HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer
AlexisHR

AlexisHR

AlexisHR

i
Totalbetyget är baserat på: omdömen & databaserad aktivitet på siten.

Vad är AlexisHR?

HR-plattformen som smälter samman med din organisation: Alexis kompletta plattform låter HR-team, chefer och medarbetare spara tid genom intuitiv hantering av personaladministration i en enkel chattupplevelse 💬

Plattformen är byggd för små och medelstora företag som vill förenkla sina medarbetarprocesser på ett kostnadseffektivt sätt. I ett lättförståeligt gränssnitt kan du automatisera och optimera allt från on- & offboarding till personal- och lönehantering, samtidigt som du sparar tid och kostnader genom att samla all personaldata på ett ställe - och där med kan arbeta strategiskt med insikter för att behålla och utveckla personal. Plattformen anpassas helt efter din organisation och särskiljer sig genom den djupa chat-integrationen med Slack & Teams, som möjliggör snabbare hantering av HR-relaterade arbetsuppgifter och insamling av personaldata genom hela organisationen. Alexis förbättrar employee experience och skapar värde för både HR, chefer och medarbetare.

 • Några av Alexis kunder är NA-KD, Qred, Bokio, Norrsken Foundation och Dryft.

Företagsstorlek

Vilken storlek på företag passar detta system?
XSSML

Mobilapp

Finns det mobilapp?
JANEJ

SaaS / egen server

Behövs det implementeras själv eller finns de i molnet?

Geografiskt område

Var finns vi någonstans?
Global

Prismodell

Vilken modell passar din budget?
ModulbaseradAbonnemangLicens

Medarbetarsamtal

Funktionalitet för att hantera medarbetarsamtal?
JANEJ

Lönerevision

Finns det verktyg för lönerevision?
JANEJ

HR analytics

Finns det access till HR-analytics verktyg?
JANEJ

Rekrytering

Finns det en rekryteringsmodul?
JANEJ

Varför gör man affärer med AlexisHR?

Varför väljer man AlexisHR?

Små och mellanstora företag väljer Alexis etablerade lösning för att ta HR till nästa nivå oavsett var medarbetarna befinner sig i världen.

 • ⏱ Plattformen som sparar er tid - Lägg mindre tid på att bläddra mellan excelfiler eller pussla ihop data från olika system. Med Alexis kan ni samla all medarbetardata, skapa processer för tidshantering, signera eller lagra dokument och få värdefulla insikter som rapporter – i en och samma plattform.
 • ⚙️ Flexibelt och anpassningsbart system - Med Alexis allt-i-ett lösning får ni all flexibilitet som behövs för att kunna bygga, ändra och förbättra HR processer för just er organisation. När teamet växer eller ändras ska det vara enkelt att anpassa allt som behövs oavsett om det är för HR, chefer eller medarbetare.
 • 📊 Kostnadseffektivt och lättanvänt - AlexisHR smälter in i din organisation utan att vara en distraktion och frigör tid för alla. Förbättra medarbetarupplevelsen och låt hela organisationen hantera HR-uppgifter snabbt och smidigt med en chatbot-upplevelse i Slack & Teams.

Varför väljer man er som leverantör?

Varje kund är unik och vi jobbar nära våra kunder från dag ett och hjälper er maximera värdet av plattformen.

 • 👌 Det självklara alternativet - Alexis plattform är optimerad för små och medelstora företag som är ute efter en kostnadseffektiv helhetslösning med en enkel användarupplevelse och stöd för integrationer med andra verktyg.
 • 👥 Funktioner baserade på kundinsikter - Ett modernt företag som driver innovativ produktutveckling i dialog med både kunder och HR-proffs i branschen. Plattformen utvecklas hela tiden för att följa de krav företag har inom HR.
 • 💬 Personlig kundsupport - Snabb och skräddarsydd implementering och support. Vi vill bli er partner och bygga långsiktiga relationer för att skapa så mycket affärsnytta åt er som möjligt. Jessica, Amaya och Carl är några av våra stjärnor du kommer att få träffa under implementeringen.

Hur positionerar ni er på den svenska marknaden?

Vi kan era utmaningar inom HR och har lång erfarenhet att arbeta med svenska bolag.

