Jämför Sveriges bästa Talent management system

Vilket talent management system uppfyller dina behov och krav?

Visst vill du och ditt företag göra allt för att behålla och utveckla era medarbetare? Många företag idag har uttalade strategier när det gäller att attrahera de allra bästa talangerna på marknaden. Men hur gör man för att vara en attraktiv arbetsgivare och utvecklar talangerna ni har?

Ett talent management system hjälper ditt företag att följa era medarbetares utvecklingskurvor, ni får ett effektivt performance management och systemet bidrar till att ni enkelt kan göra en kompetenskartläggning. Vidare förvarar ni all medarbetaredata på rätt sätt och får ett verktyg som bidrar till att motivera medarbetarna. När deras kompetenser utvecklas i rätt riktning når ni som företag era mål lättare. Det är således en "win-win" för båda att kunna utveckla era förmågor.

Ett bra talent management-system ger er den kompetenshantering ni behöver och kan hantera den information som ni som företag behöver integrera i verktyget. Se till att era andra system passar bra ihop med det talent mgmt-system ni väljer. Marknaden erbjuder en uppsjö av system. Vilket passar ditt företag? BusinessWith hjälper dig att jämföra och förstå de talent management-system som finns i Sverige.

Vad behöver jag veta om talent management system?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Webbsida

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR cockpit: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde ti...

Lär dig mer om Personio

Webbsida

Grade TALENT är ett skalbart och modernt Talent Management System som används av allt ifrån mindre företag till närmre hälften av Sveriges regioner. Grade TALENT hjälper er att engagera, utveckla och behålla era medarbetare - genom bl.a. kompetenshantering, medarbetarsamtal, kärriärvägar, 360°-feedback och målstyrning. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och ...

Lär dig mer om Grade Talent

Webbsida

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Webbsida

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

Totara är framförallt känt för sitt väletablerade och globala lärplattform. På senare tid har denna plattform utökats till att bli en mer heltäckande lösning i form av Totaras "Talent Experience Platform". I plattformen finns nu modulen "Totara Perform", med stöd för såväl traditionell som mer modern och kontinuerlig performance management. Den innehåller stöd för kompetenshantering i form av ko...

Lär dig mer om Totara Perform

Webbsida

Hur hittar jag ett talent mgmt-system som uppfyller förväntningarna?

Många talent management-system kan se toppen ut vid första anblicken, men för att se till att du hittar det verktyg som passar ditt företag eller organisation bäst bör du kika lite närmre. Jämför gärna olika system och ställ er följande frågor:

Hur väl passar er information in i systemet?

Det kan låta som en självklarhet att ert företags information enkelt ska kunna integreras eller föras in i det nya systemet. Men system pratar inte alltid med varandra. Var därför noggrann med att fråga leverantören om dennes system är anpassat för att hantera just det er organisation besitter när det gäller information, uppbyggnad och krav. Är det flexibelt? Går det att anpassa? Viktiga frågor innan du skriver på och köper ditt system.

Är systemet anpassat för framtiden?

För att bäst förstå om talent management-verktyget är redo för framtiden, kika då på hur systemet har utvecklats de senaste åren. Har det erbjudit nya funktioner över åren, har det utvecklats och anpassats för den verklighet vi lever? Följer det med i de organisationsstrukturer och krav på system som finns? Läs på, och ta reda på vad andra kunder tycker om systemet. Ni vill ha ett system som hänger med i de trender som finns, och som dessutom är smart nog att hantera en mängd olika talanger och medarbetare. Jämför systemens olika demos.

Därför är talent management så viktigt

Företagen krigar ofta hårt när det gäller att attrahera, behålla och utveckla sina medarbetare idag. Ett ord som ofta nämns i sammanhanget är ”kompetensbrist”. Men hur hittar man de bästa talangerna, och vad är egentligen en talang?

En talang behöver inte vara något man föddes med. En talang behöver rätt förutsättningar för att kunna frodas, och det är upp till dig och ditt företag att identifiera dessa, att göra en kompetenskartläggning för att sedan kunna erbjuda utveckling, som går hand i hand med ert företags mål. När era talanger ges förutsättningar att växa, växer ni som företag samtidigt.

De företag som förstår hur viktigt talent management är kommer ha enklare att behålla sina medarbetare och på så sätt nå framgång. Rekrytering är dyrt, men när du har ett väl anpassat talent management-system blir det enklare att kompetenshantera och att fylla de luckor ni eventuellt har. Se till att företaget har kompetensutveckling som en del i er strategi.

Glöm inte: Personlig utveckling och möjligheter att göra karriär är ofta kraftfulla incitament för dagens medarbetare. Med BusinessWiths hjälp och enkla verktyg för jämförelse, kan ni hitta det system som passar just er.