HemSystemguidenBloggOm ossTopplistor
Systemlogo för Grade

Grade

Grade

i
Betyget består av flertalet faktorer som omdömen, popularitet, jämförelser m.m.

Beskrivning av Grade

Grade är ett helhetssystem för agilt HR-arbete. Mät, planera, genomför och utvärdera era medarbetares kompetensutveckling. Grade har fokus på de transformativa delarna av HR’s arbete; att utveckla era medarbetare utifrån verksamhetens skiftande uppdrag och att stärka ett coachande ledarskap. För de transaktionella områden sammanflätas vi antingen med befintliga system eller tar hjälp av de bästa inom respektive område.   Med Grade kommer ni jobba med Nordens ledande engagemangs- och kompetenshöjande produkter och tjänster – för både offentlig och privat sektor, samt intern och extern utbildning. Vi digitaliserar processer kring onboarding, roller och karriärvägar, klassrumsutbildning, e-Learning, medarbetarsamtal, målstyrning och utvecklingsplaner och mycket mer.

Företagsstorlek

Vilken storlek på företag passar detta system?
XSSML

Mobilapp

Finns det mobilapp?
JANEJ

Saas/ egen server

Behövs det implementeras själv eller finns de i molnet?

Geografiskt område

Var finns vi någonstans?
SENOFI

Prismodell

Vilken modell passar din budget?
ModulbaseradAbonnemangLicens

Talent Management moduler

Se alla Talent Mgmt moduler som erbjuds längre ner på sidan!
JANEJ

Medarbetarsamtal

Funktionalitet för att hantera medarbetarsamtal?
JANEJ

Lönerevision

Finns det verktyg för lönerevision?
JANEJ

HR analytics

Finns det access till HR-analytics verktyg?
JANEJ

Rekrytering

Finns det en rekryteringsmodul?
JANEJ

Omdömen

Vad tycker andra om systemet?

Laddar...

Varför gör man affärer med Grade?

Varför väljer man ert system?

  • Fokus på medarbetarens upplevelse, chefens behov av rätt information och stöd i olika HR-processer, samt effektivitet för kursskapare och administratör
  • Allt-i-ett-lösning för strategisk kompetensförsörjning
  • Lätt att sammanfläta LMS med karriärvägar, utvecklingsplaner, kompetensanalys, medarbetarsamtal, enkäter, pulsmätningar och rapporter, då allt är ett och samma system.
  • Grade har ett djup och bredd i sin funktionalitet som stora globala leverantörer, men en prislapp som en lokal aktör, tack vare att vi har utvecklat, förvaltat och äger vårt eget system sedan starten för 25 år sedan.

Varför väljer man er som leverantör?

Vi har ett unikt samarbete med våra kunder – då vi själva utvecklar, driftar, problemlöser, implementerar och förvaltar våra kunder kommer ni alltid vara viktigast för oss!

  • Kundanpassade installationer av vår molntjänst för att möta era behov.
  • Erfarna projektledare som arbetat med införande i både offentlig och privat sektor.
  • Effektivt Client Success Team som säkerställer optimalt utnyttjande av ert HR system.
  • Utbildare i toppklass som gör er självgående i lösningen. Allt för att hålla ner era kostnader.

Vilka behov och utmaningar är det som ni löser för kunden?

Kompetensutveckling och medarbetarengagemang är två nyckelbegrepp för att skapa hållbara resultat för alla organisationer. Men vilken kompetens är det som ska utvecklas när det hela tiden skapas nya yrkesroller, som inte existerade för bara ett par år sedan? Och har man lyckats i sitt engagemangsarbete när undersökningar visar att bara en bråkdel är aktivt engagerade på arbetsplatsen?

Lärande, engagemang och uppföljning är grundläggande komponenter i varje kunds strategiska kompetensförsörjning. Tillsammans säkerställer vi att era satsningar på medarbetaren verkligen bidrar till kompetensutveckling genom mätbara resultat.

Genom att förstå och se sambandet mellan utbildning och individens utveckling skapar ni engagerade medarbetare, vilket bidrar till att era medarbetare stannar längre, blir mer kompetenta och återanställningsbara ­– allteftersom omvärlden förändras.

Grade produktfunktionaliteter

Attestering

Ingår

Bonus & incitament

Går att lägga till

CoreHR

Går att lägga till

Digitalisera personalarkiv

Ingår

Elektronisk signatur

Ingår

Exit-enkäter

Ingår

Feedback mgmt

Ingår

Frånvaroregistering

Går att lägga till

Förmånshantering

Går att lägga till

HR-analytics

Ingår

Integration med tredje part

Ingår

Integrationsplattform

Ingår

Karriärplanering

Ingår

Kompensation Mgmt

Går att lägga till

Kompetensutveckling

Ingår

Learning Mgmt

Ingår

Medarbetarsamtal

Ingår

Onboarding

Ingår

Performance Mgmt

Ingår

Push notifikationer

Ingår

Single Sign On

Ingår

Självbetjäning

Ingår

Talent Mgmt

Ingår

Tidrapportering

Går att lägga till

Ärendehantering

Går att lägga till

Om Grade

Vår historia börjar i mitten av 90-talet då föreläsarna på Lunds Universitet kämpade med att nå ut till det växande antalet studenter. I ett projektarbete utvecklades en plattform som gjorde det möjligt att digitalt distribuera kursmaterial – och i denna stund föddes GRADE-plattformen (då kallad LUVIT).

Universitetets projektarbete växte och blev med tiden ett företag, och de närmsta åren utvecklades plattformen till att bli ett fullskaligt Learning Management System. Vårt kursproduktionsteam hjälpte massor av företag och organisationer att producera e-Learning – och när kurserna paketerades i GRADE-plattformen fick kunderna maximal nytta av sina utbildningssatsningar.

I takt med att andelen företagskunder blev fler stod det klart för oss att något saknades i plattformen. Slutanvändarna var inte längre lärare och studenter, utan chefer och medarbetare. Och för att våra kunder skulle lyckas nå sina mål uppstod behovet att mäta kompetensutvecklingen kopplat till verksamhetsmålen. För medarbetare och företag fanns ett större behov att kartlägga kompetenser och följa utvecklingen genom målstyrning och olika karriärvägar.

Det räckte inte att medarbetarna hade rätt kompetens när de började på arbetsplatsen – de behöver stöttning och mål längs vägen för att utveckla sina kompetenser och fortsätta vara engagerade och anställningsbara över tid. På Grade ser vi att kompetens man lär sig och engagemang som mäts skapar tillsammans resultat för både individ och organisation.

Kompetens X Engagemang = Resultat

Utifrån vår formel utökades plattformen från 2015 och framåt med funktionalitet som fokuserar på att mäta och höja medarbetares engagemang genom olika talanghanteringsprocesser. GRADE-plattformen i kombination med våra prisbelönta e-Learningproduktioner har gjort oss till en av Nordens ledande leverantörer av engagemangs- och kompetenshöjande produkter och tjänster för över 600 000 medarbetare.

Vi är idag 35 medarbetare uppdelade på två kontor – ett på Odenplan i Stockholm och ett i Professorsstaden i Lund.

Vanligaste jämförelsealternativen

Laddar...