 • 🇸🇪 Svensktalande support - Vi hjälper dig att komma igång och ger en skräddarsydd implementering och löpande support längs med vägen för att maximera värdet av plattformen. Kom gärna förbi på en kaffe för att träffa oss på Södermalm i Stockholm.
 • 🤝 Samarbetspartners - Vi har nära samarbete och nyckelfärdiga integrationer med etablerade aktörer både i Sverige och internationellt. T.ex Teamtailor, Fortnox, PE accounting, Learnifier, QBIS och Sysarb för att nämna några. Vi stöder också SSO och User provisioning.
 • 🔐 GDPR & Schems II - Alexis har hundratals svenska kunder med internationellt fokus och som kräver efterlevnad av datainsamling enligt GDPR & Schrems II.

Vilka behov och utmaningar är det som AlexisHR löser för kunden?

Alexis låter dig samla viktiga funktioner och HR-data i ett system så du kan basera dina beslut på insikter.

 • ⚙️ Automatisera och optimera processer - Krångliga eller oskalbara HR-processer är tidstjuvar för många företag t.ex vid hantering av när- & frånvaro, onboarding eller rapportering. Alexis låter dig anpassa och förenkla HR för HR-team, chefer och medarbetare.
 • 👩🏻‍💻 Enkel insamling av personaldata - HR-ledare har ofta svårt att överblicka organisationen och ta rätt beslut när viktig medarbetardata sprids ut i många olika verktyg. Med Alexis använder ni färre gränssnitt och samlar HR i ett system. Plattformens funktionalitet förlängs in i Slack & Teams och möjliggör ett chattbaserat sätt att samla in medarbetarnas data.
 • ⏱ Slipp klipp-och-klistrande av information - Ledare kämpar med repetitiva och tidskrävande administrativa arbetsuppgifter och behöver ofta klippa och klistra data mellan olika system. Alexis masterdata hänger ihop med lön och IT och skapar en helhet som gör att HR smidigt hanteras från en enda plattform.

Omdömen om AlexisHR

Vad tycker andra om systemet?

Samlat omdömesbetyg

4.635

Användarvänlighet
Samarbetet med leverantören
Support och service
Utbud av funktioner
Kundanpassning och flexibilitet
Integration
Värde för pengarna
Hur nöjd är du överlag?

Användarnas uppfattning

Lätt och smidigt system som täcker behoven vi behöver av ett HR system.

Ett toppenbra system!

VP People and CultureLitet företagVeriferad personSverigeJanuari 2023

Vad gillar du mest?

Lätt och smidigt system som täcker behoven vi behöver av ett HR system.

Vad gillar du minst?

Svårt, AlexisHR utvecklar väldigt snabbt så är det något som saknas är det oftast på plats kort tid efter.

Vilka affärskritiska problem löser man med systemet?

Allt från en bra on/offboarding process, till att lagra all information om våra medarbetare på ett säkert sätt och organisation där det även är lätt att ta ut rapporter och följa löpande statistik till en bra lösning för tid och frånvaro rapportering.

 • Användarvänlighet
 • Samarbetet med leverantören
 • Support och service
 • Utbud av funktioner
 • Kundanpassning och flexibilitet
 • Integration
 • Värde för pengarna
 • Hur nöjd är du överlag?

Snyggt och användarvänligt system med fantastisk support!

Director People & CultureLitet företagVeriferad personSverigeJanuari 2023

Vad gillar du mest?

Jag gillar användbarheten i systemet. Det är enkelt att arbeta med både för administratörer, medarbetare och chefer. Vidare är systemet modernt och Alexis-teamet gör löpande nya uppdateringar för att förbättra upplevelsen. Människorna som jobbar på Alexis är också toppenbra. Får alltid klockren support och stöd!

Vad gillar du minst?

Kompensationsblocket på medarbetarprofilerna skulle behöva en uppdatering för att bättre reflektera verkligheten. Vi har medarbetare med lönetillägg, förmåner etc som skulle behöva vara synliga när vår lönepartner hämtar rapporter. I dagsläget kan vi bara visa månadslön i detta block.

Vilka affärskritiska problem löser man med systemet?

Alexis har förenklat onboardingen otroligt mycket för företaget och har sparat mig och våra chefer mycket värdefull tid. Ytterligare ett löst problem är att information från medarbetarsamtal och målsättning nu kan föras över till ny chef då all information lagras i Alexis istället för lokalt hos chef.

