lär dig mer om iSpring Learn

Läs mer
Sana

Sana

Sana Labs AB

Sana förändrar hur människor lär sig, från one-size-fits-all till en personlig och engagerade upplevelse. Med hjälp from AI, möjliggör vår plattform organisationer att skapa, uppleva och administrera allt från onboardings och up-och reskillingprogram, till sälj-och produktträningar, utbildningsakademier och dagliga kompetensutvecklingsinsatser. Vi är stolta över att hjälpa team i några världens sn...

Lär dig mer om Sana

Läs mer
Docebo

Docebo

TicTac Interactive

Docebo är marknadens ledande LXP(Learning Experience Plattform). Med AI och socialt lärande ger ni era användare den bästa lärupplevelsen! Docebo är molnbaserat och fungerar i alla typer av enheter, så att användarna kan få tillgång till plattformen var som helst och när som helst. Vill ni samla alla digitala utbildningar i ett användarvänligt LXP? Vill ni skapa personifierade utbildningsflöden...

Lär dig mer om Docebo

Webbsida
Eloomi

Eloomi

Eloomi

Enkelt LMS-system som kopplar samman era interna och externa utbildningar. Byggt för att göra anställda mer medvetna om nya företagpolicies och öka kunskapen, med hjälp av den användarvänliga molntjänsten.

Lär dig mer om Eloomi

Läs mer
Easy LMS

Easy LMS

Easy LMS

Använd detta system för kompetensutveckling genom att skapa och dela givande personalutbildningar med hjälp av Easy's användarvänliga plattform. Easy bidrar till en smidig och okomplicerad process som kan få medarbetarna att snabbt utveckla nya kompetenser och bidra till att föra organisationen framåt. En annan viktig funktion är att Easy samlar allt utbildningsmaterial på en och samma plats vilke...

Lär dig mer om Easy LMS

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer
Lepaya

Lepaya

Lepaya

Lepaya är en webbaserad lösning för kompetensutveckling inom företag och organisationer. Målet med plattformen är att skapa en arbetskultur där lärandet kan bidra till att skapa engagerade medarbetare med de kompetenser som krävs på arbetsplatsen. Detta skall uppnås med hjälp av smidig undervisning och lärorika kurser som är enkla att tillgå via Lepayas plattform och kan genomföras både på plats o...

Lär dig mer om Lepaya

Läs mer
Growloop

Growloop

growloop

Denna systemlösning är skapad för att bidra till en ökad kompetensutveckling genom digital coachning och träning. Growloop bidrar med ett system som gör det möjligt för alla att lära sig och växa, vilket i sin tur hjälper hela företaget att nå nya framgångar snabbare. Skapa inspirerade och delaktiga medarbetare får att uppnå resultat på lång sikt, vilket är en nyckel för framgång.

Lär dig mer om Growloop

Läs mer
Learnifier

Learnifier

Learnifier

Learnifier är ett dynamiskt verktyg som används för att förmedla digital kunskap. Använd denna kundanpassade lösning för att utbilda konsulter, medarbetare och nyrekryterade inom organisationen för att hålla kopetensnivån inom de önskade nivåerna. Verktyget är enkelt att använda och skapar en roligare studeringsprocess som leder till att deltagarna får ett större engagemang och vilja att genomföra...

Lär dig mer om Learnifier

Läs mer

Fördelarna med kompetensutveckling

Kompetensutveckling handlar om att som medarbetare kunna växa och nå sin fulla potential. Utan möjlighet att växa är risken för att man ser sig om efter ett annat jobb större. För dig som företag kan brist på möjlighet till kompetensutveckling innebära att du mister talanger. När du strävar efter att alla ska kunna utöka sin kompetens ökar kunskapen inom företaget, ni blir mer effektiva och kan nå nya och innovativa höjder.

Att använda och utöka sin kunskap ger en mer motiverad och mer engagerad personalstyrka, vilket kan leda till att ni som företag eller organisation får goda ambassadörer på köpet.

Vad ingår då i kompetensutveckling? Det kan vara allt från kurser, utbildningar, föreläsningar, onboarding eller att dela med sig av trender eller spaningar. Fantasin för hur ni tillgodoser var och ens utveckling har inga gränser. Ta gärna en titt på de hjälpande verktyg och system för kompetensutveckling som finns, för att hitta det bästa systemet för den struktur ni vill ha kring det. Bästa kompetensutvecklingsverktyget går via BusinessWith. Använd vår jämförelseguide nu och hitta rätt system utan krångel.

Beskrivning av produktfunktioner

Blended learning

Detta är en lärmetod som utgår från att man blandar traditionell klassrums lärande med digital online lärande. Syftet är att få en bra balans mellan f2f-möten och individuellt lärande online.

Färdiga kurspaket

Tillgång till färdiga paket som kan delas med anställda. Detta möjliggör för en snabb process med innehållsrika kurser som kan ta organisationen frammåt.

Gamification

Öka interaktionen med materialet och skapa ett engagemang hos medarbetarna och de som skall utbildas genom att använda spelliknande metoder för lärandet.

Målstyrning och prestationer

Plattformen är anpassad för sätta upp tydliga mål och prestationer som skall uppnås i och med kompetensutvecklingen. Detta styr organisationen i rätt riktning.

SCORM kompatibel

SCORM är en refernsmodel som används för delbart lärande online. Om systemet är SCORM kompatibelt är det säkerhetsställt att den kan bidra med E-learning som är enligt SCORM standarden.

Skapa e-learning kurser

Skapa egna kurser och låt deltagarna få tillgång till dessa direkt i systemet, vilket gör det möjligt för kompetensutveckling på distans.

Skapa videos

Verktyget tillåter användaren att spela in egna videos och publicera på plattformen. På så vis kan material enkelt delas med kursdeltagarna på ett snabbt och informativt vis.

Tester och bedömningar

Testa hurvida deltagarna har nått upp till de kompetensmål som är satta och bedöm deras prestationer för att vara säker på att syftet är uppfyllt.

Översikt av kompetenser

Få en övergripande kontroll över vilka kompetenser som anställda besitter för att se vilka kompetenser som saknas och vilka områden som kan förbättras.