HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa friskvårdsportaler

Vilken friskvårdsportal behöver ditt företag?

En friskvårdsportal, även kallat friskvårdssystem, är en plattform för medarbetarna att nyttja sitt friskvårdsbidrag. Via en friskvårdsportal får man tillgång till ett stort utbud av friskvårdsförmåner (allt från gymkort till golf) som man enkelt kan beställa antingen via nätet eller via en app. Lika enkelt som det är för medarbetaren att beställa friskvårdsaktiviteter är det för företaget att hantera administrationen runt friskvårdsbidraget. Ett friskvårdssystem tar hand om administrationen och ser även till att medarbetarna faktiskt använder friskvårdsbidraget. Att investera i en friskvårdsportal innebär; hälsosammare medarbetare, bättre kommunikation runt friskvård, faktisk statistik på nyttjandegrad samt förstärkande arbetsgivarvarumärke. Nedan ser du vilka leverantörer som erbjuder en friskvårdsportal.

Benify

Benify

Benify

Benify erbjuder en komplett förmånsportal som passar alla företagsstorlekar. Förmånsportalen innehåller många innovativa & skräddarsydda lösningar som kan matcha de flesta behov och önskemål från företag. Genom att ha hjälpt tusentals företag till att bli attraktivare som arbetsgivare har Benifys förmånsportal utvecklats till en av världens mest moderna och avancerade employer branding-lösningar.

Lär dig mer om Benify

Läs mer

Erbjuder en skräddarsydd förmånsportal som innehåller många förmåner och en översikt av den total kompensation per medarbetare. Passar alla företagsstorlekar och kan hantera bruttoförmåner och komplexa skatteuträkningar.

Lär dig mer om Benefits

Läs mer

ActiWay är marknadens smidigaste system för betalning, administration och uppföljning av aktiviteter inom friskvårdsbidraget. Vi vet att friska medarbetare ger framgångsrika verksamheter, men krånglig hantering och otydligt friskvårdsutbud gör att alltför få utnyttjar sina friskvårdsbidrag. Fördelar för er som arbetsgivare: Minimal administration av friskvårdsbidraget. Verktyget bidrar starkt till...

Lär dig mer om Epassi Sverige

Läs mer
Wellnet

Wellnet

Wellnet

En av de mest moderna friskvårdsplattformar som har tusentals leverantörer kopplade till sin lösning. Med mycket bra kommunikationsfunktioner så ser man till att anställda faktiskt nyttjar sitt friskvårdsbidrag.

Lär dig mer om Wellnet

Läs mer

Beskrivning av friskvårdsportalsfunktioner

Beställa via mobilen

Att kunna beställa friskvårdtjänster i mobilen underlättar väsentligt för medarbetaren. Vi går mer mot att man nu beställer och betalar via mobilen

Digital sjukvård

Vissa friskvårdsportaler erbjuder även den nya tekniken av digital sjukvård som sprider sig över landet.

Digitala kvitton

Denna funktion är mkt uppskattad då det tar bort kvittohantering från dig som arbetsgivare. De flesta leverantörer har nu integrerat med friskvårdsleverantörer så att alla beställningar blir nu digitala och därmed slipper man all manuell hantering.

Hanterar administration av friskvårdsbidrag

En av de största värdena med att ha en friskvårdsportal är att man slipper all administration runt det oavsett hur policyn är uppbyggd kring friksvårdsbidraget. Se till att leverantörern kan hantera enligt era behov

Kommunikation för att nyttja friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidraget har funnits länge i Sverige men ändå är det väldigt många medarbetare som inte nyttjar sitt friskvårdsbidrag. En stor fördel med en friskvårdsportal är just den effektiva kommunikation och hur man kan motivera sin personal att faktiskt förbättra sin hälsa. undersök vilka kommunikationsmedel som kan användas för att uppnå resultat.

Löneavdrag

I en friskvårdsportal bör man kunna beställa frsikvårdstjänster och att det sker via löneavdrag. löneavdragsprocessen är väldigt administrativ så det är viktigt att se till att leverantören verkligen hanterar alla delar i processen smidigt för dig som kund

Privat sjukvård

Fler arbetsgivare önskar att erbjuda privat sjukvård till sina anställda som värderar förmånen högt. Nyttjandegraden brukar vara väldigt hög och det är lätt att uppskatta värdet.

Rabatter på friskvård

Utöver att man får tillgång till tusentals friskvårdsleverantörer så är det också viktigt att se vilken nivå av rabatt som har upphandlats för dina medarbetare. Fråga också om du kan lägga in dina egna upphandlade avtal.