HemSystemguidenBloggOm ossTopplistor

Jämför Sveriges bästa Talent management system

Vilket talent management system uppfyller dina behov och krav?

Visst vill du och ditt företag göra allt för att behålla och utveckla era medarbetare? Många företag idag har uttalade strategier när det gäller att attrahera de allra bästa talangerna på marknaden. Men hur gör man för att vara en attraktiv arbetsgivare och utvecklar talangerna ni har?

Ett talent management system hjälper ditt företag att följa era medarbetares utvecklingskurvor, ni får ett effektivt performance management och systemet bidrar till att ni enkelt kan göra en kompetenskartläggning. Vidare förvarar ni all medarbetaredata på rätt sätt och får ett verktyg som bidrar till att motivera medarbetarna. När deras kompetenser utvecklas i rätt riktning når ni som företag era mål lättare. Det är således en "win-win" för båda att kunna utveckla era förmågor.

Ett bra talent management-system ger er den kompetenshantering ni behöver och kan hantera den information som ni som företag behöver integrera i verktyget. Se till att era andra system passar bra ihop med det talent mgmt-system ni väljer. Marknaden erbjuder en uppsjö av system. Vilket passar ditt företag? BusinessWith hjälper dig att jämföra och förstå de talent management-system som finns i Sverige.

Vad behöver jag veta om talent management system?

Systemguiden

Låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Webbsida

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Talentsoft

Webbsida

Visma erbjuder en komplett Talent Management plattform (Visma Talent Solutions) som omfattar stöd för samtliga strategiska HR-processer för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare, kunder och partners. Systemet används av alla former av privata och offentliga organisationer och branscher. Systemet passar både det lite mindre företaget till en stor global organisation.

Lär dig mer om Visma Talent Solutions

Webbsida

Användarvänlig Cloud lösning med AI för hela medarbetarlivscykeln med rapportering och analys. Stöd till HR, management och anställda. Stödjer nationella och globala organisationer. Hög säkerhet kombinerat med hög innovationsnivå. Innehåller all funktionalitet som HR behöver: Rekrytering, Talent, Compensation, Core, HR helpDesk, lönesättning, utbildning, självservice mm.

Lär dig mer om Oracle HCM

Webbsida

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR cockpit: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde ti...

Lär dig mer om Personio

Webbsida

Grade är ett helhetssystem för agilt HR-arbete. Mät, planera, genomför och utvärdera era medarbetares kompetensutveckling. Grade har fokus på de transformativa delarna av HR’s arbete; att utveckla era medarbetare utifrån verksamhetens skiftande uppdrag och att stärka ett coachande ledarskap. För de transaktionella områden sammanflätas vi antingen med befintliga system eller tar hjälp av de bästa i...

Lär dig mer om Grade

Webbsida

Sympa HR ger dig en heltäckande överblick över alla dina HR-processer, vilket gör dem spårbara och skalbara. Med insyn i alla aspekter av anställningscykeln - från lediga tjänster till exitintervjuer - i ett och samma system har du mer än tillräcklig information för att utveckla dina processer, och viktigast av allt, medarbetarna.

Lär dig mer om Sympa HR

Webbsida

En av Nordens största leverantörer av talent management-lösningar. CatalystOne molnbaserade modullösningar är perfekta för medelstora och stora företag som har behov att effektivisera HR-processer. Som kund kan man enkelt få en flexibel anpassning för att nå optimal digitalisering av sina HR-processer.

Lär dig mer om CatalystOne

Läs mer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Webbsida

Totara är framförallt känt för sitt väletablerade och globala lärplattform. På senare tid har denna plattform utökats till att bli en mer heltäckande lösning i form av Totaras "Talent Experience Platform". I plattformen finns nu modulen "Totara Perform", med stöd för såväl traditionell som mer modern och kontinuerlig performance management. Den innehåller stöd för kompetenshantering i form av ko...

Lär dig mer om Totara Perform

Webbsida

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer

Hur hittar jag ett talent mgmt-system som uppfyller förväntningarna?

Många talent management-system kan se toppen ut vid första anblicken, men för att se till att du hittar det verktyg som passar ditt företag eller organisation bäst bör du kika lite närmre. Jämför gärna olika system och ställ er följande frågor:

Hur väl passar er information in i systemet?

Det kan låta som en självklarhet att ert företags information enkelt ska kunna integreras eller föras in i det nya systemet. Men system pratar inte alltid med varandra. Var därför noggrann med att fråga leverantören om dennes system är anpassat för att hantera just det er organisation besitter när det gäller information, uppbyggnad och krav. Är det flexibelt? Går det att anpassa? Viktiga frågor innan du skriver på och köper ditt system.

Är systemet anpassat för framtiden?

För att bäst förstå om talent management-verktyget är redo för framtiden, kika då på hur systemet har utvecklats de senaste åren. Har det erbjudit nya funktioner över åren, har det utvecklats och anpassats för den verklighet vi lever? Följer det med i de organisationsstrukturer och krav på system som finns? Läs på, och ta reda på vad andra kunder tycker om systemet. Ni vill ha ett system som hänger med i de trender som finns, och som dessutom är smart nog att hantera en mängd olika talanger och medarbetare. Jämför systemens olika demos.

Därför är talent management så viktigt

Företagen krigar ofta hårt när det gäller att attrahera, behålla och utveckla sina medarbetare idag. Ett ord som ofta nämns i sammanhanget är ”kompetensbrist”. Men hur hittar man de bästa talangerna, och vad är egentligen en talang?

En talang behöver inte vara något man föddes med. En talang behöver rätt förutsättningar för att kunna frodas, och det är upp till dig och ditt företag att identifiera dessa, att göra en kompetenskartläggning för att sedan kunna erbjuda utveckling, som går hand i hand med ert företags mål. När era talanger ges förutsättningar att växa, växer ni som företag samtidigt.

De företag som förstår hur viktigt talent management är kommer ha enklare att behålla sina medarbetare och på så sätt nå framgång. Rekrytering är dyrt, men när du har ett väl anpassat talent management-system blir det enklare att kompetenshantera och att fylla de luckor ni eventuellt har. Se till att företaget har kompetensutveckling som en del i er strategi.

Glöm inte: Personlig utveckling och möjligheter att göra karriär är ofta kraftfulla incitament för dagens medarbetare. Med BusinessWiths hjälp och enkla verktyg för jämförelse, kan ni hitta det system som passar just er.