 • Användarvänlighet
 • Samarbetet med leverantören
 • Support och service
 • Utbud av funktioner
 • Kundanpassning och flexibilitet
 • Integration
 • Värde för pengarna
 • Hur nöjd är du överlag?

Awesome Platform!

Office ManagerLitet företagVeriferad personSverigeFebruari 2021

Vad gillar du mest?

-Enkel att använda -Lätt att hitta information eller att lägga till nya uppgifter -Gillar integration med alla andra verktyg/platform vi använder

Vad gillar du minst?

-Vi skulle uppskatta en funktion för sälj provisioner, så att vi slipper använda flera platform/verktyg och använda bara Alexis för lönerna. -Haft lite problem med invite länk, men det verkar att det har blivit bättre nu -Det skulle vara nice att ha Alexis HR App i framtiden

Vilka affärskritiska problem löser man med systemet?

Hela HR Admin har blivit mycket enklare att hantera med Alexis. Det underlättar jobb både dagligt med också för Management Team

 • Användarvänlighet
 • Samarbetet med leverantören
 • Support och service
 • Utbud av funktioner
 • Kundanpassning och flexibilitet
 • Integration
 • Värde för pengarna
 • Hur nöjd är du överlag?

AlexisHR förekommer inom följande kategorier

AlexisHR produktfunktionaliteter

HR-system

Attestering

Ingår

Automatisera workflow

Ingår

CoreHR

Ingår

Digitalisera personalarkiv

Ingår

Elektronisk signatur

Ingår

Exit-enkäter

Ingår

Frånvaroregistering

Ingår

HR 360 grader

Ingår

HR-analytics

Ingår

Konsultation

Ingår

Lönerevision

Går att lägga till

Medarbetarsamtal

Ingår

Onboarding

Ingår

Performance Mgmt

Ingår

Rapporter & KPIer

Ingår

Single Sign On

Ingår

Självbetjäning

Ingår

Styra användarrättigheter

Ingår

Tidrapportering

Ingår

Utbildningspaket

Ingår

Ärendehantering

Ingår

Onboardingverktyg

Checklistor

Ingår

E-learning

Ingår

E-signering/ BankID

Ingår

Notiser (påminnelser)

Ingår

Offboarding

Ingår

Preboarding

Ingår

Single sign-on browser

Ingår

Självservice portal

Ingår

Video för utbildning

Ingår

HR analytics

Analysverktyg

Ingår

Dashboard

Ingår

Enkel delning av resultat

Ingår

Information och datainsamling

Ingår

Kostnadsberäkningar

Ingår

KPI:er

Ingår

Rapporter

Ingår

Rekommendationer

Ingår

Personalsystem

E-signering

Ingår

Frånvaroregistrering

Ingår

HR Analyser

Ingår

Medarbetarsamtal/Möten

Ingår

Onboarding

Ingår

Återkoppling

Ingår

Medarbetarsamtal

Check-ins

Ingår

Dokumentation

Ingår

E-signeringar

Ingår

Färdiga samtalsmallar

Ingår

Personliga mål

Ingår

Påminnelser

Ingår

Utvecklingsplaner

Ingår

Verktyg för löner

Går att lägga till

Passar detta systemet mig?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Om AlexisHR

AlexisHR är en HR-plattform som hjälper små och medelstora företag att utveckla sina medarbetare, fatta datadrivna beslut och skapa en bättre arbetsplats. Det sparar inte bara tid och pengar utan gör det också möjligt att öka det strategiska värdet som HR ger ert företag. Alexis kan hjälpa er att samla, hantera och analysera data på ett smart och automatiserat sätt och samtidigt befria er från administrativa uppgifter så att ni istället kan fokusera på rekrytering, medarbetarutveckling, kultur och prestation. Vi lägger stor vikt vid personlig kundservice och hjälper er att komma igång snabbt och enkelt.

 • 🧩 Funktioner som ingår - Masterdata HR Admin / Onboarding / Medarbetarsamtal / När-& frånvaro / HR analys / Visselblåsning / E-signering / Lönerapporter / Dokumenthantering / Integrationer / Målstyrning (tillägg) / Lönerevision (tillägg)

Läs mer på hemsidan www.alexishr.com 🔗